شرایط حین دعا
۱- شروع با «بسم الله»
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «لا یرد دعاء اوله «بسم الله الرحمن الرحیم» (۱۴) ;
دعائی که اولش بسم الله الرحمن الرحیم گفته شود، رد نمیشود .»
ز شر دیو به درگاه ما بیار پناه
به آب مغفرت ما بشوی لوح گناه
کمر به خدمت ما بند روز و شب از جان
به هر چه امر کنیمت، بگوی «بسم الله»
۲- حمد و ثنای خداوند، ۳- صلوات،
۴- اقرار به گناه
امام صادق علیه السلام فرمود: «ایاکم ان یسال احد منکم ربه شیئا من حوائج الدنیا والآخره حتی یبدا بالثناء علی الله (۱۵) ;
بپرهیزید از اینکه یکی از شما بدون مدح و ثنای پروردگارش از او چیزی از حاجتهای دنیا و آخرت بخواهد، مگر اینکه با ستایش خداوند شروع کند .»
از آن حضرت سؤال شد: چگونه خداوند را مدح کنیم؟ فرمود: بگو: «یا من هو اقرب الی من حبل الورید، یا من یحول بین المرء وقلبه، یا من هو بالمنظر الاعلی، یا من لیس کمثله شیء (۱۶) ;
ای کسی که از رگ گردن به من نزدیکتری، ای کسی که بین انسان و قلب او حائل میشوی، ای کسی که در جایگاه بلندی، ای کسی که چیزی مانند او وجود ندارد .»
امام صادق علیه السلام فرمود: «ایاکم اذا اراد احدکم ان یسال شیئا من حوائج الدنیا والآخره حتی یبدا بالثناء علی الله عزوجل والمدح له والصلواه علی النبی (۱۷) ;
هرگاه یکی از شما خواست از پروردگار خود حاجتی در مورد دنیا و آخرت درخواست کند مبادا بدان مبادرت کند مگر اینکه ابتدا ستایش و مدح خدا نموده و درود بر پیغمبر صلی الله علیه و آله فرستد .»
بین خدا و بندگانش حلقاتی از مودت و محبت وجود دارد که مهمترین این حلقات مودت و محبت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل طاهرین حضرتش هستند . خداوند درود و صلوات بر پیامبر اکرم و اهل بیت او را اجابت میکند و اگر حاجت دیگری در کنار این صلوات مطرح شود نیز به اجابت میرساند .
امام علی علیه السلام میفرماید: «اذا کان لک الی الله سبحانه حاجه فابدا بمسئله الصلاه علی رسول الله ثم سل حاجتک فان الله اکرم من ان یسال حاجتین فیقضی احداهما ویمنع الاخری (۱۸) ;
هرگاه از خداوند چیزی خواستی با صلوات بر پیامبر شروع کن و سپس حاجتخود را بخواه، به درستی که خداوند شانش بالاتر از این است که از دو چیزی که از او خواسته میشود یکی را اجابت کند و دیگری را اجابت نکند .»
و امام صادق علیه السلام فرمود: «لا یزال الدعاء محجوبا حتی یصلی علی محمد وآل محمد (۱۹) ;
دعا پیوسته در پرده است تا بر محمد و آل محمد درود فرستاده شود .»
و نیز آن حضرت فرمود: «انما هی المدحه، ثم الثناء ثم الاقرار بالذنب ثم المسئله (۲۰) ;
همانا [هنگام دعا] اول مدح (بیان صفات خداوند)، بعد ستایش خداوند (اعتراف به نعمت و شکر او) و بعد اعتراف به گناه و سپس درخواستحاجت است .»
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)