صفحه 5 از 7 نخستنخست 1234567 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 41 تا 50 , از مجموع 67

موضوع: جغرافیای آب ها

  1. #41
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2045
    Array

    پیش فرض

    خصوصيات باکتريولوژيکي آب هاي زيرزميني
    به استثناي بعضي از آبهايي که از چشمه هاي عميق حاصل مي شوند، آب هاي طبيعي هميشه حاوي ميکروب هائي مي باشند که از هوا يا سطوح خاک (پوشش گياهي) نتيجه مي شوند.
    آب طبيعي ممکن است حاوي چندين باکتري تا چندين هزار باکتري در يک ميلي ليتر باشد، بدون آن که آلوده باشد (حدودي را که براي آب هاي آشاميدني قابل قبول تلقي مي گردد). به نظر مي رسد وفور ميکروب بستگي به ph بالا، درجه حرارت، ترکيب شيميايي خاک به ويژه ميزان اکسيژني داشته باشد که آب در طول مسافت زيرزميني در خود حل مي نمايد.
    عمده ترين خطر آلودگي آب ها به وسيله باکتري هايي است که منشاء روده اي دارند. اين باکتري ها حاصل نفوذ آب چاه هاي فاضلاب، گنداب ها، مزارع و به طور کلي ارتباط آب ها با موادي است که ناشي از تجمع هاي انساني يا حيواني مي باشد. کولي باسيل ها (اشريشياکولي) عموماً مهمتر هستند و حضور آنها در آب نشانه حتمي از يک آلودگي با همه اجرام ميکروبي خطرناک تر ديگري است که ممکن است به همراه آنها بوده باشند (ميکروب هاي بيماري زا و ويروس ها). به عقيده فورنيه تقريباً شيوع کليه امراض به ويژه حصبه ناشي از انتشار آب هاي آلوده و به ويژه آب هاي حاصل از زمين هاي آهکي مي باشد. بهترين وسيله براي از بين بردن آلودگي ميکروبي آب ها نفوذ دادن آن ها بر روي آبرفت هاي هوادار مي باشد.
    در اصل تصفيه طبيعي، به طور موثر منحصراً در زمين هايي با قابليت نفوذ کم صورت مي گيرد که مجاري موئينه اي را در دسترس آب قرار مي دهند. زمين داراي قابليت نفوذ زياد، زميني است که به آن نمي توان اعتماد کرد. در سنگ هاي گرانيتي و بر روي دشت ها نوعي آرن هاي گرانيتي (ماسه هاي گرانيتي) تشکيل مي شود که شکاف ها را مسدود مي نمايد. سنگ هاي بازيک متبلور رس هائي را ايجاد مي نمايند که نفوذ پذيري توده را کم مي کنند. در مناطقي که خاک از جريان هاي گدازه پوشيده شده است، اغلب ذخاير مهمي از آب در شکاف هاي کم دامنه و حفره هاي سنگ وجود دارد. اگر گدازه به وسيله اسکوري ها پوشيده شده باشد، تصفيه قطعي است. اگر اسکوري ها برداشته شده باشند، مصرف آب براي شرب ممکن است خطرناک باشد، زيرا جريان گدازه با شکاف هاي عريض که ناشي از تقليل حجم آن مي باشد، موجب تشکيل «رزورژانس هايي» به همان نحو مي گردد که در زمين هاي آهکي وجود دارد. زمين هاي ماسه سنگي ممکن است تصفيه کافي داشته باشند، زيرا سطوح اتصالي بين لايه ها که براي عبور آب به کار مي روند تدريجاً توسط مواد حاصل از تخريب سنگ يعني از شن پر مي گردند. به علاوه زمين در محل رخنمون آنها توسط سنگ هايي که کم وبيش تجزيه شده اند پوشيده مي باشد.
    در زمين هاي آهکي هيچ نوع تصفيه اي وجود ندارد زيرا مجاريي که توسط آب دنبال مي شوند، دائماً بعلت حلال بودن آبي که کم و بيش حاوي انيدريد کربنيک مي باشد تعريض گرديده اند. بدين ترتيب آبي که از آهک خارج مي شود يا از چندين زمين به تصرف گرفته مي شود اگر در منطقه مسکوني باشد مورد سوءظن مي باشد.
    با اين همه چشمه هاي مناطق آهکي فوراً جلب نظر مي کنند. در حقيقت آنها آب فراواني را در اختيار قرار مي دهند که اغلب روشن و زلال مي باشد و لذا انسان ترديدي از نظر استفاده از آن ها به استناد چشمه هايي که از زمين هاي ديگر منشاء مي گيرند به خود راه نمي دهد در نتيجه عيوب ناشي از تصفيه ناکافي به ثبوت رسيده است که استفاده از آب بعضي از چشمه ها موجب انتشار اپيدمي مي گردد و لذا عقيده بر اين است که بايست به طور کلي کليه آب حاصل از تشکيلات آهکي را به دور ريخت.
    آب چشمه ها (سفره هاي آب زيرزميني) به طورکلي حائز کيفيت مطلوبي مي باشد.
    يک توده کارستي که از آبرفت پوشيده شده است مانند زمين داراي قابليت نفوذ کم عمل مي کند و آبي با کيفيت خوب دارد. يک اگزورژانس کارست که از آبرفت پوشيده نشده باشد در صورتي مي تواند حائز کيفيت مطلوبي باشد که پيرامون نقاط تغذيه آن هيچ نوع حفره مشکوکي وجود نداشته باشد و به ويژه هيچ گونه تجمع انساني بر روي آن متمرکز نشده باشد. در عوض آب يک چشمه که به دارا بودن کيفيت خوبي شهرت دارد، ممکن است در دوره فرونشيني آب، در نتيجه انحراف آب هاي آلوده که معمولاً سطحي پايين تر از سطح سفره اصلي قرار دارند در نتيجه پايين رفتن سطح آب سفره اصلي درآن فروريزند و آن را آلوده نمايند.
    به طور کلي ميکروارگانيسم هاي خطرناک براي انسان، اغلب توسط خود او و حيوانات اهلي، فضولات آنها و... منتشر مي گردند. بنابراين مناطق مسکوني بزرگترين خطر براي سرايت آلودگي آب ها ايجاد مي نمايند.


