نمایش نتایج: از شماره 1 تا 8 , از مجموع 8

موضوع: دانستنیهای دنیای حیوانات

Hybrid View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #1
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض



    بلندترین حیوان کره خاکی
    99c1b7de0ff001d8c5e2d866811ba403
    بلندترین حیوان روی كره زمین زرافه است كه قد زرافه نر ۵متر است . آنها با استفاده از گردن دراز خود برگها را می خورند.
    آیا می دانید كه تعداد مهره های گردن زرافه با تعداد مهره های گردن انسان برابر است یعنی
    ۷مهره در گردن زرافه و انسان وجود دارد . اما هفت مهره گردن زرافه خیلی بزرگ است
    بلندترین حیوان کره خاکی
    99c1b7de0ff001d8c5e2d866811ba403
    بلندترین حیوان روی كره زمین زرافه است كه قد زرافه نر ۵متر است . آنها با استفاده از گردن دراز خود برگها را می خورند.
    آیا می دانید كه تعداد مهره های گردن زرافه با تعداد مهره های گردن انسان برابر است یعنی ۷مهره در گردن زرافه و انسان وجود دارد . اما هفت مهره گردن زرافه خیلی بزرگ است

  2. #2
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض



    هاری (حیوان گزیدگی)
    با عرض پوزش به جهت درج این مطلب در بخش دانستنیهای حیوانات (چون در واقع یک بحث پزشکی است)

    c73fc1860e6c708ced7f85dc3013afaa
    اصلی ترین راه سرایت بیماری از طریق گاز گرفتن حیوانات هار می باشد كه در مورد گربه و گربه سانان از طریق كشیدن پنجه نیز انتقال بیماری صورت می گیرد.

    هاری یك بیماری ویروسی حاد سیستم اعصاب مركزی است كه مخصوص گوشتخواران اهلی و وحشی می باشد.انسان و سایر حیوانات خونگرم پستاندار به طور تصادفی و اغلب ازطریق گزش به آن مبتلا می شوند.
    همچنین بیماری از طریق پنجه كشیدن حیوانات بخصوص گربه ،راههای تنفسی ، بندرت گوارشی و پیونداعضا منتقل می شود.
    ● وضعیت حیوان گزیدگی در كشور:
    استانهای گلستان ، اردبیل و چهارمحال و بختیاری با میزان بروز بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ مورد در یكصد هزارنفر جمعیت ، بالاترین میزان حیوان گزیدگی را در كشور دارا می باشند.
    استان كهكیلویه و بویراحمد با میزان بروز ۲۰۶ تا ۳۰۰ در یكصدهزار نفر جمعیت در رده بعدی و پس از آن استانهای گیلان ، مازندران ،آذربایجان شرقی و غربی ، خراسان ، سمنان ، لرستان ، همدان ، كرمانشاه ،زنجان و بوشهر با میزان ۱۱۲ تا ۲۰۶در یكصد هزار نفر در رده بعدی قراردارند. استان گلستان با میزان بروز تقریباً ۴۰۰ مورد در یكصد هزار نفر بیشترین موارد و استان یزد با ۱۸ مورد در یكصد هزار نفر، كمترین موارد گزش در كشور را دارا می باشند.
    ● بیماری زایی:
    ویروس هاری از طریق خراش سطح پوست یا مخاطها (چشم ، دهان و...) وارد بدن می شود. ویروس از طریق اعصاب محیطی به سیستم اعصاب مركزی می رسد و در آنجا تكثیر می یابد و سپس از طریق اعصاب خودكار به سایر بافتها مثل غددبزاقی ، كلیه ، ریه ، كبد، پوست ، قلب وعضلات می رسند كه باعث بروز علایم بیماری می گردد.
    ● علایم بیماری در انسان:
    دوره نهفتگی بیماری در انسان معمولاً بین ۲ تا ۸ هفته است ، ولی كمتر از ۵ روز و تا یك سال هم می تواند باشد.فاصله محل گازگرفتگی تا مغز، وسعت جراحات ، نوع حیوان مهاجم و سن بیمار از مهمترین عواملی می باشند كه در طول دوره نهفتگی مؤثر است . درصورت ابتلای انسان به بیماری بعد از طی دوره كمون (نهفتگی ) علایم اولیه به صورت خستگی ، بی اشتهایی ، بی قراری ، تف اندازی و گاهی سوزش و خارش در محل گزیدگی بروزمی نماید.
    در مرحله تحریك پذیری علایم بی قراری ، خروج كف از دهان ، احساس حالت خستگی ، ترس از نور و ریزش اشك از چشم بروز می كند و سپس وارد مرحله اغما و نهایتاً مرگ می شود.
    ● علایم بیماری در حیوان:
    در سگ و گربه ۳ تا ۱۰ روز قبل از بروز علایم بالینی (بندرت بیشتر از سه روز) ویروس در بزاق حیوان وجود دارد و می تواند بیماری را انتقال دهد. به عبارت دیگر اگر سگ و گربه در زمان گزش ، آلوده به ویروس هاری باشند، علایم بالینی حداكثر ۵ تا ۸ روز بعد از حیوان گزیدگی ظاهر خواهد شد.
    پس از طی دوره نهفتگی اولین علامت بیماری تغییر در رفتار و عادات حیوان می باشد.
    حیوان غذای خود را بخوبی نمی خورد، به تدریج اندامهایش فلج می شود و پریشان و مضطرب می گردد، دهانش باز و از آن كف خارج می شود واز آب و نور می ترسد و هر چیزی مثل سنگ ، چوب و انسان را گاز می گیرد و سپس می میرد.
    ● راههای انتقال:
    ۱) گاز گرفتن:
    اصلی ترین راه سرایت بیماری از طریق گاز گرفتن حیوانات هار می باشد كه در مورد گربه و گربه سانان از طریق كشیدن پنجه نیز انتقال بیماری صورت می گیرد.
    ۲) پوست:
    بیماری هاری از راه پوست سالم قابل سرایت نیست، ولی اگر كوچكترین خراش یا زخمی در پوست وجود داشته باشد، در تماس با ترشحات آلوده قابل انتقال خواهد بود.
    ۳) سایر راهها:
    انتقال بیماری بندرت از طریق دستگاه تنفس ، دستگاه گوارش ، پیوند اعضا، جفت ، وسایل آلوده ، مخاطها و سرانجام از انسان به انسان امكان پذیر می باشد

