صفحه 2 از 4 نخستنخست 1234 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 11 تا 20 , از مجموع 35

موضوع: بحث و تبادل نظر پیرامون موسیقی(تاریخچه،سبک ها،شخصیت ها و....)

  1. #11
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض


    كارگردانان موسيقی‌دوست (3)
    ویم وندرس

    wenders1332688252

    موسیقی ما : وندرس در هر فرصتی که پیدا می کند، از علاقهٔ بی‌حد و حسابش به موسیقی راک صحبت می‌کند و از زمان حضور حرفه‌‌ای خودش در عالم سینما هم از هر فرصتی برای ادای دین به موسیقی راک بهره گرفته است. فیلم اول خودش یعنی «تابستان در شهر» (1970) را به گروه انگلیسی «دِ کینکز» ((The Kinks تقدیم و در فیلم بزرگ «رفیق امریکایی» (1977) هم از ترانه «یک دنیا فکر به سرمه» از گروه «دِ کینکز» استفاده کرد. ساندترک فیلم مهم دیگری از وندرس به نام «بهشت بر فراز برلین» (1987) هم پُر از ترانه‌های گروه «نیک کیو و دِ بد سیدز» است و جالب این است که گروه هم به سردستگی نیک کیو در فیلم ظاهر می‌شوند و ترانه‌هایشان را به طرزی به‌ یادماندنی اجرا می‌کنند. برای موسیقی ادامه‌ای بر همین فیلم با عنوان «بسیار دور، خیلی نزدیک!» (1993) وندرس به سراغ گروه ایرلندی U2 هم رفت و این همکاری یکی از خاطره‌برانگیزترین ترانه‌های آثار وندرس یعنی ترانهٔ «بمان! (بسیار دور، خیلی نزدیک)» را به دوستداران موسیقی هدیه کرد. در همین فیلم هم لو رید، خواننده انگلیسی، اجرای زنده دارد و ترانه عنوان‌بندی پایانی فیلم را هم نیک کیو، خوانندهٔ استرالیایی، خوانده است. همکاری U2 با وندرس در حین ساخت فیلم «هتل یک میلیون دلاری» و تهیهٔ موسیقی آن ادامه پیدا کرد. وندرس دو مستند طلایی هم برای ادای دین به بزرگان موسیقی سول و بلوز ساخته؛ یکی «کلوب اجتماعی بوئنا ویستا» (1999) و یکی دیگر هم «روح یک مرد» (2003).



  2. #12
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    كارگردانان موسيقی‌دوست (4)
    دیوید لینچ

    lynch1332688321

    موسیقی ما: ترانه‌هایی که دیوید لینچ برای تزیین دنیای تیره و تار آثارش استفاده می‌کند، همیشه آثاری گرفته و وهم‌آلود نیستند. «مخمل آبی» (1986) با ترانهٔ آرامش‌بخشی به همین نام با صدای بابی وینتون شروع میشود و علاوه بر دربرگرفتن ترانه‌هایی از کریس آیزاک، به طرز شگفت‌انگیزی از ترانهٔ «در خواب ها»، ساخته و اجرا شده توسط روی اوربیسون، استفاده می‌کند. لینچ مجموعه‌ای از بهترین ترانه‌های روی اوربیسون را در حین رانندگی گوش می‌داده که عاشق این ترانه می‌شود. بعدها لینچ در «بلوار مالهالند» (2001) باز به سراغ اوربیسون رفت و اجرایی به زبان اسپانیولی از ترانهٔ «گریستن» (در اصل ساخته روی اوربیسون) را در دل فیلمش قرار داد. اما «بزرگراه گمشده» (1997) ترانه‌های تندتر و پُر حجم‌‌تری نیاز داشت، این شد که لینچ با استفاده از ترانه‌هایی از دیوید بووی (ترانهٔ روی عنوان بندی آغازین فیلم) و گروه هوی متالِ آلمانی «رامشتاین» فضای دلهره‌آور فیلمش را چندبرابر خوفناک‌تر کرد.