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  2. کاربر مقابل از M.A.H.S.A عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  3. #42
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2045
    Array

    پیش فرض

    آلودگي آبهاي زيرزميني
    استفاده بيش از حد از منابع طبيعي و توليد فراوان محصولات زائد در جامعه مدرن، غالباً آب هاي زيرزميني را مورد تهديد قرار داده و سبب آلودگي هاي زيادي گرديده است. اين تنزل کيفيت آب هاي زيرزميني ممکن است در روي سطوح وسيع از دشت ها يا منابع انتشار دهنده بر اثر فرو نشست عمقي از مزارع کشت شده متراکم نتيجه شود، يا به وسيله منابع نقطه اي نظير مخازن فاضلاب محل دفع زباله ها، گورستان ها، خاک هاي بيرون آورده شده از معادن، محل هايي که نفت ريخته شده و ساير حوادث ديگر که آلوده کننده ها را به داخل محيط هاي زيرزميني وارد مي کنند، حاصل شود. امکان ديگر عبارت است از آلودگي توسط امتداد خطي آب با کيفيت ضعيف، نظير نشست از رودخانه هاي آلوده يا داخل شدن آب شور از اقيانوس ها.
    به علت اينکه حرکت آب زيرزميني بسيار کند مي باشد، بعد از شروع آلودگي بايد سال ها بگذرد تا آب تحت تأثير قرار گرفته، در چاهي ظاهر گردد و روي همين اصل، سال هاي زيادي لازم است تا لايه هاي آبدار آلوده شده، بعد از اين که منبع آلودگي حذف گرديد، به حالت نخستين برگردد. اين تأخير طولاني مي تواند به رها کردن اجباري چاه ها منجر شده و ممکن است توسعه منابع ديگر آب را با بهاي گزاف ملزم سازد. بدين جهت، جلوگيري از آلودگي بهترين طريق حفاظت کيفيت آب هاي زيرزميني است. در هر صورت، حرکت کند آب هاي زيرزميني، موقعي که آلودگي ها از نوع راديواکتيو، از نظر بيولوژيکي حاوي باکتري ها و ويروس ها که به مرور زمان به ترتيب تنزل حاصل نموده، تجزيه گرديده، و يا مي ميرند باشند، يک پارامتر مناسب درنظر گرفته مي شود (حرکت کند). درآن حالات، زمان نگه داشت طولاني آب هاي زيرزميني ممکن است اساساً به خارج شدن کامل مواد نامطلوب منجر گردد.
    موقعي که آلودگي آب هاي زيرزميني به وسيله حرکت آب آلوده از سطح خاک يا از ناحيه آب هاي ثقلي فوقاني به طرف پايين باشد (فرونشست عمقي از مزارع کشاورزي، شستشوي محل هاي دفع زباله ها يا مخازن، فاضلاب و غيره)، غلظت آلوده کننده ها در قسمت فوقاني آب هاي زيرزميني زيادتر خواهد بود. بدين ترتيب، نمونه آب هاي زيرزميني جهت آشکارسازي شدت آلودگي تا حد امکان بايد از نزديکي سطح آزاد برداشته شود. آب هاي شور يا محلول هاي ديگر که داراي چگالي زيادتري نسبت به آب هاي زيرزميني هستند به طرف کف لايه آبدار حرکت خواهند کرد. بعد از اينکه آب آلوده به آب زيرزميني رسيد، گرايش حرکت جانبي در جهت حرکت آب زيرزميني دارد. وقتي آب از منبع آلوده کننده دورتر مي رود غلظت آلوده کننده ها در نتيجه پراکندگي و ساير رقيق کننده ها کاهش حاصل مي کند.


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  4. کاربر مقابل از M.A.H.S.A عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  5. #43
