سالاد کلم پيچ قرمز
مواد لازم :
كلم پيچ قرمز 0.5 کيلو
سس فرانسه 6 قاشق سوپخوري
طرز تهيه :
ابتدا بايد کلم پيچ را به رشته هاي بسيار نازک بريد آنگاه سالاد آماده است
کلم را ميتوان پخته يا نپخته براي سالاد بکار برد.
سالاد کلم پيچ قرمز
مواد لازم :
كلم پيچ قرمز 0.5 کيلو
سس فرانسه 6 قاشق سوپخوري
طرز تهيه :
ابتدا بايد کلم پيچ را به رشته هاي بسيار نازک بريد آنگاه سالاد آماده است
کلم را ميتوان پخته يا نپخته براي سالاد بکار برد.
اين سالاد اگرچه پرانرژي است ولي به آن دسته از افرادي كه رژيم كم كربوهيدرات دارند، توصيه ميشود.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 115 گرم لوبيا سبز
- 115 گرم كاهوي معمولي و كاهوپيچ
- يك عدد خيار متوسط
- 4 عدد گوجهفرنگي ريز
- يك عدد كنسرو تنماهي
- 4 عدد تخممرغ
- 5 عدد تربچه متوسط
- 50 گرم يا نصف پيمانه زيتون سياه يا سبز
- نمك و فلفل به ميزان لازم
مواد لازم براي سس سالاد:
- 90 ميليليتر يا 6 قاشق سوپخوري روغن زيتون بودار
- 2 حبه سير (ريز خرد شود)
- 15 ميليليتر يا يك قاشق سوپخوري سركه سفيد يا قرمز
طرز تهيه سالاد:
ابتدا لوبيا سبز را پس از شستوشو خرد كرده و در قابلمهاي حاوي كمي آب بپزيد. براي درستكردن اين سالاد لوبيا را به 2 نيم تقسيم كرده و يا به صورت درشت خرد كنيد. كاهوها را هم بشوييد و پس از ضدعفوني كردن خرد كنيد. تخممرغها، گوجهفرنگيها و تربچهها را نيز به 4 قسمت ببريد. خيار را هم پوست كنده و حلقه حلقه ببريد.
كنسرو تنماهي را به مدت 20 دقيقه در آب بجوشانيد و محتويات داخل آن را با چنگال خرد كنيد.
در پايان هسته داخل زيتونها را خارج كرده و آنها را به 2 نيم تقسيم كنيد. سپس كاسه بلوري بزرگي آماده كرده و همه مواد لازم سالاد را داخل كاسه بريزيد.
طرز تهيه سس سالاد:
براي درستكردن اين سس تمام مواد لازم آن را با هم مخلوط كنيد و حالا اين سس رژيمي را روي سالاد بريزيد و مواد را خوب هم بزنيد و 10 دقيقه بگذاريدتا مواد سالاد كاملا به سس آغشته شود.
نكته 1: درصورت دلخواه به جاي كنسرو تن ماهي از سينه و يا فيله مرغ پختهشده هم ميتوانيد استفاده كنيد.
نكته 2: اگر اين سالاد را با طعم ترشي بيشتري دوست داريد، مقدار سركه آن را اضافه كنيد. در ضمن درصورت دلخواه، شما ميتوانيد همين مقدار سركه را با آب ليموترش تازه و يا آبغوره جايگزين كنيد.
تبوله نام يكي از انواع سالادهاي كشورهاي عربي است كه نوع معمولي آن را با سبزيجات و مواد مقوي مختلفي درست ميكنند.
سالادي هم كه در اينجا آموزش ميدهيم، نوعي تبوله است با اين تفاوت كه علاوه بر سبزيجات و ماده اصلي آن يعني بلغور گندم، انار نيز به آن اضافه شده است. درواقع انار نقش طعمدهنده به اين سالاد را دارد.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 225 گرم يا يك و يكچهارم پيمانه بلغور گندم
- يك عدد تره فرنگي (قسمت سر آن)
- يك عدد فلفل قرمز كوچك (ريز خرد شود)
- يك عدد ساقه كرفس
- 30 ميليليتر يا 2 قاشق سوپخوري روغن زيتون
- پوست رندهشده 2 عدد ليموترش كوچك
- آب 2 عدد ليموترش
- 6 تا 8 عدد پيازچه (خرد شود)
- 6 قاشق سوپخوري نعناي تازه خردشده
- 6 قاشق سوپخوري جعفري تازه خردشده
- يك عدد انار (دان شده)
- نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
طرز تهيه
1 - ابتدا كاسه بلورياي آماده كرده و بلغور گندم را در آن بريزيد. روي بلغور را با آب سرد بپوشانيد و 30 دقيقه صبر كنيد تا خيس بخورد.
