63632303074890497054

محبت فاطمه محبت خدا

رضایت فاطمه رضایت خدا و غضبش غضب خداست:

قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله یَا سَلْمَانُ مَنْ أَحَبَّ فَاطِمَةَ ابْنَتِی فَهُوَ فِی الْجَنَّةِ مَعِی وَ مَنْ أَبْغَضَهَا فَهُوَ فِی النَّارِ ... فَمَنْ رَضِیَتْ عَنْهُ ابْنَتِی فَاطِمَةُ رَضِیتُ عَنْهُ وَ مَنْ رَضِیتُ عَنْهُ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُ وَ مَنْ غَضِبَتْ عَلَیْهِ فَاطِمَةُ غَضِبْتُ عَلَیْهِ وَ مَنْ غَضِبْتُ عَلَیْهِ غَضِبَ اللَّهُ عَلَیْهِ .

از سلمان فارسی روایت شده که رسول خدا فرمودند: ای سلمان! هر کس دخترم فاطمه را دوست بدارد با من در بهشت است و کسی که در دل کینه او را داشته باشد در آتش جهنم است... هر کس دخترم فاطمه از او راضی باشد من از او راضیم و هر کس من از او راضی باشم خدا از او راضی خواهد بود. (11)

عن ابن عباس عن النبی ص أنه قال إن فاطمة شجنة منی یؤذینی ما آذاها و یسرنی ما یسرها و إن الله تبارك و تعالى لیغضب لغضب فاطمة و یرضى لرضاها (12)؛ در روایت دیگر از حضرت رسول صلی الله علیه وآله نقل شده است: إنّ الله یغضبُ لغضبک و یرضی لرضاک. (13)

خداوند به غضب فاطمه غضبناک می شود و به رضایتش راضی می شود یعنی ملاک رضایت خداوند رضایت فاطمه زهراست. بالاترین مرتبه کمال انسانیت مقام عصمت است که رضا و غضب، دائر مدار رضا و غضب خدا باشد.

اگر عصمت کبری به آن است که انسان کامل به جایی برسد که به رضای خدا راضی شود، فاطمه زهرا کسی است که خداوند متعال به رضای او راضی می شود و این مقامی است که منشأ حیرة الکُمل است. (14)

63632303074890497054