مطمئنا" همه شما عزیزان حداقل با یکی دو نوع از ماشین های مجازی مثل VirtualPC و VmWare و VirtualBox آشنا
هستید و حداقل با یکی از آن ها کار کرده وتجربه دارید و موارد استفاده ماشین های مجازی را میدانید.
QEMU ( عبارت Quick EMUlator به معنی " شبیه ساز سریع" ) ، هم یک نوع ماشین مجازی است که البته به کاملی
انواع اشاره شده نبوده ولی ویژگی های خیلی خوبی دارد که باعث میشود که زیاد مورد استفاده قرار بگیرد.
صحبت تخصصی در مورد این برنامه از دانسته های بنده خارج است و من در این تاپیک صرفا" به چند کاربرد این برنامه
اشاره خواهم کرد که مطمئنا دانستن این کاربرد ها برای هر کاربری مفید خواهد بود.
============================
تست ISO های بوتیبل : خیلی اوقات ما چند ساعت و یا حتی چند روز زحمت می کشیم و فرضا" یک ایزوی بوتیبل
می سازیم. و بعد وقت آن است که این ایزو را رایت کرده و استفاده کنیم.
ولی نمیدانیم که آیا این سی دی که میخواهیم رایت کنیم ، واقعا" بوتیبل خواهد بود؟ و یا آیا منو های موجود در آن
همانطوری که ما درست کردیم هستند؟
این جاست که برنامه QEMU بدرد می خورد و ما میتوانیم در عرض چند لحظه بدانیم که سی دی نهائی به چه شکلی
خواهد بود و آیا بوتیبل هست یا نه وو......
من قبلا" چگونگی انجام این کار را در تاریخ دهم ماه جولای سال 2008 در لینک زیر به زبان انگلیسی توضیح داده ام:
Test Your ISO images in QEMU by Batch File
تست فلاش های بوتیبل : وقتیکه یک USB بوتیبل درست کردیم برای آزمایش آن لازم نیست که کامپیوتر را با فلاش ساخته
شده بوت کنید چون با استفاده از برنامه QEMU میتوان در محیط ویندوز این فلاش بوتیبل را اجرا کرده و از کارش مطمئن شد.
اجرای انواع سی دی های لایو ویندوز و لینوکس : با داشتن ایزوی سی دی های لایو ویندوز و لینوکس ، میتوانیم با استفاده
از برنامه QEMU آن ها را در محیط ویندوز خیلی سریع تست کنیم.
نصب ویندوز و لینوکس مجازی : میشود با استفاده از برنامه QEMU انواع ویندوز و یا لینوکس را در ماشین مجازی نصب و اجرا
نمود.
دوست ارجمندمان (سهند ) میگفت که یک ویندوز XP پرتابل دارد که نامش windowsxpmicro.img است و براحتی در داخل
ویندوز اجرا شده و خیلی بدردش میخورد.
و بنده به دوست ارجمندم گفتم که در سیستم ایشان هم ، این ویندوز پرتابل توسط برنامه QEMU اجرا میگردد.
نکته آخر اینکه:
برنامه رایگانی بنام MobaLiveCD 2.1 وجود دارد که میتواند سی دی ها و فلاش های بوتیبل را داخل ویندوز اجرا کند.
باید بگویم که سازنده این برنامه هم داخل برنامه اش از همین برنامه QEMU استفاده کرده و ایشان تنها کاری که
کرده این است که برنامه QEMU که فقط با خط فرمان کار میکند را ، بصورت گرافیکی اجرا می نماید.
حتی بنده ، در زمان ساخت اولین ورژن های این برنامه ، به سازنده اعتراض کرده و گفتم که با تقلب کار یک سازنده
را بنام خود تمام کرده است.
سعی میکنم در فرصت های بعدی راههای عملی استفاده از این برنامه را توضیح دهم.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)