× دعا برای اولیا، نیکان و بزرگان دین

یکی از برترین دعاهای ممکن، دعا در حق قطب دایره امکان; حجت ابن الحسن العسکری علیهما السلام است، چه از جهت سلامتی آن وجود شریف و چه از جهت تعجیل در فرج ایشان، که او را حق بسیار بزرگی بر گردن ماست. از حق وجود و هستی گرفته که او سبب متصل بین زمین و آسمان است (18) تا حق بقاء در دنیا. (19)
علاوه بر این دو، حق قرابت و خویشاوندی با پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله لازم می کند در حق او دعا کنیم; چون دعا کردن نیز نشانه ای از مودت و دوستی است. و بالاخره امام واسطه نعمت و فیوضات الهی است. در بخشی از زیارت جامعه می خوانیم:
«به برکت ما، درخت ها بارور گردیده و میوه ها رسیده و نهرها جاری شده و باران از آسمان بارید، و گیاه از زمین روئیده است.»
× دعا برای پدر و مادر و کسانی که بر گردن انسان حق دارند

«ربنا اغفر لی و لوالدی و للمؤمنین یوم یقوم الحساب »; «ای پروردگار ما! مرا و پدر و مادرم را و مؤمنان را در روزی که حساب برپا می گردد بیامرز.» (20)
× دعا برای برادران دینی

«ربنا اغفر لنا و لاخواننا الذین سبقونا بالایمان »; «ای پروردگار ما! ما را بیامرز و برادران ما را که در ایمان بر ما پیشی گرفتند بیامرز. » (21)
× دعا برای فرزندان و نسل های آینده

«رب هب لی من لدنک ذریة طیبة انک سمیع الدعاء»; «پروردگارا! از رحمت خود بر من نسلی پاکیزه ببخش، همانا که تو شنوای دعایی.» (22)
«رب اجعلنی مقیم الصلاة و من ذریتی ربنا و تقبل دعاء»; «پروردگارا! مرا و فرزندانم را بر پای دارنده نماز قرار ده و دعایم را بپذیر.» (23)