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2045
    Array

    پیش فرض

    جنبه هاي منفي آلودگي آبهاي زيرزميني
    آلودگي آب هاي زيرزميني اثرات مضري را در اکوسيستم دارد که از آن جمله مي توان به موارد زيراشاره نمود:
    1- ورود موادآلي آلوده کننده در آب هاي زيرزميني سبب کاهش ميزان اکسيژن محلول شده، ضمن توليد مواد مضر نظير H2S کندي عمل معدني شدن مواد را نيز موجب مي شود.
    2- اتروفيکاسيون يا مغذي شدن (Eutrophication) در آب هاي زيرزميني همچون آب هاي سطحي مي تواند در اثر ورود مواد آلاينده حاوي مواد مغذي پديدار شود.
    ورود فاضلابهاي آلوده غني از مواد آلي و يا اسيدي به آب هاي زيرزميني سبب مي شود ترکيبات آهني غير محلول (Fe+2)، به صورت محلول (Fe+3) درآيند. اين ترکيب محلول در تماس با آبهاي زيرزميني غيرآلوده که داراي PH خنثي و اکسيژن کافي بوده سبب رسوب ترکيبات آهن (Fe+3) و بسته شدن فضاهاي موجود در رسوبات شده و در نهايت سبب تخريب اکوسيستم آب هاي زيرزميني مي شود. در استفاده از آب هاي زيرزميني در محل هايي که آب شرب از رسوبات غني از آهن محلول به درون شبکه پمپ مي شود خطر مسدود شدن لوله ها در اثر رسوب ترکيبات آهن وجود دارد. در اين رخداد باکتري هاي اکسيد کننده آهن نقش مهمي دارند.
    کودها و آفتکشهايي که در کشاورزي کاربرد دارند از جمله آلاينده هاي شيميايي آب هاي زيرزميني مي باشند. در سال 1976،Smith وMiller نشان دادند که ازت مورد استفاده به صورت کود در کشاورزي دليل غلظت بالاي نيترات (NO-3) در آب زيرزميني عميق مي باشد. در برخي از مناطق آمريکا، ميزان غلظت نيترات (NO-3) در آب زيرزميني از 90 ميلي گرم در ليتر (حدمجاز) فراتر مي رود.
    ورود فسفات مورد استفاده در کشاورزي در آب هاي زيرزميني عاملي براي پيرشدن آب هاي سطحي مي باشد. در سال 1976، Lee نشان داد که عامل پير شدن درياچه اي در آمريکا وجود فسفر مورد استفاده در کشاورزي و راهيابي آن به آب زيرزميني مي باشد. ذخيره سازي آب هاي زيرزميني براي مدت طولاني دشوار بوده و احتمال آلودگي آنها مي رود. در سال 1976، Holzer در خصوص ذخيره سازي آب در سفره هاي زيرزميني و آلودگي آن توسط مواد روغني ناشي از حوادث را مورد مطالعه قرار داد. رسوب آهن توسط باکتري هاي اکسيدکننده آهن در اطراف چاه هاي آب شرب توسط Martinell وHalberg در سال 1976 مورد بررسي قرار گرفت.
    فاضلابهاي صنعتي از آلوده کننده هاي مهم آب هاي زيرزميني بوده که با دارا بودن مواد مضر مختلف مي توانند آب هاي زيرزميني را به شدت آلوده سازند. يکي ديگر از عوامل عمده آلودگي آب هاي زيرزميني نشست مواد نفتي از مخازن زيرزميني پوسيده مي باشد.
    شيرابه زباله ها نيز از جمله مواد آلوده کننده آب هاي زيرزميني مي باشد. اين مواد در اثر عدم دفن اصولي زباله ها به آب هاي زيرزميني راه يافته و سبب آلودگي سفره هاي آب زيرزميني مي شوند.14792 1
    نمايي شماتيک از نحوه آلوده شدن (Eutrophication) محيط توسط فعاليتهاي انساني


