صفحه 4 از 4 نخستنخست 1234
نمایش نتایج: از شماره 31 تا 35 , از مجموع 35

موضوع: بحث و تبادل نظر پیرامون موسیقی(تاریخچه،سبک ها،شخصیت ها و....)

  1. #31
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    روزنامه لس‌آنجلس تایمز آمریکا:

    گروه شمس با سازهای سنتی خود همه را محسور کرد

    1335858876

    موسیقی ما - اجرای مشترک گروه شمس به سرپرستی کیخسرو پورناظری و خوانندگی سهراب پورناظری با ارکس‌تر سمفونیک پسیفیک بازتاب‌ها مختلفی را در رسانه‌های آمریکا به همراه داشت. این اجرا که با آهنگسازی کیخسرو، تهمورس و سهراب پورناظری با رهبری کارل سنتکلر همراه بود، با استقبال مخاطب ایرانی وخارجی مواجه شد.

    روزنامه لس‌آنجلس تایمز در گزارش خود نوشت: «گروه شمس با سازهای سنتی خود همه را محصور کرد. قطعاتی که این گروه اجرا کردند، جذاب‌ترین و هیجان انگیز‌ترین بخش برنامه بود، قطعاتی که توسط بنیانگزار گروه آقای کیخسروپورناظری و پسرانش تهمورس و سهراب تنظیم شده بود، بسیار پیچیده بودند که هر کدام با تکنوازی پر احساس شروع و باشور و پایکوبی پایان می‌یافت. سهراب پورناظری تکنواز ساز تنبور وکمانچه بسیار درخشید و جلب توجه کرد.»

    گروه شمس به همراه ارکس‌تر سمفونیک پسیفیک ۴ برنامه مشترک اجرا کردند که در این برنامه قطعات «مطرب مهتاب رو»، «از عشق»، قطعه کردی «آی وی یو» و بداهه نوازی تهمورس و سهراب پورناظری اجرا شد.

    این اجرا در روزنامه اورنج کانتی رجیس‌تر این گونه بازتاب یافت: «در حالی که گروه شمس در جلوی ارکس‌تر نشسته بود به اجرای سه قطعه موسیقی که برای ارکس‌تر سمفونی تنظیم شده بود پرداختند. رابطه زنده و سرشاری بین ارکس‌تر و گروه شمس برقرار بود. رهبر ارکس‌تر، کارل سنتکلر با ارکس‌تر زمینه سازی زیبایی را با اجرای یک آکورد ساده بوجود آورد تا سهراب پورناظری، یکی از نوازندگان گروه شمس بر روی آن بداهه نوازی کند و آواز مسحور کننده‌ای سر دهد. به دنبال این نوا نوازندگان جسورانه به نواختن ریتمهای پیچیده و ترکیبی با کوبش‌های قوی پرداختند. تنبور در همراهی با ارکس‌تر بسیار جلوه گر بود. شور وحرارت سازهای کوبه‌ای هیجان وجذابیت خاصی به آهنگ‌ها می‌افزود. در مجموع صمیمیت فضای موسیقی آن‌ها یاد آور فضای همنوازی نوازندگان جز و راک بو د و استقبال تماشاگران هم از آن نوع بود.»

    گروه شمس علاوه بر اجرای مشترک با ارکس‌تر سمفونیک پسیفیک یک اجرا مستقل در سالن هنری زگرستوم برگزار کرد. این کنسرت در سه بخش بداهه نوازی تنبور سهراب پورناظری، موسیقی تنبور و موسیقی ملی اجرا شد. در بخش تنبور علاوه برا اجرای قطعات قبلی کنسرت قطعه منتخب ۳۰ سال گروه شمس نیز اجرا شد و در بخش موسیقی ملی گروه قطعات «پنهان چو دل» و «باران» و قطعه «یار آمد» نواخت.

    کیخسرو پورناظری «تار و تنبور»، تهمورس پورناظری «تار و تنبور»، سهراب پورناظری «خواننده، کمانچه، تنبور»، شهاب پارنج «سازهای کوبه‌ای»، حسین ذوهابی «دف»، ندا خاکی «همخوان، تنبور»، سحر افشار «همخوان و تنبور» اعضای گروه شمس هستند که در روزهای ۲۲تا ۲۵ فروردین در شهر ارواین امریکا به اجرا برنامه پرداختن دو در مجموع ۸ هزار نفره بیننده از این کنسرت دیدن کردند.

  2. #32
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    نگاهی به مسیر هنری و آلبوم های همایون شجریان از نسیم وصل تا ای جان جان بی من مرو؛

    همایون در مسیر آزمون و خطا؟!