  3. #13
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    كارگردانان موسيقی‌دوست (5)
    جیم جارموش

    jarmusch1332688481

    موسیقی ما : در فیلم «غریب‌‌تر از بهشت» (1984) ترانهٔ «طلسمت می‌کنم» با اجرای «اسکریمین جی هاوکینز» تنها همدم موسیقیایی سه شخصیت سرگردان فیلم است و شنیدن آن بر روی تصاویر سرد و سیاه و سفید جارموش از امریکا تجربه‌ای فراموش نشدنی است. جارموش یک ویژگی خاص دارد و این هم آن است که دوست و رفیق زیاد دارد و در بین دوست و آشناهایش همیشه خوانندگان خوبی دیده می‌شوند. تام ویتس یکی از همان دوست‌های خوانندهٔ جارموش است که در «مقهور قانون» (1986) دو ترانهٔ شنیدنی خوانده – که یکی روی عنوان‌بندی آغازین فیلم شنیده می‌شود – و هم‌چنین نقشی اصلی در فیلم بازی می‌کند. جارموش در فیلم «قطار اسرار‌آمیز» (1989) از ترانه‌های خوانندگان کلاسیکی مثل الویس پرسلی، روی اوربیسون و اوتیس ردینگ استفاده می‌کند. در سال 1997، جارموش مستندی درباره نیل یانگ و گروهش به نام «کریزی هورس» تحت عنوان «سال اسب» ساخت و به این ترتیب به یکی دیگر از دوستانش در عالم موسیقی – که موسیقی متن شاهکارش یعنی «مرد مُرده» (1995) را ساخته و اجرا کرده بود – ادای دین کرد. چهار سال بعد جارموش با ساخت اثر متفاوتی چون «گوست داگ: سلوک سامورایی» بر حرف همیشگی خودش مبنی بر اینکه خورهٔ موسیقی از هر قوم و ملت و سبکی هست، مُهر تاییدی زد و در آن با همکاری «RZA» آلبومی از ترانه‌هایی به سبک هیپ-هاپ تهیه کرد. جارموش آن قدر تحت تاثیر همکاری با «RZA» قرار گرفته بود که در مصاحبه‌ای او را نابغهٔ موسیقی نامید. در «قهوه و سیگار» (2003)، جارموش از بازی و صدای تام ویتس و ایگی پاپ، دو خوانندهٔ سرشناس دنیای موسیقی راک، استفاده کرد؛ علاوه بر این دو عضو خواهر و برادر گروه «وایت استرایپز» هم در یکی از اپیزودهای فیلم نقش اصلی را برعهده دارند. و بلاخره جارموش در فیلم دیدنی «گُل‌های پژمرده» (2005) ضمن استفاده از تم‌های افریقایی از ترانهٔ شنیدنی «پایانی هست» از گروه «گرین هورنز» بر روی عنوان‌بندی‌های آغازین و پایانی فیلم استفاده می‌کند.




  4. #14
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    كارگردانان موسيقی‌دوست (6)
    لارس فون تریر

