سخت افزار
گلکسی نوت ۴ در دو نسخه مختلف به بازار عرضه می شود. نسخه اول با پردازنده Exynos 5433 کمپانی سامسونگ و نسخه دوم با پردازنده Snapdragon 805 کمپانی کوالکام. در کشورمان هر دو نسخه یافت میشوند، اما مانند روال گذشته نسخهی که به صورت رسمی وارد کشور شده، به پردازندهی Exynos مجهز است.
نسخه اگزینوس مجهز به یک پردازنده هشت هسته ای است که چهار هسته آن از نوع Cortex-A53 و با سرعت ۱.۳ گیگاهرتز و مابقی Cortex-A57 با ۱.۹ گیگاهرتز است. پردازنده گرافیکی که همراه با اگزینوس مگاهرتز قرار گرفته از نوع Mali-T760 با فرکانس است که در میان رقبایش یکی از بهترین ها محسوب می شود. استفاده از از معماریbig.LITTLE ، یکی از عوامل تاثیرگذار در مصرف بهینهی این چیپ ست است، همچنین لیتوگرافی ۲۰ نانومتری این چیپ ست سبب مصرف انرژی پایین تر و دمای ایجاد شده کمتری نیز می شود.
نسخه اسنپدارگون نیز مجهز به یک پردازنده قدرتمند چهار هسته ای با هسته هایی از نوع Krait 450 است که با فرکانس 2.7 گیگاهرتز به پردازش اطلاعات می پردازند. پردازنده گرافیکی نیز از نوع Adreno 420 است که جدیدترین و قوی ترین پردازنده گرافیکی نسل آدرنو است. هر دو نسخه به 3 گیگابایت RAM مجهز شدهاند و از این رو هیچ نگرانی در بخش اجرای همزمان برنامهها و بازیهای سنگین وجود نخواد داشت.
اما در عمل هم تفاوت محسوسی بین دو دستگاه در عملکرد روزمره و اکثر برنامهها وجود ندارد، شاید تفاوتهای اندکی بین بنچمارک ها وجود داشته باشد اما در عملکرد این تفاوت ها آنقدر محسوس نیست که به چشم بیاید. در نسخه مورد بررسی ما یعنی نسخه اگزینوس حرکت در بین منوها به سرعت و بدون کوچکترین مکثی صورت می پذیرفت و کوچکترین لگ یا تاخیری در اجرای نرم افزارها و یا گرم شدن بیش از حد بدنه در اجرای بازی های سنگین مشاهده نشد.
پرچمدار جدید سامسونگ مجهز به ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی است که از این فضا چیزی در حدود ۲۶ گیگابایت در اختیار کاربر قرار می گیرد. خوشبختانه این حافظه به وسیله کارت حافظه جانبی تا ۱۲۸ گیگابایت دیگر قابل افزایش است.
نرم افزار
سیستم عامل گلکسی نوت ۴ اندروید کیت کت نسخه ۴.۴.۴ است که رابط کاربری TouchWiz سامسونگ بر روی آن قرار گرفته است. رابط کاربری TouchWiz از گلکسی S5 به بعد با طراحی تخت تر و ساده تر نسبت به گذشته و با زبان طراحی متریال گوگل در اندروید Lollipop، همچنان غنی از امکانات نرم افزاری متنوع است.
بر خلاف پرچمداران نسل قبلی سامسونگ که دارای قابلیت های متنوع نرم افزاری بودند، این بار در گلکسی نوت 4 شاهد کاهش چشمگیر اپلیکیشنها و قابلیت های از پیش نصب شده هستیم. به عنوان مجموعهای از خصوصیات هوشمند کمکاربرد و غیر ضروری نظیر Smart pause ،smart rotation ، Smart scroll و Reading mode همگی در این نسخه از تاچویز حذف شدهاند تا منابع برای عملکردهای کاربردیتر ذخیره شود.
یکی از بهترین امکانات تاچ ویز S Finder است. این قابلیت یک موتور جستجوگر فوقالعاده کامل در تمام محتوای موجود روی دستگاه و دنیای اینترنت است.
منوی Side key panel یک منوی شناور بر روی صفحه است که کاربر را از کلیدهای کنترلی سختافزاری پایین نمایشگر بینیاز میکند و در کنار نمایشگر روی محتوا قرار میگیرد.
