تبوله نام يكي از انواع سالادهاي كشورهاي عربي است كه نوع معمولي آن را با سبزيجات و مواد مقوي مختلفي درست ميكنند.
سالادي هم كه در اينجا آموزش ميدهيم، نوعي تبوله است با اين تفاوت كه علاوه بر سبزيجات و ماده اصلي آن يعني بلغور گندم، انار نيز به آن اضافه شده است. درواقع انار نقش طعمدهنده به اين سالاد را دارد.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 225 گرم يا يك و يكچهارم پيمانه بلغور گندم
- يك عدد تره فرنگي (قسمت سر آن)
- يك عدد فلفل قرمز كوچك (ريز خرد شود)
- يك عدد ساقه كرفس
- 30 ميليليتر يا 2 قاشق سوپخوري روغن زيتون
- پوست رندهشده 2 عدد ليموترش كوچك
- آب 2 عدد ليموترش
- 6 تا 8 عدد پيازچه (خرد شود)
- 6 قاشق سوپخوري نعناي تازه خردشده
- 6 قاشق سوپخوري جعفري تازه خردشده
- يك عدد انار (دان شده)
- نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
طرز تهيه
1 - ابتدا كاسه بلورياي آماده كرده و بلغور گندم را در آن بريزيد. روي بلغور را با آب سرد بپوشانيد و 30 دقيقه صبر كنيد تا خيس بخورد.
2 – بلغور خيسخورده را بعد از طي شدن اين مدت داخل صافي دانهريزي، آبكشي كنيد و با قاشق سطح بلغور را فشار دهيد تا آب اضافي آن نيز از صافي خارج شود.
3 – قسمت سر ترهفرنگي را به صورت طولي نصف كرده و با چاقوي تيز به صورت خلالهاي ريز درآوريد. ساقه كرفس را نيز با چاقو خرد كنيد.
4 - حالا كاسه بزرگي آماده كرده و تمام مواد لازم را در آن بريزيد و خوب با هم مخلوط كنيد. سپس مخلوط را به مدت نيم ساعت كنار بگذاريد تا طعم مواد به اصطلاح به خورد هم رفته و سالاد جا بيفتد. پس از اين مدت آن را در ظرف موردنظر براي سرو بريزيد. اين سالاد را با نان و كاهو سرو ميكنند.
ارزش غذايي سالاد
انرژي چربي چربي اشباعشده كلسترول فيبر
188 كيلو كالري 67.4گرم 62گرم 0 17.2 گرم
![]()
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)