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  6. کاربر مقابل از M.A.H.S.A عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  7. #44
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2045
    Array

    پیش فرض

    اصلاح آبهاي زيرزميني
    روش هاي متعددي براي رفع آلودگي آبهاي زيرزميني به کار گرفته مي شوند که اهم آنها عبارتند از:
    اصلاح آب زيرزميني و خاک از طريق تزريق هوا
    در اين روش (In Situ Air Sparging With Soil Vapor Extration) رفع آلودگي آب زيرزميني و خاک در محل از طريق تزريق هوا و استخراج بخارات از سفره آب و خاک صورت مي گيرد. اين روش سبب کاهش سريع ترکيبات آلي فرار از بخش زير سطح ايستابي آب زيرزميني مي شود.14793 1
    نحوه اصلاح آب زيرزميني از طريق تزريق هوا14793 2
    اصلاح بيولوژيکي آب در محل


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  8. کاربر مقابل از M.A.H.S.A عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  9. #45
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2045
    Array

    پیش فرض

    اصلاح به روش مخلوط جريان هوا و موجودات ميکروبي در محل
    دراين روش (In Situ Bioventing Combined With Low Flow) يا(Biosparging Air Sparging) هوا به ملايمت همراه با موجودات ميکروبي در آب زيرزميني تزريق شده، ترکيبات آلي فرار در محل تجزيه شده، بخارات خروجي کاهش يافته و در نتيجه تصفيه گازهاي خروجي کاهش مي يابد. شکل زير اين عمليات را نشان مي دهد.
    14794 1


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  10. کاربر مقابل از M.A.H.S.A عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  11. #46
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2045
    Array

