یک روز در زدند ، وقتی در را باز کردم یکی از دوستانم را دیدم که کامپیوتر بدست دم در ایستاده بود.گفتم چی شده؟ گفت
کامپیوتر خراب شده و بالا نمی آید.
کامپیوترش را تعمیر کرده و آزمایش کرده و تحویلش دادم .
سه چهار روز بعد دوباره در زدند، باز هم همان دوست بود و همان عیب و... !!!!!
این موضوع هر چند روز یا چند هفته یکبار اتفاق می افتاد. توضیح اینکه دوستم از کامپیوتر اطلاع چندانی نداشت و بچه هایش
با کامپیوتر کار میکردند و چون چند نفری که با کامپیوتر کار میکردند ،هیچکدام با تجربه نبودند، لذا هیچ مسئله امنیتی رعایت
نمی شد و کامپیوتر زود زود خراب میشد. دوست بنده هم که از عهده هزینه تعمیرگاه بر نمی آمد و ناچارا" پیش بنده می آمد.
تا اینکه من بجای دوستم خسته شده و کاری کردم که دوستم فقط با یک کار ساده ، بدون مراجعه کردن به کسی بتواند
کامپیوترش را درست کند.
من برای دوستم یک سی دی بوتیبل درست کردم و گفتم که موقعیکه کامپیوترت خراب شد، این سی دی را گذاشته و کامپیوتر
را با آن بوت کن، این سی دی بطور اتوماتیک کامپیوترت را تعمیر کرده و سپس کامپیوتر ری استارت خواهد شد و درست کار
خواهد کرد.
سهند عزیز ، جواب شما هم در همین کاری که کردم می باشد که به شرح زیر بود.
توضیح اینکه ویندوز کامپیوتر دوستم XP بود. لذا من مراحل کار را برای ویندوز XP توضیح می دهم ولی شما میتوانید دقیقا"
همین کار را برای ویندوز 7 انجام دهید ( به استثنای یک دستور که در انتها توضیح خواهم داد).
مراحله اول کار
-----------------
در این قسمت از بحث، فرض بر این است که الان یک کامپیوتری داریم که در درایو C آن ویندوز XP نصب شده و و کاملا" سالم
کار میکند. حالا بصورت زیر عمل می کنیم:
توسط برنامه GimageX ایمیج درایو C را برداشته و آن را با نام فرضا" XP.wim در روت هر درایو دیگر ذخیره کنید.
توضیح اینکه مهم نیست که XP.wim را در روت کدام درایو قرار دهید ، چون با دستوری که بعدا" توضیح خواهم داد، برنامه
روت تمام درایو ها را برای پیدا کردن آن خواهد گشت و حتی میتوانید XP.wim را در روت دی وی دی هم قرار دهید.
مرحله دوم کار (ساخت سی دی بوتیبل مورد نیاز)
------------------------------------------------------
در این مثال میخواهیم که کار های زیر انجام بگیرند:
_ درایو C بصورت NTFS فرمت شود.
_ نام درایو C به McsXP تبدیل شود. یعنی هر وقت در My Computer به درایو C نگاه کنیم ببینیم نام آن McsXP است.
_ ویندوز وقتی میتواند از روی یک درایو بوت شود که اولا" آن درایو اکتیو باشد، و ثانیا" دارای بوت سکتور مربوطه باشد.که
نوع بوت سکتور برای ویندوز 7 یک نوع و برای ویندوز های دیگر نوعی دیگر است.لذا بایستی دستوری بدهیم که درایو C
اکتیو حساب شده و نیز در این مثال دارای بوت سکتور مخصوص XP باشد.
_ سی دی بوتیبل بعد از انجام اعمال بالا در این مثال ،بایستی در روت درایو ها دنبال فایلی بنام XP.wim بگردد و بعد از
پیدا کردن آن ، آن را اتوماتیک به درایو C اعمال کند.
_ و در مرحله آخر کامپیوتر را ری استارت نماید.
برای انجام اتوماتیک مراحل بالا بصورت زیر عمل کنید:
1. با استفاده از WAIK ،یک ایزوی عادی بوتیبل نوع WinPE بسازید.
2. فایل Boot.wim موجود در ایزوی WinPE ساخته شده را توسط فرضا" برنامه GImageX ،در محلی mount کرده و تغییرات
زیر را در آن انجام دهید:
(A)_ برای اینکه بتوانیم بوت سکتور را تغییر دهیم ، لازم است که فایل
BootSect.exe را درون سی دی بوتیبل داشته باشیم
لذا باید این فایل را داخل پوشه Windows\
system32 درون فایل Boot.wim که در بالا mount کردید اضافه نمائید.
توضیخ: فایل BootSect.exe را میتوانید داخل دی وی دی ویندوز 7 داخل پوشه boot پیدا کنید.
(B)_ فایل
startnet.cmd را در داخل پوشه Windows\system32 درون فایل Boot.wim باز کرده و محتویات داخلش را پاک
نموده و بجایش دستورات زیر را تایپ کرده و ذخیره کنید:
کد:
format C: /fs:ntfs /y /v:McsXP /Q
bootsect.exe /nt52 C: /mbr
diskpart /s mcs.txt >c:\logfile.txt
set tagfile=\XP.wim
FOR %%i IN (D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) DO IF EXIST "%%i:%tagfile%" SET CDROM=%%i:
start /wait imagex.exe /apply %CDROM%\XP.wim 1 C:
shutdown.exe -r -f -t 1 -c "Restarting"
EXIT
(C)_ در این مثال فایلی بنام mcs.txt با محتوای زیر درست کرده و آن را هم داخل پوشه Windows\
system32 درون فایل
Boot.wim ذخیره کنید:
کد:
select disk 0
select partition=1
active
EXIT
(D)_ اکنون فایل Boot.wim را با تغییرات داده شده ذخیره کرده و آن را بجای فایل Boot.wim موجود در ایزو قرار داده و
ایزوی حاصل را ذخیره نموده و استفاده کنید.
وقتی با این ایزو بوت کنید ، سی دی بطور اتوماتیک درایو C را فرمت کرده نامش را تغییر داده و سپس آن را اکتیو میکند و
بعد فایل XP.wim را پیدا کرده و آن را روی درایو C اعمال نموده و سپس کامپیوتر را ری استارت خواهد کرد.
برای ویندوز 7 میتوانید بجای XP.wim فرضا" ایمیج Win7.wim درست کرده و در دستورات بایستی بجای
nt52/ از
nt60/
استفاده نمائید
اگر نکاتی نامفهوم بود سوال بفرمائید
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)