    lars1332688696

    موسیقی ما : فون تریر دانمارکی برای فیلم «اروپا» (1991)، ترانه‌ای نوشته که نینا هیگن و فیلیپ هاتن لاچر آن را اجرا کرده‌اند. از همین جا می‌شود فهمید که او در موسیقی هم دستی دارد و طبیعتا باید در این زمینه خوش سلیقه باشد که واقعا هم هست. در ابتدای «شکستن امواج» (1996)، این شاهکار بی‌بدیل فون تریر، در کلیسا از بس مک نیل می‌پرسند که سود این خارجی‌ها در چیست و او در جواب می‌گوید: «موسیقی‌شان!» فون تریر یکی از بلندپروازانه‌ترین ساندتراک‌های تاریخ سینما را برای فیلم خاص خودش انتخاب کرده است. فیلم به فصل‌های مختلفی تقسیم‌ می‌شود و فقط در حین جدا ساختن هر فصل از فصل دیگری نمایی از مناظر طبیعی و تاریخی می‌بینیم و بر روی آن قطعه‌ای از موسیقی راک از ترانه‌های خوانندگان و گروه‌های بزرگ این وادی مثل دیوید بووی، التون جان، دیپ پرپل، جترو تول، لئونارد کوهن، مات دِ هوپل، راد استوارت و پروکول هاروم قرار گرفته که شنیدنشان در چنین فیلمی تجربهٔ شنیداریِ فراموش نشدنی‌ای برای بیننده رقم می‌زند. فون تریر در «رقصنده در تاریکی» (2000) به سراغ بیورک، خوانندهٔ ایسلندی، رفت تا هم از او بازی بگیرد و هم از این‌که از استعدادهای خوانندگی او در این فیلم استفاده کند. فون تریر خودش هم در ساخت بعضی از ترانه‌های فیلم با بیورک همکاری کرد و بعضی از ترانه‌ها را هم بیورک به همراه تام یورک، خوانندهٔ گروه آلترنیتو «ریدیوهد»، اجرا کرده است. کارگردان تلخ‌اندیش دانمارکی بر روی عنوان‌بندی پایانی فیلمهای «داگ ویل» (2003) و «مندرلی» (2005) هم از ترانه «امریکایی‌های جوان» اثر دیوید بووی استفاده می‌کند تا بار دیگر نشان دهد که ترانه‌ها جزو لایفنک آثار او هستند.



  5. #15
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    كارگردانان موسيقی‌دوست (7)
    ونگ کار وای

    wai1332688775

    موسیقی ما: کار وای بر استفاده از ترانه‌های بزرگان موسیقی غرب در آثارش اصرار خاصی دارد. او نام اولین فیلمش را از ترانه‌ای از گروهٔ انگلیسی «رولینگ استونز» تحت عنوانِ «همین طور که قطرات اشک جاری می‌شوند» (1988) گرفته است. در فیلم «سریع السیر چانکینگ» (1994) هم نوای ترانهٔ «رویای کالیفرنیا» از گروه «The Mamas & The Papas» در گوشه و کنار فیلم به گوش می‌رسد و بخشی اساسی از نیمهٔ دوم فیلم به شمار می‌آید. بر روی عنوان‌بندی پایانی همین فیلم هم اجرای متفاوتی از ترانه «رویاها»، از مشهورترین ترانه‌های گروه ایرلندی «دِ کرنبریز»، با صدای فی وُنگ، بازیگر فیلم که خودش هم خواننده‌ای دست اول و سرشناس است، شنیده می‌شود. در «در حال و هوای عشق» (2000)، کار وای ارادت خود به خوانندگان کلاسیک را نشان می‌دهد و در فیلم از ترانه‌هایی با صدای نات کینگ کول استفاده می‌کند. در فیلم «2046» (2004)، کار وای باز هم به سراغ یکی از خوانندگان سرشناس کلاسیک می‌رود و از ترانه‌ای با صدای دین مارتین در فیلمش بهره می‌برد. کار آن قدر بالا می‌گیرد که کار وای در تازه‌ترین کارش به سراغ نورا جونز، خواننده و موزیسین جَز امریکایی، رفت تا هم نقشی به او بدهد و هم از این‌که از صدای خاص او در فیلمش استفاده کند. در «شب‌های بلوبری من» (2007) علاوه بر ترانهٔ «قصه» با صدای جونز بر روی عنوان‌بندی آغازین و پایانی‌اش، ترانهٔ مسحورکننده‌ای از کت پاور به نام «بزرگ‌ترین» هم به گوش می‌رسد که در سرنوشت‌سازترین لحظه‌های فیلم از آن استفاده شده است.



