صفحه 3 از 4 نخستنخست 1234 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 21 تا 30 , از مجموع 31

موضوع: نکات ریزو درشت خانه داری

  1. #21
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7108
    Array

    پیش فرض

    روی پیشخوان کابینت و سایر وسایلی که در آشپزخانه هستند با یک محلول ملایم و ساده ضد عفونی شوند.
    برای تمیز کردن کارد و چنگال میوه خوری هرگز آنها را در آب خیس نکنید و همراه ظرف های دیگر شستن آن را به بعد

    موکول نکنید، زیرا تیغه و دسته آن زیبایی خود را پس از مدتی از دست خواهد داد. پس از هربار استفاده آن را با آب ولرم و


    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








  2. کاربر مقابل از R A H A عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  3. #22
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7108
    Array

    پیش فرض

    مایع ظرفشویی و اسکاچ نرم شستشو دهید و بلافاصله به طور کامل خشک کنید.

    از آنجا که بر اثر رطوبت ، گرما و تاریکی در جاهای مختلف قارچ رشد می کند و باعث بیماری می شود باید هر چند وقت یک

    بار روی پیشخوان کابینت و سایر وسایلی که در آشپزخانه هستند با یک محلول ملایم و ساده ضد عفونی شوند.

    برای تهیه این محلول مقداری آب گرم را در ظرفی بریزید و در آن یک قاشق چایخوری جوش شیرین ریخته سپس به آن یک

    قاشق غذاخوری صابون مایع و یک قاشق الکل سفید اضافه نمایید. حال با یک ابر این محلول را به روی سطوح مختلف

    بکشید . چند دقیقه صبر کنید و با شستن همان ابر مواد را روی سطوح کاملا پاک کنید و بلافاصله با استفاده از یک پارچه

    نخی که آب را خوب به خود جذب کند روی تمام سطوح را کاملا خشک کنید، چرا که رطوبت عامل ایجاد قارچ ، کپک و رشد

    باکتری هاست. جهت انجام این کار می توانید از 72 پیمانه بوراکس که آن را در یک گالن آب داغ ریخته اید هم استفاده کنید.


    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








  4. کاربر مقابل از R A H A عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  5. #23
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7108
    Array

    پیش فرض

    تهیه ماست در فر

    شیر را گرم میکنیم میگذاریم ولرم شود داخل قابلمه نسوز میریزیم.
    فر را قبلاً با حرارت 100 درجه فارنهاید روشن میکنیم تا گرم شود بعد که کامل گرم شد فر را خاموش میکنیم.
    شیر را با 3 - 2 قاشق ماست خوب مخلوط میکنیم. در ظرف را میگذاریم و به مدت 8 - 6 ساعت داخل فر خاموش شده اما گرم میگذاریم.
    به این طریق ماست خوشمزه ای به دست می آید.
    پاک کردن لکه شمع از روی فرش

    برای پاک کردن لکه شمع از روی فرش تا شمع گرم است یخ را روی آن میگذاریم تا محکم شود.
    بعد با یک وسیله مثل چاقو که خیلی تیز نباشد آرام آرام شمع را جدا میکنیم بعد پارچه ای روی آن گذاشته روی آن اتو با درجه خیلی کم میگذاریم تا شمع آب شود.
    بعد همزمان با قسمت دیگری از پارچه این کار را تکرار میکنیم بعد دوباره با چاقو شمع را تمیز میکنیم.
    در مورد باقالی

    اگر میخواهید از باقالی خشک استفاده کنید ابتدا یکی دو ساعت باقالی را خیس کنید بعد از غلاف اولی جدا کنید. آب را بجوشانید باقالی ها را به آب در حال جوش اضافه کنید به اندازه یک قاشق مرباخوری جوش شیرین اضافه کنید 10 – 5 دقیقه که جوشید آبکش کنید.
    وقتی آبکش کردید سریع روی آن آب سرد بگیرید بعد سریع در ظرفی که در آن تکه های یخ وجود دارد بریزید این عمل باعث میشود باقالی سبز و خوشرنگ بماند.
    بهتر است باقالی رااز یک پوست جدا کنیم و با غلاف دوم فریز کنیم و نگه داریم. وقتی که از فریزر برمیداریم و داخل ظرف آبی قرار میدهیم وقتی یخش باز شد خیلی راحت با فشار انگش باقالی ها از هم جدا میشوند و روش پخت باقالی خشک برای این هم قابل استفاده است.
    اگر جوش شیرین در دسترس نبود میتوان از بکینگ پودر هم استفاده کرد.
    اگر بخواهید باقالی پلو بپزید اگر شوید در دسترس دارید لای برنج شوید بریزید اگر هم شوید تازه نداشتید از خشکش هم میتوانید استفاده کنید.
    اگر باقالی را به روش گفته شده استفاده کنید دیگر نیازی نیست که باقالی همراه برنج جوش بخورد وقتی که برنج آبکش شد باقالی را همراه شوید لا به لای برنج بریزید.
    پوست کندن آسان و راحت باقلا به دو روش

    1- باقلا را از وسط به دو نیم کنید و با فشار دو انگشت مغز داخلش به بیرون پرتاب میشود.
    2- پوست اول را جدا کنید و پوست دوم را با باقلا داخل یک ظرف بریزید. روی سطح ظرف را از نمک بپوشایند بعد از 5 دقیقه پوست باقلا خیلی راحت کنده میشود.
    در مورد تهیه چای میوه ای و چای معطر
    تهیه چای میوه ای