    homm5hoshaja1335760771

    موسیقی ما - همایون شجریان در طول فعالیت حرفه‌ای مستقلش، مسیر مشخصی را در موسیقی ایرانی طی نکرده استاینکه پسر شجریان بزرگ که بعد از انقلاب در زمینه آواز ایرانی بدون رقیب بوده، روزی به عنوان خواننده وارد بازار موسیقی شود، اتفاق دور از ذهنی برای اهالی موسیقی ایرانی نبود. مخصوصا اینکه همایون شجریان از سال‌های نوجوانی در کنسرت‌های مختلف در کنار پدر حضور داشته و تا آن زمان نگاه‌های زیادی را به سمت خود جلب کرده بود. دهه هفتاد، آغاز همکاری همایون در کنار پدر بود. پیش از این او تحت تعلیم‌های فشرده پدرش قرار داشت و به قول خودش تنها استاد آوازش یعنی محمدرضا شجریان در سال‌های نوجوانی و جوانی روی صدای او کار می‌کرد و با دوره‌های صداسازی که به نوعی ویژگی تدریس شجریان محسوب می‌شود، صدای او را برای آوازخوانی آماده می‌کرد. همچنین همایون در این سال‌های نوازندگی سازهای ایرانی را شروع کرد و به طرز جدی‌تر روی سازهای کوبه‌ای و کمانچه تمرکز داشت. او در کمانچه شاگرد اردشیر کامکار بود و نوازندگی تمبک را هم از رفیق شفیق پدرش یعنی ناصر فرهنگ‌فر آموخته بود. با این حال حضور رسمی او در صحنه اجرای زنده و در کنار پدر با نوازندگی تنبک رقم خورد. همایون این شانس را داشت تا به واسطه پدرش در کنار نوازندگان و آهنگسازان بزرگی چون پرویز مشکاتیان، محمدرضا لطفی، داریوش پیرنیاکان، جمشید عندلیبی، حسین علیزاده و کیهان کلهر قرار بگیرد. کم‌کم جای همایون شجریان در گروه به پدر نزدیک‌تر شد تا در آلبوم «آهنگ وفا» که سال ۷۷ وارد بازار موسیقی شد، همایون علاوه بر نوازندگی تنبک و کمانچه، در تصنیف‌ها هم پدر را همراهی می‌کرد. هرچند حضور همایون در این آلبوم کوتاه بود و بیشتر نقش یک همخوان را اجرای می‌کرد، اما وجود دو نام محمدرضا و همایون شجریان بر روی کاور آلبوم به عنوان خواننده برای طرفداران موسیقی سنتی در آن سال‌ها آنقدر هیجان انگیز بود که به یکی از خبرسازترین اتفاقات موسیقی آن سال‌ها تبدیل شود. همکاری شجریان با علیزاده و کلهر این فرصت را به وجود آورد تا همایون در زمینه آواز هم محک بخورد و علاوه بر همراهی پدر در تصنیف‌ها، قطعات آوازی را هم همراهی کند. «چون تو جانان منی، جان بی تو خرم کی شود» این اولین باری بود که صدای آوازی از همایون شجریان به گوش می‌رسید و تشخیص آن برای کسانی که چندان حرفه‌ای موسیقی دنبال نمی‌کردند با صدای شجریان کمی دشوار بود. این روند در «بی تو بسر نمی‌شود»، «فریاد»، «سرود مهر» و «ساز خاموش» ادامه داشت تا سال ۸۲ اتفاقی مهم‌تر برای شجریان پسر افتاد.


    3


    • 1268748181نسیم وصل/۱۳۸۲

    «نبسته‌ام به کس دل، نبسته کس به من دل» زمان زیادی از انتشار اولین آلبوم همایون شجریان نگذشته بود که قطعات آن بر سر زبان‌ها افتاد. همکاری همایون با محمدجواد ضرابیان که یکی از مهم‌ترین تصنیف سازان سال‌های اخیر به شمار می‌آید، حاصلش شد آلبومی که از چند تصنیف و تنها یک آواز در دستگاه همایون تشکیل شده بود. با این وجود حال و هوای این آلبوم به جای اینکه بیشتر شبیه کارهای شجریان باشد، به کارهای علیرضا افتخاری نزدیک بود. به نظر همایون شجریان تصمیم گرفته بود تا برای اولین آلبوم خودش بیشتر از اینکه به شیوه آوازخوانی و شیوه‌های مرسوم موسیقی ایرانی پایبند باشد، تلاش کرده بود تا آلبومی مردم پسند و پاپیولار وارد بازار کند و اتفاقا در این زمینه هم موفق بود.

    3



    • 1268748406ناشکیبا/۱۳۸۳

    ناشکیبا حال و هوایی متفاوت‌تر به آلبوم اول داشت. این آلبوم نشان داد که همایون در ابتدای فعالیت حرفه‌ای خودش به عنوان خواننده تحت تاثیر آهنگساز و نوازنده است. چرا که ناشکیبا و نسیم وصل از نظر فرم و اجرا تفاوت‌های اساسی با هم داشتند. آهگسازی و تنظیم قطعات ناشکیبا به عهده اردشیر کامکار که حکم استادی همایون شجریان در کمانچه را هم دارد، به عهده داشت. آهنگسازی آلبوم تاثیری از موسیقی نواحی به خصوص موسیقی کردی و خراسانی داشت. از این جهت فرم آهنگسازی هم به آثار کامکارهای نزدیک‌تر بود. نقش آواز‌ها در ناشکیبا پررنگ‌تر بود و همچنین صدای واقعی‌تر از همایون شجریان در این آلبوم شنیده می‌شد. هرچند ناشکیبا به اندازه نسیم وصل مورد توجه قرار نگرفت، اما به جرات می‌توان گفت تا امروز یکی از بهترین آثار استدیویی همایون شجریان بوده است که منتشر شده.

