تذکر قبل از ادامه بحث
=============
عزیزانی گلایه میکنند که بین نوشته های من فاصله زیادی می افتد
دوستان حق دارند ولی باور کنید که برای اطمینان کافی از نوشته هایم ، ساعت ها تست میکنم
و نتیجه را در چند کامپیوتر مختلف هم آزمایش میکنم تا اگر اشکالاتی پیش بیاید راه کار را عوض کنم
و در انتها ، امان از این تایپ کردن مطالبی که میخواهم ارسال کنم که واقعا" یک انگشتی تایپ کردن و پیدا کردن تک تک
حروف ، با چشمانی که با عینک هم درست نمی بینند ، واقعا" زمانبر است
تا اینجا ساده ترین روش را برای اینکه برنامه بطور اتوماتیک نصب شود را دیدیم.این روش کار میکند ولی اشکالاتی هم
دارد، فرضا" دو اشکال زیر
__ در این مثال لازم داشتیم که یک فایل Batch ساخته و آن را هم در کنار فایل اصلی قرار داده و اجرا کنیم.
__ موقع اجرای فایل Batch تا پایان کار نصب ، صفحه دستور دیده میشود.
بهر حال این ابتدائی ترین روش کار بوده و مسلما" یک کاربر ماهر از روش های بهتری استفاد میکند.
من تصمیم ندارم که تمام نکات را توضیح دهم و در رابطه با تمام روش ها صحبت کنم . چون اینکار هم حوصله زیادی
میخواهد و هم هفته ها زمان خواهد برد که هر دو از حوصله من پیر مرد خارج هستند.
لذا فقط سعی خواهم کرد که نموداری از مسیر را برایتان ترسیم کنم که با این راهنما میتوانید راحت تر مسیر را طی
کنید.
علت انتخاب برنامه UltraISO هم به این خاطر است که می شود با این برنامه به روش های متعددی کار کرد.و بنده
قصدم بیشتر توضیح این روش ها است. بهر حال برگردیم سراغ بحث اصلی:
تا اینجای کار توانستیم با ابتدائی ترین روش برنامه را بطور اتوماتیک و مخفی نصب کنیم. ولی برنامه فقط نصب شده و
لازم است اکتیو شود.
اکنون اگر برنامه را اجرا کنید ، سریال خواهد خواست که شما اگر هر کدام از کد های زیر را وارد کنید برنامه اکتیو خواهد
شد:
کد:
name: Home
code: 4BA9-0D54-214A-C938
name: Steve Olson
code: 2BEC-ED28-82BB-95D7
name: Christopher Wydler
code: 424F-ED23-7C0A-D75B
ولی قصد ما این است که کاری کنیم که این کد ها هم اتوماتیک وارد شوند. اینجاست که دیگر کار سخت تر میشود
و از عهده کاربر عادی خارج است.
موقعیکه ما هر برنامه غیر رایگان را اجرا میکنیم ، اولین کاری که این برنامه انجام میدهد این است که اول تست میکند
که ببیند آیا ما کد های برنامه را داده و آن را اکتیو کرده ایم یا نه.
وقتی ما کد این برنامه (و یا کد هر برنامه دیگری ) را وارد میکنیم ، برنامه کد را از ما گرفته و آن را در جائی نگهداری
میکند. و موقعیکه آن را اجرا میکنیم ، برنامه اول به آن جا نگاه میکند و وقتی می بیند کد داده شده ، کامل اجرا میشود.
نکته مهمی که اینجا وجود دارد این است که برنامه کد گرفته شده از ما را بهمان صورتیکه از ما گرفته نگهداری نمیکند
بعضی از برنامه ها کد گرفته شده از ما را به فایلی با نام مخصوص تبدیل کرده و آن را در دایرکتوری نصب و یا در پوشه
ویندوز و یا در یکی از پوشه های پروفایل ها و یا ... غیره و غیره نگهداری میکنند.
و بعضی دیگر کار ساده تری کرده و کد ها را داخل رجستری ویندوز نگهداری میکنند.
فرضا" برنامه UltraISO کد گرفته شده از کار بر را در داخل رجستری ذخیره میکند.
برای مثال در برنامه مورد بحث اگر ما کد اولی از سه تا کدی را که بالا اشاره کردم وارد کنیم ، برنامه آن را بصورت زیر
در رجستری یادداشت خواهد کرد:
کد:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_USERS\S-1-5-21-861567501-764733703-839522115-500\Software\EasyBoot Systems\UltraISO\5.0]
"Registration"="efda93b48afbc3d0e9a9e6ccf986c5dc"
"UserName"="Home"
با کمی دقت به کد های زیر ،متوجه خواهید شد که ما کد موجود در سطر اول را وارد کرده ایم ولی برنامه آن را بصورت
نشان داده شده در سطر دوم زیر ، ذخیره کرده است:
کد:
4BA9-0D54-214A-C938
efda93b48afbc3d0e9a9e6ccf986c5dc
یعنی برنامه کد گرفته شده از ما را دوباره کدبندی کرده و بصورت دیگری ذخیره کرده است.
بنا به توضیحات بالا ، بنطر می آید که اگر ما یک فایل رجستری فرضا" با نام KEY.reg با متن زیر درست کنیم:
کد:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_USERS\S-1-5-21-861567501-764733703-839522115-500\Software\EasyBoot Systems\UltraISO\5.0]
"Registration"="efda93b48afbc3d0e9a9e6ccf986c5dc"
"UserName"="Home"
و این فایل را هم در کنار دو تا فایل قبلی که در جلسه قبل گفتم ( یعنی فایل های uiso9_pe.exe و فایل Batch فرضا"
Run.cmd ) قرار داده و سپس فایل Batch را باز کرده و محتوایش را بصورت زیر تغییر دهیم :
کد:
@Echo off
"uiso9_pe.exe" /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-
REGEDIT.EXE /s KEY.reg
با اجرای فایل بالا ، برنامه هم اتوماتیک نصب و هم اکتیو خواهد شد.
جواب این سوال هم آره است و هم نه
آره است چون اگر این کار را در کامپیوتری انجام دهید که تست قبلی را هم انجام داده بودید ، کار خواهد کرد.
و جواب نه است چون در همه کامپیوتر های دیگر کار نخواهد کرد.
تست کنید تا بیشتر صحبت کنیم
در جلسه بعد سعی میکنم فقط یک نمونه از ساخت نهائی از برنامه UltraISO را توضبح داده و برویم سراغ یک برنامه
دیگر ، البته اگر دوست داشته باشید.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)