قابلیت Multi Window که یکی از ویژگیهای جذاب در گلکسی نوت 3 نیز بود که در نوت 4 با بهبودهایی همراه بوده و اکنون حتی دوربین دستگاه میتواند در این حالت اجرا شود.
سامسونگ در گلکسی S5 اپلیکیشن S Health را در راستای برنامه سلامتی کاربرانش عرضه کرد و در آن قابلیت هایی را قرار داد که افراد بتوانند نسبت به وضعیت بدنی خود مطلع باشند.
این اپلیکیشن به مرور زمان کامل تر شده و حالا در گلکسی نوت ۴ به یک مشاور و مربی تبدیل گشته است.
نوت ۴ به کمک اپلیکیشن S Health و سنسورهای تشخیص سطح ماوراء بنفش نور خورشید (UV) ، سطح اکسیژن خون و ضربان قلب به خوبی می تواند نیازهای پزشکی کاربرانش را برطرف کند.
دستیار صوتی سامسونگ به نام S Voice می تواند برای شروع یک تماس، دیکته متن، پخش موسیقی، بازکردن نرم افزار، تغییر تنظیمات، ایجاد یک یادداشت (شامل یادداشت های صوتی)، اضافه کردن یک یادآوری، برنامه ریزی یک رویداد، تنظیم آلارم یا تایمر، چک کردن آب و هوا ، انجام یک جستجو در اینترنت برای لیست های محلی (به عنوان مثال رستوران های نزدیک) و حتی پاسخ به یک سوال مورد استفاده قرار گیرد.
قلم S-Pen
قلم نوت 4 نسبت به قبل هیچ تغییر اندازه ای نداشته ولی از نظر طراحی دارای شیارهایی به روی بدنه شده. این شیارها باعث می شوند تا اصطکاک بیشتری را با دست ایجاد کند و به همین دلیل احتمال لیز خوردن آن بسیار کم می شود.
سامسونگ ادعا میکند که قلم بکار رفته در گلکسی نوت ۴ در مقایسه با نسل قبل دو برابر حساستر شده است و حالا به جای ۱۰۲۴ نقطه قادر است ۲۰۴۸ سطح از فشار را تشخیص دهد.
زمانی كه قلم S-pen از بدنه بیرون کشیده می شود یا کلید بر روی آن فشرده می شود منوی Air Command به صورت pop up ظاهر می شود و چهار گزینه را ارائه می دهد که نخستین آنها یادداشت است. نکته قابل توجه این است که گزینه پنجم یا S-Finder که در نوت 3 شاهد آن بودیم از این منو حذف و به بخش هشدار انتقال یافته است.
قابلیت Action Memo به کاربر امكان می دهد مواردی را یادداشت كند و از آن برای اجرای یك عمل استفاده نماید، یعنی نام و شماره یك مخاطب را به دفترچه تلفن خود اضافه نموده یا یك آدرس را روی نقشه های گوگل چك نماید.
قابلیت Image clip در واقع همان Scrap booker سابق است که به کاربر این امكان می دهد قطعاتی از صفحه نمایش خود را به یك مجموعه اضافه كند. این ویژگی بطور اتوماتیك تصاویر و متن را از بخش انتخاب شده جدا می كند و آنها را در یكی از گروه ذخیره می نماید.
با استفاده از قابلیت Smart Select می توان بخشی از صفحه را جدا کرده و به صورت عکس ذخیره نمود. از ویژگی های این قابلیت امکان ساخت گالری های کوچک از تصاویر جدا شده و قرار دادن به صورت یک اپلیکیشن شناور در صفحه است.
ویژگی Screen Write به کاربر این امكان می دهد تا نوشتن روی صفحه نمایش را صرفنظر از اینكه در كدام صفحه قرار دارد، آغاز نماید. این بهترین ابزار برای ایجاد یادداشت های سریع است.
در نهایت باید گفت گلکسی نوت 4 به یک ابزار OCR بسیار قوی مجهز شده است که نه تنها قادر است دستنوشتههای انگلیسی را به متن تایپ شده تبدیل کند بلکه از زبان فارسی نیز به خوبی پشتیبانی میکند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)