    3


    • 1268748551شوق دوست/۱۳۸۳

    شوق دوست آلبومی قدیمی‌تر از نسیم وصل بود. حداقل آوازهای آن سال‌های پیش از انتشار آلبوم ضبط شده بودند و دلیل تاخیر در انتشار آن هیچگاه مشخص نشد. در این آلبوم همایون شجریان سعی کرده بود تا توانایی‌های آوازی خودش را به مخاطبان نشان دهد. شوق دوست چند آواز خوب دارد که بعضی از قسمت‌های آن روی قطعات ضربی ساخته شده‌اند و همراهی نوازندگانی خوبی چون سینا جهان آبادی رنگ و بوی بهتری نسبت به آوازهای قبلی همایون داشتند. آواز سه‌گاه و مخالف آن شاید بهترین بستری بود که همایون می‌توانست آمادگی صدای خودش و حاصل چندین سال صداسازی را به رخ بکشد. ظاهرا همایون از همکاری با محمدجواد ضرابیان نتایج خوبی گرفته بود. برای همین تصنیف‌های این آلبوم را هم با کمک این آهنگساز اجرا کرد. شوق دوست حال و هوایی نزدیک‌تر به کارهای محمدرضا شجریان داشت و از این لحاظ همایون توانست تا نظر خیلی از هواداران خانوادگی‌شان جلب کند.

    3


    • ن1268748750قش خیال/۱۳۸۴

    «نقش خیال» تنها یک سنت شکنی در آثار شجریان‌ها نبود، بلکه خیلی از کارشناسان معتقدند که این آلبوم خط قرمزهای زیادی از موسیقی ایرانی را رد کرد و نوآوری‌های زیادی در دل خودش داشت. «علی قمصری» آهنگساز نقش خیال که تا آنزمان چهره‌ای ناشناخته به حساب می‌آمد، توانست اولین تجربه حرفه‌ای خود را در کنار همایون شجریان به معرض قضاوت بگذارد. قمصری از لحاظ نوازندگی به نظر از حسین علیزاده پیروی می‌کند. اما در آهنگسای کمی ماجرا تفاوت می‌کند. او خیلی از قالب‌های موسیقی ایرانی را مانند ریتم و فواصل در این آلبوم رعایت نکرد. از طرف دیگر استفاده از گیتار و سازهای غربی دیگر در تنظیم آلبوم کاری متفاوت نسبت به آثار دیگر در حوزه موسیقی سنتی بود. سبک آوازهای همایون شجریان و به خصوص سبک تصنیف‌ها هم در این آلبوم بسیار متفاوت بود. استفاده از تحریرهای غیرمتعارف و همینطور اوج و فرودهایی با فواصل کم و پشت هم تا حد زیادی تحت تاثیر آهنگساز بود.

    3


    • 1268748906با ستاره‌ها/۱۳۸۵

    اولین نکته جالب «با ستاره‌ها» مشارکت بیشتر خانواده شجریان در انتشار آن بود. عکس کاور آلبوم را محمدرضا شجریان گرفته بود و طرح جلد آن هم متعلق بود به مژگان شجریان و انتشار آن هم شرکت دل آواز(شرکت خانوادگی شجریان‌ها) انجام داد. با ستاره‌‌ها هم تجربه مشترک همایون شجریان و محمدجواد ضرابیان بود. مجموعه تصانیفی که بیشتر حال و هوای آلبوم اول همایون یعنی نسیم وصل را داشت. بعد از آلبوم‌های نقش خیال و شوق دوست، شاید هیچکس فکر نمی‌کرد که همایون دیگر به سمت آلبوم‌های تصنیف خوانی برود. اما ویژگی این آلبوم‌ها این است که طیف زیادی از مخاطبان از آن استقبال می‌کنند و در بین عامه هم بیشتر شنیده می‌شود.

    3


    • 4t8h giقیژک کولی و خورشید آرزو/۱۳۸۷

    همکاری اول همایون شجریان با گروه دستان، یکی از پررنگ‌ترین دوره‌های فعالیت حرفه‌ای او به حساب می‌آید. دستان یکی از گروه‌های شناخته شده و محبوب در بین طرفداران موسیقی ایرانی است و پیش از این با هنرمندان سرشناسی چون شهرام ناظری، ایرج بسطامی، سالار عقیلی و ... به روی صحنه رفته بودند. حاصل این همکاری در سال ۸۷ شد دو آلبوم «قیژک کولی» و «خورشید آرزو» که آهنگسازی آنها را حمید متبسم و سعید فرجپوری برعهده داشتند. انتشار این دو آلبوم و اجرای زنده آنها در تالار وزارت کشور که اولین اجرای زنده مستقل همایون شجریان هم به حساب می‌آمد، بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

    3


    • 1268645260آب، نان، آواز/۱۳۸۸

    اولین تجربه همایون شجریان با علی قمصری، هر چند از طرف خیلی از طرفداران موسیقی سنتی مورد استقبال قرار نگرفت، اما همکاری بعدی او با این آهنگساز در «آب، نان، آواز» نشان داد که خودش از این همکاری بسیار راضی بوده. البته در این آلبوم نه علی قمصری تجربه قبلی خود را تکرار کرده بود و نه همایون شجریان. هرچند نوآوری‌ها در این آلبوم هم ادامه داشت، اما ردپای تجربه هر دو هنرمند هم به خوبی دیده می‌شد. آب، نان، آواز اولین تجربه این هنرمند در قالب گروه همنوازان حصار بود و بعد از انتشار آلبوم، کنسرت‌های آن در برج میلاد هم مورد استقبال قرار گرفت.



