برقراری ارتباط بین ماشین مجازی qemu و ویندوز
==========================
توضیح چگونگی ارتباط بین ماشین مجازی qemu و ویندوز مقداری گیج کننده است.
بهر حال سعی میکنم در سطور زیر چگونگی برقراری این ارتباط را با ذکر یک مثال ساده و عملی شرح دهم.
در جلسات قبل ویندوز XP را در یک هارد مجازی بنام XP.img نصب کرده و بعد توانستیم با دستور زیر ویندوز مجازی
نصب شده را اجرا نمائیم»
کد:
@echo off
qemu.exe -L . -m 512 -hda XP.img –boot c
ویندوز مجازی مذکور اجرا شد ولی یک اشکال بزرگ داشتیم و آن اینکه نمیتوانستیم از داخل آن با ویندوز اصلی
خود ارتباط داشته باشیم.
یعنی برای مثال نمیتوانستیم فایلی را از داخل ویندوزمان به داخل این ویندوز مجازی اضافه کرده و یا برعکس قادر
نبودیم از داخل این ویندوز مجازی ، فایلی را به داخل ویندوز اصلی کپی کنیم.
در این مثال قصد داریم که فلاش خود را به کامپیوتر وصل کرده و بعد کاری کنیم که موقع اجرای ویندوز مجازی ،
بتوانیم به درایو فلاش فوق دسترسی داشته و از داخل آن چیز هائی را به ویندوز مجازی اضافه کرده و یا چیز هائی
را از داخل ماشین مجازی به داخل فلاش کپی کنیم.
برای برقراری این ارتباط ، ما باید بتوانیم بطریقی به برنامه qemu بگوئیم که باید فلاش را هم باز کند ولی چگونه باید
این کار را انجام بدهیم؟
ببینید ، فلاش یک نوع هارد دیسک به حساب می آید. برای درک بهتر مطلب به نکته زیر توجه فرمائید:
من فلاش 4 گیگا بیتی خودم را به کامپیوتر وصل می کنم . حالا اگر در کنترل پنل به قسمت Computer Management
وارد شوم و سپس در سمت چپ روی گزینه Disk Management کلیک کنم ، در سمت راست اطلاعاتی شبیه تصویر
زیر خواهم داشت:

همانطوریکه در شکل بالا مشاهده میکنید ، فلاش من با نام MAGSOUD دیده می شود.
در شکل بالا یک مسئله دیگر هم مشخص است و آن اینکه من یک هارد دارم که به چند پارتیشن تقسیم شده و
سیستم این هارد با چند پارتیشن را هارد 0 یا Disk0 می شناسد.
و همچنین فلاش را یک هارد دیگر با نام هارد 1 یا Disk1 شناسائی می کند.
بنابر این ما باید به برنامه qemu بگوییم که هارد شماره 1 ما را هم بار کند.
برای این کار دستور گفته شده برای ویندوز مجازی در بالا را ، بصورت زیر تغییر می دهیم:
کد:
@echo off
qemu.exe -L . -m 512 -hda XP.img –boot c -hdb \\.\PhysicalDrive1
حال اگر دستور بالا را اجرا نمائید ، بعد از بالا آمدن ویندوز مجازی ، خواهید دید که فلاش وصل شده به کامپیوتر ،
توسط ویندوز مجازی قابل دسترسی و استفاده است.
لازم است که در اینجا مختصری دستور بالا را شرح دهم.
دیدیم که ویندوز دیسک های موجود را Disk0 و Disk1 و... می شناسد ، برنامه qemu برخلاف ویندوز ، دیسک ها
را بترتیب hda ، hdb ، hdc و... غیره می شناسد.
ما در دستور قبلی با عبارت به برنامه qemu گفته بودیم که XP.img را بعنوان هارد اول (hda-) در نظر گرفته و آن را
اجرا کند.
حالا در دستور جدید به برنامه qemu می گوئیم که نه تنها XP.img را بعنوان هارد اول (hda-) بار کند بلکه درایو فلاش
ما را هم بعنوان هارد دوم (hdb-) بار کند.
تذکر مهم:
======
سعی نکنید که درایو اصلی هاردتان را بدینطریق بار کنید ، در مثال بالا دیدیم که ، درایو اصلی هارد از نظر ویندوز Disk0
حساب می شود.
Disk0 ویندوز از نظر برنامه qemu عبارت از آدرس PhysicalDrive0 می باشد.
یعنی اگر شما در دستور بالا بجای PhysicalDrive1 از عبارت PhysicalDrive0 استفاده کنید ، برنامه سعی خواهد کرد
که موقع اجرا ، هارد اصلی شما را هم بار کند که اینکار میتواند باعث مشکلاتی شود.
نکته:
====
اگر بعد از اجرای ویندوز مجازی در مثال بالا ، در داخل ویندوز مجازی ، اطلاعاتی را به داخل فلاش کپی کنید ، اولا" در
حین استفاده از ماشین مجازی ، درایو فلاش ، در داخل کامپیوتر اصلی در دسترس نخواهد بود و ثانیا" بعد از بستن
ویندوز مجازی اگر به داخل فلاش مراجعه کنید ، خواهید دید که اطلاعاتی که در داخل ویندوز مجازی به داخل فلاش
کپی کردید ، موجود نیستند!!!
نگران نباشید. برای دسترسی به اطلاعات کپی شده به داخل فلاش ، لازم است که فلاش را یکبار از کامپیوتر جدا کرده
و چند لحظه بعد دوباره به کامپیوتر وصل نمائید. این دفعه میتوانید فایل های کپی شده را مشاهده کنید.
================================================== ===
خیلی جالب است ، اطلاعات بنده در رابطه با قابلیت های برنامه qemu مربوط به چند سال قبل بوده ، و واقعا"
دانسته هایم در مورد قابلیت های بیشمار این برنامه بسیار بسیار اندک است. لذا تصمیمم براین بود که مطلب
را در جلسه قبل تمام کرده و بقیه کار را بعهده شما جوان ها بگذارم.
ولی گویا این رشته سر دراز دارد و از طرف دیگر ، من پیر مرد روز به روز ضعف های جسمانی ام بیشتر و حوصله ام
کمتر و اخلاق هایم غیر قابل تحمل تر میشود؟!!!
من که فعلا" خسته شدم ، حتما" شما بیشتر از من خسته شدید. بنابراین ادامه داستان در زمانی دیگر
================================================== ===
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)