طراحی
در Nokia X3 دیگر از گوشه های گرد و طراحی منحنی واری که نوکیا اخیرا در گوشی هایش از آن ها استفاده می کرد ، خبری نیست و این بار با خطوطی مستقیم روبرو هستیم. پلاستیک نرم به کار رفته در پشت گوشی و جلوه فلزی مانند صفحه کلید و پشت قسمت لغزنده گوشی به راحتی با ظاهر زیبای آن ترکیب می شوند.
نمای جلویی گوشی همانند نمای جلویی گوشی های کشویی کلاسیک نوکیاست. در این قسمت صفحه نمایش گوشی و دو نوار رنگی در هر سمت قرار دارند.در سمت چپ سه کلید اختصاصی موسیقی قرار گرفته اند . خطوط قرمز رنگ به یاد ما می آورند که با یک گوشی XpressMusic طرف هستیم. در زیر صفحه نمایش صفحه کلید استاندارد سری 40 قرار گرفته است که در کنار کلیدهای کنترلی و کلیدهای مکالمه قرار دارد.
گوشی خروجی صدای مخاطب در مرکز و بالای صفحه نمایش و لوگوی نوکیا قرار گرفته است . این گوشی فاقد سنسور محدود کننده نور است و روشنایی صفحه نمایش آن قابل تنظیم نیست . کلیدهای اختصاصی موسیقی باریک هستند اما فشار دادن آن ها اصلا مشکل نیست.
![]()
صفحه نمایش 2/2 اینچی در مقایسه با اندازه کلی گوشی Nokia X3 کوچک به نظر می رسد و ظاهر گوشی را خراب می کند و گوشی را ارزان قیمت جلوه می دهد. گرچه این صفحه نمایش ارزان به نظر می رسد اما ظاهر خارجی گوشی آنرا تا حدی جبران می کند.
هنگامی که گوشی را روشن می کنید ، ناامیدی از کیفیت صفحه نمایش بیشتر از پیش می شود. درخشندگی صفحه نمایش ضعیف است و رنگ ها ، رنگ و رو رفته به نظر می آیند. زوایای دید هم بسیار باریک هستند . اگر مستقیما به صفحه نمایش نگاه نکنید ، رنگ های تصاویر کم رنگ و کم رنگ تر دیده خواهند شد. خوانایی در برابر تابش نور آفتاب هم به نسبت سایر گوشی های نوکیا ، بسیار ضعیف است .
در کل ، کیفیت صفحه نمایش تنها در حدی است که بتواند صفحه نمایش های رنگی را که چند سال پیش وارد بازار شده اند(مثلا کیفیت CTSN) را پشت سر بگذارد.
![]()
در زیر صفحه نمایش کلید 4 جهته قرار گرفته است و در طرفین آن کلیدهای کنترلی و کلیدهای آغاز و پایان مکالمه قرار گرفته اند. لبه های کلید چند جهته برجسته است و فشردن آن ها به آسانی و خوبی صورت می پذیرد. کلیدهای کنترلی و آغاز و پایان مکالمه کاملا مسطح هستند و در هنگام فشردن آن ها کل صفحه ی پلاستیکی که در زیر آن ها قرار داده شده است ، به لرزه در می آید. کلید های بازخورد خوب و رضایت بخشی دارند.
با باز کردن گوشی ، صفحه کلید آن نمایان می شود که تمامی بخش پایینی آن را اشغال می نماید. صفحه کلید مسطح است و نمادهای روی آن به صورت برجسته نگاشته شده اند. صفحه کلید ظاهری فلزی مانند دارد. برآمدگی هایی افقی و عمودی کلید ها را از هم جدا می کنند و تشخیص آن ها را از یکدیگر تنها با لمس شان ممکن می سازند.