    3


    • 1297849514شب جدایی/۱۳۸۹

    انتشار «شب جدایی» قبل از هر چیز کمی عجیب و غریب به نظر می‌رسید. همایون شجریان که در آلبوم‌های قبلی خودش یک مسیر جدیدی را در سبک کاری خود پایه ریزی کرده بود و به بیشتر به سمت نوآوری و کارهای متفاوت پیش می‌رفت، با یک آلبوم بازخوانی از این مسیر خارج شد. «شب جدایی» همکاری مشترک همایون شجریان و مزدا انصاری، به نظر در ادامه آلبوم قبلی پدرش «آه باران» بود که برخی تصنیف‌های قدیمی را بازخوانی کرده بودند. «شب جدایی» شامل یک آواز با همراهی پیانو مزدا انصاری و بازخوانی شش تصنیف قدیمی از مرتضی محجوبی، روح‌الله خالقی، مجید وفادار، منوچهر همایون‌پور و مرتضی نی‌داوود می‌شد که ویژگی برجسته‌ای نسبت به آلبوم‌های قبلی همایون نداشت.

    3


    • 1310017441سیمرغ/۱۳۹۰

    پروژه سیمرغ، حاصل تلاش و پیگیری‌های چندساله حمید متبسم آهنگساز و سرپرست این پروژه بود. سیمرغ روایتی از موسیقیایی از چند داستان شاهنامه است که برای ارکستری ایرانی نوشته شده و به نظر همایون شجریان اولین و بهترین گزینه متبسم برای آواز آن بوده. متبسم و همایون شجریان همکاری‌شان را از آلبوم خورشید آرزو و قیژک کولی شروع کردند. سیمرغ بیش از ده شب در تهران به روی صحنه رفت و آلبوم منتشر شده حاصل این اجرای زنده است.




    3


    • 1316584977شوقنامه/۱۳۹۰

    مسیر نامشخص حرکت همایون شجریان در شوقنامه هم ادامه داشت. شوقنامه پروژه‌ای تحقیقاتی در مورد عبدالقادر مراغه‌ای موسیقیدان قرن نهم هجری، حاصل تلاش چند ساله محمدرضا درویشی آهنگساز و پژوهشگر موسیقی است. تفاوت اصلی شوقنامه با دیگر کارهای همایون شجریان در این است که موسیقی این آلبوم کمتر شباهتی با موسیقی سنتی حال حاضر دارد و فضای آوازهای و تصنیف‌ها به کلی فرق دارد. به علاوه «شوقنامه» جز موسیقی‌های خاص است و مخاطب عام ندارد. به همین علت می‌توان آن را متفاوت‌ترین کار در کارنامه همایون شجریان دانست. کاری که ممکن است برای هیچ خواننده دیگری پیش نیاید.

    3


    • 1331445720ای جان جان بی من مرو/۱۳۹۰

    سال ۹۰ سال پرکاری برای همایون شجریان بود. «ای جان جان، بی من مرو» در واقع سومین آلبومی بود که همایون شجریان در سال ۹۰ روانه بازار می‌کرد. به علاوه این آلبوم در روزهای پایانی سال وارد بازار شدند و همین باعث شد تا موج خبری که در مورد بقیه کارهایش در رسانه راه می‌افتد، در مورد این آلبوم اتفاق نیفتد. همایون شجریان همچنان در این آلبوم هم سیاسیت حرکت زیگزاگی‌اش را در موسیقی حفظ کرده. بعد کنسرت پاییزی‌اش در تالار وحدت به همراه علی قمصری که کاری تلفیقی و متفاوتی بود، هیچ کس فکر نمی‌کرد آلبوم بعدی همایون شجریان کاری کاملا سنتی و بازگشت به گذشته باشد.

    «ای جان جان بی من مرو» با آهنگسازی سعید فرجپوری، آلبوم بهتری نسبت به دو آلبوم قبلی این خواننده و گروه دستان نیست. قطعات آلبوم که در دستگاه ماهور ساخته شده‌اند، بیشتر آهنگ‌هایی ضربی و مبتنی بر سازهای کوبه‌ای هستند. انتخاب دستگاه ماهور برای این آلبوم هم نشان می دهد که سعید فرجپوری آهنگساز آلبوم سعی داشته تا فضای نسبتا شادی را در تصنیف‌هایش ایجاد کند. البته این سبک آهنگسازی را پیش‌تر نیز از گروه دستان شنیده بودیم. در این سبک که سعید فرجپوری و حمید متبسم بیشتر به آن پایبند هستند، آهنگساز تلاش می‌کند تا با تغییراتی در ریتم و ترکیب سازها به خصوص اضافه کردن سازهای کوبه‌ای فضای گوشنوازتری را برای مخاطب عام فراهم کند. وجود دونوازنده کوبه‌ای در جمع هسته پنج نفره گروه دستان گواه همین ادعاست. در چنین فضایی طبیعتا اشعار مولانا به خاطر وزن‌های عروضی خاصی که دارند بیشترین کمک را به آهنگساز می‌کنند. از همین بابت می‌بینیم که اشعار تصنیف‌ها اکثرا از مولانا انتخاب شده است. برخلاف آلبوم‌های قبلی همایون شجریان که گرایش بیشتری نسبت به ترانه سرایان معاصر و یا حافظ و سعدی داشته است. در یک نگاه کلی تصنیف‌های آلبوم «ای جان جان بی من مرو» بیشتر به تصنیف‌هایی می‌ماند که گروه‌های موسیقی سنتی به عنوان یک قطعه بیز که حال و هوایی شادتر نسبت به دیگر آهنگ‌ها دارند در آخر کنسرت اجرا می‌کنند.

