كاملان و بىعيبها فقط انبيا و امامان و اولياء خاص حضرت حقند، جز اينان هر كس داراى عيبى و عيوبى است كه از ديد و نظر مردم پنهان مىكند، البته در ميان مردم عدهاى بىشرم و حيا وجود دارند كه از پخش شدن عيب خود ننگ ندارند، و آزارى از اين ناحيه حس نمىكنند، ولى ديگر مردم براى آبروى خود حرمت و ارزش قائل هستند، و رضايتبه بازگو شدن عيب يا عيوبشان ندارند، پس كسانى كه عيب مردم را چه عيب بدنى يا عملى، يا اخلاقى، يا گفتارى، يا مالى، يا دينى و يا دنيوى بازگو مىكنند، و از اين جهتبه آبروى مردم لطمه مىزنند، و باعثخفت و خوارى و سبكى آنان مىشوند، خود را به گناه بسيار سنگينى دچار مىكنند، و خويش را مستحق عذاب قيامت و رسوائى در دنيا مىكنند.از حضرت باقر و حضرت صادق عليهما السلام روايتشده:
«اقرب ما يكون العبد الى الكفر ان يواخى الرجل على الدين فيحصى عليه عثراته و زلاته ليعنفه بها يوما ما» 18
نزديكترين چيزى كه انسان به كفر دارد اين است كه با مردى براساس دين عقد برادرى بسته باشد، تا لغزشها و خطاهايش را شماره كند، براى اين كه روزى او را به آنها سرزنش و ملامت كند.»
امام ششم از رسول خدا روايت مىكند كه آن حضرت فرمود:
«يا معشر من اسلم بلسانه و لم يخلص الايمان الى قلبه لاتذموا المسلمين و لا تتبعوا عوراتهم، فانه من تتبع عوراتهم تتبع الله عورته و من تتبع الله تعالى عورته يفضحه ولو فى بيته». 19
اى گروهى كه به زبان اسلام آوردهايد، و ايمان به قلبش نرسيده، مسلمانان را نكوهش نكنيد، و به جستجوى عيوبشان نباشيد، زيرا هر كس عيوب آنان را جستجو كند، خداوند عيوبش را دنبال مىكند، و هر كه خدا عيوبش را دنبال كند، گرچه در خانهاش باشد رسوايش مىكند».
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)