زيره: گياهي 2 ساله با ارتفاع حداكثر 60 سانتيمتر كه بذر آن عطر و طعمي شگفتانگيز دارد، در هوايي آفتابي و خشك عمل ميآيد و بيشترين مورد مصرف آن در آشپزي هندي، عربي، تركي و ايراني است.
موارد مصرف: ايرانيها معمولا زيره را در پلو آن هم گهگاه استفاده ميكنند اما زيره سياه به همراه انواع كلم، سيبزميني و شلغم نهتنها غذاي شما را خوشعطر ميكند بلكه از نفخ معده نيز جلوگيري ميكند. همچنين در تهيه انواع كيك، بيسكويت و پاي نيز كاربرد دارد.
گشنيز: از زيباترين و پرمصرفترين سبزيهاست. در بهار و هنگام رشد كامل، گلهاي صورتي و سفيد ميدهد و دانه آن يكي از پركاربردترين ادويهها در آشپزي و پزشكي سنتي است.
موارد مصرف: در آشپزي مكزيكي، هندي و تايلندي بسيار استفاده ميشود. در ايران به صورت تازه و در سبزي خوردن و در بعضي سبزيهاي تركيبي براي خورشها مانند قليه، قورمهسبزي و مرغ ترش كاربرد دارد. مصرف گشنيز را همراه قارچ، گل كلم و انواع خوراكيهاي گوشتي امتحان كنيد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)