    پیش فرض

    جمع آوري آلاينده هاي گازي از طريق ايجاد خلاء و تصفيه آنها
    در اين روش (Vacuum Enhanced Pump and Treat) با ايجاد خلأ در سطح زمين بخارات موجود در خاک و آب زيرزميني آلوده خارج مي شوند. اين روش بسيار موثر در محيط هايي با نفوذ پذيري کم (سيلت و رس) مي باشد.
    خروج آب آلوده و تصفيه آن در خارج از محل آلودگي
    دراين روش (Pump and Treat) آب زيرزميني آلوده را توسط پمپ خارج ساخته سپس توسط يکي از روش هاي تصفيه فاضلاب آن را مورد تصفيه قرار مي دهند. اين روش در سفره هاي قابل نفوذ بيشترين تأثير را دارد.
    اصلاح با استفاده از گياهان
    در اين روش (Phytoremediation) از گياهان بيد، يونجه، ني، لويي، سنبل آبي و ... براي تصفيه آبهاي آلوده زيرزميني طي فرايند جذب، تجزيه و تحليل ترکيبات مضر استفاده مي شود. در اين طريق برخي از مواد آلاينده معدني در آب ها به عنوان عناصر حياتي رشد گياهان بوده که از طريق ريشه به سهولت جذب مي شوند. همچنين فلزات سنگين مي توانند در بافت گياهان تراکم يافته از محيط آبي خارج شوند. ترکيبات آلي از جمله آفت کش ها توسط گياهان جذب شده، مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته و ماهيت اوليه خود را از دست مي دهند.
    اصلاح خاک رس آلوده به وسيله جريان الکتريکي
    اين روش ( Electrokinetic Remediation of Contamination Clay) به ويژه در رفع آلودگي فلزات سنگين و موادي که مي توانند حالت يونيزه بگيرند (به عبارتي داراي بار الکتريکي هستند) در خاک هاي رسي استفاده مي شود.


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  12. کاربر مقابل از M.A.H.S.A عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  13. #47
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2045
    Array

    پیش فرض

    اهميت موجودات آبهاي زيرزميني در فرايند خودپالايي
    آبهاي رونده غيرآلوده داراي اجتماعات زنده متنوع و فراوان بوده ولي در آبهاي آلوده تنوع به سرعت کاهش مي يابد. پژوهش Husmann در سال 1976نشان داد که فاضلابهاي تخليه شده در دشت سيلابي (Fulda) سبب آلودگي آبهاي زيرزميني تا عمق 5/2 مترمي شود. در چنين آبهايي تقاضاي KMnO4 براي اکسيداسيون مواد بالا و ميزان اکسيژن پايين بوده، فراواني جمعيت جانوري نيز پايين است. در عمق 3 متري ميزان مواد آلي کم بوده اکسيژن محلول وضعيت بهتري داشته و موجودات جانوري داراي فراواني بالا مي باشند. پژوهش Curds در سال 1975 نشان داد که سيستم هاي تصفيه بيولوژيکي (لجن فعال) در مجاورت اجتماع باکتري ها و پروتوزوآ داراي راندمان بهتري نسبت به حضور فقط باکتري ها مي باشند. درحالت اول آب صاف و در حالت دوم جرياني با کدروت بيشتر حاصل خواهد شد. تجربه Brink در سال 1976 در عمل ***** کردن توسط شن نشان داد که حداکثر معدني شدن مواد آلي در لايه هاي سطحي فيلتر، نسبت مستقيم با جمعيت جانوري محل هاي مذکور دارد. در زيستگاه هاي آب زيرزميني سطحي واقع در بستر آبهاي رونده نيز فرآيندي مشابه با آب زيرزميني عميق انجام مي گيرد.
    انواعي ديگر از تصفيه آبهاي زيرزميني
    در صورت مشاهده مظهر چشمه اي از آب زيرزميني که برخاب آن در طول سال براي مصرف مورد نظر کافي به نظر مي رسد، بايستي اختصاصات فيزيکي و ترکيب شيميايي آن را تعيين نمود و اگر از اين آب براي شرب استفاده مي شود بايد به تجزيه باکتريولوژيکي آن اقدام نمود. به علاوه بهتر است حتي الامکان پيرامون محل تغذيه آب را بشناسيم. تنها در اين صورت است که بايد اقدام به بهبود مصنوعي کيفيت آن پرداخت.
    در حقيقت آب قابل شرب بايد خنک، روشن، زلال، بي رنگ، بي بو، بدون طعم نامطبوع و هم چنين هوادار باشد.
    ترکيب شيميايي حد آبي که به عنوان آب قابل شرب تلقي مي گردد با عادت مصرف کنندگان تغيير مي نمايد. به عقيده فورمايه آبي که حداکثر املاح محلول آن 57 در 100.000 باشد قابل شرب تلقي مي گردد. امروزه اين مقدار را حد بالايي شوري آب مطبوع مي دانند، ولي پذيرفته شده است که انسان بدون ناراحتي و براي مدت نسبتاً مديدي مي تواند آبي را که 250 در 100.000 کلرورسديم داشته باشد مصرف نمايد.
    در بالاتر از 250 و تا 500 در 100.000 استفاده از آب نبايد ادامه يابد و تنها مي توان به طور متناوب از آن استفاده نمود. بالاتر از 500 در 100.000 آب به راحتي توسط ارگانيسم پذيرفته نمي شود.
    کربنات کلسيم که از ميزان حلاليت کمي برخوردار است، به آساني از لحاظ شيميايي تغيير شکل مي يابد. کربنات هاي قليايي بيشتر مزاحمند. کربنات هاي قليايي خاکي و آهن موجب ايجاد قشرهاي رسوب مي گردند. کلرور سديم موجود به مقدار کم (حداکثر تا 10ميلي گرم در ليتر در چشمه هاي غيرمعدني و گرم) از منشاء طبيعي مي باشد. در صورتي که مقدار آن از حد ذکر شده بيشتر باشد اصولاً بايد ارتباطي بين چشمه و مواد نفوذي از منشاء مناطق مسکوني وجود داشته باشد که البته وجود چنين وضعي از يک آلودگي خبر مي دهد.


