co183

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، بشر نیاز روزافزون به دسترسی آسان و سریع به اطلاعات را بخوبی احساس کرده است. استفاده مناسب و بهینه از منابع اطلاعاتی موجود و پالایش و پرداخت آنها مستلزم داشتن ابزار مناسب است. مهمترین ابزاری که در این کار به یاری بشر آمده، کامپیوتر و ملحقات آن(اینترنت، شبکه‌های بیسیم و ...) می‌باشد.
نوت‌بوک‌ها یا همان کامپیوترهای قابل حمل شما را در صف مقدم پیشتازان تکنولوژی قرار می‌دهند. ابزاری که در سال ۲۰۰۸ فروش آن برای اولین بار از فروش PC پیشی گرفت. موضوعی که فکر خریداران را مشغول کرده، این سؤال است که «چه نوت‌بوکی بخریم؟». در زیر به برخی از نکاتی که به هنگام خرید نوت‌بوک باید در نظر داشت، می‌پردازیم.


بودجه:
سعی کنید با بودجه‌ای که برای این کار در نظر گرفته‌اید بهترین انتخاب را داشته باشید. برای هر بودجه انتخابهای زیادی می‌توانید داشته باشید که زمانی راضی خواهید بود که در این بین بهترین خرید را انجام داده باشید.


برند:
بعضا در بازار می‌شنوید که فلان مارک از مارکهای دیگر بهتر است. این چیزی بیش از یک حرف بی ارزش نیست. شرکتهای معتبر تولید کننده نوت بوک برای رقابت در بازار سعی در ارائه کالاهای مناسب به مصرف کننده دارند. بنابراین مدلهای مختلفی که یک شرکت تولید می‌کند را می‌توان با مدل خاصی از شرکت دیگر مقایسه کرد. و برتری یک مدل دلیل بر برتری یک برند بر برند دیگر نیست.


کشور سازنده:
موضوعی که این روزها در بازار لپ‌تاپ باب شده، بهتر بودن کیفیت یک لپ‌تاپ بر اساس کشور سازنده است. این مورد بخصوص در تولیدات DELL(تولید کننده آمریکایی) مطرح است که فعلا ساخت ۴ کشور(ایرلند، لهستان، مالزی و چین) بوده و هر فروشنده برتری محصولات یکی از این کشورها را بعنوان عاملی برای فروش کالای خود ادعا می‌کند. یا بعنوان مثال شرکت HP(تولید کننده آمریکایی) که کلیه محصولات خود را در کشور چین تولید می‌کند و انصافا بازار بسیار مناسبی در کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی دارد. و یا SONY(تولیدکننده ژاپنی) که با محصولاتی تولید چین، آمریکا و ژاپن در بازار ایران فعال است از نظر کیفی و حتی قیمت همه این تولیدات(با مشخصات فنی مشابه) را در یک سطح قرار داده است. البته در تولیدات این شرکت مدلهای تولید ژاپن از نظر مشخصات فنی و قیمت فاصله زیادی با تولیدات کشورهای دیگر دارند.


نیاز شما:
۱) کارهای محاسباتی: اگر این بخش را بدرستی مشخص کنید نیمی از راه تعیین مدل نوت‌بوک را طی کرده‌اید. برای انجام کارهای مختلف محاسباتی که از CPU و RAM دستگاه استفاده می‌کنند دو نوع پردازنده در بازار وجود دارد:
۱-۱) AMD: بیشتر برای انجام کارهای گرافیکی مناسب هستند تا پردازشی. البته در سری جدید Ultra Dual Core این شرکت پیشرفتهای چشمگیری در سرعت محاسبات دیده می‌شود.
۲-۱) Intel: در پردازش اطلاعات وابسته به سرعت پردازنده و کش(Cache) آن هستند. بدین معنی که هر چه کش و سرعت بیشتر باشد سرعت پردازش اطلاعات بیشتر است.
برای انجام امور حسابداری و محاسبات سبک و کارهای گرافیکی مانند فوتوشاپ(سبک و نیمه حرفه‌ای) و بازی با کیفیت معمولی اکثر پردازنده‌های تولیدی این دو شرکت پاسخگوی شما هستند. اما اگر نیاز به پردازش اطلاعات در سطح بالاتری(مانند محاسبات سنگین ریاضی با MathLab و یا انجام کارهای سنگین گرافییکی با نرم‌افزارهای گرافیکی مانند ۳DsMax و بازی با کیفیت بالا) دارید در خرید نوت‌بوکی با پردازنده اینتل با سرعت و کش(Cache) بالا شک نکنید. میزان RAM دستگاه نیز در اینگونه کارها تاثیرگذار است که باید به هنگام خرید مورد توجه قرار دهید.

۲) کارهای گرافیکی: اگر یک بازی خور درجه یک هستید و قصد خرید نوت‌بوک دارید فقط بدنبال نوت‌بوکی با کارت گرافیک ATI یا GeForce باشید. نوع کارت گرافیک در این بخش تاثیر بسزایی دارد. هرچه کارت گرافیک جدیدتر، سریعتر و داراری حافظه بهتر(مانند GDDR3) باشد کار شما در اجرای هرچه بهتر بازیها ساده‌تر است. برای کارهای گرافیکی سبک نیز نیازی به تصمیم نیست. زیرا تمام کارتهای گرافیکی موجود بر روی دستگاهها از عهده آن برمی‌آیند. بعنوان مثال اگر با فوتوشاپ طراحیهای نیمه‌حرفه‌ای انجام می‌دهید نیازی به کارتهای گرافیکی ذکر شده ندارید.

۳) ظرفیت هارد دیسک: بستگی به میزان نیاز شما به ذخیره‌سازی اطلاعات دارد.

۴) اندازه صفحه نمایش: طراحان و طرفداران بازی حتما به LCD بزرگتری نیاز دارند.

۵) خروجیها: پورتهای دستگاه به شما در اتصال به لوازم جانبی دیگر کمک می‌کنند. بلوتوث، وب کم، پورت LPT، پورت COM، پورت HDMI، پورت eSATA و ... از این دست رابطها هستند.

۶) حمل و نقل: اگر از آن دسته افرادی هستید که بیش از حد نیاز به جابجایی نوت‌بوک دارید حتما به وزن دستگاه دقت کنید. نوت‌بوک‌های سبکتر هرچند گرانتر اما برای سلامتی شما بهتر هستند.

۷) ادارات و شرکتها: این دسته از کاربران معمولا نوت‌بوک را برای استفاده مدیران و اساتید و یا ارائه اطلاعات بر روی پرده نمایش(با استفاده از ویدئو پروژکتور) استفاده می‌کنند. کیفیت صفحه نمایش، ساده بودن کاربرد و کامل بودن خروجیها(پورتها) از اهمیت بسیار زیادی برای این گروه از مصرف‌کنندگان برخوردار است.