    جدای از آهنگسازی که ضعیف‌ترین بخش آلبوم به نظر می‌رسد، در «ای جان جان بی من مرو» شما با آواز متفاوتی از همایون شجریان روبرو هستید. اول اینکه این برای اولین بار است که آوازی در ماهور از همایون شجریان می‌شنویم. دستگاهی که در بین خوانندگان و موسیقی‌دان‌های ایرانی بسیار متداول و محبوب است. اما به هر حال همایون شجریان در ده آلبوم قبلی خود هیچگاه از آن استفاده نکرده است. این در حالی است که در توانایی یک خواننده در بین اساتید آواز جایی نمود پیدا می‌کند که خواننده در تمام دستگاه‌های موسیقی ایرانی مسلط باشد و در هرکدام آوازهای خوبی را خوانده باشد. این کم‌کاری همایون شجریان را می‌شود گذاشت به پای اینکه او در دوران فعالیت حرفه‌ای مستقلش بیشتر به سمت تصنیف خوانی رفته است و از همین رو در زمینه آواز فعالیت‌های چشمگیر کمتری را از او دیده‌ایم.

    دوم اینکه اگر موسیقی ایرانی را به صورت جدی دنبال می‌کنید، آوازهای «ای جان جان بی من مرو» شما را پرت می‌کند به چند دهه گذشته آواز ایرانی. به خصوص آوازی که پدر همایون یعنی محمدرضا شجریان ارائه داده است. صدای بم‌تر همایون شجریان در آواز ماهور که البته معلوم نیست استعداد ذاتی خواننده است یا توانایی‌های صدابردار، فضای آواز را خیلی بیشتر به آوازهای محمدرضا شجریان نزدیک کرده است. این سبک آوازخوانی با مسیر حرکت همایون شجریان در موسیقی ایرانی که همواره حرکتی در جهت نوآوری و بیرون رفتن از قالب سنتی بوده، کمی تناقض دارد. شاید به صورت خلاصه‌تر بتوان آن‌را یک پس‌رفت نامید.

    شاید بتوان پس از این مرور کوتاه بر مسیر فعالیت حرفه‌ای و مستقل همایون شجریان در این سال‌های گذشته، راحت‌تر به این نتیجه رسید که او مسیر مشخصی در موسیقی ایرانی ندارد. با طیف نه چندان گسترده، اما بسیار متفاوتی از هنرمندان این رشته کار کرده است و نوآوری‌های زیادی را تجربه کرده است. اما در همین مسیر نوآوری گاهی بازگشتی عجیب به گذشته داشته و با بازخوانی آثار گذشتگان و رجوع به سبک نسل‌های قبل از خود، تعجب خیلی از موسیقی‌دوستان و البته هوادارنش را هم برانگیخته است. سوال اینجاست که آیا همایون شجریان هنوز در مرحله آزمون و خطاست؟ یا در آینده می‌توان کارهای دور از انتظار دیگری از او شنید؟

  3. #33
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    میلاد ترابی در گفت‌و‌گو با سایت موسیقی ما:

    همکاری با آلبوم اولی‌ها را ترجیح می‌دهم

    1335696692

    موسیقی ما: میلاد ترابی از انتشار آلبوم‌هایی با صداهای جدید از خواننده‌های جدید خبر داد. این آهنگساز و تنظیم کننده در این رابطه به خبرنگار سایت موسیقی ما گفت: «مرتضی پاشایی، میلاد کیایی و حسین توکلی از خوانندگانی هستند که با ان‌ها مشغول همکاری‌ام و کارهای مشترکمان به زودی وارد دنیای موسیقی خواهد شد. »

    به گفته وی همچنین آلبوم‌هایی مثل آلبوم‌های شهرام شکوهی، محمد علیزاده و.. نیز در مرحله پیش تولید بوده و به زودی وارد مرحله ساخت می‌شوند.

    ترابی در ادامه خاطر نشان کرد: «هنوز برخی از تصمیم‌گیری‌ها اتخاذ نشده ولی همکاری‌ام با این خواننده‌ها جدی است. در مورد همکاری با شهرام شکوهی نیز باید بگویم عنوان آلبومش هنوز مشخص نشده اما در زمینه ترانه ترجیح می‌دهم مثل همیشه با علی بحرینی همکاری کنم. چون او ترانه سرایی است که با سلیقه من آشنا بوده و می‌داند که چه می‌خواهم و قرار است چه کاری انجام بدهم و بر مبنای آن برایم ترانه می‌سراید. اما شهرام شکوهی با روزبه نیز همکاری‌اش را ادامه خواهد داد. »

    وی افزود: «معمولا من با افرادی کار می‌کنم که با هم آشنا بوده و کار کرده باشیم. علی بحرینی را به این دلیل ترجیح می‌دهم که ۵-۶ سال است که با هم آشنا بوده و می‌دانیم که از همکاری با هم چه توقعی داریم و چه می‌خواهیم! »

    به گفته وی عناوین هیچ یک از آلبوم‌ها هنوز انتخاب نشده است.