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  14. #48
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2045
    Array

    پیش فرض

    آزمايش هاي تعيين قابليت شرب
    از نظر شيميايي تعيين دقيق حدود قابليت شرب آب امري مشکل است. امروزه پذيرفته شده است که سختي آب بايد کم تر از 30 درجه باشد (درجه هيدرومتري فرانسوي). به علاوه لازم است مقدار کلرورهاي آب کم تر از 250 ميلي گرم در ليتر بوده، هم چنين مقادير نيترات ها، نيتريت ها و مواد آلي آن بايد بسيار کم باشد (کم تر از 2 ميلي گرم در ليتر). از طرف ديگر مقادير مجاز مواد متشکله معدني بيش و کم سمي آب به قرار زير مي باشند:
    آهن: کمتراز 0/2x10-6 منگنز: کمتر از 0/1x10-6 کرم: پايينتر از آستانه سنجش روي: کمتر از 5x10-6مس: کمتر از 1x10-6 سرب: کمتر از 0/1x10-6
    فلوئورها: کمتراز 1x10-6 سلنيوم : کمتر از 0/05x10-6 آرسنيک: کمتر از 0/05x10-6 سيانور: پايينتر از آستانه سنجش کلر آزاد: کمتر از 0/1x10-6
    ترکيبات فنولي برابر صفر.
    از نظر باکتريولوژيکي حدود دقيقي براي اجرام معمولي وجود ندارد. امروزه پذيرفته شده است که آب با ترکيب مناسب بايد حاوي کمتر از 30 تا 50 جرم در هر سانتي متر مکعب باشد (شمارش بر روي ژلاتين در 22 درجه سانتي گراد) و کمتر از اين تعداد در صورت کشت در 37 درجه سانتي گراد.
    تصرف گيري آب هاي زيرزميني
    تصرف آب عبارت است از در کانال قرار دادن تمام آب از نقطه ظهور تا منطقه بهره برداري و هم چنين جلوگيري از انواع آلودگي هايي است که ممکن است در مظهر آن توسط آب هاي سطحي ايجاد گردد. آب هميشه بايد در داخل ژيزمان زمين شناسي آن در تصرف گرفته شود.
    موجودات آب زيرزميني به عنوان شاخص هاي بيولوژيکي
    حضور اجتماعات حياتي فراوان و متنوع در محيط آبي نشانگر وجود چرخه آب با کيفيت خوب در اکوسيستم آبي مي باشد. وجود تنوع فراوان موجودات آب زيرزميني در چاه ها مي تواند نشان دهنده آب با کيفيت خوب باشد که عمدتاً از بخش هاي عميق سرچشمه گرفته اند. حضور جانوران سطحي و باکتري ها که در آبهاي سطحي آلوده زيست مي کنند نظير Sphaerotilus natans و Ulothrix Polyspora ممکن است انعکاس دهنده شرايط نامطلوب آب زيرزميني و دليلي بر راهيابي آب سطحي آلوده به آب زيرزميني باشد.