  6. #16
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    كارگردانان موسيقی‌دوست (8)
    هال اَشبی

    ashby1332688849

    موسیقی ما: «بازگشت به خانه» یا همان «بازگشت به وطن» را هال اَشبی در سال 1978 ساخت و در حاشیهٔ صوتی آن از ترانه‌های طلایی دهه پُر افت و خیز هفتاد از گروه‌های بیتلز، جفرسن اِیرپلین و رولینگ استونز استفاده کرد. فیلم اَشبی مزین به صدای جانیس جاپلین، آرتا فرانکلین، جیمی هنریکس، تیم باکلی و باب دیلن هم هست. با نگاهی به پیشینهٔ اَشبی متوجه می‌‌شویم که او در استفاده به‌‌جا و مناسب از ترانه‌های عصر خویش در آثارش بی‌نهایت حرفه‌ای و دقیق عمل می‌کند. «هارولد و ماد» (1971) با ترانهٔ «خجالت نکش» از کت استیونس شروع و با ترانهٔ «اگر می خواهی بخوانی، بخوان!»، باز هم از کت استیونس، تمام می‌شود. تمام ساندترک این فیلم را ترانه‌های کت استیونس پُر کرده و کت بعضی از ترانه‌ها را به طور اختصاصی برای این فیلم ساخت و حتی در سر صحنه فیلمبرداری هم حاضر شد. اَشبی با همکاری با استیونس در اوایل دههٔ هفتاد ثابت کرد که نبض موسیقی زمانه خود را به خوبی در دست داشته است.



  7. #17
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    كارگردانان موسيقی‌دوست (9)
    الیور استون

    stone1332688911

    موسیقی ما : «قاتلین بالفطره»‌ (1994) با صدای لئونارد کوهن و دو ترانهٔ اساسی از آلبوم «آینده» او شروع و تمام می‌شود؛ «چشم به راه معجزه» آغازگر فیلم است. در ابتدای اثر، استون هنوز امیدوار است که آیندهٔ بشر شاید که با معجزه‌ای روبه‌راه بشود ولی ترانهٔ گس و تلخِ کوهن با عنوان «آینده» مُهر باطلی بر تمامی امیدهای استون در این فیلم می‌زند و به تماشاگر می‌فهماند که آینده هم چیزی جز جنگ و خونریزی نخواهد بود. صدای زخم خورده و گرفتهٔ لئونارد کوهن پیش از این هم به کمک رابرت آلتمن آمده بود تا در شاهکاری مثل «مک کیب و خانم میلر» به بهترین نحو از آن استفاده بکند. الیور استون سابقه‌ای طولانی در استفاده از موسیقی در آثارش دارد و فیلم «دِ دورز» (1991) را هم براساس زندگی جیم موریسون، خوانندهٔ افسانه‌ای گروه «دِ دورز»، ساخته که در آن هم از ترانه‌های اریژینال گروه استفاده کرده و هم این‌که مسئولیت اجرای مجدد بعضی از ترانه‌ها را به وال کیلمر، بازیگر نقش جیم موریسون، سپرده است. اما یکی ترانه‌های به یاد‌ماندنی در آثار الیور استون، ترانهٔ «روز خیلی خوبی است» با صدای پگی لی است که از آن بر روی عنوان‌بندی آغازین و پایانی فیلم «دور برگردان» (1997) استفاده شده است. در این فیلم نوای موسیقی کانتری و صدای گوش‌نواز خوانندگانی مثل پتسی کلاین، جانی کش و ریکی نلسون هم بسیار به یادماندنی است.



