آشنايي با بناهاي تاريخي قزوين
امامزاده حسين(ع): بقعه متبرك شاهزاده حسين ــ فرزند بلافصل امام رضا(ع) ــ از قرن سوم به بعد همواره زيارتگاه مردم بوده و از همان روزگار تاكنون آرامگاه بسياري از دانشمندان، سخنوران و بزرگان شهر است.بناي باشكوه امامزاده در حمله مغول و كشمكشهاي دوره صفوي آسيب كلي ديد و بازسازي شد .صحن بزرگ امامزاده كه با 52 ايوانچه گرداگرد بقعه را فرا گرفته، نمونه اعتلاي هنر كاشيكاري و معماري دوره قاجار است.
مسجد حيدريه: اين مسجد كه از مساجد بسيار قديمي در كشور محسوب ميشود، قدمت نخستين بناي آن به قرن دوم هجري بازميگرد كه پس از زلزله سال 513 توسط امير خمارتاش تجديد بنا شد.تركيب متناسب آجر تراش و گچ، محراب نفيس و باشكوه، دارا بودن 8 طاقنما و كتيبههاي مسحوركننده نسخ و كوفي تزئيني از گچ، ويژگي خاصي به مسجد بخشيده و آن را همواره بهعنوان يكي از شاهكارهاي هنري دوره سلجوقي مطرح ساخته است. اين مسجد در محله بلاغي قزوين قرار دارد.
كاخ موزه چهلستون (كلاه فرنگي): يكي از آثار مهم دوره صفوي در قزوين است كه در ميان باغ بزرگي واقع شده و تنها كوشك باقيمانده از مجموعه كاخهاي سلطنتي روزگار شاه طهماسب است.
نقاشيهاي ديواري طبقه اول آن نمونهاي از هنر نگارگري مكتب قزوين و داراي شهرت جهاني است.
كليساي ارامنه: ساختمان كليساي فعلي ــ كه «هرپسيمه مقدس» خوانده ميشود ــ درپي گسترش حضور ارامنه در قزوين و كوچك بودن كليساي قبلي در سال 1315 شمسي با تلاش كشيش هارويتون در ميسروپيان ساخته شد و داراي نمازخانه، سالن اجتماعات و يك مدرسه ديني است.علاوه بر مراسم عمومي مربوط به ارامنه، اين كليسا هرساله ميزبان برپايي آيين مخصوص ارتحال و معراج حضرت مريم (س) است كه همزمان با عيد تبرك انگور در مردادماه برگزار ميشود و انجمنهاي فرهنگي ارمني به زيارت اين كليسا ميآيند.
كليساي كانتور: محوطه نسبتا وسيعي ــ كه در حال حاضر به شمال محله پنبهريسر محدود ميشود ــ در اواخر دوره قاجار ساخته و در اختيار اتباع دولت روسيه قرار گرفت. علاوه بر ساختمان كنسولگري روسيه در قزوين، تاسيسات ديگري نظير منبع آب، سالن تئاتر و باله و... در آن براي استفاده مهندسان و كارگران روسي شاغل در پروژه راه شوسه قزوين احداث شده بود.
از جمله اين بناها كليساي كوچكي است به نام كليساي كانتور كه پلان چندضلعي نامنظم، نماي آجري قرمز دارد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)