2 – بلغور خيسخورده را بعد از طي شدن اين مدت داخل صافي دانهريزي، آبكشي كنيد و با قاشق سطح بلغور را فشار دهيد تا آب اضافي آن نيز از صافي خارج شود.
3 – قسمت سر ترهفرنگي را به صورت طولي نصف كرده و با چاقوي تيز به صورت خلالهاي ريز درآوريد. ساقه كرفس را نيز با چاقو خرد كنيد.
4 - حالا كاسه بزرگي آماده كرده و تمام مواد لازم را در آن بريزيد و خوب با هم مخلوط كنيد. سپس مخلوط را به مدت نيم ساعت كنار بگذاريد تا طعم مواد به اصطلاح به خورد هم رفته و سالاد جا بيفتد. پس از اين مدت آن را در ظرف موردنظر براي سرو بريزيد. اين سالاد را با نان و كاهو سرو ميكنند.
ارزش غذايي سالاد
انرژي چربي چربي اشباعشده كلسترول فيبر
188 كيلو كالري 67.4گرم 62گرم 0 17.2 گرم
اگر از آن جمله مرداني هستيد كه به سلامتي بدنتان بسيار اهميت ميدهيد و شبها به جاي يكشام مفصل، غذايي رژيمي ميخوريد
و امشب خانم خانه، شما را بدون غذا تنها گذاشته است، سر راه برگشت به خانه، از سوپرماركت يكبسته جوانه گندم يا هر جوانه ديگري كه دوست داريد، خريداري كنيد. سپس سري به لبوفروشي چرخي سر كوچه كه بوي لبوي آن تمام فضاي كوچه را پر كرده، بزنيد و 4 عدد لبوي متوسط نيز از او بخريد. بقيه سبزيجات موردنياز به احتمال زياد در يخچال خانهتان پيدا خواهد شد؛ در غيراين صورت، با مراجعه به سبزيفروشي، آنها نيز قابل دسترس خواهند بود.
درست كردن اين سالاد رژيمي كه ميتواند جايگزين خوبي براي شام سبك شما باشد، در صورت وجود مواد لازم، زير 10 دقيقه زمان نياز دارد. اين سالاد را اضافهتر درست كرده و هنرمندي خودتان را به همسرتان ثابت كنيد.
مواد لازم براي 4 نفر:
ـ 100 گرم برگ اسفناج كوچك
ـ 75 گرم يا يك و يك سوم پيمانه جوانه
ماش يا گندم
ـ 2 عدد ساقه كرفس نازك (خرد شود)
ـ 4 عدد لبوي پخته
مواد لازم براي سس:
ـ 4 قاشق سوپخوري روغن زيتون
ـ 5/4 قاشق چايخوري سركه
ـ يك حبه سير (رنده شود)
ـ 2 قاشق چايخوري عسل
ـ يك قاشق سوپخوري پيازچه (خرد شود)
ـ نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه:
1 - ابتدا هر كدام از لبوهاي پخته شده را پوست گرفته و سپس به 4 قسمت ببريد.
ساقه كرفس را نيز در قطعات 2 تا 3 سانتيمتري خرد كنيد. اگر اسفناج خريداري شده داراي برگهاي كوچك است، آنها را پس از شستوشو به صورت درسته در سالاد بريزيد؛ در غير اين صورت، برگهاي اسفناج را به اندازههاي درشت خرد كنيد.
2 ـ كاسه بلوري بزرگي آماده كنيد و برگ اسفناج و جوانه را در آن بريزيد و با هم مخلوط كنيد؛ سپس كرفس و لبوي خرد شده را اضافه كرده و همه مواد را با هم خوب مخلوط كنيد.
3 ـ درست كردن سس سالاد نيز كار سختي نيست؛ كافي است همه مواد آن را شامل روغن زيتون، سركه، سير، عسل و پيازچه خردشده، در كاسه بلوري ديگري با هم مخلوط كرده و سپس روي سالاد بريزيد و نوش جان كنيد. البته اضافه كردن نمك و فلفل را نيز از ياد نبريد.
نكته: اگر ميخواهيد اين سالاد مزه و ظاهر متفاوتي نيز پيدا كند، چند پر پرتقال پوستكنده به مواد داخل سالاد اضافه كنيد.
