در پست قبلی دیدیم که با نصب برنامه UltraISO چه تغییرات و تنظیماتی در کامپیوتر ما ایجاد شده است.
حال باید یک کپی از عین تغییرات انجام شده در کامپیوتر را در یک محل ذخیره کنیم که بتوانیم تغییرات لازم را در آنها
ایجاد کنیم.
با فرض اینکه شما در روت درایو مثلا" D پوشه ای بنام Source درست کرده اید که فایل های لازم را درون آن قرار دهید
بصورت زیر کار را دنبال میکنیم.
در این مرحله لازم است که کلیه فایل ها و پوشه های لازم را از درایوی که برنامه UltraISO را نصب کردیم به داخل
پوشه D:\Source کپی کنیم.
و نیز باید فایلی را که حاوی تنظیمات رجستری مربوطه هست را هم فرضا" با نام xxx.reg داخل پوشه D:\Source
قرار دهیم.
اگر مختصری به تغییراتی که در پست قبلی شرح داده شد دقت کنید، متوجه دو نکته خواهید شد:
__ اول اینکه لازم نیست که همه فایل ها و پوشه ها را کپی کنید.
__ دوم اینکه باید در فایل xxx.reg تغییراتی بدهیم چون در غیر اینصورت ، فایل نهائی ساخته شده درست کار نخواهد
کرد.
اینکه کدام فایل ها را لازم است کپی کنیم و کدام فایل ها لازم نیستند ، مطلبی است که بصورت استاندارد نمیتوان
توضیح داد و اینگونه کار ها را مرور زمان و تجربه به شما خواهد آموخت. ولی بهر حال در بالای 90 درصد موارد ، روشی
که در سطور زیر توضیح خواهم داد ، کافی هستند.
در مورد فایل رجستری و تغییرات لازم در آن در محل مربوطه توضیح خواهم داد.
مراحل کار را برای مثال داده شده بصورت زیر دنبال کنید:
1. با نگاهی که بنده به تغییرات ایجاد شده داشتم متوجه شدم که ما فقط فایل ها و پوشه های درست شده در پوشه
Program Files را نیاز داریم. و در پست قبلی دیدیم که موارد زیر به پوشه Program Files اضافه شده اند:
__ پوشه UltraISO (با محتویاتش).
__ پوشه Common Files\EZB Systems (با محتویاتش).
بنا بر این در داخل پوشه D:\Source پوشه ای بنام Program Files درست کرده و سپس پوشه UltraISO را با محتویاتش
به داخل آن کپی میکنیم.
سپس داخل پوشه D:\Source\Program Files پوشه دیگری بنام Common Files درست کرده و سپس پوشه EZB Systems
را با محتویاتش داخل آن کپی می کنیم.
با این دو تا کار ما عین تغییرات فایلی موجود در کامپیوتر را عینا" داخل پوشه D:\Source داریم.
2. در این زمان ما میتوانیم وارد پوشه های موجود در محل D:\Source شده و اگر خواستیم تغییراتی در آن ها ایجاد کنیم
انجام بعضی تغییرات ساده است و هیچ مشکلی پیش نخواهد آورد ولی انجام بعضی تغییرات نیاز به تجربه و مهارت دارد
و در صورت اشتباه باعث خواهد شد که برنامه کار نکرده و یا درست کار نکند.
برای مثال شما میتوانید یک تصویر را به داخل پوشه D:\Source\Program Files\UltraISO اضافه کنید که بعد از نصب این
تصویر هم وجود خواهد داشت و مشکلی ایجاد نخواهد شد.
و یا فرضا" میتوانید فایل های Readme.txt و History.txt را از داخل پوشه D:\Source\Program Files\UltraISO حذف
کنید و همچنین میتوانید از داخل پوشه D:\Source\Program Files\UltraISO\lang همه فایل های مربوط به زبان بغیر از
فارسی و انگلیسی را حذف کنید و مشکلی پیش نخواهد آمد.