  8. #18
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    كارگردانان موسيقی‌دوست (10)
    جان کارنی

    carney1332688990

    موسیقی ما: جان کارنی پیش از آن که اولین فیلم سینمایی‌اش تحت عنوان «یک بار» (2006) را بسازد، عضو گروه ایرلندی «دِ فریمز» به سردستگی گلن هنسارد بوده و حالا پس از جدایی از این گروه، گلن هنسارد را در فیلمی در کنار مارکتا ایرگلوا قرار داده تا ماجرای تولد ترانه‌ها را به تصویر بکشد. کارنی تنها اثرش تا به امروز را «موزیکالی مستقل» می‌داند که می‌توانیم بگوییم داستانِ دل دل کردن چند نفر دوستدار موسیقی است که به بار می‌نشیند و حاصل آن ساخت آلبومی می‌شود. ترانه‌ها در فیلم جاری‌اند و هرجایی ممکن است خلق شوند و به وجود بیایند؛ از فروشگاه آلات موسیقی گرفته تا پیاده‌روهای شهر دوبلین. در «یک بار» همین ترانه‌های ساده و بی‌غل و غش روایت‌گر قصهٔ زندگی انسان‌هایی می‌شود که در رویارویی‌شان با وقایع تلخ زندگی به آن‌ها جان بخشیده‌اند.



  9. #19
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    نقدی بر آلبوم «بیست شهریور» با صدای علی شوکت
    خواننده «بیست شهریور» قابیلت‌های بیشتری دارد

    sshshahrivars1334555136

    موسیقی ما - «بیست شهریور» با صدای علی شوکت توسط شرکت لایف برد وارد دنیای موسیقی حرفه‌ای ایران شد. نکات مورد توجه در این آلبوم ابتدا از طراحی جلد اثر آغاز می‌شود که مخاطب را به سمت شنیدن یک اثر موسیقایی هدایت می‌کند که در آن به معنا و مفهوم واقعی کلمات توجه شده است. پترانه‌های این آلبوم مجموعه ترانه‌هایی موضوعی هستندو مانند بسیاری از کارهای دیگر پیش پا افتاده و سطحی نیستند. طراحی اثر با موضوع آلبوم، ترانه‌ها و موسیقی هماهنگی دارد.

    سبک موسیقی این مجموعه «راک» بوده که یک سبک از موسیقی غربی است و فرمول و کلیشه‌ها و استانداردهای خود را دارد. خوشبختانه در این آلبوم این استاندارد‌ها رعایت شده است.

    صدای خواننده، صدایی کاملا غیر تکراری، به دور از فراز و نشیب‌ها، تحریر‌ها، و کلیشه‌های بی‌خود امروزی است و خصوصیات ویژه و منحصر به فرد خود را دارد. در مجموع این آلبوم توسط خواننده خوب اجرا شده و کمتر از کوک صدا به وسیله نرم افزار (اتوتیون)، بسیار کم استفاده شده است. این نشانگر توانایی خواننده بوده و گمان بر آن می‌رود که این خواننده توانایی اجرای زنده آثار خود را داشته باشد. اما نکات زیر اگر در این آلبوم رعایت می‌شد، می‌توانست موفقیت بیشتری را از آن خود کند.

    ملودی‌های این مجموعه از فواصل شبیه به هم بوده و در هر ۹ آهنگ از این فواصل استفاده شده است. جای آن را داشت که آهنگساز تونع بیشتری را در ساخت ملودی و آهنگ‌ها لحاظ می‌کرد. چرا که وقتی ما با یک مجموعه مواجه هستیم، یکنواخت بودن فواصل موجب دلزدگی مخاطب می‌شود. در حالی که شنیدن هر کدام از قطعات جداگانه و خارج از مجموعه آلبوم، جذابیت‌های خاص خود را دارد. اما این نکته که در یک آلبوم تعدادی آهنگ باشد، بایستی مورد توجه قرار بگیرد تا کشش شنیداری بیشتری برای مخاطب ایجاد کند چرا که خواننده در این آلبوم توانایی اجرای فواصل متونع‌تر و دشوار‌تر را داشته است.

    نکته دیگر اینکه یکنواختی در نوع سازبندی قطعات این آلبوم و همچنین افکت‌های استفاده شده در این مجموعه است.

