در شرایطی که اکثر شرکت های تولید کننده تلفن هوشمند، محصولات خود را برای نمایشگاه MWC آماده می کردند، این سونی بود که در یک اقدام متفاوت پرچمدار جدید خود، Xperia Z را در CES معرفی کرد. این اقدام باعث شد تا نگاه تمام رسانه های خبری به سونی معطوف شود. و انصافا «اکسپریا زد» نیز شایسته چنین توجه ویژه ای بود.
اکنون بعد از گذشت حدود 1 ماه از نمایشگاه CES، اکسپریا زد به لابراتوار نارنجی آمده است. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با عروس جدید سونی، بیشتر آشنا شویم.
طراحی
اگر بررسی های نارنجی را دنبال کرده باشید، قطعا تا به حال متوجه شده اید که چندان طرفدار طراحی های پلاستیکی نیستیم. نکسوس ۴ با بدنه شیشه ای خود توانست حسابی از ما دلبری کند، و اکنون اکسپریا زد نیز در همین راه قدم برداشته است.
بدنه پشتی اکسپریا زد کاملا از شیشه نشکن ساخته شده، اما سونی به همین اکتفا نکرده و اطراف گوشی را نیز به شیشه مجهز کرده که این موضوع درخشش خاصی را به دستگاه بخشیده است. تنها پلاستیکی که در اکسپریا زد به کار رفته در محل تقاطع بدنه پشتی و رویی قرار دارد. استفاده از این پلاستیک به خصوص در گوشه های دستگاه، باعث می شود که کمتر نگران آسیب دیدن موبایل ارزشمند خود، هنگام افتادن باشید. اما اگر می پرسید این پلاستیک دقیقاً چیست، باید به اطلاع شما برسانیم که جنس بدنه و چهارچوب اکسپریا زد از فیبر پلی آمید است که کاربرد معمول آن، استفاده به جای فلز در بدنه اتومبیل ها است.
تمامی پورت های اکسپریا زد به خاطر ویژگی مقاومت در برابر آب توسط درپوشی پوشانده شده اند. و جالب اینکه سونی آنچنان ماهرانه این کار را انجام داده که کوچکترین خللی به زیبایی محصول وارد نشده است. درپوش ها به راحتی باز می شوند. اما به هر حال پوشیده بودن پورتی مانند Micro USB که روزانه برای شارژ مورد استفاده قرار می گیرد، قطعا چندان دلچسب نخواهد بود.
در کنفرانس معرفی اکسپریا زد در دوبی از مسئولان سونی پرسیدیم که چرا با وجود اینکه ویژگی مقاومت در برابر آب، طراحی گوشی را تحت تاثیر خود قرار می دهد، باز هم شاهد اصرار این کمپانی مبنی بر استفاده از این قابلیت هستیم؟ در پاسخ با آماری روبرو شدیم که طبق آن سوانح آبی ۲۵ درصد از علل خرابی موبایل ها را تشکیل می دادند. با این وجود مدیر بازاریابی سونی، حرف ما مبنی بر وجود محدودیت هایی مانند درپوش پورت ها را قبول کرد و تاکید کرد که سونی در حال کار بر روی تکنولوژی هایی است که بتواند در ادامه ویژگی مقاومت در برابر آب را بدون چنین محدودیت هایی، برای کاربران خود عرضه نماید.
در سمت چپ، محفظه حافظه جانبی Micro SD، پورت Micro USB و رابط ارتباط با داک قرار دارد. در راست هم دکمه آلومینیومی روشن/خاموش که از طراحی بسیار زیبایی برخوردار است در کنار دکمه های به هم پیوسته کنترل صدا و محفظه سیم کارت دیده می شوند. اسپیکر دستگاه در پایین همین قسمت قرار دارد که به هیچ وجه جای خوبی برای چنین قطعه ای به نظر نمی رسد. چرا که هنگام کار با گوشی، به احتمال زیاد دست شما روی آن را خواهد پوشاند.
قسمت بالای، اکسپریا زد تنها پذیرای جک ۳.۵ میلیمتری هدفون است و در پشت دستگاه هم دوربین، فلش و حفره میکروفون را می توان پیدا کرد. بدنه جلویی منقش به لوگوی سونی شده است که در سمت راست آن دوربین جلو و در سمت چپش یک چراغ LED دوست داشتنی قرار دارد. این چراغ، که پیش از این نیز مشابه آن را در محصولات سامسونگ مانند Galaxy Nexus و Galaxy S3 دیده بودیم، وظیفه اطلاع رسانی را بر عهده دارد. برای مثال ایمیل های جدید با رنگ سبز، پیامک ها با رنگ سفید و یا کمبود شارژ باتری با رنگ قرمز به نمایش در می آیند.
اکسپریا زد ابعادی برابر با ۷.۹ × ۷۱ × ۱۳۹ میلیمتر دارد و وزن آن ۱۴۶ گرم است.
صفحه نمایش
اکسپریا زد یکی از اولین محصولاتی است که با صفحه نمایش 1080p به بازار عرضه شده. صفحه نمایش ۵ اینچی این دستگاه دارای کیفیت ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل است. این صفحه با چگالی ۴۴۱ پیکسل در اینچ، به شدت محصولاتی مانند آیفون ۵ (با چگالی ۳۲۶ پیکسل در هر اینچ) را تحقیر کرده است.
اما واقعا کیفیت 720p با 1080p در واقعیت چه میزان تفاوت دارد؟ در صفحات نمایش Full HD شما نوشته ها را خواناتر، تصاویر را غنی تر و عکس ها را واضح تر مشاهده می کنید. اما قطعا این تفاوت به اندازه دورانی که تلفن های هوشمند از صفحات نمایش WVGA به حوزه رتینا گذر کردند، ملموس نخواهد بود.