اما میتوان در داخل پوشه بالا ، فرضا" فایل UltraISO.exe را با برنامه های مخصوص باز کرده و در آن تغییراتی ایجاد کرد
ولی اگر ماهر و با تجربه نباشید ، در صورت اشتباه برنامه کار نخواهد کرد.
3. همانطور که گفتم بایستی فایل رجستری لازم (در این مثال xxx.reg) را هم داخل پوشه D:\Source قرار داده و در
آن باید تغییراتی اعمال نمائید.
اگر این فایل را توسط برنامه notepad باز کنید خواهید دید که بعضی از قسمت های آن باید عوض شوند.
برای مثال در یکی از سطور این فایل مطالب زیر را دارید:
کد:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\binimage\DefaultIcon]
@="\"C:\\Program Files\\UltraISO\\UltraISO.exe\",0"
اگر مختصری دقت کنید متوجه خواهید شد که اگر فایل رجستری مشخصه بالا را داشته باشد ، فقط در کامپیوتری کار
خواهد کرد که ویندوزش در درایو C نصب شده است و در کامپیوتر های که ویندوزشان در درایوی غیر از درایو C نصب شده
باشد کار نخواهد کرد.
علت این است که در سطر دوم دستورات بالا ، همانطور که می بینید ، هر وقت که شما روی آیکن برنامه UltraISO کلیک
کنید ، سیستم فوری در داخل درایو C فایل UltraISO.exe را از آدرسی که می بینید اجرا خواهد کرد.
حال اگر بنده بخواهم برنامه ساخته شده توسط شما را در سیستم خودم نصب کنم ، کار نخواهد کرد. چون ویندوز من
در درایو E نصب شده ، لذا بعد از نصب ، فایل UltraISO.exe در محل E:\Program Files\UltraISO\UltraISO.exe قرار
خواهد گرفت . حال اگر بنده روی آیکن برنامه UltraISO دابل کلیک کنم ،با دستورات رجستری بالا ، سیستم بنده در
درایو C دنبال فایل UltraISO.exe خواهد گشت (که در سیستم من عوض درایو C باید در درایو E دنبال این فایل بگردد)
لذا فایل مورد بحث را پیدا نکرده و پیغام خطا خواهد داد.
بنابر این ما باید در فایل رجستری بالا تغییراتی بدهیم که برنامه در هر درایوی نصب شده باشد ، اجرا شود.
مطلب دیگری که در رابطه با فایل رجستری قابل اشاره است اینه که:
ما وقتیکه پس از نصب معمولی برنامه UltraISO ، آن را برای اولین بار اجرا کنیم ، قبل از اجرای برنامه ، از ما کد های
اکتیو کردن برنامه خواسته میشود.
و وقتی ما کد درست را وارد کنیم ، برنامه اول شکل کد وارد شده توسط ما را تغییر داده و این تغییرات را در رجستری
اعمال خواهد کرد و سپس اجرا خواهد شد.
برای مثال بنده برای اکتیو کردن برنامه کد های زیر را وارد کردم:
نام :Magsoud
سریال :8DEF-F986-54FC-56CD
و برنامه آن ها را بصورت زیر در رجستری ذخیره نمود:
کد:
[HKEY_USERS\S-1-5-21-317660127-1141061743-4126091716-1001\Software\EasyBoot Systems\UltraISO\5.0]
"Registration"="e6d29ddddb9cc7fac7a48ac4b28295a4"
"UserName"="Magsoud"
با توضیحات بالا اگر ما بخواهیم که برنامه ما پس از نصب اکتیو هم شده باشد ، لازم است که به فایل رجستری خود اطلاعات
بالا را هم اضافه کنیم.
توضیح:
====
اگر قرار باشد که بنده تمام نکات مربوط به یک برنامه را بطور کامل توضیح دهم ، این کار هم از حوصله انجمن و هم از
حوصله من پیر مرد با هزار و یک درد خارج است. لذا بنده فقط نکات اساسی را توضیح داده و رد میشوم.
حالا که کار را تا اینجا انجام دادیم ، میتوانیم ساخت فایل اجرائی برای برنامه تغییر داده شده را شروع کنیم که در روز
های بعد توضیح خواهم داد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)