    برای تهیه چای میوه ای نصف مقدار چایی را که همیشه دم میکنید درون تور قوری بریزید.
    سعی کنید حتماً از قوریهایی که توری تفاله گیر دارند استفاده کنید.
    هلو و سیب میوه هایی هستند که چای آنها بسیار خوشبو و خوشمزه میشود.
    مقدار چایی را که درون توری ریختیم مقداری هم پوست هلو که بوی بسیار خوبی دارد و یا پوست سیب را مقداری ضخیم تر میگیریم و به چایی اضافه میکنیم و آب جوش روی آنها ریخته به مدت تقریباً 15 دقیقه میگذاریم روی حرارت بخار آب دم بکشد.
    برای 4 نفر پوست دو عدد هلو کافیست.
    اگر میخواهید چای سیب دم کنید میتوانید از سیب قرمز یا زرد که بوی خیلی خوبی دارد استفاده کنید و اگر دوست دارید چای شما ترش باشد که موقع نوشیدن به همراه شیرینی قند طعم ترش و شیرینی به دست آید از سیب سبز استفاده کنید.
    تهیه چای معطر

    دو عدد هل سبز غلاف را از دانه جدا کنید و همراه مغز و پوست هل درون تفاله گیر قوری قرار داده و مقدار چایی را که همیشه دم میکنید به آن اضافه کرده و آب جوش بریزید و بگذارید دم بکشد.
    چای معطر دارچینی:

    برای تهیه چای دارچین دو روش وجود دارد:
    1- به اندازه 2 چوب دارچین 5 سانتی به مقدار چایی که همیشه دم میکنیم اضافه کرده و آب جوش میریزیم.
    2 – 5 عدد چوب دارچین 5 سانتی را در تفاله گیر قرار داده و آب جوش میریزیم در اینجا چای معمولی اضافه نمیکنیم
    چای معطر زنجبیلی:

    بهتر است برای تهیه این چای از چای سبز استفاده کنید.
    1 قاشق سوپخوری چای سبز و 1 قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده و 1 عدد چوب دارچین 5 سانتی را با هم داخل تور قوری گذاشته و 2 لیوان آب جوش اضافه میکنیم بعد در قوری را میگذاریم 10 دقیقه بعد آماده است.
    این چای را هرگز روی حرارت نگذارید.
    این مواد را میتوان تا 3 بار دیگر مصرف کرد.
    در مورد پنیر خانگی

    مواد لازم:
    شیر 1 لیتر
    آبلیمو یا سرکه یا ماست 1 استکان
    طرز تهیه:
    شیر را روی حرارت میجوشانیم بعد یکی از مواد گفته شده را به دلخواه به شیر اضافه میکنیم.
    این مواد باعث میشود شیر در یک آن ببرد این حالت را دَلَمه میگویند.
    وقتی شیر دَلمه شد آبکش میکنیم داخل پارچه یا تنضبف میگذاریم کاملاً آبش خالی شود پارچه را مثل بقچه جمع میکنیم وسیله سنگینی مثل سنگ را روی آن میگذاریم تا کاملاً آبش کشیده شود.
    اگر دوست داشتید پنیر مثل پنیر تبریزی سوراخ سوراخ باشد دستمال تمیزی که از جنس کتاب باشد بهتر است به سرکه انگور آغشته کنید پنیر آماده شده را داخل آن بگذارید و داخل یخچال به مدت 6 ساعت قرار دهید. دقت کنید سرکه ای که برای این کار استفاده میکنید حتماً باید سرکه انگور باشد.
    در مواردی که پنیر شما کپک میزند پنیر را دور نریزید بلکه چند حبه قند را روی تکه های پنیر بگذارید بعد از چند ساعت تمام کپک ها جذب قندها میشود و از روی پنیر کاملاً پاک میشود.
    در مواردی هم که پنیر زرد میشود یا خشک میشود اطراف پنیر را با کره یا روغن چرب میکنیم که از خشک شدن یا زرد شدن پنیر جلوگیری شود.
    منبع:برنامه خانه ما


    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








  6. کاربر مقابل از R A H A عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  7. #24
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7108
    Array

