سخت افزار

سونی هم سرانجام به دنیای ۴ هسته ای ها پا گذاشت. اگر به خاطر داشته باشید پیش از این محصولاتی مانند Xperia V با وجودی که پردازنده ای ۲ هسته ای داشتند، اما در بنچ مارک ها توانسته بودند پا به پای رقبای خود حرکت کنند و حتی برخی از آنان را نیز به زیر بکشند. با این پیش زمینه، تصور قدرت Xperia Z کار چندان سختی نخواهد بود. پردازنده این دستگاه ساخت Qualcomm است و از خانواده Snapdragon S4 Pro به شمار می رود. این پردازنده ۱.۵ گیگاهرتزی در کنار خود یک رم ۲ گیگابایت را می بیند که مجموعه آن ها قدرتی مثال زدنی به اکسپریا زد می بخشد. بیایید نگاهی به بنچ مارک های این محصول بیندازیم:



همان طور که مشاهده می کنید اکسپریا زد توانسته بالاترین امتیاز ممکن را در بین تمام موبایل هایی که تا کنون در نارنجی بررسی کرده بودیم، بدست آورد. هرچند اگر بخواهیم این رکورد ها را با بنچ مارک های HTC ONE مقایسه کنیم، متوجه می شویم که اکسپریا زد احتمالا در بین نسل جدید محصولاتی که پس از CES آن معرفی شده اند یا خواهند شد، مثل HTC One و احتمالا Galaxy S4 نمی تواند در رتبه های نخست قرار گیرد.
اما اگر از دنیای آمار و ارقام بیرون بیاییم، باید اعتراف کنیم که اکسپریا زد در عمل بسیار سریع عمل می کند. تنها کافی است چند دقیقه با این دستگاه کار کنید تا متوجه سرعت بالای آن در اجرای دستورات شوید.
با وجود این سرعت بالا، در بعضی مواقع مکث های عجیبی را شاهد هستیم. اپلیکیشن دوربین یکی از مواردی ست که به شدت سرعت اکسپریا زد را زیر سؤال می برد. چرا که بعضی مواقع باز شدن این برنامه تا حدود ۳ ثانیه به طول می انجامد. هرچند که پس از باز شدن همه چیز به روال عادی برمی گردد و عکسبرداری با همان سرعت بالایی که ذکر کردیم، صورت می پذیرد. پردازنده گرافیکی Adreno 320 نیز عملکرد خوبی دارد و نیاز به توضیح نیست که از پس اجرای سنگین ترین بازی های موجود، به راحتی بر می آید.
از دیگر قابلیت های سخت افزاری اکسپریا زد، مجهز بودن به تکنولوژی NFC است. جالب اینکه سونی واقعا بر روی این ویژگی حساب باز کرده و با تولید لوازم جانبی متعدد، نقشه های بسیاری برای این سیستم جذاب کشیده است. در مطلبی دیگر منتظر بررسی نارنجی در رابطه با کارکردهای NFC باشید.
نرم افزار

اکسپریا زد با اندروید نسخه ۴.۱.۲ به صورت پیش فرض عرضه می شود و سونی قول داده به زودی، به روز رسانی ۴.۲ نیز برای آن آماده شود. اگر از محیط حوصله سر بر همیشگی رابط کاربری سونی بگذریم، می توانیم به چند ویژگی جالب و جدید در اکسپریا زد اشاره کنیم. اولین تغییر در صفحه LockScreen رخ داده. جایی که با یک افکت زیبا برای آنلاک کردن دستگاه مواجه می شوید. در این صفحه همچنین امکان باز کردن اپلیکیشن دوربین و پخش مستقیم موسیقی نیز قرار داده شده.

در مقایسه با مدل های اکسپریا در سال گذشته، اکنون می توانیم ورود Google Now به سونی را خوش آمد بگوییم. اما این سرویس تنها ویژگی جدید اکسپریا زد نیست. سونی نرم افزارهای مدیریت باتری را در این محصول، وارد فازی جدید کرده. در قسمت Power Management گزینه ای دیده می شود به نام STAMINA mode که طبق ادعای سونی زمان آماده به کار دستگاه را تا ۴ برابر افزایش میدهد. نحوه کار این سیستم بدین ترتیب است که هنگام خاموش شدن صفحه نمایش، wifi و یا اینترنت سیم کارت را از کار می اندازد و همچنین بسیاری از برنامه هایی که در پس زمینه دستگاه در حال اجرا هستند را غیر فعال می کند. البته به محض روشن شدن مجدد صفحه نمایش، همه چیز به حالت عادی بر می گردد. خود شما نیز همواره می توانید اپلیکیشن های خاصی که دائما به آن ها نیاز دارید را در لیست سفید قرار دهید تا در حالت Stamina Mode غیر فعال نشوند.

