دانستنیهایی در مورد زنبور عسل
عسل یك واژه عربی است كه در فارسی آن را انگبین میگویند و عبارت است از شهد گلها كه زنبور عسل توسط خرطوم كوچك خود آن را مكیده و از راه دهان به كیسه بسیار كوچك خود موسوم به كیسه عسلی وارد میكند. وقتی میزان شهد جمعآوری شده به حدود ۴۰میلیگرم رسید، گلها را رها كرده و به سمت كندو پرواز میكند. جالب اینكه برای تهیه یك كیلو عسل، زنبور باید شهد ۲۰میلیون گل را جمع و به كندو حمل كند. جالبتر این است كه زنبور عسل خاصیت ثابت گلی دارد، یعنی تا وقتی كه مشغول جمع آوری شهد یك گل است، روی سایر گلها نمینشیند.
زنبور عسل پیش از رسیدن به كندو در بین راه مقداری از آب شهد را جذب میكند و چون شهد گلها حاوی ۵۰تا۸۰درصد آب است، با این عمل میزان رطوبت عسل را به حدود ۱۷تا حداكثر۲۵درصد میرساند، یعنی حدودا" از هر سه گرم شهدی كه زنبور عسل به كندو میآورد، یك گرم عسل به دست میآید. البته عسل مناطق شمالی كشور به علت بالا بودن رطوبت هوا از آب بیشتری برخوردار است و لذا آبكی میباشد، ولی عسل مناطق كوهستانی از آب كمتری برخوردار میباشد
__________________
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)