در جلسه قبل گفتم که یک ایمیج را دو نوع میشود Mount کرد.و گفتم نوع اول وقتی است که میخواهیم تعییراتی
که انجام میدهیم در ایمیج اعمال شود و دستورات اولیه مربوطه را شرح دادم.
ولی نوع دومی از Mount کردن هم داریم که به شرح زیر است
2. گاهی فقط میخواهیم محتویات داخل یک ایمیج را ببینیم و نمی خواهیم تغییراتی در آن ایجاد کنیم.که در اینصورت
دستور Mount را بصورت زیر بکار می بریم:
کد HTML:
Dism /Mount-Wim /WimFile:C:\xxx\wim\install.wim /index:1 /MountDir:C:\xxx\mount /ReadOnly
با این دستور ایمیج بصورتی Mount خواهد شد که قابل تغییر دادن نباشد . یعنی در این حالت اگر هم ما تغییراتی در
آن بدهیم ، این تغییرات در ایمیج اعمال نخواهد شد.
توضیح مهم:
==========
در جلسه قبل در حین نوشتن آموزش گفتم که نمیدانم که آیا فرقی بین فایل DISM.exe موجود در ویندوز 8 و 7 وجود
دارد یا نه. چون من نتوانستم این مبحث را جائی پیدا کنم.
ولی دیشب اتفاقی افتاد که بنده متوجه حداقل یک فرق شدم.
دیشب کاربر محترم انجمن (سهند ) مقداری عجله کردند و قبل از تمام شدن شرح های بنده در مورد دستور Mount
آزمایش را شروع کرده و همانطور که در پست های بالا دیدید اعلام کردند که دستور داده شده کار نمیکند.
.......... و بعد من با مطالعه ایراد فوق و تجربه های قبلی خود در ویندوز 7 متوجه یک فرق اساسی در دستور DISM
موجود در ویندوز های 7 و 8 شدم که بشرح زیر است:
به دو سطر دستور زیر نگاه کنید . هردو دستور کار Mount کردن را با استفاده از فایل DISM انجام میدهند ولی
دستور سطر اول در ویندوز 7 کار کرده و دستور سطر دوم در ویندوز 8 قابل اجراست.
کد HTML:
Dism /mount-wim /wimfile:C:\xxx\wim\Install.wim /index:1 /MountDir:C:\xxx\mount
Dism /Mount-Image /ImageFile:C:\xxx\wim\Install.wim /index:1 /MountDir:C:\xxx\mount
با مقایسه دو سطر دستور بالا فرق بین این دو را تشخیص خواهید داد.
دستور Unmount کردن
==============
ما پس از اینکه یک ایمیج را mount کرده و در آن تغییراتی انجام دادیم با دادن دستور زیر ، اول تغییرات انجام شده در
ایمیج به خورد ایمیج داده شده و سپس ایمیج جدید و تغییر یافته درست خواهد شد:
کد HTML:
dism /unmount-wim /MountDir:C:\xxx\mount /commit
حالا اگر ایمیج را استفاده کنیم خواهیم دید که تغییرات ایجاد شده وجود دارند.
تذکر:
-----
با توجه به به بحث بالا در مورد دستور Mount ، مشخص است که دستور گفته شده در بالا برای unmount در ویندوز 7
صادق است که مطمئنا" دلیل را متوجه شده اید و میدانید در ویندوز 8 چه دستوری بدهید.
در جلسه بعد چگونگی اعمال تغییرات مختلف مثل اضافه کردن پک های مختلف به ایمیج و غیره را بحث خواهیم کرد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)