پس از پنج سال ناخوشایند و حتی در چشم اندازی از وخامت بیشتر اوضاع،بالاخره آمار اشتغال ماه می موجب تسکین خاطر نسبی شد ، آنچه می توان آنرا بهبودی در بیکاری جوانان نامید. در این ماه ۹۵ هزارشغل در کانادا ایجاد شد که بیشتر آن ، یعنی ۵۴ هزار کار، نصیب جوانان گردیده و در نتیجه نرخ بیکاری جوانان یک درصدکاهش یافته و اکنون به ۱۳،۶ درصد رسیده است.
البته از آمار فقط یک ماه ، نمی توان تغییر روند را تشخیص داد، امااگر بازار کار جوانان در کانادا به نقطه چرخش مثبتی رسیده باشد، می توان انتظاربهبود پایدار اقتصادی را داشت. جذب جوانان به عنوان نیروی کار فعال به بنگاهها این امکان را می دهد که خود را برای تغییر ساختاری ای که پیش روی آنان است آماده کنند:بازنشستگی نسل پرزا ( بیبی بومر).
یکی از جوانب بحث انگیز احیای اقتصادی پس از بحران سال ۲۰۰۹ به این سو، عدم کفایت فرصت شغلی ایجاد شده برای جوانان بوده است.شرایطی که در اروپا و بخصوص جنوب آن به یک بحران تبدیل گردیده است. اکنون نرخبیکاری جوانان در یونان و اسپانیا از مرز ۴۰ و ۵۰ درصد هم گذشته و به این نگرانی دامن زده که جوانان امروز به نسل یسوخته بدل شوند. در ایالات متحده هم نرخ بیکاری برای گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ ساله از ۷،۲ درصد در سال ۲۰۰۷ به ۱۳،۲ درصد در ماه می سال جاری رسیده است.
در چنین وضعیتی می توان گفت شرایط در کانادا کمی بهتر است. در سپتامبر۲۰۰۸ ، حدود ۲،۶۸ میلیون نفر از جوانان زیر ۲۵ سالشاغل بودند و در پایان سال ۲۰۱۲ این تعداد با کاهش ۲۵۰ هزار نفره به ۲،۴۳ میلیون نفر رسید. اما آمار رسمی بیکاری جوانان طی این مدت در حدود ۱۴ درصد یا بیشتر سیر می کرده، که یکی از دلایل آن دست کشیدن جوانان ازتلاش برای کاریابی و بازگشت بخش بزرگی از آنان به دانشگاه بوده است ، وگرنه نرخبیکاری واقعی بیش از این رقم تلقی می گردد.
در این مدت همزمان با کاهش جمعیت جوانان کانادایی شاغل، بسیاری ازکارفرمایان استفادده از کارگران خارجی موقت را افزایش دادند و طبق آمار از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ تعداد این دسته از کارکنان بیش از ۱۸۵ هزار نفر رشد داشته است.
کارکنان خارجی موقت بیشتر در بخشهای خدمات هتلداری و رستوران استخدامشده اند و این بخشهایی است که معمولا جوانان اولین تجربه های کاری خود در آن کسب می کنند. این روند آشکارا نتایج خوشایندی برای اقتصاد و جامعه مهاجرت کانادانخواهد داشت.کمتر کسی است که با ایده اولویت استفاده از جوانان کانادایی در برابر کارکنان خارجی مخالفت داشته باشد. اینجاست که باید گفت ما باید مطمئن باشیم با سیاستها وسرمایه گذاری مناسب بر مهارتهای لازم ، راه ورود و اقامت جوانان به بازار کار رامی گشاییم.
از سوی دیگر تغییر جمعیتی کشور هم لزوم جذب نیروی کار جوان را دوچندان کرده است: بازنشستگی نسل پرزا. بنابر تخمینها، نرخ مشارکت نیروی کار کانادادر دهه آینده به شدت روبه کاهش خواهد نهاد. باید دانست در مورد برخی از مشاغل ومهارتها، مانند رانندگی کامیون یا کارگران ساختمانی، افزایش متوسط سنی نیروی کارشاغل هم اکنون احساس می شود. به هر روی ایجاد توازن بین سالخورده شدن نیروی کار وجذب نیروی کار جوان از چالشهای بزرگ پیش روی بازار کار کشور است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)