مزايا و معايب منابع آب کارستي
منابع آب کارستي نسبت به منابع آب آبرفت ها داراي مزايايي است به عنوان مثال:
در بعضي از نقاط به ويژه نواحي دورافتاده جنوب کشور، منابع آبرفتي محدود است و يا از لحاظ کيفي مناسب نيست در حالي که در همين مناطق غالباً منابع کارستي عظيم و در سطح وسيعي وجود دارد.
معايب آب کارستي يکي اين است که اگر عمق چاهي که حفر مي شود، خيلي زياد باشد، پمپاژ آب خود مسئله است. اما اگر آرتزين باشد خيلي خوب است و مسئله اي ايجاد نمي کند. خوشبختانه حداکثر عمق چاه هائي که تاکنون در مناطق آهکي حفرشده از 300-400 متر ***** نکرده است.
ديگر اينکه در مواردي ممکن است حفر چاه هاي عميق در مناطق آهکي باعث کاهش آب و يا خشک شدن آب چشمه هاي آهکي آن در مناطق آهکي باعث کاهش آب چشمه هاي آهکي آن منطقه گردد. اما به موجب گزارش يکي از کارشناسان در سمينار آب کشور در سال 1360 بعضي از چاه ها که بين 8 تا 10 سال است مورد بهره برداري قرار ميگيرد اثر زيادي در کاهش آبدهي چشمه ها نداشته باشد. و خلاصه در مواردي ممکن است منابع آب کارستي از يکجا رخنه يا راهي براي خروج پيدا کند و خارج شود و مخزن آن خالي گردد به طوري که در محل مورد نظر ديگر نتوان از آن استفاده کرد. البته اين موضوع در مورد چشمه هاي آهکي و يا آب جمع شده در بعضي از مخازن که پس از تخليه، تشکيل غار را مي دهد، بيشتر صدق مي کند.14810 1
نمايي شماتيک از توپوگرافي کارست