شفاعت شدن و شفاعت کردن
در روایتی دیگر آمده است که محبین حضرت زهرا علیها السّلام دارای مقام شفاعت هستند:
قَالَ جَابِرٌ لِأَبِی جَعْفَرٍ ع : ... فَیَقُولُ اللَّهُ یَا بِنْتَ حَبِیبِی ارْجِعِی فَانْظُرِی مَنْ كَانَ فِی قَلْبِهِ حُبٌّ لَكِ أَوْ لِأَحَدٍ مِنْ ذُرِّیَّتِكِ خُذِی بِیَدِهِ فَأَدْخِلِیهِ الْجَنَّة ... فَیَقُولُ اللَّهُ یَا أَحِبَّائِی ارْجِعُوا وَ انْظُرُوا مَنْ أَحَبَّكُمْ لِحُبِّ فَاطِمَةَ انْظُرُوا مَنْ أَطْعَمَكُمْ لِحُبِّ فَاطِمَةَ ... انْظُرُوا مَنْ رَدَّ عَنْكُمْ غَیْبَةً فِی حُبِّ فَاطِمَةَ خُذُوا بِیَدِهِ وَ أَدْخِلُوهُ الْجَنَّة... (6)؛
امام صادق علیه السّلام فرماید:
جابر بن عبداللَّه به امام باقر علیه السّلام عرض كرد: جانم به فداى تو اى فرزند رسول خدا! از تو مىخواهم تا در باره فضل و برترى جدّهات فاطمه علیهاالسّلام حدیثى برایم نقل كنى كه شیعیان از شنیدن آن خوشحال شوند.
امام فرمود: اجدادم از رسول خدا نقل كردهاند كه ایشان فرمود: هنگامى كه روز قیامت فرا مىرسد ... خداوند متعال مى فرماید: اى اهل محشر! در این روز كرامت از آن كیست؟
محمّد، على، حسن و حسین مى گویند: كرامت مخصوص خداوندى است كه یگانه و قهّار مىباشد. پس خداوند مى فرماید: اى اهل محشر! من عزّت و كرامت را براى محمّد، على، حسن و حسین و فاطمه قرار دادم، پس سر خود را فرود آورید و چشم خود را ببندید تا فاطمه به سوى بهشت رود.
در این هنگام جبرئیل ناقه اى از بهشت، براى حضرت فاطمه آماده مى كند و دو پهلوى آن را با بهترین پارچه ها و زینت هاى بهشتى پوشانیده و آن را مى نشاند و فاطمه بر آن سوار مى شود. آنگاه در حالى كه اطراف شتر را هزاران فرشته پر كرده اند، حضرت فاطمه علیهاالسّلام به سوى بهشت مى رود ولى هنگامى كه بر در بهشت مى رسد پشت سرش را مى نگرد، و در این حال خطاب مى رسد: اى دختر حبیب من! براى چه توقف كرده و پشت سرت را مى نگرى در حالى كه من فرمان دادم تا داخل بهشت شوى؟
فاطمه مى گوید: پروردگارا! دوست دارم در چنین روزى قدر و منزلت من شناخته شود. خداوند مى فرماید: اى دختر حبیب من! باز گرد و در میان اهل محشر بنگر، و هر كسى كه محبت تو یا یكى از فرزندان تو را در دل دارد دست او را بگیر و داخل بهشت نما.
امام باقر علیه السّلام فرماید: اى جابر! به خداوند سوگند كه فاطمه در آن روز شیعیان خود را به گونه اى از میان اهل محشر جدا مى كند و نجات مى دهد كه پرنده دانه هاى نیكو را از میان دانه هاى بى ارزش جدا مى كند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)