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  15. #49
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2045
    Array

    پیش فرض

    موجودات آبهاي زيرزميني
    موجودات زيستگاههاي آب هاي زيرزميني (Groundwater biota) همچون زيستگاههاي خشکي از تنوع نسبتاً بالايي برخوردارند به طوري که مي توان بسياري از موجودات هم خانواده موجودات زميني را در آنجا يافت. موجودات زير را مي توان در آب هاي زيرزميني يافت:
    جلبک ها
    جلبک ها ((Alga در لايه هاي سطحي رسوبات يافت شده و به دليل فقدان نور هرگز در آب هاي زيرزميني عميق يافت نمي شود.
    باکتري ها
    باکتري ها (Bacteria) به خوبي در زيستگاه آب زيرزميني و با بيشترين تعداد در لايه هاي سطحي رسوبات حضور داشته و گروه هاي بيماريزاي کلي (Coli) به سرعت در لايه هاي عميق رسوبات کاهش مي يابند. در آبهاي زيرزميني باکتريهاي (Autotrophic) Chemosynthetic زندگي مي کنند.
    پروتوزوآ
    از مهمترين پروتوزوآ (Protozoa)، Foraminifera بوده که در عمق 80 متري در آب هاي زيرزميني شور آسياي مرکزي يافت مي شوند. اين گروه به طور وسيعي در آب هاي سطحي دريايي گسترش يافته و به ندرت به آب هاي سطحي داخلي راه مي يابند. بسياري از سيليکات ها در لايه هاي سطحي آب زيرزميني يافت مي شوند.
    کيسه تنان
    کيسه تنان (Coelenterata) عمدتاً در زيستگاههاي زيرزميني دريايي زيست مي کنند.
    کرم هاي تيره گر
    نمايندگان کرم هاي تيره گر (Turbellaria) عمدتاً Tricladida وRhabdocoela بوده و در لايه هاي سطحي رسوبات رودخانه اي يافت مي شوند.


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






  16. #50
    انجمن علمی و پژوهشی
    زیبایی های زندگی در دستانه توست
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    sudae eshgh
    نوشته ها
    10,188
    تشکر تشکر کرده 
    2,930
    تشکر تشکر شده 
    4,180
    تشکر شده در
    2,113 پست
    حالت من : Ashegh
    قدرت امتیاز دهی
    2045
    Array