    27نکته در مورد مهارتهای خانه دارری

    1.برای پاک کردن گردو غبار و حشرات لانه کرده در پشت یخچال از هوای جارو برقی استفاده کنید.
    2.شیشه پاک کن سنتی محلول سرکه و آب
    3.رسوبات آهکی کتری و سماور را با جوشانده سرکه ویا ابتدا با جوشانده سیب زمینی رنده شده و پس از آن با اضافه کردن زاج سفید و حرارت نیم ساعته بر طرف می شود.
    4.جرم گیر سنتی برای اجاق گاز مخلوطی از جوش شیرین مایع ظرفشویی و سرکه می باشد.
    5.براي نرم كردن چرم كفشهايي كه زياد گران قيمت نيستند كافي است دو سيب زميني تميز و خراشيده شده درون هر لنگه كفش قرار دهيد و بگذاريد تمام شب بماند.
    6.: اگر سطح خارجي كفش فرزند شما بد جوري ساييده شده و به اصطلاح رنگ و روي آن رفته است و واكس نمي گيرد ابتدا يك تكه سيب زميني خام روي آن بماليد سپس واكس بزنيد ،چنان براق خواهد شد كه انگار تازه آن را خرديداري كرده ايد.
    7. براي اينکه کيک و شيريني تازه بماند ، آنها را در ظرف هاي در بسته پلاستيکي بگذاريد و در کنار آن يک تکه نان نرم يا نصف سيب قرار دهيد . رطوبت موجود آنها باعث تازه ماندن کيک و شيريني مي شود .
    8.چیپس فری:کف سيني فر را چرب کنيد ، سيب زميني ها را که نازک خرد کرده ايد ، در آن بچينيد، رويشان چند قطره روغن بپاشيد و در فر خيلي داغ قرار دهيد تا سرخ شود.
    9. اگر زير پارچه ميز اتو يک لايه کاغذ فويل پهن کنيد اين کار باعث منعکس شدن گرما مي شود و اتو کشي آسانتر صورت مي گيرد .
    10.نکات ایمنی برای ماشینهای لباسشوئی
    از قرار دادن لباسشوئی در محل هایی که مستقیما در معرض آفتاب یا بارندگی هستند خود داری کنید.
    فاصله لباسشویی ازدیوار 5سانتی متر باشد.
    قبل از توقف کامل ماشین درب آن را باز نکنید.
    بعد از شستشو لاستیک درب آنرا کاملا خشک نمایید.
    قبل از روشن شدن مطمئن شوید شیر تغذیه باز و برق در پریز موجود است.
    قبل از شستشو شلنگ تخلیه را کنترل وکاملا در فاضلاب قراردهید.
    هر چند مدت دریچه جا پودری را در آورده و کاملا بشویید.
    بعد از چند بار شستشو ***** جلوی لباسشویی را در آورده وکاملا بشویید.
    برای دو شستشوی متوالی دو ساعت فاصله نیاز است.
    از پودرهای استاندارد و مخصوص لباسشویی استفاده شود.
    11.نکات ایمنی برای نگهداری آسیاب برقی و مخلوط کن
    هرگز قسمت موتور را داخل آب نکنید.
    هیچگاه قطعات آن را با آب جوش تمییز نکنید.
    هرگز قطعات آن را با شعله آتش خشک نکنید.
    هر 3 ثانیه کار با دستگاه، 3 ثانیه استراحت داشته باشد.
    از ریختن مواد سخت در داخل دستگاه خودداری نمایید.
    بدون در پوش محفظه ای که بالای آن قرار دارد از آن استفاده نکنید.
    هنگام تمییز کردن آن دو شاخه را از درون آن در بیاورید.
    12.نکات ایمنی برای نگهداری آبمیوه گیری
    آبمیوه گیری را روی مکان صاف قرار دهید.
    قبل از وصل کردن دو شاخه مطمئن شوید کلید دستگاه قطع است.
    قبل از توقف کامل تیغ را باز نکنید.
    هرگز در موقع کار دست، قاشق، چنگال و...را داخل مخزن آبمیوه گیری نکنید.
    13.نکات ایمنی برای نگهداری جارو برقی
    در زمان استفاده، جارو نباید بیشتر از 10یا 15دقیقه روشن باشد و بعد از این چند دقیقه جارو را خاموش کنید.
    از گذاشتن پا یا جسم سنگین بر روی جارو بپرهیزید.
    *****های محافظ را سالی دوبار تعمیر یا تعویض کنید.
    از کیسه های پلاستیکی به جای پاکت جارو برقی استفاده نکنید.
    در زمان استفاده، جارو نباید بیشتر از 10یا 15دقیقه روشن باشد و بعد از این چند دقیقه جارو را خاموش کنید
    هیچگاه با جاروبرقی زباله های نمدار، گل، خاکستر روشن، فرش خیس یا ته سیگار را پاک نکنید.
    زباله های خیلی بزرگ و نوک تیز را قبل از استفاده از جارو برقی از روی زمین جمع کنید.
    14.نکات ایمنی برای نگهداری پلوپز برقی
    هیچگاه پلوپز را داخل آب نکنید زیرا به به قسمتهای الکتریکی آن مانند کلید،گرمکن و عایق گرمکن آسیب می رسد.
    هنگامیکه پلوپز کار می کند آن را تکان ندهید.
    هیچ شئ خارجی رابین دیگ و صفحه گرم کننده قرار ندهید.
    هرگز دیگ را در حالت مرطوب و خیس در دستگاه اصلی قرار ندهید.
    دیگ پلوپز را با آب و اسفنج و مواد پاک کننده بشویید
    15.نکات ایمنی برای نگهداری اتو
    قبل از خنک شدن اتو آن را جمع نکنید .
    هنگام اتو زدن آن را زیاد بر روی پارچه فشار ندهید.
    هرگز اتو را برروی سگک وزیپ و قلاب و دکمه های فلزی و پلاستیکی نکشید.
    رسوب یا سولفات که باعث گرفتگی سوراخ های اتو بخار شده را بدین صورت برطرف سازید:
    مقداری سرکه یا اسید رقیق را داخل مخزن آب آن ریخته و آنرا به برق بزنید و پس از چند دقیقه مخزن را خالی کنید رسوبات در سرکه حل شده و از اتو خارج می شود