    وی در ادامه در خصوص همکاری با حمید عسکری، یادآور شد: «تا این لحظه هنوز صحبتی در خصوص همکاری ما با هم انجام نشده است. ناگفته نماند که حمید تا اواسط سال ۹۱ قصد ندارد آلبوم منتشر کند و می‌خواهد فقط در زمینه کنسرت و برگزاری آن اقدام کند. به همین دلیل تاکنون بحثی در زمینه همکاری ما پیش نیامده است. اما هر وقت حمید تصمیم به همکاری با من را گرفت و برای این همکاری لب‌تر کرد، با کمال میل در خدمت او هستم. اگر کمکی از دستم بر بیاید دریغ نخواهم کرد.»

    ترابی ادامه داد: «خیلی از خواننده‌های آلبوم اولی در کنارم هستند که یک به یک ان‌ها را به جامعه موسیقی معرفی خواهم کرد. همکاری با این‌ها برایم بسیار لذت بخش‌تر است تا همکاری با خواننده‌های صاحب نام. با خواننده‌های بزرگ و مطرح کار کردن تجربه خوبی است ولی لذت اینکه کاری را از ابتدا خودت انجام بدهی برایت ندارد. »

    وی خاطر نشان کرد: «آلبوم‌هایی از دوستان صاحب نام مثل محمد علیزاده و شهرام شکوهی را در دست ساخت دارم ولی کار با خواننده‌های آلبوم اولی را بیشتر دوست دارم چون مدیریت کار از اول تا انتهای آن با خودم است و می‌توانم به خوبی روی کار نظارت داشته ونتیجه آن را ببینم. وقتی شرایط آسان می‌شود دیگر آن لذت را از کار نخواهم برد. کاری که من برای احسان خواجه امیری ساختم، بسیار لذت بخش بود ولی کاری که با خواننده‌های ناشناخته انجام می‌دهم و منجر به خلق آلبوم شود، به این دلیل که از صفر با خودم کار کرده‌اند، بسیار لذت بخش‌تر است از کارهای دیگر! »

    ترابی در پایان گفت: «امسال سال پرکاری برای من بوده و همزمان چند آلبوم با هم منتشر خواهد شد که من در جایگاه آهنگساز و تنظیم کننده حضور دارم. امیدوارم بتوانم بار کوچکی از موسیقی کشورم را برداشته باشم.»

  4. #34
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    در پاسخ به برخی انتقادها در مورد سبک کاری؛

    رضا یزدانی: من خود خودم هستم و مهر و امضایم را با خودم دارم

    1335675883

    موسیقی ما : رضا یزدانی خواننده خوش‌صدای موسیقی کشورمان از دو آلبوم در دست تولید خود خبر داد و گفت: « به زودی هر دوی آن‌ها منتشر و راهی بازار موسیقی می‌شوند. »

    این خواننده در گفت‌و‌گو با سایت موسیقی ما اعلام کرد: «یکی از این آلبوم‌ها با اهنگسازی کارن همایونفر بوده که زود‌تر از آلبوم دیگر منتشر می‌شود. این آلبوم که تا چند ماه دیگر وارد بازار می‌شود، با ۶ قطعه که از پیش آماده بوده و قرار بوده در فیلم‌های سینمایی باشد که امکانش فراهم نشده، و اضافه کردن سه قطعه دیگر از مجموعه کارهایی است که یزدانی انجام داده است. »

    یزدانی در ادامه متذکر شد: «عنوان این آلبوم هنوز مشخص نشده است ولی عمده ترانه‌های آن را اندیشه فولادوند و احسان گودرزی سروده‌اند. این آلبوم فضایی کاملا متفاوت و کلاسیک داشته و مثل «مرگ تدریجی یک رویا» و «تهران تهران» فضای منحصر به فرد خود را دارد. »

    وی در خصوص آلبوم دیگر خود گفت: «این آلبوم شامل قطعاتی است از دوستانی که با هم مشغول همکاری هستیم و فضای آن مانند «ساعت فراموشی» و «ساعت ۲۵ شب» و... است. منتهی یک سری تغیرات عمده و اساسی نسبت به آن‌ها کرده است. ترانه‌های ان نیز توسط حسن علی شیری، مهدی ایوبی، اندیشه فولادوند، علی کمارجی، احسان گودرزی و... سروده شده است. »

    وی ادامه داد: «آهنگ‌های آلبوم جدیدم را نیز خودم ساخته‌ام و در تنظیم بهروز پایگان، میلاد عدل و آرش زمانیان در کنارم حضور دارند و به تنظیم قطعات می‌پردازند. اغلب تنظیم‌ها را بهروز و میلاد انجام داده‌اند. »

    رضا یزدانی در ادامه خاطر نشان کرد: «تیتراژ سریال «ساخت ایران» را خوانده‌ام و از قسمت چهارم به بعد با صدای من پخش می‌شود. گفتنی است که پیش از این، این مجموعه خواننده نداشت. »

    قسمت‌های یک تا سه این مجموعه پخش ده و از قسمت چهارم با صدای این خواننده تماشاگر آن خواهیم بود.
    وی همچنین خواندن در یک فیلم سینمایی را با ترانه‌ای از یغما گلرویی به نام «زنجیری» عهده دار شده است. در «زنجیری» رضا یزدانی به خواندن ۳-۴ قطعه موسیقی می‌پردازد. خود نیز در این فیلم ایفای نقش کرده است.