در نظر اغلب ما سالاد، تركيبي از سبزيجات مختلف شامل كاهو، كلم، گوجهفرنگي، خيار و مانند اينهاست.
اگر ميخواهيد در اين سرماي زمستان بدنتان در مقابل بيماريهاي فصل مصون بماند و از طرفي از خوردن مركبات و آب آنها به روش معمول نيز خسته شدهايد، اين بار طرز تهيه سالادي را به شما آموزش ميدهيم كه مانند سالادهاي رايج ميوهاي، تنها از مخلوطي از ميوهها تشكيل نشده است بلكه تركيبي است از مركبات و سبزيجاتي مانند پياز، نعنا و... كه در دستور آن خواهيد ديد.
اين سالاد سرشار از ويتامين C بوده و براي سرماخوردگي بسيار مفيد است.
مواد لازم براي 6 نفر:
ـ 4 عدد پرتقال ريز
ـ 2 عدد نارنگي
ـ 2 عدد پياز
ـ يك قاشق سوپخوري زيره
ـ يك قاشق چايخوري پودر فلفل سياه
ـ يك قاشق سوپخوري برگ نعناي تازه، (خرد شده)
ـ 6 قاشق سوپخوري روغن زيتون
ـ مقداري برگ نعناي تازه و تعدادي زيتون سياه براي تزئين
ـ يك قاشق سوپخوري آب ليموترش
ـ يك قاشق سوپخوري آب پرتقال
طرز تهيه:
1 ـ پوست پرتقالها و نارنگيها را كنده و هر كدام از آنها را با چاقوي دندانهدار از مقطع با قطر نيم سانتيمتري حلقهحلقه كنيد؛ پس از آن پيازها را نيز پوست بكنيد و در ظرف ديگري به صورت حلقهحلقه خرد كنيد.
2 ـ ظرف سالادخوري گودي آماده كنيد و ابتدا برشهاي پرتقال و نارنگي را در ظرف چيده و سپس حلقههاي پياز را روي آنها بريزيد.
پس از آن زيره، فلفل سياه، نعناي خردشده و روغن زيتون را اضافه كنيد. در پايان آب ليموترش و پرتقال را افزوده و سالاد را به مدت 2 ساعت در يخچال قرار دهيد.
به اين صورت طعم مواد، خوب با هم مخلوط شده و سالاد جا ميافتد. فقط مراقب باشيد از اين زمان بيشتر طول نكشد.
3 ـ پس از گذشت 2 ساعت، سالاد را با برگ نعنا و زيتونسياه تزئين كرده و شامي رژيمي و سرشار از ويتامين C را نوشجان كنيد.
ا استفاده از كلم برگ، ميتوان سالادهاي متنوعي درست كرد كه در آن از سبزيجات مختلفي استفاده ميشود ولي اين بار در كنار ترشي آبليمو و عطر سبزيجات معطر، شيريني حاصل از كشمش، به آن طعم تازهاي بخشيده است.
مواد لازم براي 4 نفر:
ـ 400 گرم كلم برگ سفيد [خواص كلم]
ـ 2 عدد پيازچه
ـ 175 گرم هويج
ـ 115 گرم كرفس
ـ 70 گرم كشمش
ـ نصف قاشق چايخوري سرخالي زيره سياه (در صورت دلخواه)
ـ يك قاشق سوپخوري جعفري تازه خردشده
ـ 3 قاشق سوپخوري روغن زيتون بودار
ـ يك قاشق سوپخوري آب ليموترش
طرز تهيه:
1 ـ با استفاده از يك چاقوي تيز، كلم برگ را به صورت خلالي خرد كنيد. پيازچهها و ساقههاي كرفس را نيز حلقهحلقه ببريد. هويجها را به وسيله چاقو به شكل خلالي خرد كرده يا اينكه از رنده درشت استفاده كنيد.
2 ـ بعد از اينكه مرحله برش همه سبزيجات به پايان رسيد، سبزيجات خردشده را در كاسه بلوري بزرگي ريخته، سپس كشمش و در صورت دلخواه زيره سياه را اضافه كرده و خوب با هم مخلوط كنيد.
3 ـ جعفري خرد شده، روغن زيتون و آبليمو را نيز به سالاد اضافه كرده و مواد را با قاشق با هم مخلوط كنيد. درظرف حاوي اين سالاد را بگذاريد و آن را حدود 3 ساعت در يخچال قرار دهيد تا طعم مواد با هم تركيب شود.
پس از طي اين مدت، روي سالاد را با خلالهاي هويج و پيازچه تزئين كرده و سرو كنيد.