ابزارک های سونی هم که به تازگی در رابط کاربری قرار گرفته اند، در اکسپریا زد دیده می شوند. این ابزارک ها که Small Apps نامیده می شوند، از منوی Multi Tasking فعال شده و همواره بر روی صفحه دیگر اپلیکیشن ها قرار خواهند داشت. برای مثال شما می توانید با باز کردن ابزارک ماشین حساب، متن دخل و خرج خود را در پس زمینه داشته باشید و محاسبات را نیز به راحتی به کمک ماشین حساب انجام دهید. ابزارک ضبط صدا، یادداشت برداری و زمان سنج نیز دیگر اعضای این مجموعه را تشکیل می دهند.
اپلیکیشن Album و Walkman سونی را همواره جزو برترین برنامه های پیش فرض دانسته ایم. در Album علاوه بر چینش و دسته بندی زیبای تصاویر، گزینه های متعددی نیز برای ویرایش عکس ها در اختیارتان قرار می گیرد. اپلیکیشن Walkman بهترین بستر ممکن برای لذت بردن از موسیقی را فراهم می آورد که در واقع می توان آن را چکیده تجربه بالای سونی در این حوزه دانست. البته جای تاسف است که اسپیکر اکسپریا زد از قدرت چندان بالایی برخوردار نیست تا در کنار این اپلیکیشن مجموعه ای موفق تر را تشکیل دهد.
در بررسی نکسوس ۴، از کیبورد Swype اندروید ۴.۲ بسیار تعریف کردیم و اظهار امیدواری کردیم که این قابلیت برای زبان فارسی نیز فعال گردد. سونی مدتی می شود که کیبورد سوایپ فارسی را در محصولات خود ارائه می دهد، و سرانجام باید بگوییم که این موضوع در اکسپریا زد به بلوغ رسیده است و اکنون می توان از آن لذت برد.
مقاومت در برابر آب

بعد از Acro S و V، اکسپریا زد سومین محصول مقاوم در برابر آبی است که در نارنجی مورد بررسی قرار می دهیم. ضبط صدا در حمام، چک کردن ایمیل ها زیر باران و ... همگی از تجارب لذت بخشی بودند که با این محصولات کسب کردیم. اما باید اعتراف کنیم که در این میان عکسبرداری زیر آب استخر با Acro S بهترین لحظاتی بود که از کار با یک گجت بدست آوریم. اما چرا این لحظات خوب تنها با Acro S رقم خوردند؟ جواب در عملکرد این محصولات در زیر آب نهفته است. وقتی که دستگاه در زیر آب تحت فشار قرار می گیرد، عملکرد لمسی صفحه نمایش مختل شده و تقریبا کنترل از دست کاربر خارج می شود. در این میان اما Acro S به خاطر داشتن دکمه فیزیکی دوربین بر روی بدنه، امکان عکسبرداری زیر آب را در اختیار ما قرار داد، ویژگیی که متاسفانه اکسپریا زد از آن بی بهره است.
به هر ترتیب این دستگاه با استفاده از استاندارد های IP57 و IP55 می تواند به مدت ۳۰ دقیقه در عمق ۱ متری آب دوام بیاورد و همچنین در برابر گرد و غبار نیز از خود مقاومت نشان دهد.
باتری و هدست
یک صفحه نمایش ۵ اینچی با کیفیت 1080p و یک پردازنده ۴ هسته ای می تواند کابوس باتری هر دستگاهی باشد. باتری 2330 میلی آمپری اکسپریا زد قطعا جزو نقاط قوت آن محسوب نمی شود، اما تمام تلاش خود را به کار می بندد تا حداکثر زمان ممکن را در اختیار کاربر قرار دهد. در شرایط استفاده سبک از دستگاه، حدود ۱ روز و نیم باتری را در اختیار خواهید داشت. اما در روز های پر فشار کاری، باید خیلی خوش شانس باشید که تا آخر شب دستگاه خود را روشن ببینید. در آزمایش ما که شامل پخش مداوم ویدیو و با روشنایی ۵۰ درصد و اتصال به وای فای است، اکسپریا زد توانست حدود ۵ ساعت و ۳۰ دقیقه دوام بیاورد!

یکی از دلایلی که قسمتی از این بررسی را بر خلاف روال معمول، به هدست این دستگاه اختصاص دادیم، تکنولوژی جدیدی است که سونی مورد استفاده قرار داده است. اولین چیزی که جلب نظر می کند طراحی متفاوت این هدست است که کشیده تر شده و بیشتر داخل گوش فرو می رود. هدست های معمولی از درایور ۹ میلیمتری درون خود استفاده می کنند. اما سونی با بهره گیری از یک درایور ۱۳.۵ میلیمتری، توانسته کیفیت را تا حد بسیاری بهبود بخشد. Bass آهنگ ها در این هدست فوق العاده است و حسی متفاوت از موسیقی را به کمک آن می توانید تجربه نمایید.
جمع بندی

بی شک اکسپریا زد نقطه عطفی در تاریخ صنعت موبایل سونی خواهد بود. نه به خاطر سخت افزار قدرتمند، و یا صفحه نمایش Full HD، بلکه به خاطر نبود لوگوی SonyEricson در پشت آن. همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم، اکسپریا زد اولین محصولی است که بعد از جدایی سونی از اریکسون، به صورت کامل توسط سونی طراحی و تولید شده و اریکسون کوچکترین نقشی در آن نداشته است. اکسپریا زد در حال حاضر پرچمداری شایسته برای سونی است که حداقل تا زمان ارائه آیفون بعدی و یا گلکسی اس ۴، می تواند با افتخار سر خود را بالا بگیرد.
اکسپریا زد در سه رنگ سفید، مشکی و بنفش با حافظه داخلی ۱۶ گیگابایت به بازار عرضه شده است. زمان ورود این محصول به ایران و یا قیمت آن هنوز مشخص نشده. اما از اوایل ماه مارچ می توان آن را در امارات با قیمت ۲۴۹۹ درهم تهیه کرد.
نقاط مثبت :
- سخت افزار قدرتمند
- طراحی زیبا و بدنه شیشه ای
- مقاومت در برابر آب
نقاط منفی :
- زاویه دید پایین صفحه نمایش
- کیفیت پایین تر از انتظار دوربین
- عمر نسبتا کم باتری
برخی تصاویر ثبت شده توسط دوربین اکسپریا زد :
برای مشاهده تصاویر در ابعاد اصلی، بر روی آن ها کلیک نمایید.
narenji.ir
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)