    پیش فرض

    نخسانان
    نخسانان (Nematodes) در آب هاي زيرزميني بسيار معمول بوده، بيشترين انواع آنها متعلق به جنس هايي از جمله Plectus ,Monhystera ,Dorylamius و Tobrilus بوده که به طور وسيعي در زيستگاههاي سطحي يافت مي شوند. برخي از گونه ها از جمله Onchulus nolli منحصراً در آب هاي زيرزميني به سرمي برند. برخي از نخسانان به دليل عبور از سيستم صافي تصفيه آب هاي آشاميدني و مقاوم بودن در مقابل ضدعفوني مي توانند مشکلاتي را در بهداشت آب آشاميدني ايجاد کنند.
    شکم تاران و چرخسانان
    شکم تاران (Rotifera) و چرخسانان (Gastrotricha) به طور معمول در لايه هاي سطحي رسوبات شن و ماسه اي اشباع، همچنين در محيط هاي خلل و فرج دار غير اشباع زيست مي کنند. در مطالعات Kolisko و Ruttner در سال 1971 مشخص شد که ساکنين دايمي از اين گروه در آب هاي عميق وجود ندارد.
    کهن زرفينيان
    گونه هاي کهن زرفينيان (Archiannelida) عموماً در سيستم هاي زيرزميني اقيانوسي حضور دارند و تنها يک گونه از اين گروه با نام علمي Troglochaetus beranecki به طور وسيعي در زيستگاه هاي زيرزميني آب شيرين يافت مي شود. جنس Troglochaetus همراه با گروه هاي دريايي بوده و دريايي بودن منشاء آنها پذيرفته شده است.
    کرم ها
    گروه کرم ها (Oligochaeta) به خوبي در زيستگا ههاي زيرزميني حضور داشته و گونه ها عمدتاً متعلق به خانواده هايEnchytraeidae ،TLumbriculidae ، Naididae و Tubificidae مي باشند. کرم ها عمدتاً در لايه هاي سطحي زيست مي کنند.
    شکم پايان
    اگرچه شکم پايان (Mollusca) بندرت در آب هاي زيرزميني يافت مي شوند، ولي تعدادي از آنها که فاقد اندام بينايي و رنگيزه مي باشند در آب هاي عميق زيرزميني مشاهده شده اند.
    عنکبوتيان
    بيشترين گونه هاي متعلق به گروه عنکبوتيان (Acarina) در لايه هاي سطحي رسوبات آب هاي رونده زيسته و به تعداد زياد و متنوع يافت مي شوند. Hydracarina که در جويبارهاي کوهستاني زندگي مي کند، به منظور حفاظت در مقابل جريان آب سطحي به منطقه آب هاي زيرزميني سطحي وارد مي شود. تعدادي از اين موجودات منشاء دريايي و يا خشکي دارند از جمله Limnohalacaridae که در زيستگاه هاي زيرزميني آب هاي شيرين مشاهده مي شوند. Hydracarina عمدتاً به صورت انگل در بدن حشرات به سر مي برد که اين دليلي بر عدم حضور آنها در آبهاي زيرزميني عميق مي باشد.
    سخت پوستان
    از جمله سخت پوستان (Crustacea) Copepoda و Ostracoda متنوع ترين و فراوانترين گروه هاي سخت پوستان در آب هاي زيرزميني مي باشند بسياري از Cyclopoidea و Harpacticoidea منحصراً در آب هاي زيرزميني زيست مي کنند. بسياري از گونه هاي آب هاي سطحي (درياچه ها و چشمه ها) در آب هاي زيرزميني نيز يافت مي شوند. گونه هاي متعلق به خانواده Parabathynellidae به طور وسيعي در جهان حضور دارند. بيشترين Isopoda متعلق به گروه Asellota بوده و در آبهاي زيرزميني يافت مي شوند.
    حشرات
    لارو حشرات (Insecta) به فراواني در آبهاي زيرزميني سطحي به ويژه در مناطق کوهستاني يافت مي شوند. لارو برخي از گونه هاي حشرات در آب هاي زيرزميني تا عمق 4 متر نيز يافت شده است.
    ماهيان
    از گروه ماهيان (Pisces)، ماهيان آزاد در لايه هاي سطحي بستر آب هاي رونده در شن و ماسه تخم گذاري مي کنند.
    دوزيستان
    از گروه دوزيستان (Amphibia) حضور دو گونه در چاه هاي آرتزين آمريکا ذکر شده، ليکن به خوبي مشخص نيست که اين گونه ها در چه زيستگاه آب زيرزميني زيست مي کنند.14798 1
    نمونه هايي از جانوراني که در آبهاي زيرزميني زندگي مي کنند


    اگــر بــه کـــــــسی بــیش از حــد بــها بدی
    حــتمآ بــهش بــدهــــــکار مــیشی






صفحه 5 از 7 نخستنخست 1234567 آخرینآخرین

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/