گفتيم كه كه در رابطه با برنامه هائيكه مي خواهيم در حين نصب ويندوز،نصب شوند،بايد دو كار انجام دهيم:
1. كاري كنيم كه برنامه ها ،اتوماتيك و بدون دخالت كاربر نصب شوند.
2. كاري كنيم كه برنامه ها در حين نصب مشكل كرك و پچ و غيره نداشته و بعد از نصب اكتيو شده باشد.
اتوماتيك نمودن مراحل نصب برنامه ها معمولا" با اضافه نمودن سويچ هائي به دستور اجرا، قابل انجام هست.
براي مثال اگر برنامه xxx.exe توسط برنامه NSIS كامپايل شده باشد كافي است كه به دستور احراي آن سويچ
S/ را اضافه كنيم (يعني دستور اجرا را بصورت xxx.exe /S استفاده كنيم.).
براي پيدا كردن سويچ هاي محتلف فايل هاي نصب، بهترين منبع برنامه Universal silent switch finder 1.5
است. همان برنامه ايكه در اول بحث توسط عضو قديمي و محترم اين انجمن آپلود شد و شما گفتيد كه بدرد
نمي خورد.
بايد بگويم اين برنامه هم بهترين برنامه براي اين منطور بوده و هم تنها برنامه موجود براي اينكار هست. اين
برنامه ميتواند تمام فايل هاي نصب استاندارد را شناسائي كند و مسلم است كه نتواند بعضي برنامه ها را
هم تشخيص دهد كه علتش آن است كه يا فايل مورد نظر بروش استاندارد ساحته نشده و يا اينكه فايل
مورد نطر (مثلا" Office 2016) يك فايل مستقل اجرائي نبوده بلكه بعد از اجرا تركيبش عوض شده و به فايل
هاي نصب نوع ديگري تغيير شكل ميدهد.
گفتيم كه بعضي از فايل هاي نصب داراي كرك، سريال و يا پچ و غيزه هستند و اگر هم كاري كنيم كه اتومات
نصب شوند؛ پس از نصب اكتيو نخواهند بودووو.............
در اين موارد بايستي اين فايل ها را تغيير داده و به فايل ديگري تبديل كنيم كه بعد از نصب اكتيو هم باشد.
براي اين كار، هم روش هاي متعددي وجود داشته و هم بستگي زيادي به دانش كامپيوتري كاربر دارد. من در
سطور زير نمونه اي از انجام اين كار را كه خودم دو روز پيش براي رفع نياز هاي خودم انجام دادم را شرح ميدهم.
تبديل فايل xxx.exe به فايلي كه مخفيانه نصب شده و اكتيو هم ميگردد
=======================================
نكته: چون ممكن است نرم افزار مورد بحث در كشورمان نمايندگي داشته باشد كه در آنصورت پس از ديدن اين
مطلب ميتواند از انجمن شكايت كند، لذا من در اينجا بجاي نام اصلي برنامه از نام xxx.exe استفاده كردم.
فايل xxx.exe فايلي هست كه پس از اجرا بايستي شماره سريال مربوطه را وارد كنيم تا اكتيو شود.
در اينجا ما بايد دو تا كار انجام بدهيم اول آن كه كاري كنيم كه برنامه بطور اتوماتيك و مخفي نصب گردد. و دوم
بايد كاري كنيم كه برنامه پس از نصب، اكتيو شده هم باشد.
مرحله اول كار حيلي راحت بود چون من از برنامه Universal silent switch finder كه در بالا در موردش صحبت
كرديم استفاده كردم و آن برنامه اعلام كرد كه اين فايل توسط inno setup كامپايل شده و سپس دستورات
نصب اتوماتيك آن را هم اعلام كرد.
بنابر اين تا اينجا چگونگي اتومات كردن مرحله نصب مشخص گرديد.
حالا بايد كاري ميكردم كه برنامه اتومات اكتيو شود. براي انجام اين كار، برنامه مذكور را در ماشين مجازي نصب
كرده و مزاحل نصب و اكتيو شدن برنامه توسط شماره سريال را مطالعه كردم.
متوجه شدم كه برنامه پس از وارد كردن سريال، آن را به كدي تبديل كرده و در جائي از رجستري ذخيره ميكند.
تا اين جا متوجه شدم كه اگر بتوانم كاري كنم كه بعد از نصب برنامه ، چند سطر نيز به جاي مشخصي از
رجستري اضافه شود، برنامه اتوماتيك اكتيو خواهد شد.
در اين مرحله ساده ترين روش اين است كه در رابطه با اين برنامه دو تا كار زير را انجام بدهيم:
1. برنامه را با سويچ هاي درآورده شده در بالا اجرا كنيم تا برنامه اتوماتيك و مخفيانه نصب شود.
2. تغييرات زجستري كه در بالا توضيح داده شد را در يك فايل رجستري ذحيره كرده و سپس با استفاده از
دستورات فايل Batch فايل رجستري ساحته شده را اجرا كنيم تا برنامه را اكتيو كند.
با زوش ساده بالا كار تمام است ولي بنده كه به آن راضي نبودم. من ميخواستم فقط يك فايل درست كنم كه
اين فايل بتواند بعد از اجرا هم برنامه را نصب كند و هم تغييرات لازم را در رجستري انجام دهد.
لذا با توجه به اينكه مختصري از برنامه NSIS اطلاع دارم، با استفاده از كد هاي NSIS فايلي درست كردم كه
در داخلش فايل xxx.exe و فايل رجستري لازم را دارد و بعد از اجرا اول فايل را نصب و سپس آن را اكتيو مي كند.
من در اين جا نمونه ساده از چگونگي كار را توضيح دادم و اين شما هستيد كه بايستي تمرين كنيد تا بتوانيد
براحتي كار هاي اينگونه را انجام دهيد.
در جلسه بعد در مورد نصب فونت ها صحبت خواهد شد.
موفق باشيد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)