گفتیم که دو نوع IP داریم : ثابت و متغیر
ولی IP را از یک بعد دیگر هم میتوان تقسیم بندی کرد و آن این است که ما یک IP اصلی داریم که تا کنون هرچه
گفتیم در مورد همین نوع بود. ولی یک نوع دیگر IP هم داخل خود سیستم ما وجود دارد.
فرضا" هر کارت شبکه که در کامپیوترتان داشته باشید هم یک IP مخصوص خودش دارد.
این IP های داخلی را اصطلاحا" Local IP address میگویند.
Local IP address فقط در داخل شبکه خودتان قابل دید و شناسائی است .
البته هردو نوع IP گفته شده (یعنی Local IP address و Internet IP addresses ) از لحاظ ساختاری عددی مثل هم
هستند.
من خیلی جا ها دیده ام که نوشته اند برای اینکه از IP خود مطلع شوید ، در داخل خط فرمان ویندوز ،از دستور ipconfig
استفاده کنید.
بله با اجرای این دستور ما از IP های داخلی موجود در کامپیوترمان میتوانیم مطلع شویم ولی این روش نمیتواند IP اصلی
ما را که توسط آن در اینترنت هستیم نشان دهد.
برای مثال من همین لحظه IP خود را از طریق اینترنت گرفتم که در همین لحظه عبارت از ( 92.50.17.189 ) است. ولی
با اجرای دستور ipconfig اطلاعات زیر گفته میشود که در آن هیچ اثری از IP اینترنتی من نیست:
گاهی لازم میشود که آدرس IP یک سایتی را بدانیم ، در این موارد بشرح زیر عمل میکنیم.
توجه داشته باشید که اکثر سایت های مخصوصا" معتبر فقط یک IP ندارند بلکه در آن واحد برای هرکدام از قسمت های
خود دارای IP ثابت جداگانه ای هستند.
فرضا" سایت یاهو دارای تعداد زیادی IP ثابت است که ما موقع وصل شدن به سایت اصلی یاهو به یکی از این IP ها
وصل می شوبم . ولی موقعیکه در سایت مورد بحث ، کار های مختلفی را انجام میدهیم ، مثلا" ایمیل چک میکنیم
یا چت میکنیم و هر کار دیگر ، برای هر نوع کار بطور خودکار به IP دیگری مخصوص آن کار وصل میشویم.
ظاهرا" در کل IP های در محدوده 66.196.64.0 تا 66.196.127.255 متعلق به شرکت یاهو هستند.
بهر جهت از بحث دور نشویم گفتم که گاهی لازم میشود که آدرس IP یک سایتی را بدانیم ، در این موارد یکی از
ساده ترین راهها استفاده از دستور tracert است.
فرضا" میخواهیم آدرس IP سایت www.yahoo.com را بدانیم
وارد خط فرمان ویندوز شده و دستور زیر را اجرا می کنیم:
با این دستور ، بعد از حدود 10 یا 20 ثانیه ، معمولا" آخرین سطر IP یاهو را نشان خواهد داد.کد HTML:tracert www.yahoo.com
البته توجه داشته باشید که جوابی که از دستور بالا میگیرید ممکن است در کامپیوتر افراد مختلف ، عدد متفاوتی باشد
چون هرکدام از ما از یک شرکتی اشتراک اینترنت میخریم و این شرکت ها هم هرکدام سرور اصلیشان در یک کشور
دیگری قرار دارد و هر کشور ظاهرا" از IP مخصوصی به یاهو وصل میشود.
برنامه های پولی و رایگان خیلی زیادی وجود دارند که میتوانند مشخصات زیادی در رابطه با IP ها در اختیارتان قرار دهند.
من بحث IP را با توضیحات مختصری در مورد پروتکل اینترنتی IPv6 بپایان می رسانم.
همانطور که در اول بحث عرض کردم ، درحال حاظر اکثریت دنیا از پروتکل اینترنتی ورژن 4 (اصطلاحا" IPv4) برای اتصالات
اینترنتی استفاده میکنند ولی جدیدا" بعضی ها ار ورژن 6 (یعنی IPv6) استفاده میکنند که ظاهرا" سریعتر است و شما
هم بسادگی میتوانید اینکار را انجام دهید ولی چون علاقه ای به تست کردنش ندارم لذا در مورد روش انجام اینکار حرفی
نمیزنم.
اما فرق اصلی IPv6 و IPv4
دیدیم که در سیستم IPv4 شماره IP یک عدد 32 بیتی است که از چهار قسمت 8 بیتی تشکیل شده که قسمت ها با
علامت نقطه (.) از همدیگر جدا شده اند و هر قسمت ، میتواند عددی مابین 0 تا 256 است.
و از طرفی گفتیم که هر کامپیوتری که به اینترنت وصل میشود یک IP دارد که در تمام دنیا فقط مال همین کامپیوتر است.
خب حالا می بینیم که هر روز تعداد علاقمندان کامپیوتر زیادتر شده و در نتیجه هر روز عده بیشتری وارد اینترنت میشوند.
بنابر این هر روز به تعداد IP های مورد نیاز افزوده می شود.
با IP امروزی که 32 بیتی است فقط به تعداد ویژه ای میتوان IP داشت. لذا چند سال دیگر بجائی خواهیم رسید که تعداد
مصرف کنندگان IP بیشتر از تعداد IP ای خواهد شد که سیستم IPv4 میتواند تحویل دهد.
برای حل مشکل سیستم IPv6 درست شده که برعکس سیستم IPv4 که با اعداد decimal کار میکند ، براساس اعداد
hexadecimal کار کرده و تعداد واقعا" بیشماری IP میتواند تحویل دهد.
موفق باشید.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)