افراد حواس‌پرت كنجد و زردچوبه بخورند

دبير انجمن روانپزشكان ايران:
افراد حواس‌پرت كنجد و زردچوبه بخورند



جام جم آنلاين: پرويز مظاهري دبير انجمن روانپزشكان ايران گفت: با توجه به زندگي ماشيني امروز كه بايد فرد كارهاي زيادي را در طي روز انجام دهد براي جلوگيري از اختلال تمركز و فراموش‌كردن كارها بعد از برنامه‌ريزي روزانه، مصرف كنجد و زردچوبه توصيه مي‌شود.



100920751503



دبير انجمن روانپزشكان ايران در گفتگو با فارس با بيان اينكه فراموشي يك اختلال روانپزشكي است كه انتظار مي‌رود بيشتر در سنين بالا يعني بعد از سن 65 سالگي اتفاق بيفتد ، اظهارداشت: كاهش سلول‌هاي خاكستري مغز توانايي فرد را براي به خاطرآوردن و حفظ مطالب كم مي‌كند و هر چه افزايش سن اتفاق بيفتد ميزان فراموشي نيز بالا مي‌رود.


وي افزود: يك نوع فراموشي در سنين پايين نيز وجود دارد كه به دلايل مختلفي از جمله حوادث و ضربه‌ديدن ايجاد مي‌شود و موجب مي‌شود فرد براي مدتي نتواند مطالبي را به خاطر نياورد.


مظاهري تصريح كرد: گروه ديگري از فراموشي‌ها مربوط به افراد مضطرب و دچار اختلال تمركز است كه در سنين پايين هم ديده مي‌شود و بيشتر به دليل نحوه زندگي مردم و سبك ماشيني آن است. در اين نوع زندگي مردم در طول روز كارهاي زيادي را انجام مي‌دهند و ممكن است برخي از آنها از ذهن آنها خارج شود.


اين متخصص روانپزشكي افزود: نوع ديگر فراموشي آلزايمر است كه در آن فرد در سنين بالا دچار فراموشي مي‌شود و نمي‌تواند مطالب مهم را به خاطر بياورد. البته در ابتداي اين بيماري، حافظه كوتاه مدت اين افراد دچار مشكل مي‌شود.


وي اضافه كرد: معمولاً افراد مبتلا به آلزايمر مطالب گذشته مانند دوران جواني و نوجواني را به خاطر مي‌آورند اما مطالبي كه چند دقيقه پيش به آنها رسيده است به خاطر نمي‌آورند لذا ممكن است چند بار سؤال كنند كه اگر درمان نشود موجب مي‌شود شخص همه مطالب را حتي نزديكان خود را و آدرس منزل را فراموش كند.


دبير انجمن روانپزشكان ايران در پاسخ به اينكه براي كاهش اختلالات تمركز چه كارهايي پيشنهاد مي‌شود يادآور شد: براي افزايش تمركز بايد برنامه‌ريزي روزانه داشته باشيم و كارها را طوري تنظيم كنيم كه هر كاري را در وقت خود انجام دهيم. همچنين اگر مشكل اضطراب در فرد وجود دارد بايد حل شود و استراحت كافي نيز لازم است چرا افرادي كه چند شيفت كار مي‌كنند اختلال تمركز بيشتري دارند.


مظاهري گفت: كنجد و زردچوبه به دليل داشتن خاصيت آنتي اكسيدان مي‌تواند در پيشگيري از فراموشي كمك‌كننده باشد. همچنين فعاليت‌هاي فكري موجب پيشگيري از ابتلا به فراموشي در آينده مي‌شود.