نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 43

موضوع: استان سیستان و بلوچستان

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #3
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    پیش فرض

    چشمه آب معدنی دوشینگ زاهدان- خاش این چشمه در مسیر راه خاش- زاهدان و در شمال خاوری کوه تفتان قرار دارد.



    از خاش تا دو راهی اسکل آباد، 40 کیلومتر و از دو راهی تا روستای دوشینگ 14 کیلومتر و از این روستا تا مظهر چشمه در حدود 5 کیلومتر است که می بأیدپیاده طی شود. آب این چشمه اختصاصات آب های معدنی از نوع آب های جوی و آب های آتشفشانی نو خاسته را دارد و در ردیف آب های سولفات کلسیم همراه با منیزیم ولرم است. درجه حرارت آب 25 درجه سانتی گراد و میزان آبدهی آن 9 لیتر در ثانیه است.


    چشمه آب معدنی کتوکان - ایران شهر این چشمه در شمال روستای کتوکان قرار دارد و بهترین راه ارتباطی آن از طریق جاده ایران شهر – کتوکان است.



    روستای کتوکان تا ایران شهر 27 کیلومتر وتا مظهر چشمه درحدود 8 کیلومتر فاصله دارد. مظهر چشمه کتوکان از شکاف سنگ های آهکی (پلاژیک) به رنگ قرمز خارج می شود. کم بودن درجه حرارت آب چشمه و نوسان حرارتی آن در فصول مختلف تابع شرایط محیط است. املاح آب این چشمه فوق العاده زیاد است. زیادی مواد معدنی این چشمه از جنس زمین و انحلال انواع ترکیبات داخلی آن ناشی می شود. آب چشمه در ردیف آب های کلرو سدیم، سولفات کلسیم همراه با منیزیم زیاد با واکنش قلیایی است. حرارت این چشمه 29 درجه سانتی گراد و میزان آبدهی آن در حدود 2/0 لیتر در ثانیه است.


    چشمه معدنی اسکل آباد زاهدان – خاش این چشمه در مسیر جاده زاهدان- خاش در خاور کوه تفتان قرار دارد. فاصله مظهر چشمه از تخاش تا دو راهی اسکل آباد 40 کیلومتر و از دو راهی تا مظهر چشمه در حدود یک کیلومتر است


    مظهر چشمه از شکاف سنگ های آهکی تغییر یافته به سنگ شبه مرمر از زمین خارج می شود نوع چشمه سیفونی است، بدین ترتیب که آب از خلل و فرج سنگ ها نفوذ نموده،پس از رسیدن به طبقات غیر قابل نفوذ به مرحله اشباع می رسد و در نتیجه به صورت جوشان به سطح زمین فوران می کند. این عمل هر دو دقیقه یک بار به طور دایم تکرار می گردد. زمان جمع شدن آب 90 ثانیه و مدت فوران 30 ثانیه است. این چشمه در اصطلاح محلی « سمع قورقورک » نامیده می شود. مردم عادی چنین تصور می کنند که چشمه در اثر صدای سوت فوران می کند. فراوان مواد معدنی چشمه در اثر طبقات بین آب و سنگ ها حاصل می شود. آب ضمن برخورد بر طبقات غیر قابل نفوذ و در اثر فشار هیدروستاتیکی از زمین خارج می شود. در اطراف چشمه اسکل آباد کربنات کلسیم (تراورتن) به صورت متورق رسوب کرده است. آب چشمه اسکل آباد در ردیف آب های کلرو سدیم، سولفات کلسیم همراه با منیزیم زیاد با واکنش قلیایی است. دمای آب 3/20 درجه سانتی گراد و آب دهی آن 2/0 لیتر در ثانیه است

    مصلای زرنج - زاهدان
    عبدالله بن ابی که در سال 111 هـ.ق. حاکم سیستان بود ، مصلای بزرگ زرنج را در محل معروف به درپارس بنا کرده این مصلا تا حدود 445 هـ.ق. باقی و معبد مسلمانان سیستان بود.


    مسجد شاه علی - زاهدان این مسجد در سال 847 هجری به امر ملک شمس الدین علی ساخته شده است .


    از آنچه که به رضا و رغبت به زیارتگاه اهداء شده دو لوح حکاکی شده است که به اواسط قرن نهم هجری تعلق دارند و حکاکی جالبی بر روی آنها صورت گرفته است . طبق ترجمه آقای "ا.ج.ایلس" ـ از کارشناسان معروف موزه ایتالیا ـ یکی از این دو ، لوحی است که نشان میدهد بنا توسط فردی از خاندان ملوک سیستان به نام "شاه علی" احداث شده است و لوح دیگر یادبود وفات "امیرغیاث الدین محمد کیانی"سر کرده شاخه کوچکی از خاندان ملوک سیستان بود .

  2. 3 کاربر مقابل از sorna عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/