عذرخواهی
======
من فکر کردم عنوانی که توسط دوست ارجمندم جناب axon برای این تاپیک انتخاب شده ، چندان گویا نیست. لذا
عنوان تاپیک را عوض کردم.
بابت این مسئله از دوست ارجمندم عذرخواهی میکنم.
=============================
وقتی که ما کامپیوتر را روشن میکنیم ، قسمتی در MotherBoard بنام BIOS وظایفی دارد که باید انجام بدهد.
تا BIOS وظایفی را که بعهده دارد انجام نداده ، ما با صفحه سیاه روبرو هستیم و هنوز سیستم عامل هیچکاره است.
اگر BIOS تمام کار هایش را بدون مشکل انجام دهد ، آخرین مرحله از کارش این است که هارد را شناسائی کند واگر
هارد را شناسائی کرد به اولین سکتور هارد رفته و کد های موحود در این سکتور را در حافظه بار میکند.
با بحثی که در جلسه قبلی در مورد Volume Boot Record یا همان VBR داشتیم ،اگر هارد پارتیشن بندی نشده باشد ،
در این مرحله اطلاعات VBR به حافظه کپی خواهد شد.
وقتی که هارد را پارتبشن بندی کردیم ، اطلاعات هارد خام ( اطلاعات VBR) از سکتور اول (سکتور 0 ) پاک شده و
جایش را اطلاعات دیگری میگیرد که Master Boot Record یا بطور خلاصه MBR نامیده می شود.
در قسمت MBR مشخصات پارتیشن بندی هارد ، پارتیشن بوتیبل و نیز کد های بوت ذخیره میشوند.
و وقتی سیستم BIOS کد بوت را به حافظه کپی میکند ، با اجرای این کد ، سیستم عامل میفهمد که هاردی و جود
دارد که دارای این تعداد پارتیشن است و پارتیشن بوتیبل کدام است . و حالا که میداند از کدام پارتیشن باید بوت شود،
سراغ پارتیشن بوتیبل رفته و فایل اجرائی بوت شدن ویندوز را اجرا میکند.
و در این زمان ما لوگوی شروع ویندوز را می بینیم.
در مورد اینکه دقیقا" بدانیم Boot sector چیست و Boot sector در ویندوز های مختلف چه فرقی دارد و نیز برای اینکه
بدانیم اصلا" سکتور چیست و غیره ، در جای خود عرض خواهم کرد. چون اگر بخواهم این بحث ها را الان مطرح کنم
موضوع خیلی پیچیده خواهد شد.
مهمترین مسئله ای که در این مرحله لازم است بدانیم این است که :
هر چه در مورد MBR گفتم در رابطه با اکثریت کامپیوتر هائیکه در کشور ما استفاده می شود صادق است. ولی این
مسئله در کامپیوتر های جدید صادق نیست.
کامپیوتر های جدید چیزی بنام MBR را نمی شناسند. یعنی ما اگر برای مثال بخواهیم ویندوز XP را در کامپیوتر های
جدید نصب کنیم ، نصب نخواهد شد.
چون ویندوز XP فقط هارد هایی را می شناسد که در سکتور اول آن ها اطلاعات MBR وجود داشته باشد ولی هارد
های جدید در سکتور اولشان بجای MBR از GPT استفاده میکنند.
لذا ویندوز XP که اصلا" اطلاعی از GPT ندارد ، فکر خواهد کرد که اصلا" هاردی وجود ندارد و در نتیجه نصب نخواهد شد
در جلسه بعد در مورد GPT و فرق های آن با MBR صحبت خواهیم کرد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)