    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








  8. #25
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7108
    Array

    پیش فرض

    پنکه هاي هواکش
    اصولاً کساني که در آپارتمان زندگي مي کنند، به يک هواکش مناسب در آشپزخانه نياز دارند تا بوي غذا و دود روغن طبخ غذاهاي مختلف را به گونه اي صحيح و غير آزارنده از بين ببرد. گزينه ي مطلوب از ميان انواع هواکش آشپزخانه، گونه اي از آن است که در بالاي صفحه ي اجاق گاز نصب شده و در يک هود مخصوص پخت و پز محصور شده است.
    ممکن است به شما دو نوع هواکش پيشنهاد شود:
    - انتخاب ميان مدل هايي که هوا را از محدوده ي پخت و پز خارج کرده آن را به سمت فضاي باز هدايت مي کنند،
    - هواکش هايي که هواي آلوده ي خود اتاق را به وسيله ي مکش از داخل تعدادي ***** و صافي عبور داده و پس از تصفيه، آن را به داخل اتاق باز مي گردانند و به همين ترتيب اين جريان ادامه پيدا مي کند.
    مورد اول معمولاً کارآمدترين نوع است و زماني بهترين عملکرد را دارد که اجاق خوراک پزي و هود بالاي آن (دهانه ي دودکش کلاه مانند روي شعله ها) در نزديکي يکي از ديوارهاي خارجي آشپزخانه (ديواري که آن طرفش فضاي خارج قرار دارد) قرار گرفته باشد تا طول کانال هواکش را به حداقل ممکن برساند. هرچند که اکنون مدل هاي متنوع تري از هود در بازار مصرف وجود دارند که با شکل هاي رايج تفاوت مي کنند.
    يکي از رايج ترين شکايت هايي که در مورد پنکه هاي هواکش مي شود صداي آزاردهنده ي آن هاست. گاهي اوقات اين مسئله سريع و راحت حل مي شود، راه آن تميز کردن ***** هواست که ممکن است با روغن و چربي مسدود شده باشد.
    يک راه حل ديگر که مؤثرتر اما گران تر است، نصب يک هواکش بزرگ تر و نيرومند تر است.
    دفترچه هاي راهنمايي و معرفي محصول را که از طرف شرکت توليد کننده همراه با دستگاه ارائه مي شود، با دقت ملاحظه کنيد تا به دست آوريد که چه نوع هواکشي و با چه ظرفيتي متناسب با ابعاد و اندازه هاي آشپزخانه ي شماست. هواکش هايي که مشکل ساز و پر دردسر مي شوند عموماً آن هايي هستند که براي فضاها و عملکردهايي بزرگ تر از حد ظرفيت شان به کار گرفته شده اند و بنابراين بايد مدت زماني طولاني تقلا کنند تا بتوانند هواي اتاق را تميز و تصفيه سازند.
    يخچال ها و فريزرها
    يک بار ديگر بايد گفت که سبک زندگي شخصي شما و ميزان علاقه ي شما به پخت و پز، نوع يخچال و فريزري را که مي خواهيد خريداري کنيد براي تان مشخص مي سازد. اگر تعداد افراد خانواده محدودند و علاقه اي هم به پخت و پز نداشته، بيش تر از غذاهاي آماده استفاده مي کنيد، يخچال کوچکي در زير ميز کار و يا زير سطح کاري کابينت ها، هم رديف و هم تراز با آن ها، با يک محفظه ي منجمد کننده (فريزر) که در واحد دستگاه ادغام شده، تمامي آن چيزي است که به آن نياز داريد.
    آن هايي که بسته به شرايط زندگي شان هميشه در حال پخت و پز هستند، نياز به يک يخچال بزرگ دارند تا مواد غذايي تازه را در آن نگهداري کنند (وجود کشوهاي بزرگ براي نگهداري ميوه و سبزي ها در اين مورد، مهم هستند). اگر غذاي آماده و مواد خوراکي منجمد زياد مصرف مي کنيد، نياز داريد تا بخش فريزرتان بزرگ تر باشد و ممکن است يک دستگاه يخچال فريزر قائم و ايستاده خريداري کنيد که نيمي از آن يخچال و نيمي از آن فريزر است. يخچال فريزرهاي افقي يا صندوقي نيز بسيار مفيدند، زيرا مي توانند در زير صفحه ي پيشخوان يا يک تاقچه قرار بگيرند و در مجموعه با ايجاد يک مبلمان فشرده و کيپ هم، فضاي کم تري را اشغال کنند.
    ناگفته نماند تا زماني که خانواده ي بزرگ و پر جمعيتي نداريد ، از خريد فريزرهاي جداگانه و بزرگ پرهيز کنيد. زيرا که اگر دقت داشته باشيد مي بينيد مواد غذايي زيادي را بدون آن که واقعاً لازم باشد، با صرف وقت وهزينه ي زيادي انبار و منجمد مي کنيد و براي ماه ها و حتي يک سال بعضي از مواد خوراکي را در فريزر نگهداري مي کنيد.
