مانجارو بر پایه توزیع محبوب و قدرتمند آرچ لینوکس میباشد که خود در بین کاربران طرفداران بسیاری دارد. کار با آرچ لینوکس نیازمند دانشی نسبتاً قوی از گنو/لینوکس و نحوه مدیریت سیستم از طریق خط فرمان است؛ و همین امر یکی از دلایلی است که کاربران عادی را از این توزیع دور نگه میدارد. مانجارو با هدف کاربرپسند بودن و دسترس پذیری بیشتر، در عین استفاده از آرچ به عنوان بیس ایجاد شده است. میتوان گفت که شما میتوانید تمامی ویژگیهای آرچ لینوکس را در توزیعی کاربرپسندتر (بهتر بگویم؛ تازهکار پسندتر) داشته باشید. این توزیع برای کاربران حرفهای که میخواهند سیستم خود را از ابتدا بسازند و تنظیم کنند، یک نسخه مینیمال (بدون میزکار) در نظر گرفته است و نصب نرمافزارهای مختلف و میزکار را به کاربر سپرده است. انتشار غلطان بودن، سبکی و دسترسی به آخرین نسخه نرمافزارها از ویژگیهای دیگری است که مانجارو از توزیع مادر به ارث برده است. جالب است بدانید که این توزیع در فرانسه، اتریش و آلمان توسعه داده میشود.
اکثر کاربران تمایلی به تنظیم سیستمعامل خود از پایه ندارند و نیاز به توزیعی Out of the box دارند. در این توزیعها که دارای تنظیمات و نرمافزارهای پیش فرضی است سعی شده است تا کاربر بهراحتی بتواند بدون تنظیمات خاص از توزیع خود استفاده کند. توزیعهایی که به این سبک عرضه میشوند میتوان به مینت و اوبونتو اشاره کرد که دارای تنظیمات، میز کار و نرمافزارهایی پیشفرض برای استفاده هستند. بااینوجود برخی توزیعها نیز مانند توزیع آرچ وجود دارند که تنظیمات و نرمافزارهای پیش فرضی را ارائه نمی دهد و نصب و تنظیم آنان بر عهدهی خود کاربر میباشد.
توزیعهای زیادی بر پایهی آرچ تشکیلشدهاند که به دنبال ارائهی تنظیمات و نرمافزارهای پیش فرضی برای این توزیع هستند. از این توزیعها میتوان به چاکرا و آرچ بنگ اشاره داشت که اولی میز کار KDE را با Qt خالص عرضه میداشت و دومی از مدیر پنجرهی OpenBox استفاده میکرد. Manjaro با میز کارهای زیادی معرفیشده است که XFCE از محبوبترین آنان است.
مدیر بسته
مانجارو در عمق سیستم مدیر بسته پکمن را همانند توزیع مادر به همراه دارد. در رابط گرافیکی نیز دو برنامه مدیر بسته و مدیر آپدیت وجود دارند که توسط توسعه دهندگان مانجارو نوشته شدهاند.
میز کار XFCE:
میز کار XFCE در این توزیع باکمی تغییرات همراه بوده است که کار با آن را نصبت به نسخهی خالص XFCE بهبود بخشیده است. آیکونهای Faenza به همراه یک قالب زیبا برای XFCE ظاهر بهتری به این میز کار دادهاند. پانل نیز بهصورت پیشفرض در پایین میز کار قرارگرفته است.
این میز کار در این توزیع در حدود ۳۶۴ مگابایت از حافظهی سیستم را مصرف میکند که مقداری معقول به شمار میآید.
ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــ
پ .ن.پ : تا قبل از اینکه مانجارو را امتحان کنم از میزکار KDE تنها روی توزیع Netrunner استفاده کرده بودم که هم سنگین بود و هم اینکه یه جورایی دلمو زده بود و باعث شده بود بعد از اون فقط از گنوم
و XFCE استفاده کنم که هردو میزکارهای فوق العاده ای هستن ولی KDE (چیزی که الان دارم تجربه میکنم) یه چیز دیگه هست .
انتظار داشتم مانجارو با میزکار KDE سنگین باشه ولی گفتم بد نیست امتحانش کنم و باید بگم بسیار سبکه و حس خیلی خوبی رو به من منتقل میکنه . سبک در عین حال با امکانات KDE .
یه مزیت دیگه مانجارو به روز بودن مخازنش هست یعنی آخرین نسخه های برنامه ها رو همیشه دارین .
کافیه یک بار اون رو نصب کنید و دیگه لازم نیست برای نصب نسخه های جدید اون رو پاک کنید .
از نظر زیبایی هم باید بگم زیباترین توزیعی هست که تا به حال باهاش کار کردم و پیشنهاد میکنم حتما امتحانش کنید .
در زیر تصویر تازه ترین نسخه این توزیع با میزکار XFCE را میبینید :
لینک دانلود : اینجا
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)