  3. #3
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض



    کهنسال ترین حیوان روی زمین

    67d5001b77bc245cd95e5ee02fb4c978

    كهنسال‌ترین حیوان زنده‌ای كه اكنون بر روی زمین زندگی می‌كند، احتمالاً یك لاك‌پشت جزایر گالاپاگوس به نام هری (۱) است كه اكنون در كانبرای استرالیا زندگی می‌كند.
    برخی بر این باورند كه این لاك‌پشت، توسط چارلز داروین، از جزایر گالاپاگوس به استرالیا برده شده است. مطالعات انجام شده بر روی DNA این لاك‌پشت نیز تأیید می‌كند كه او پیش از سفر تحقیقاتی مشهور سال
    ۱۸۳۵داروین به دنیا آمده و بنابراین حداقل ۱۷۰سال سن دارد.


  4. #4
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    بزرگترین حیوان زمین کدام است؟
    فیل بزرگترین حیوانی است که در خشکی زندگی می کند اما بزرگترین حیوان روی کره زمین پستانداری به نام نهنگ آبی است که در دریا زندگی می کند.
    وزن یک نهنگ آبی برابر است با وزن
    ۲۰فیل این حیوان قادر است ۲تا۲/۵تن غذا را در شکم خود جای دهد رگ های نهنگ آبی به اندازه ای بزرگ است که یک بچه می تواند از آن عبور کند. نوزاد این حیوان می تواند سه هزار کیلوگرم وزن داشته باشد.
    نهنگ علیرغم اندام بزرگ حیوانی بسیار آرام و نجیب است این حیوان از جانوران ریز شبیه به میگو به نام کریل Coril jydbi تغذیه می کند. این حیوان به جای دندان برای شکار از آرواره های شانه ای شکل که در دهانش وجود دارد استفاده می کند زمانی که این حیوان گرسنه می شود با دهان باز به دسته های کریل حمله می کند و هزاران جانور ریز را در یک زمان همراه با آب دریا وارد دهان خود می کند، سپس با بستن دهان آب ها را از اطراف دهانش خارج می کند و جانوران را می بلعد.
    در گذشته این حیوان به طور بی رحمانه ای به خاطر استفاده از گوشت و نوعی چربی که در بدنش وجود دارد کشته می شد و هیچ نوع محدودیتی برای شکار این حیوان وجود نداشت این حیوان عظیم الجثه در معرض انقراض و نابودی قرار گرفته و نیاز به حمایت دارد.