ردیف بالایی از ردیف های دیگر بزرگتر است و فضای زیادی هم در بالای خود دارد. اگرچه نمی توان آن را با صفحه کلیدهای خاص گوشی های پیام رسان مقایسه کرد اما براحتی می تواند نیازهای کاربران عادی را بر آورده سازد. اسپیکر گوشی هم در زیر صفحه کلید قرار گرفته است و ظاهر فلزی مانند آن گوشی را جذاب تر می سازد.
![]()
وقت آن رسیده است که درباره نکته مایوس کننده بزرگ دیگر Nokia X3 بعد از صفحه نمایش آن سخن بگوییم. قسمت لغزنده گوشی از حالت فنری استفاده می کند اما به دلیل اصطکاک بیش از حد بین دو سطح کشویی گوشی ، این حالت فنری بلااستفاده باقی می ماند.
احساس لغزاندن پلاستیک روی پلاستیک اصلا احساس خوشایندی نیست. نکته عجیب دیگر این است که بین دو قسمت کشویی گوشی حدود یک میلی متر فضای خالی وجود دارد که احساس بدی را ایجاد می کند.
در کناره بالایی Nokia X3 پورت microUSB گوشی در زیر یک پوشش پلاستیکی مناسب قرار گرفته است. در کنار آن ، سوکت صوتی استاندارد 3/5 میلی متری و پورت استاندارد شارژرهای نوکیا دیده می شود که هیچ کدام از آن ها از محافظ خاصی بهره نمی برند. شارژ گوشی از طریق پورت microUSB نیز امکان پذیر است اما شارژ اصلی عرضه شده از یک پورت 2 میلی متری استفاده می کند.
![]()
![]()
یکی از اسپیکرهای گوشی که در کناره بالایی آن قرار گرفته است ، دو قسمت کشویی را از همدیگر در بالای گوشی جدا می کند. کناره پایینی گوشی تقریبا خالی است و جز اسپیکر گوشی چیز دیگری در آن دیده نمی شود.
کناره های چپ و راست گوشی به طرز خوبی طراحی شده اند. کناره سمت چپ اسلات کارت حافظه microSD را در زیر یک پوشش و همین طور روزنه مخصوص بند گوشی را در خود جای داده است . در کناره سمت راست کلیدهای تنظیم صدا و کلیدهای دوربین قرار دارند.
![]()
![]()
![]()
پشت گوشی از پلاستیک نرم مات ساخته شده است که ضد اثر انگشت است و لمس آن بسیار خوشایند است. بافت نقطه نقطه ای که در بالا و پایین به کار رفته است ، سبب شده است که یکنواختی این بخش از گوشی از میان برود .لوگوی حکاکی شده نوکیا و دوربین 3.2 مگاپیکسلی که با یک قاب فلزی احاطه شده است ، از دیگر چیزهای مورد توجه در این بخش هستند.
در هنگام باز بودن ، ظاهر فلزی مانند قسمت لغزنده گوشی به افزایش احساس استحکام آن کمک می کند.
لنز دوربین که با شیشه ای پوشانده شده است ، همواره در معرض خطر قرار دارد و باید همیشه مراقب باشید تا دچار خراشیدگی نگردد.
![]()
کاور باتری به راحتی از جای خود خارج می شود و در جای خود هم به خوبی محکم می شود. در زیر آن یک باتری 860 میلی آمپری Bl-4CT از نوع Li-Ion و شیار سیم کارت در زیر باتری دیده می شوند.
Nokia X3 در هنگام استفاده احساس خوبی به کاربر منتقل می کند ، گرچه مکانیزم نامناسب کشویی گوشی تا حدودی به این حس صدمه می زند. البته باید صفحه نمایش بسیار بد گوشی را هم به آن بیافزاییم.
پلاستیک مات ضد اثر انگشت در پشت گوشی با ظاهر فلز مانند خود ، X3 را زیباتر و البته تا حدودی جدی تر جلوه می دهد. ظاهر گوشی در کل تقلیدی از Nokia X6 است اما X6 از عناصر گران قیمت استفاده می کند د رحالیکه X3 هیچ ادعایی در این مورد ندارد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)