لوح و مصحف فاطمی چیست؟
1. مصحف
در این که کتاب شریف مُصحَف حضرت فاطمه زهراء سلام اللّه علیها چگونه تدوین شده و با چه کیفیّتی بوده است ، احادیث و روایات مختلفی وارد شده است که به جمع سه حدیث میپردازیم :
روزی عدّه ای از اصحاب و افرادی که در مجلس امام جعفر صادق علیه السلام حضور داشتند، پیرامون کتاب جَفر، جامعه و مُصحَف سؤالاتی را مطرح کردند.
حضرت درباره هر کدام ، مطالبی را بیان فرمود و سپس پیرامون مُصحَف چنین اظهار داشت :
چون خداوند متعال ، حضرت رسول اکرم صلّلی اللّه علیه و آله را قبض روح کرد و رحلت نمود، غم و اندوه سختی بر فاطمه مرضیّه علیها السلام روی آورد که ناگوار و غیر قابل تحمّل بود و در این راستا، کسی غیر از خدای متعال از دردها و ناراحتیهای درونی آن حضرت آگاه نبود.
پس خدای منّان جهت تسّلای آن بزرگوار فرشته ای را مامور نمود تا با وی هم سخن و هم راز گردد؛ و مدّتی به این منوال گذشت ، تا آن که روزی این موضوع را با همسر خود امیرالمؤ منین علیّ علیه السلام در میان نهاد که فرشته ای نزد من میآید و با من حدیث میگوید و مونس من گشته است .
امام علیّ علیه السلام اظهار داشت : هرگاه متوجّه صدای او شدی و احساس نمودی که آمده است مرا آگاه کن .
پس از آن ، هر زمان که فرشته بر حضرت زهراء علیها السلام وارد میشد، همسر خود، علیّ علیه السلام را خبر مینمود.
و حضرت علیّ علیه السلام نیز تمامی آنچه را که گفته میشد مینوشت ، تا آن که یک کتاب کامل و جامع شد و به نام مُصحَف حضرت فاطمه زهراء علیها السلام تدوین و ثبت گردید.
و تمام علوم و آنچه که انسانها در تمام دورانها نیازمند آن باشند در آن مصحف شریف موجود است .
و سپس امام جعفر صادق علیه السلام افزود: کتاب مصحف و نیز جامعه و جفر اءبیض و جفر اءحمر، همه آنها نزد مااهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام موجود میباشد.(1)
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)