    براي آشپزخانه هاي کوچک، يخچال ها و فريزرهاي بسيار کوچک و باريک نيز در بازار لوازم خانگي موجود مي باشد. قبل از خريد يخچال يا فريزر مورد نيازتان درهاي آن را بازبيني کنيد که به چه نحو باز مي شوند، اگر نحوه ي باز شدن يا به جهت آن مناسب کارتان نيست، از فروشنده بخواهيد مدل مناسب کار شما را در اختيارتان قرار دهد. بسياري از لوازم آشپزخانه که هم اکنون توسط توليد کنندگان ساخته مي شوند، گزينه هاي متفاوتي را متناسب با نياز کاربران ارائه مي دهد. حتي بعضي اوقات مي توان يخچال و فريزري انتخاب کرد که روکش در آن به ميل شما سفيد، رنگي، استيل يا طرح چوب باشد.
    گاهي هم درهاي لوازم آشپزخانه از جمله يخچال يا فريز، قابليت نصب يک صفحه ي تزييني بر روي خود را دارند. بدين ترتيب مي توانيد لوازمي را که در يک آشپزخانه واقع شده اند ولي متعلق به يک دست و يک واحد توليد نيستند، به خوبي با يکديگر جور کنيد و نمايي جذاب تر در آشپزخانه ي خود به وجود آوريد
    20 . قبل از اتو کشی ،خوانده شود.
    پیش از انجام كار اتوكشی، ابتدا باید به علائم بین‌المللی‌ای كه معمولا روی برچسب متصل به لباس‌ها و لوازم پارچه‌ای – با دوخت استاندارد – وجود دارد، توجه كنید. این علائم رابطه مستقیمی با جنس پارچه لباس دارند. درواقع روی این برچسب‌ها مشخص می‌شود این لباس اتوشدنی است یا خیر و درصورتی كه اتوكشیدن آن امكان‌پذیر باشد، این كار باید در چه دمایی انجام شود.
    میزی برای اتو:
    اگر می‌خواهید هنگام اتوكشیدن دچار پشت‌درد و كمردرد نشوید، میز اتویی تهیه كنید كه ارتفاع آن قابل تنظیم باشد. به این ترتیب شما می‌توانید باتوجه به قدتان، میز را در ارتفاع مناسب قرار دهید؛ به صورتی كه برای اتوكشی نیاز به دولاشدن و خمیدگی پشت وجود نداشته باشد. باتوجه به اینكه روكش پارچه‌ای میز اتو در اثر اتوكشیدن‌های متوالی لباس‌ها تغییررنگ داده و معمولا لكه‌دار می‌شود، برای حفظ ظاهر پارچه آن، روكشی درست به اندازه سطح میز بدوزید یا از روكش‌های آماده‌ای كه باتوجه به ابعاد سطح میز اتو به فروش می‌رسند، ‌استفاده كنید. با روكش‌كردن سطح میز اتو، شما می‌توانید به راحتی آن را بیرون آورده و بشویید.
    یك پیشنهاد:
    برای اینكه گرمای حاصل از اتو هنگام اتوكشی دوبرابر شده و لباس به سرعت صاف و اتوكشیده شود، سطح میز اتو را پیش از قراردادن روكش متحرك، با لایه‌ای از فویل آلومینیوم بپوشانید.
    این كار را به صورتی انجام دهید كه لایه فویل آلومینیوم بدون هیچ‌گونه چین و تاخوردگی‌ای روی میز صاف قرار گیرد و بعد روكش را روی لایه آلومینیومی بكشید. به این ترتیب زحمت شما برای اتوكشی به نصف رسیده و سرعت‌عمل دوبرابر می‌شود. درواقع پارچه از هر دو طرف زیر و رو – حرارت می‌بیند.
    توجه:
    پیشنهاد فوق برای پارچه‌های ظریف و نازك مانند ابریشم و به‌طور كلی پارچه‌هایی كه برای اتوكشی آنها حرارت زیادی لازم نیست، مناسب نبوده و این كار را فقط برای پارچه‌های ضخیم‌تر انجام دهید.
    نكته:
    باتوجه به اینكه سطح چوبی میز اتو با چند لایه ابر پوشانده شده و ابر نیز در اثر حرارت كم‌كم فشرده شده و از بین می‌رود، هنگام نازك‌شدن ابر روی میز اتو، اقدام به تعویض میز كنید زیرا قطر ابر روی میز، در نتیجه اتوكشی تاثیر می‌گذارد؛ به‌طوری كه هرچه سطح زیر صاف‌تر و نرم‌تر باشد، لباس روی آن بهتر اتو می‌شود.
    نگهداری از اتوهای بخار:
    پس از پایان استفاده از اتوی بخار، نه تنها آب داخل مخزن را خالی كنید بلكه اگر دستگاه شما دگمه‌ای مخصوص خارج‌كردن بخار نیز دارد، آن را آن‌قدر فشار دهید تا باقیمانده آب داخل مسیر نیز بخار شده و راه‌های خروج بخار به‌طور كامل باز شوند. البته ممكن است هنگام انجام این كار، مقداری رسوبات آب به صورت خرده‌گچ از اتو خارج شده و روی لباس شما بریزد؛ نگران نباشید فقط لباس را بتكانید؛ این ذرات، لكه‌ای ایجاد نمی‌كنند.
    برقی از اتو روی پارچه:
    اغلب پارچه‌های تیره هنگام اتوكشی به اصطلاح برق افتاده و ظاهری نامناسب پیدا می‌كنند. برای جلوگیری از بروز این مشكل، كافی است تكه پارچه‌ای به رنگ روشن را روی لباس تیره انداخته و از تماس مستقیم اتو با پارچه تیره جلوگیری كنید. این راهكار درمورد پارچه‌های ظریف مانند ابریشم نیز پیشنهاد می‌شود. فقط به یاد داشته باشید برای سهولت كار اتوكشی بهتر است پارچه را نمدار كنید. البته پاشیدن آب روی تكه پارچه نیز سرعت اتوكشی را بالا می‌برد.
    عوامل خش‌زا در اتوكشی:
    برای اتوكشیدن لباس‌های دگمه‌دار و زیپ‌دار - به‌خصوص انواع فلزی آنها – مراقب باشید كه اتو را به‌طور مستقیم روی سطح زیپ یا دگمه حركت ندهید زیرا ممكن است باعث خط‌افتادن كف اتو شود. برای این منظور پارچه نخی‌ای روی آن قسمت‌ها پهن كرده و روی پارچه را اتو كنید.
    صرفه‌جویی در زمان:
    برای صرفه‌جویی در زمان به هنگام اتوكشی، اگر به همراه لباس‌ها مقداری ملحفه یا رومیزی بزرگ نیز دارید، آنها را به صورت دولا یا حتی چندلا روی میز اتو پهن كرده و روی آنها شروع به اتوكشی لباس‌های دیگر كنید. با این كار همزمان با اتوكشیدن لباس‌ها – به‌خصوص تی‌شرت‌ها و لباس‌های بچه‌ها – قسمت اعظمی از ملحفه یا رومیزی نیز اتو می‌شود. به این ترتیب لازم است تنها زمان كوتاهی را برای تكمیل قسمت‌های باقیمانده چروك صرف كنید.
    اتوكشی در ابعاد وسیع:
    اگر زحمت اتوكشیدن پرده‌های بزرگ و یك‌تكه خانه را خودتان تقبل كرده‌‌اید ولی با اتوكردن یك قسمت، قسمت دیگر دوباره چروك می‌شود، از صندلی كمك بگیرید؛ به این ترتیب كه یك یا دو عدد صندلی چوبی در قسمت پشت میز اتو قرار داده و بخش اتوكشیده شده پارچه را روی تكیه‌گاه صندلی آویزان كنید.
    نكته:
    باتوجه به اینكه بعضی صندلی‌ها – به‌خصوص انواع خراطی‌شده – تكیه‌گاهی صاف ندارند، ممكن است با پهن‌كردن پارچه ظریفی مانند پرده روی سطح خراطی‌شده پشت صندلی، دوباره چروك‌هایی ایجاد شود؛ بنابراین بهتر است ابتدا قسمت چوبی مبل یا صندلی را با یك تكه حوله بزرگ ضخیم بپوشانید.
    یك دسته لباس آماده برای اتو:
    اگر دسته‌ای از لباس‌های نخی را برای اتوكشی آماده كرده‌اید، ابتدا آنها را با اسپری آبپاش خوب نمدار كرده، سپس اتو كنید. به این ترتیب چروك‌ لباس‌ها راحت‌تر صاف خواهد شد.
    نظافت در اتو:
    برای تمیزكردن محفظه آب داخل اتوی بخار، محلولی از سركه سفید و آب را به نسبت مساوی تهیه كرده و درون محفظه آب پر كنید. حالا به مدت 3 دقیقه صبر كنید، سپس محلول سركه‌ای را بیرون ریخته و داخل آن را آبكشی كنید.
    این روزها كف اغلب اتوها معمولا یا از جنس استیل است یا اینكه توسط روكش تفلون یا جنسی مانند آن پوشیده شده است كه درصورت اول كافی است مقداری خمیردندان را روی یك تكه پنبه قرار داده و به سطح كف اتو بمالید؛ بعد مدتی صبر كنید تا لایه خمیردندان خشك شود، سپس توسط پنبه نمدار تمیزی لایه را به طور كامل پاك كنید.
    اگر اتوی شما از نوع بخاردار است، هنگام مالیدن خمیردندان مراقب باشید مواد وارد سوراخ‌های مخصوص خروج بخار نشود. در ضمن اگر روی كف اتو لكه‌ای سوختگی باقی مانده، تكه‌ای سیم ظرفشویی را برداشته و به آرامی روی لكه بمالید. البته این كار فقط درمورد اتوهای استیل امكان‌پذیر است؛ در غیر این صورت، تكه پارچه‌ای را به محلول آب گرم و مواد شوینده یا الكل صنعتی آغشته كرده و كف اتو بكشید. البته محلول گرم سركه و نمك نیز برای این منظور مفید است.