    یزدانی در ادامه در پاسخ به اینکه چرا بعضی‌ها او جزو خوانندگان راک نمی‌دانند و مدام او را مورد داوری خود قرار می‌دهند گفت: «من هیچ اصراری ندارم که بگویم کاری که انجام می‌دهم راک است. اتفاقا همین دوستانی که این نظر را دارند، مصر به این هستند که کارهای من راک است. »

    وی ادامه داد: «اتفاقا من در سبک‌های مختلفی از جمله راک، هارد راک، پاپ راک، جاز، لاتین، راک کلاسیک و حتی پاپ کار کرده‌ام و هیچ اصراری ندارم که صرفا راک کار کنم. من خود خودم هستم و مهر و امضایم را با خودم دارم. ۱۲ سال است که دارم زحمت می‌کشم و حالا اینهایی که از راه آمده‌اند، نمی‌دانند موسیقی را با کدام میم می‌نویسند و ان وقت به خودشان اجازه می‌دهند که به راحتی در مورد دیگران حرف بزنند و قضاوت کنند. »

    رضا یزدانی از اولین خوانندگان و نیز از معدود کسانی بود که قطعه «خلیج فارس» را اجرا کرد. این قطعه یکی از قطعات شنیدنی در کنسرت‌های این خواننده است. «خلیج فراس» را رضا یزدانی به آهنگسازی خودش و ترانه یغما گلرویی با تنظیم بهروز پایگان در روز نخلیج فارس» به هموطنان ایرانی تقدیم کرد.

    می تونید این قطعه رو در تاپیک زیر دانلود کنید
    http://forum.p30ask.com/thread149484.html

  5. #35
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    خواننده کم کار ولی پرطرفدار بازار پاپ با دست پر می‌آید

    نمی‌شود که برنامه‌ات را با بلیت‌های ۷۰ هزار تومانی برگزار کنی و «خیابان خواب‌ها» را هم در آن بخوانی

    1336029219


    موسیقی ما : همیشه اخباری که به علیرضا عصار می‌پردازد، مهیج و جذاب است. خواننده‌ای از نسل اول موسیقی پاپ داخلی که همیشه با حفظ کاراک‌تر و سبک و سیاق خاصش، توانسته اهالی موسیقی را در مقاطع مختلف غافلگیر و دوستدارانش را حفظ کند و روز به روز به تعداد آن‌ها اضافه کند. عصار پس از اینکه سال گذشته و پس از پنج سال سکوت مرموز و پر سوال با دو آلبوم در بازار موسیقی کشور به خوبی درخشید، باز هم چند ماهی است که سکوت اختیار کرده و هیچ خبری از او نیست. همین سکوت عجیب او پس از انتشار آلبومش باعث شد سراغ مدیر برنامه‌های او «حبیب صبور» برویم. مدیر برنامه‌ای که ۱۵ سال است این خواننده را همراهی می‌کند.

    ***

    حبیب صبور در ابتدای صحبت‌هایش در باره فعالیت این روزهای خواننده پر طرفدار موسیقی کشور می‌گوید: «حدود ده روزی هست که مشغول انتخاب اشعار و ملودی برای شروع آلبوم جدید شده‌ایم. همچنین در تدارک اجرای زنده هستیم. برای اجرای کنسرت جدید هم برنامه ریزی‌های خاصی را داریم و کنداکتور برنامه‌مان را حدودا ۷۰ درصد عوض کرده‌ایم. از همین آلبومی که در دست ساخت است، ۴ قطعه را اجرا خواهیم کرد تا همه کسانی که در برنامه حاضرند، از فضای آلبوم جدید علیرضا عصار هم اطلاعاتی به دست بیاورند. زمان بندیمان برای انتشار آلبوم بعدی حوالی مهر ماه است و همه سعیمان این است که وسواس زیاد، به کار ضربه نزند. امیدواریم تا آن زمان همه کار‌ها تمام شود و دیداری پائیزی را با دوستداران عصار داشته باشیم».