  5. #5
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض



    بیدهای خفاش فریب
    5e2ac2f5d654d1e23054f494f3f454cc

    گوش در اكثریت بیدها تنها به یك منظور تكامل یافته است: برای كمك به پرهیز از خورده شدن توسط خفاش ها. گوش بیدها طوری تنظیم شده است كه می تواند آواهای «پژواك جایابی» 2echlocation) تعیین موقعیت اشیا با ردیابی پژواك هایی كه از طریق صداهایی با فركانس بالا بازتاب می یابند _م) را بشنود و این منجر به رفتارهایی در بید می شود كه به او در فرار از خطر كمك می كند. بسیاری از بیدها احتمالاً با تقلید آواهای خفاشی كه در تعقیب شكار است، حمله خفاش را ناكام می سازند. ناهمگونی آوای حاصل از رفتار بیدها احتمالاً منجر به سردرگمی خفاش می شود.
    در واقع رادار خفاش را دچار اختلال كرده و حیوان را در تعیین محل شكارش با شكست مواجه می سازد. علاوه بر این خفاش احتمالاً ارتباط بین صداهای كلیك تیلیك بید با یك وعده غذای نامطبوع را فرا می گیرد و این خود احتمال حمله خفاش به بید را كاهش می دهد. اما عجیب است كه تاكنون هیچ گاه صداهای كلیك تیلیك بیدها طی حمله خفاش در شرایط طبیعی ثبت یا بررسی نشده است. به تازگی دو بوم شناس حسی، «جان راتكلیف» از دانشگاه كورنل ایتاكا در نیویورك و «جیمز فولارد» از دانشگاه تورنتو در اونتاریو به این موضوع پرداخته اند. آنها مشاهده كردند كه آواهای بید بر شكار كردن خفاش تاثیر می گذارد اما فقط در حین حمله های هوایی. درست همان موقعی كه خفاش برای حمله نهایی خود تصمیم می گیرد- چیزی در حدود نیم ثانیه پیش از رسیدن به هدف- نوعی بید ببری، Cycina tenera، آواهای كلیك تیلیكی خود را از اندام تولید صدا واقع در سینه خارج می سازد. البته این نوع دفاع تاخیری در آواهای نزدیك موثر هستند: به این ترتیب كه بیدهایی كه اندام تولید صدای آنها سالم و دست نخورده بود به طور چشمگیری كمتر از بیدهایی كه اندام تولید صدایشان توسط پژوهشگران از كار افتاده بود، مورد حمله خفاش ها قرار گرفتند


  6. #6
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض



    دانستنیهایی در مورد زنبور عسل
    221a76df590301a232d77d80948f5068

    عسل یك واژه عربی است كه در فارسی آن را انگبین می‌گویند و عبارت است از شهد گل‌ها كه زنبور عسل توسط خرطوم كوچك خود آن را مكیده و از راه دهان به كیسه بسیار كوچك خود موسوم به كیسه عسلی وارد می‌كند. وقتی میزان شهد جمع‌آوری شده به حدود ۴۰میلی‌گرم رسید، گل‌ها را رها كرده و به سمت كندو پرواز می‌كند. جالب اینكه برای تهیه یك كیلو عسل، زنبور باید شهد ۲۰میلیون گل را جمع و به كندو حمل كند. جالب‌تر این است كه زنبور عسل خاصیت ثابت گلی دارد، یعنی تا وقتی كه مشغول جمع آوری شهد یك گل است، روی سایر گل‌ها نمی‌نشیند.
    زنبور عسل پیش از رسیدن به كندو در بین راه مقداری از آب شهد را جذب می‌كند و چون شهد گل‌ها حاوی
    ۵۰تا۸۰درصد آب است،‌ با این عمل میزان رطوبت عسل را به حدود ۱۷تا حداكثر۲۵درصد می‌رساند، یعنی حدودا" از هر سه گرم شهدی كه زنبور عسل به كندو می‌آورد، یك گرم عسل به دست می‌آید. البته عسل مناطق شمالی كشور به علت بالا بودن رطوبت هوا از آب بیشتری برخوردار است و لذا آبكی می‌باشد، ولی عسل مناطق كوهستانی از آب كمتری برخوردار می‌باشد
    __________________

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/