    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








  9. #26
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7108
    Array

    پیش فرض

    مصرف مواد منجمد فریزری
    نكاتی كه باید هنگام مصرف ماده غذایی منجمد رعایت كرد به اندازه مراحل مختلف انجماد حائز اهمیت است. برای این كه یك ماده غذایی منجمد هنگام مصرف ، طعم و بو و رنگ خوبی داشته باشد، باید هنگامی كه یخ آن باز می شود، به چند نكته توجه كرد. تجربه ثابت كرده است كهبهترین روش " باز كردن" یك ماده منجمد ، طبخ آن است ( یعنی همانطور كه منجمد است، در ظرف بگذاریم و حرارت دهیم) . این روش علاوه بر این كه بهترین روش از نظر حفظ خواص مواد است ، از نظر وقت نیز صرفه جویی به حساب می آید و زمانی كه فرصت كافی برای تنظیم برنامه غذایی از پیش وجود ندارد ، مفید واقع می شود.
    اصول اولیه برای باز كردن مواد غذایی
    - ماده غذایی منجمد را تنها زمانی از بسته بندی اش خارج كنید كه می خواهید مستقیماً روی اجاق بگذارید.
    - ماده غذایی ای كه از حالت انجماد خارج می شود، باید در اسرع وقت مصرف شود.
    - فقط مقدار مورد نیاز ماده غذایی را از فریزر خارج كنید، نه بیشتر. زیرا همانطور كه بارها گفته شده ، انجماد مجدد مواد غذایی به هیچ وجه صحیح نیست.همچنین نگهداری آن در یخچال اصلاً توصیه نمی شود .
    - هرچه ماده غذایی زودتر " باز شود " بهتر است. به همین خاطر هم در ابتدای این بخش روش حرارت دادن ماده منجمد ( طبخ ) بهترین روش معرفی شد.
    روشهای مختلف باز كردن مواد غذایی منجمد
    1- می توان بسته ی مورد نظر را در دمای عادی آشپزخانه قرار داد تا به تدریج یخ آن باز شود. اما تجربه ثابت كرده است كه این روش بیش از این كه مفید باشد ، مضر است . این روش فقط برای میوه های خام منجمد شده پیشنهاد می شود و همچنین برای شیرینی های منجمد، خمیرهای مخصوص تارت و پای و نان . در صورت استفاده از این روش ، باید بدانید كه دمای آشپزخانه نباید از 20 درجه سانتیگراد بیشتر باشد. بر حسب این كه بسته شما چه اندازه ای داشته باشد، باید بین دو تا چهار ساعت صبر كنید تا یخ آن باز شود.
    2- می توانید بسته مورد نظر را همراه كیسه یا ظرف یكبار مصرف آن در ظرفی بزرگتر ، حاوی آب ( آب سرد) قرار دهید. این روش بیشتر مناسب انواع گوشت سفید و قرمز است.
    3- روش سوم كه راحت ترین و مطمئن ترین روش است ، قرار دادن بسته مورد نظر در یخچال است تا به تدریج یخ آن باز شود. این روش از این جهت مطمئن ترین شناخته شده كه تغییر دمایی صورت نمی گیرد و احتمال اكسیداسیون مواد ( لااقل در سطحشان ) خیلی كمتر از دو روش پیشین است ؛ در ضمن تقریباً مناسب همه نوع مواد هست. ( از جمله انواع شیرینی ، نان و خمیر تارت و پای ) .
    برای این كه بتوانید از این روش استفاده كنید، بهتر است برنامه غذایی را قبلاً تنظیم نمایید تا مجبور به تصمیم گیری سریع و ناگهانی نشوید.
    موادی كه به این طریق یخشان را باز می كنید، حداكثر ظرف مدت 24 ساعت به مصرف برسانید.
    4- در مواردی كه عجله دارید، می توانید بسته مورد نظر خود را حرارت دهید تا زودتر باز شود. البته این روش برای موادی كه در بسته بندی های آلومینیومی قرار دارند، مفید است . برای این كار فر را روی حرارت كم ( حداكثر 60 درجه سانتی گراد ) تنظیم كنید ( زیرا حرارت باید كمتر از حرارت مورد نیاز برای طبخ باشد ) سپس حدود 45 دقیقه بسته را در فر قرار دهید . ( از روش حرارت غیرمستقیم هم می توانید استفاده كنید.)
    این روش برای انواع گوشت مفید است ( مگر گوشت كبابی و سرخ كردنی مثل استیك )، همچنین برای نان هم خوب است زیرا درست مانند نان تازه خواهد شد.
    5- روش آخر، طبخ مواد منجمد است . این روش نتیجه خیلی خوبی می دهد. برای استفاده از این روش ، مواد را به محض خروج از فریزر در آب داغ یا روغن داغ قرار می دهند.
    موادی كه معمولاً در فر می پزند مثل ژیگو و مرغ بریان را مستقیماً در فر قرار می دهند و حرارت را مطابق معمول تنظیم می كنند، فقط باید مدت زمان بیشتری را برای طبخ در نظر گرفت .
    گوشتهای برش داده شده مثل استیك ، فیله مرغ یا خوراك هایی مانند شامی كباب و كتلت را مستقیماً در ماهیتابه و مطابق معمول می پزند.
    سبزیجات را هم در ظرفی حاوی آب جوش و كمی نمك می ریزند تا بپزند. برای غذاهای آماده هم می توان از طبخ در فر یا از طبخ به روش حرارت غیرمستقیم استفاده كرد. در برخی موارد هم می توان، غذای آماده را در قابلمه قرار داد و حرارت داد ( مثل دلمه ).
    در صورتی كه خمیر تارت یا پای را قبل از انجماد در قالب های آلومینیومی قرار داده اید، بدون باز كردن یخشان با مواد مورد نیاز پركنید و در فر بگذارید.
    26. تمیز کردن مبلمان
    برای شستن و تمیز کردن پارچه مبلمان، یک فنجان مایع ظرفشویی یا رختشویی را با یک فنجان آب گرم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا کاملاً کف کند. سپس به کمک پارچه یا برسی نرم، به آرامی کف را روی قسمت کوچکی از مبل امتحان کنید. اگر رنگ آن قسمت عوض نشد و در عین حال تمیز‌تر به نظر رسید، با مقدار کافی از این محلول تمام مبلمان را تمیز کنید و در پایان روی سطوح، دستمال خشک بکشید.