صفحه نمایش همواره یکی از مواردی بوده که سونی در اکثر محصولات خود، حتی مدلی میان قیمتی مانند Xperia SOLA ، با کمترین نقص در اختیار کاربرانش قرار داده است. اما نگاهی دقیق تر به اکسپریا زد نشان می دهد که این کمپانی ژاپنی در صفحات نمایش Full HD، هنوز احتیاج به کسب تجربه دارد. صفحه نمایش اکسپریا زد از زاویه دید گسترده ای برخوردار نیست و تنها کافی است تا کمی به آن زاویه دهید تا رنگ ها به خاکستری تمایل پیدا کنند. یکی از نکات دیگری که باید به آن اشاره کنیم، کنتراست پایین رنگ ها در این دستگاه است که هر چه میزان روشنایی را بالاتر ببرید، بیشتر متوجه آن خواهید شد.
دوربین
دوربین های سونی در موبایل هایش را همیشه دوست داشته ایم و از آن تعریف کرده ایم. به نحوی که دوربین Xperia V را یکی از برترین ها خواندیم. دوربین اکسپریا زد عبارت ۱۳ مگاپیکسل را بر روی پیشانی خود -- شده می بیند که با توجه به پیشینه سونی می تواند پیام آور یک تحول در عکاسی موبایل باشد. اما متاسفیم که اعلام کنیم باید انتظارات خود را پایین آورید. عکس های اکسپریا زد در بهترین حالت در حد یک دوربین خوب ۸ مگاپیکسلی شما را راضی خواهد کرد.
برای مشاهده عکس در سایز اصلی بر روی آن کلیک کنید
البته جالب است بدانید که در ابتدا مقهور عکس های این دستگاه شده بودیم. رنگ ها فوق العاده گرم و چشم نواز نمایش داده می شدند و عکس ها از شفافیتی مثال زدنی برخوردار بودند، اما طولی نکشید که دنیای عکس های فوق العاده با انتقال و مشاهده آن ها در کامپیوتر، ویران شد. در مانیتور کامپیوتر دیگر نه خبری از آن رنگ های گرم بود و نه حتی شفافیت سابق را می شد پیدا کرد. اما دلیل این اتفاق چه بود؟ چرا تصاویر در صفحه نمایش اکسپریا زد از کیفیتی بی نظیر برخوردار بودند و در مانیتور کامپیوتر مانند قبل دلربایی نمی کردند؟
با کمی تحقیق دلیل این تفاوت را پیدا کردیم. جادوگری به نام Bravia Engine 2 مسئولیت طلسم چشم های شما در اکسپریا زد را عهده دار است. این موتور پردازشی همچون نقاشی ماهر بر روی تصاویری که در عکس ها و ویدیو ها مشاهده می کنید تاثیر می گذارد و نتیجه ای متفاوت با واقعیت را به تصویر می کشد.
اما اگر از نکاتی که به آن اشاره کردیم بگذریم، دوربین اکسپریا زد تکنولوژی های جدیدی را نیز همراه خود آورده است. برای مثال شما برای اولین بار می توانید ویدیو های خود را به صورت HDR ضبط نمایید. همچنین به کمک حسگر Exmor RS تسلط کاملی بر روی نور محیط خواهید داشت. همان طور که احتمالا تا به حال تجربه کرده اید، نور همواره یکی از چالش های عکاسی بوده است. اما تکنولوژی جدید دوربین اکسپریا زد تا حدی این معضل را بر طرف کرده. یکی از جالب ترین قابلیت های Exmor RS غلبه بر نور پشت سوژه است که باعث سیاه شدن عکس می شود.
اگر نگاهی به اپلیکیشن این دوربین بیندازیم، متوجه می شویم که مجموعه نسبتا کاملی از تنظیمات در اختیار کاربر قرار گرفته است. قابلیت پانوراما با امکان عکس برداری در جهت های متفاوت، ثبت خودکار تصویر به محض تشخیص لبخند، مجموعه افکت هایی که به صورت زنده بر روی تصویر اعمال می شوند و... همگی از مواردی هستند که در اکسپریا زد پیدا خواهید کرد. این دوربین همچنین تنظیمات بهینه پیش فرض را برای شرایط خاص مانند عکسبرداری در نور کم و یا عکاسی در برف و... در خود جای داده است. البته گزینه Superior Auto در تشخیص خودکار محیط بسیار خوب عمل کرده و به صورت خودکار تنظیمات بهینه را ترتیب می دهد. ویژگی Burst Mode که برای عکسبرداری سریع تعبیه شده، عملکرد بی نقصی را از خود ارائه می دهد. شما به کمک این قابلیت می توانید تصاویر را تا حدود ۱۰ فریم در ثانیه با کیفیت ۹ مگاپیکسل ثبت نمایید. و جالب اینکه با وجود چنین سرعت بالایی، کمترین میزان تار بودن در عکس ها مشاهده می شود.
در نهایت اگر بخواهیم از لحاظ آماری مروری بر عملکرد دوربین اکسپریا زد داشته باشیم باید بگوییم که تصاویر ۱۳ مگاپیکسلی این دوربین با کیفیت ۳۰۹۶ × ۴۱۲۸ پیکسل ثبت می شوند و همچنین فیلمبرداری نیز با کیفیت 1080p و سرعت ۳۰ فریم در ثانیه صورت می پذیرد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)