    برای فاصله گرفتن از یکنواختی، این امکان را تولید کنندگان یا سازندگان این آلبوم، این امکان را داشته‌اند که از صدا‌ها و افکت‌های الکترونیکی بیشتری در این مجموعه استفاده کنند. یا مثلا در قطعاتی که از سمپل سازهای زهی استفاده می‌شده، در مت قطعه ملودی‌های خواننده توسط این ساز‌ها اجرا می‌شد که اصطلاحا به آن کن‌تر ملودی می‌گویند که جای آن در این آلبوم بسیار خالی است. همچنین در بخش ریتم‌های پایه که توسط درامز و بیس اجرا شده، امکان خلاقیت بسیار بیش از این وجود داشته است ف که در این آلبوم تا حدودی کلیشه‌های موسیقی راک و‌‌ همان استانداردهای مد نظر بیشتر اجرا شده است و خلاقیت کمتری در آن به چشم می‌خورد.

    نکته دیگر در قطعه شماره ۶ آلبوم است که خواننده با سرفه کردن در ابتدای کارف خواندن را شروع کرده است. آثاری در آرشیو موسیقی پاپ ایران شنیده می‌شود که در آن خواننده اثر کارهایی مانند خندیدن، گریستن، و یا به گونه‌ای اتمسفر خاصی استفاده می‌کرده است که در ارتباط با موضوع ترانه بوده است. سرفه در این قطعه ارتباط موضوعی خاصی با متن ترانه نداشته است و فقط از آن به عنوان یک سرفه کردن و یک المان معمولی می‌تون استنباط کرد.

    در مجموع آلبوم «بیست شهریور» نمره قبولی دریافت می‌کند اما خواننده آلبوم که آهنگساز این آثار نیز بوده است توانایی آن را دارد که از این پس، با رعایت نکاتی که ذکر شد مجموعه‌ای موفق‌تر و دلچسب‌تر تولید و عرضه کند. چرا که ز تمام پتانسیل‌های خود در این آلبوم حداقل در بخش خوانندگی استفاده نکرده‌اند و توانایی صدای این خواننده بیشتر از آن چیزی است که در این آلبووم می‌شنویم.



  10. #20
    فرهنگ و هنر
    سلام!
    تاریخ عضویت
    May 2011
    نوشته ها
    757
    تشکر تشکر کرده 
    148
    تشکر تشکر شده 
    1,617
    تشکر شده در
    486 پست
    قدرت امتیاز دهی
    1593
    Array

    پیش فرض

    شهرام شعرباف از رسمی شدن گروه قدیمی راک ایرانی می‌گوید:
    «اوهام» هنوز زنده است

    1334645337

    موسیقی ما: «اوهام» فقط یک گروه زیرزمینی غیرمجاز خلاق نبود! اوهام جرقه بزرگی بود که پس از آن موسیقی زیر زمینی در ایران به معنای واقعی‌اش جان گرفت و توانست پا به پای موسیقی رسمی فعالیت کند و در بسیاری اوقات هم طرفدارانش بیشتر از موسیقی رسمی باشد. «راک مدرن فارسی» بهترین عبارتی است که می‌شود در توصیف این گروه به کار برد و درباره سبک و سیاق و چگونگی شکل گیریشان و سرنوشت عجیب و غریبی که داشتند، مطلب نوشت.

    این گروه در سال ۷۸ به همت «شهرام شعرباف» شکل گرفت و در ادامه شاهرخ ایزدخواه و بابک ریاحی‌پور هم به آن پیوستند. موسیقی راک ایرانیزه شده «اوهام»، یک نکته عجیب دیگر هم داشت که آن اشعار انتخاب شده آن‌ها برای ملودی‌هایشان بود که همه و همه شعرهای حافظ بودند. «نهال حیرت» نخستین آلبوم این گروه بود که در تابستان‌‌ همان سال ضبط و آماده انتشار در بازار موسیقی کشور شد. این آلبوم با یکی از بزرگ‌ترین کمپانی‌های آن زمان قرارداد انتشار هم منعقد کرد. اما وزارت ارشاد در آن سال این آلبوم را اثری غربی و فاقد استانداردهای قانونی دانست تا «نهال حیرت» روی سایت «اوهام» و به صورت کاملا رایگان منتشر شود. همین ماجرا برای ظهور پدیده‌ای کافی بود که سالیان سال انتخاب بسیاری از «عشق راک»‌های ایرانی شد. آلبومی با مولفه‌های موسیقی مدرن زمان خود که ادغام موسیقی راک و سازهای ایرانی از آن معجونی لذیذ ساخته بود. همین تلفیق، آلبوم، آوازه اوهام را به خارج از مرزهای ایران هم برد. ولی طولی نکشید که اعضای این گروه به دلایل شخصی و خانوادگی نتوانستند فعالیتشان را با هم ادامه دهند و در ‌‌نهایت اوهام از هم پاشید.