    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








  10. #27
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7108
    Array

    پیش فرض

    27.نگهداری از مواد غذایی
    تخم مرغ
    تخم مرغ تازه و خوب باید دارای پوسته خارجی تمیز،شکل طبیعی و محکم و منافذ کم باشد.همچنین زرده گلوله ای شکل و یکنواخت بوده بر اثر شکستن در ظرف زرده و سفیده مخلوط نشود.تخم مرغ باید در مکان خنک (کمتر از 15 درجه سانتیگراد )نگهداری شود.از تماس تخم مرغ خام با سایر مواد غذایی و سطوح و لوازم آشپزخانه خودداری کنید.
    شیر
    برای جلوگیری از فاسد شدن شیر باید شیر پاستوریزه را در دمای کمتر از 10 و بالاتر از 5 درجه سانتی گراد نگهداری کرد.شیر پاستوریزه 3 تا 4 روز بعد از تولید در یخچال قابل نگهداری است.اما شیر استرلیزه در صورت بسته بندی مناسب تا 6 ماه قابل نگهداری است.
    پنیر
    پنیر باید در یخچال و در دمای 2 تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری شود پنیر با بسته بندی مناسب در یخچال در دمای 0 تا 2 درجه تا یکسال قابل نگهداری است. در هنگام نگهداری پنیر باز در یخچال به منظور افزایش زمان ماندگاری آن را در ظروف شیشه ای در دار و حاوی آب و نمک نگهداری نمایید. پنیر در دمای بالای 8 درجه به دلیل فعال شدن آنزیم های مایع پنیر به سرعت فاسد میشود.
    کره
    کره در دمای معمولی خیلی زود اکسید شده و طعم تند پیدا کرده و فاسد میشود .موادی که در بسته بندی کره مورد استفاده قرار میگیرند باید غیر قابل نفوذ باشد.اگر بسته بندی مناسب نباشد کره زرد و اکسید میشود. اگر کره سفید شود و بوی تند بدهد نوع فساد فساد ترش است که طی آن اسید های چرب از کلسترول جدا شده و اسید های چرب فرار عامل اصلی بوی تند کره خواهند بود.کره در دمای 4 درجه سانی گراد تا یک ماه و در دمای منهای 18 درجه تا یک سال قابل نگهداری است.
    ماست
    ماست رامی توان در ظروف در دار و در یخچال (دمای 2 تا 5 درجه ) بین دو تا ده روز نگهداری کرد. در دمای معمولی ماست سریع ترش میشود و علت آن فعالیت باکتری های لاکتیک است.
    میوه های خشک ومغزها
    میوه های خشک تنقلاتی سالم و مغزی هستند و برای مدت طولانی قابل نگهداری می باشند.این مواد را در ظروف در دار و در جای خنک و دور از گرما و رطوبت نگهداری نمایید.
    سبزیجات منجمد
    سبزیجات منجمد در ظروف در دار پلاستیکی و با رنگ روشن و بدون منفذ در دمای منهای 18 تا 22 درجه سانتی گراد به مدت 12 ماه قابل نگهداری است.
    نان
    نان پس از تهیه بسیار حساس است لذا جهت جلوگیری از بیات شدن و اودگی میکروبی بهتر است در مکان مناسب و دور از رطوبت باشد.برای نگهداری طولانی تر باید نان را در نایلون تمیز بسته بندی و در فریزر نگهداری کرد.نان در فریزر حداکثر 2 ماه قابل نگهداری است.
    غلات و حبوبات
    غلات و حبوبات را در ظروف در دار و در محیط های خشک و خنک و به دور از رطوبت نگهداری کنید زیرا افزایش دمای محیط همراه با رطوبت موجب رشد آفات و کپک زدگی این ومحصولات میشود.
    پیاز
    پیاز را باید در صفر تا دو درجه سانتی گراد در محیطی خشک نگهداری کرد و از تابش مستقیم نور خورشید دور نمود در این شرایط پیاز تا شش ماه قابل نگهداری است.
    روغن های مایع و جامد
    روغن های مایع به علت داشتن اسید های چرب غیر اشباع خیلی سریع تر از روغنهای جامد اکسید شده و طعم شان تند میشود.کلیه روغن ها باید در ظرف در دار در محیطی خشک و خنک و به دور ازنور خورشید نگهداری شود.


    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








  11. #28
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7108
    Array

    پیش فرض

    تمیز کردن فریزر


    سبزيجات، گوشت مرغ، ماهي و گوسفند، هر كدام را در طبقه ي مخصوص قرار دهيد. به تاريخ بسته‌ها دقت كنيد و مواد را بر اساس تاريخ مصرف آنها در دسترس بچينيد و مواد تاريخ مصرف گذشته را دور بريزيد. روي هر بسته ي جديدي كه در فريزر مي گذاريد تاريخ بزنيد. فهرستي از مواد موجود در فريزر تهيه كنيد تا راحت تر بتوانيد آنها را پيدا كنيد.


    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








  12. #29
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7108
    Array

    پیش فرض

    تمیز کردن دستمال آشپزخانه


    براي تميز كردن دستمالها يا اسفنجهاي جرم گرفته ي آشپزخانه، ابتدا آنها را مدتي در محلول آب و نمك خيس كنيد، تا سريع تر تميز شوند.


    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








  13. #30
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7108
    Array

    پیش فرض

    رفع بوی تخته نان


    وقتي گوشت ماهي و يا سبزيجات بودار را روي تخته ي نان بري خورد مي كنيد بوي آنها را به خود جذب مي كند براي از بين بردن بوي پياز , سير و يا ماهي يك ليمو ترش را از وسط نصف كرده روي سطح تخته بماليد و يا آنكه خميري از جوش شيرين و آب درست كرده و روي تخته گذاشته سپس آب بكشيد .



    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








صفحه 3 از 4 نخستنخست 1234 آخرینآخرین

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/