نكته: اگر دري براي كاسه پيدا نكرديد، از پلاستيك محافظ غذا براي پوشش دهانه ظرف استفاده كنيد.
اگر شما هم از آن جمله كساني هستيد كه به سلامت خودتان بسيار اهميت ميدهيد
و براي كنترل وزنتان مدت زيادي است كه اغلب شبها شامي سبك و بهاصطلاح حاضري مثل نان و پنير و گردو ميخوريد و حالا از اين شام يكنواخت خسته شدهايد، ميتوانيد گزينههاي ديگري را نيز امتحان كنيد؛ بهعنوان مثال در فصل بهار خوردن سالاد گرم باقالا و پنير يكي از اين پيشنهادهاست. اين سالاد مخلوطي از سبزيجات فصل است كه به همراه پنير، طعم و مزه خاصي دارد.
مواد لازم براي 4تا 6نفر
- باقالاي ريز؛ 900گرم (پوست دوم آن نيز جدا شود)
- روغن زيتون؛ 4قاشق سوپخوري
- گوجهفرنگي؛ 175 گرم (هركدام به 4قسمت تقسيم شود)
- سير؛ 4حبه (رنده شود)
- پنير فتا؛ 115 گرم (خرد شود)
-شويد تازه خردشده؛ 3قاشق سوپخوري
-زيتون ساده؛ 12عدد
-نمك و فلفل به مقدار كافي
-شويد تازه خردشده؛ مقداري براي تزيين
روش پخت:
1 - باقالا را در قابلمهاي حاوي آب و كمي نمك بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا بپزد؛ سپس باقالاي پخته را در سبدي آبكش كنيد و كنار بگذاريد.
نكته: ميتوانيد ابتدا باقالا را با پوست دوم پخته و سپس مغز آن را جدا كنيد.
2 -تابهاي آماده كرده و روغن را در آن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد؛ سپس گوجهفرنگي و سير را به آن اضافه كرده و آنقدر حرارت دهيد كه گوجهفرنگيها تغيير رنگ پيدا كنند.
3 -پنير خرد شده را به مخلوط گوجهفرنگي و سير اضافه كنيد و مدت يك دقيقه حرارت دهيد. در پايان كاسهاي بلوري آماده كرده و باقالا را بههمراه مخلوط گوجهفرنگي، سير، پنير و همچنين شويد و زيتون در آن بريزيد. كمي هم نمك و فلفل اضافه كنيد. مواد را خوب هم بزنيد تا با هم مخلوط شوند و سپس مقداري شويد تازه روي سالاد بريزيد و آن را خالي يا با كمي نان ميل كنيد.
نكته يك: براي آنكه اين سالاد كمي ترشمزه شود، مقداري آبليمو ترش هم به آن اضافه كنيد.
نكته2: با توجه به اينكه در اين سالاد از پنير فتا استفاده شده است، ابتدا آن را بچشيد. در صورتي كه شور بود ديگر لازم نيست نمك اضافه كنيد.
مواد لازم:
یک پیمانه خیارشور خرد شده
یک پیمانه لوبیا چیتی پخته
یک پیمانه سیب زمینی پخته خرد شده
یک پیمانه هویج پخته خرد شده
یک دوم پیمانه لبوی پخته شده ، خرد شده یا با قالب به فرم مشخص درآورده شده
6 برگ کاهو
یک پیمانه سس مایونز
نمک و فلفل به اندازه کافی
یک قاشق سرکه
یک قاشق آبلیموی تازه
طرز تهیه:
همه مواد ( چهار گوش ) خرد شده را با هم مخلوط نموده ، سس مایونز رقیق شده را به آن اضافه کرده و داخل ظرف گودی که در آن کاهوی خرد شده ریخته ایم ، می ریزیم .
برای تزئین ، در وسط ظرف روی سالاد ، زیتون سیاه می گذاریم و دورآن را با برگ جعفری تزئین می کنیم.
نکات تغذیه ای:
این سالاد خوشمزه یک شام کامل است برای افرادی که رژیم لاغری دارند و یک پیش غذای لذیذ برای افراد دیگر و به دلیل دارا بودن حبوبات ، دارای پروتئین بالایی است و فیبر زیاد موجود درآن موجب بهبود وضعیت دستگاه گوارش می شود.