    حالا پس از این همه سال و اخبار ضد و نقیضی که درباره این گروه در رسانه‌ها منتشر می‌شد، شهرام شعرباف خبر از شروع رسمی فعالیت‌های مجاز این گروه می‌دهد.

    ***
    شهرام شعرباف درباره سیر مراحل اخذ مجوزش در ایران می‌گوید: «قبل از عید بود که تصمیم گرفتم دنبال اخذ مجوز بروم. به هر حال باید برای رسیدن به برخی اهداف تلاش کرد. خود من هر چند زمان زیادی را برای گرفتن مجوز در سالهای گذشته سپری کرده بودم، ولی هرگز نا‌امید نشده‌ام و اعتقاد دارم هنوز هم می‌شود روی آن حساب کرد. درخواستمان را دادیم و برخورد خیلی خوبی هم با ما شد. در این فاصله هم که منتظر جواب درخواستمان بودیم مجوز چند اجرای پژوهشی را به ما دادند که ما در آموزشگاههای مختلف به اجرای برنامه‌های زنده پرداختیم. درخواست کنسرت بزرگ تهران را هم داده‌ایم که گفته‌اند پس از عید در مورد آن تصمیم گیری خواهد شد. من روی این کنسرت خیلی خوش بینم».


    • اجراهای پژوهشی؟

    واژه اجراهای پژوهشی در فرهنگ لغات اهالی موسیقی به برنامه‌هایی اطلاق می‌شود که گروه‌ها و خواننده‌ها می‌توانند در آن برنامه‌ها برای جمع‌های زیر ۴۰۰ نفر به اجرای برنامه زنده بپردازند و در واقع کنسرت‌های خودمانی کوچکی هستند که برای محک زده شدن گروه‌هایی که تجربه اجراهای زنده نداشته‌اند، راهکاری تمرینی است. ذکر این نکته ضروری است که برای این اجرا‌ها مجوز رسمی و قانونی ارشاد حرف اول را می‌زند.

    شعرباف در مورد این اجراهای اخیرش می‌گوید: «به مدت دو هفته و هفته‌ای سه جلسه در کنسرواتوار تهران برنامه داشتیم و و یک هفته قبل از عید هم در آموزشگاه «اوداج» سه سانس به اجرای برنامه پرداختیم که به خوبی هم از اوهام استقبال شد و معلوم شد که «اوهام» هنوز نمرده و زنده است و جاری...»

    ذکر این نکته ضروری است که این گروه با‌‌ همان اعضای اصلی‌اش تجربه اجراهای بزرگ و بین المللی را هم داشتند و در‌‌ همان دوره هم که آلبوم «نهال حیرت» به صورت اینترنتی منتشر شده بود، در برنامه‌ای خیریه در کلیسای «روس ارتودکس» تهران برنامه بزرگی را روی صحنه برده بود. شهرهای برلین، هامبورگ و روستوک آلمان هم شاهد اجراهای بزرگی از «اوهام» بوده که در‌‌ همان مقطع مورد استقبال ایرانی‌های خارج نشین هم قرار گرفته بود.