    • سال بی‌کنسرت

    سال ۹۰ علیرغم انتشار دو آلبوم از این خواننده، عصار اجرای زنده نداشت تا این سوال برای دوستدارانش پیش آید که چه دلایلی باعث این تصمیم شده. صبور در این باره توضیح می‌هد: «در حال انجام برخی ریزه کاری‌ها هستیم که با یک اجرای بزرگ به صحنه برگردیم. ولی متاسفانه برخی امکانات سخت افزاری مناسب برای اجراهای بزرگ هنوز مهیا نشده. اگر بخواهم راحت حرف بزنم، یکی از دلایل عدم برگزاری کنسرت تا به این لحظه خود من بوده‌ام! چون واقعا بعضی قوانین و اتفاقاتی که در بازار موسیقی عرف شده، برایم قابل هضم نیست. مثلا من نمی‌توانم با خودم کنار بیایم که برای یک کنسرت در سالن برج میلاد با هزار و پانصد نفر باید فقط ۴۰ میلیون تومان به سالن پرداخت کنیم. تعداد اعضای ارکستر ما حدود ۷۰ نفر است و طبیعتا هزینه‌های ما با کسی که با ۵ نوازنده روی سن می‌رود، فرق دارد. هزینه‌ها سر به فلک می‌کشند و کنسرت و بحث درآمد زایی آن بی‌معنی می‌شود. هزینه‌های بخش حراست و اماکن و غیره هم که به کنار. برخی از این جریانات را نه من و نه علیرضا عصار نمی‌توانیم زیر پا بگذایم. زمانی که همه بلیت‌هایشان را از ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان قیمت گذاری می‌کردند، قیمت بلیت‌های ما از ۱۰ تا ۴۰ هزار تومان بود. علیرضا همیشه حرف جالبی می‌زند. حق هم دارد. او می‌گوید نمی‌شود تو برنامه‌ات را با بلیت‌های ۷۰ هزار تومانی برگزار کنی و «خیابان خواب‌ها» را هم بخوانی. شاید خیلی‌ها راحت بتوانند این کار‌ها را انجام دهند. ولی ما نمی‌توانیم با این تناقض‌ها کنار بیائیم».


    • کنسرت در تالار وزارت کشور؟

    صبور در پاسخ به این سوال که: «آیا از مقبولیت زیاد علیرضا عصار در بین مردم دارد، نمی‌شود استفاده کرد و سالن وزارت کشور را برایش رزرو کرد؟»، گفت: «آن زمان هم که ما در آن سالن برنامه داشتیم، واقعا دوستان نیروی انتظامی خیلی به ما لطف داشتند. ولی واقعا برگزاری برنامه در آن سالن منطقه مهمی از شهر را به لحاظ ترافیکی به هم می‌ریزد. فعلا شرایط برگزاری برنامه در این سالن وجود ندارد. مشکل ما جای دیگر است. اینکه یک آقایی با چند گروه و خواننده قرارداد می‌بندد و برای اجراهایی که هنوز زمان و مکانشان معلوم نیست، با پرداخت مبلغی مثلا یک ماه از سال را از صاحبان این دو سالن (برج میلاد و میلاد نمایشگاه) رزرو می‌کند. یعنی هیچ نظارتی برای این قبیل اتفاقات در کشور نیست و کسی که می‌خواهد برنامه فرهنگی برگزار کند، لنگ سالن می‌شود».


    • تاریخ کنسرت و دلایل سکوت عصار

    صبور در انتهای صحبت‌هایش درباره پیش بینی تاریخ اجرای برنامه و دلایل سکوت عصار می‌گوید: «تا اواخر اردیبهشت تاریخ اجرای کنسرت و برنامه ریزی‌های ما به قطعیت می‌رسد و تعداد قطعات و کنداکتورمان هم چیده می‌شود و می‌توانیم از این طریق راحت‌تر اطلاع رسانی کنیم. این را هم بگویم که برای برنامه و کنسرت جدید علیرضا عصار، بیشتر از هر چیز دیگری فکر کرده‌ایم. قرار نیست صرفا یک اجرای معمولی برویم و مثل همیشه تعدادی کار اجرا کنیم و...؛ آخرین جمع بندی‌های ما هم این است که برنامه علیرضا عصار را در دو آخر هفته و در ۱۰ اجرا برگزار کنیم. اتفاقی که هنوز در ایران تجربه نشده و قطعا مورد استقبال هم قرار خواهد گرفت. فکر می‌کنیم با برنامه ریزی‌هایی که برای این اجرا داشته‌ایم، این برنامه بعد از اجرای موفق سال ۸۰ (که من همیشه آن را بهترین اجرای علیرضا می‌دانم)، جزو اجراهای خوب این خواننده خواهد بود. فواد حجازی هم حتما رهبری ارکستر را برعهده دارد. اعضای ارکستر هم‌‌ همان اعضای همیشگی هستند که البته چند عضو جدید را هم بنا بر نیاز در سازبندی قطعات جدید به گروه اضافه خواهیم کرد. سعیمان هم این است که بلافاصله پس از این اجرا، آلبوم جدید علیرضا عصار که ساختاری جدید هم دارد، منتشر کنیم. علیرضا عصار معتقد است صحبت کردن دلیل می‌خواهد و باید اتفاقی وجود داشته باشد که به واسطه آن هنرمند در رسانه‌ها حضور داشته باشند. تا زمانی که اتفاقی رخ ندهد، دلیلی برای صحبت نیست. علیرضا هم در حال کار کردن روی آلبوم جدید است و به همین دلیل کمی از رسانه‌ها دور شده. به محض اینکه محصول و خروجی کار‌ها تا ۶۰، ۷۰ درصد قطعی و نهایی شد، در مورد آن‌ها صحبت می‌کند و به اظهار نظر می‌پردازد».

صفحه 4 از 4 نخستنخست 1234

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/