شما حتما در خانه با غذای خود سالاد میل می کنید ، ولی بیشتر ما سالاد را با کمی کاهو ، خیار و گوجه ریز شده و بعضی مخلفات دیگر می شناسیم ؛ در صورتی که سالادها دنیای وسیعی دارند . ما انواع سالادهای خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد ؛ البته ممکن است درست کردن آنها در ابتدای کار زمان زیادی از شما بگیرد ولی پس از چندبار تهیه ، درست کردن آن آسانتر از سالادهای معمولی خواهد شد.
به عنوان اولین آموزش ، این سالاد جالب را که برای افراد با فشار خون بالا و کلسترول بالا تنظیم شده مطالعه کنید و از درست کردن آن لذت ببرید .
مواد لازم
1عدد پیاز قرمز
1 فنجان عدس پخته شده
4عدد هویج
2 قاشق غذا خوری جعفری خردشده
4حبه سیر ساطوری شده
1 قاشق غذا خوری روغن زیتون
یک سوم فنجان سرکه سیب
1عدد لیمو ترش تازه یا نارنج
2قاشق غذا خوری ریحان خشک قرمز
50 گرم پنیر(رنده شده بدون نمک و کم چربی)
1عدد متوسط گل کلم
طرز تهیه:
گل کلم را بشوئید و آن را به قسمت های کوچک خرد کنید ، سپس آنها را به مدت 8 دقیقه بخار پز نمایید . پیاز ، عدس پخته، سیر، هویج و جعفری را به آن اضافه کرده و مخلوط نمایید .
در ظرف دیگری روغن زیتون ، لیمو ترش و ریحان را خوب مخلوط کرده و روی سبزیجات بریزید ، ظرف را داخل یخچال گذاشته و اجازه دهید تا کمی جا بیفتد . سپس آن را مصرف کنید ، می توانید پنیر را نیز برای تزئین روی سالاد بپاشید.
روش بخار پز سبزیجات:
سبزیجات دلخواه خود را پس از شستن در یک آبکش فلزی ریخته و آبکش راروی قابلمه ای که محتوی آب جوش است قرار دهید به طوری که آبکش با آب درون قابلمه تماس پیدا نکند و بالاتر از سطح آب قرار گیرد . در ِقابلمه را روی آبکش محتوی سبزیجات بگذارید و به مدت 7 الی 10 دقیقه حرارت دهید ، سپس آنرا از روی حرارت برداشته و سبزیجات را درون ظرفی که محتوی آب یخ است بریزید و بلافاصله دوباره آبکش کنید.
نکات تغذیه ای :
این سالاد لذیذ از این جهت که روغن به کار رفته در آن 1 قاشق غذا خوری روغن زیتون است و لیمو ترش آن فشار را پائین می آورد برای افراد با فشار خون و کلسترول بالا مناسب است . کلم از سبزیجاتی است که برای عملکرد بهتر روده ها مفید هستند . در کسانی که کلم موجب نفخ روده آنان نمی شود ، کلم یبوست را از بین می برد.
کلم؛ رخسار را جلا می دهد و خواب آور خوبی است . کلم پخته ، عرق زیاد را از بین می برد ، درمان سرفه و درد زانو است و سر درد را تسکین می دهد.
میزان ویتامینC این سالاد بالاست . این سالاد 100 گرم کلم و 50 گرم ویتامینC دارد ، همچنین دارای ویتامینA به میزان مناسبی است.
اسالاد کلم یک شام خوشمزه برای افرادی است که در رژیم هستند . کل سالاد دارای 400 کالری است و چون دارای کلم می باشد هضم آن طول می کشد و فرد را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد.
مواد لازم :
1-یک قوطی کمپوت آناناس.
2-یک عدد موز ، پرتقال ، نارنگی ، سیب ، کیوی ( در صورت موجود بودن ، میوه های فصل).
3-کمی آب پرتقال .
طرز تهیه :
میوه ها و کمپوت آناناس را به قطعات ریز خرد کرده و آب کمپوت یا آب پرتقال ( در صورت نبود کنستانتره) را اضافه می کنیم ، همه مواد را در کاسه ای ریخته و مخلوط می نماییم .
می توانیم با این سالاد در میهمانیها از میهمانان ، پذیرائی کنیم . این سالاد هنگامی که میوه های درشت برای پذیرایی در منزل موجود نیست یا به مقدار کم وجود دارد ، روش بسیار جالبی برای پذیرایی است و چون محتوی مایعات می باشد ، رفع عطش می کند و بسیار لذیذ است .
اگر مطابق دستور فوق عمل کردید واین سالاد به ذائقه شما ترش آمد ، می توانید کمی شکرنیزبه آن اضافه کنید.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)