    • اعضای گروه

    اعضای اصلی اوهام دیگر در کنار هم نیستند. شاهرخ ایزدخواه ساکن انگلیس است و درگیری‌های شخصی و خانوادگی‌اش باعث شده نتواند به ایران سفر کند. بابک ریاحی‌پور هم که در اکثر گروه‌های بزرگ داخلی وظیفه نواختن گیتار بیس را دارد. پس این اجراهای اخیر اوهام با چه کسانی روی صحنه رفته؟. شعرباف در این باره می‌گوید: «من چند سال قبل با یک گروه ایرانی به نام «جوب – جز» در تهران آشنا شدم و کارهای آلبومشان را انجام دادم. سبک کاریشان یک موسیقی «راک – جز» قوی است. هنوز وارد فازهای سطحی و خالتور نشده‌اند و کار خوب و قوی در خفا را با لودگی کارهای سطحی و معروف شدن عوض نکرده‌اند. انرژی دارند و آن روحیات راکر بودن را هنوز حفظ کرده‌اند. اصطلاح جالبی را هم برای گروه خودشان استفاده می‌کنند: «جز تهرونی!». در این اجراهای پژوهشی با آن‌ها روی سن رفتم و چون از کارشان هم خیلی راضی‌ام. احتمالا برای اجراهای رسمی هم با چند نفر از آن‌ها کار خواهم کرد و روی صحنه می‌روم. ولی قطعا چند نوازنده هم باید به تیم اضافه شوند که هنوز نتوانسته‌ام گزینه‌های مناسبی را پیدا کنم.»

    این هنرمند در مورد احتمال حضور مجدد «بابک ریاحی‌پور» در اوهام نیز گفت: «صحبتی در این مورد هنوز نشده. بابک خیلی سرش شلوغ است و هنوز در این مورد فکر نکرده‌ام. خود من خیلی دوست دارم که بابک باشد. به هر حال از میان اعضای گروه اولیه، بابک فقط ایران است. اگر بابک باشد می‌توان آن عطر و بوی «اوهام» اولیه را بیشتر در گروه حس کرد. به نظرم اورجینال‌تر است. ولی با همین بچه‌های جوان هم در همین اجراهای پژوهشی نشان دادیم که می‌شود به آن اوهام واقعی نزدیک و نزدیک‌تر شد. خود من که خیلی امیدوارم. خیلی...»


    • آینده؟

    شعرباف در سال ۸۳ و پس از بازگشت به ایران مجموعه آثار منتشر نشده اوهام را در قالب آلبومی به نام «آلوده» منتشر کرد تا هواداران اوهام خوشحال‌ترین آدم‌های زمین شوند! شعرباف ولی در مورد فعالیت‌های جدید و رسمی‌اش می‌گوید: «آلبوم سلوی خودم را در بهار امسال ضبط خواهم کرد و امیدوارم تا اواخر تابستان آنرا وارد بازار موسیقی کشور کنم. شاید نکته جالب این آلبوم این باشد که همه شعرهای آن را خودم سروده‌ام و خبری از اشعار حافظ نیست. کنسرت‌های رسمی و سپس انتشار رسمی آثار «اوهام» هم از دیگر برنامه‌های امسال من است که با توجه به قول‌های مساعدی که گرفته‌ام به اجرایی شدن آن‌ها به شدت امیدوارم. سال قبل هم که با شاهرخ در انگلیس دیدار داشتیم به این نتیجه رسیدیم که با توجه به امکانات جدید تکنیکی و پیشرفت تکنولوژی، خیلی راحت می‌توانیم با هم به صورت اینترنتی ارتباط داشته باشیم و همکاریمان را باز هم از سر بگیریم. بخاطر همین است که به انتشار یک آلبوم قوی با‌‌ همان حال و هوای «اوهام» اصلی و قدیمی خوش بین‌ام. خود شاهرخ هم خیلی علاقمند است که این همکاری از سر گرفته شود. من برای آن لحظه شماری می‌کنم.»


صفحه 2 از 4 نخستنخست 1234 آخرینآخرین

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/