مجتمع تجاری الماس شرق
زیر بنای این سازه در حدود ۶۵۰۰ متر مربع و در ۵ طبقه به ارتفاع هر طبقه ۵/۴ متر بنا شده است.این سازه علاوه بر ۱۲۱۰ واحد تجاری دارای فضاهای جانبی دیگری نیز مانند نماز خانه – رستوران ملل court food فضای استراحت مراجعین - مرکز فوریت های پزشکی - مراکز اداری بانکی -پست - سرویس و فضای بازی کودکان می باشد.در مجاورت این سازه پارکینگ 5طبقه الماس شرق با زیر بنای حدود 2700 متر مربع قرار گرفته که در طبقات1- و 0 و 1+ و 2+ با سازه الماس شرق به وسیله ی تونل و پل متصل شده است .در نمای خارجی و داخلی این سازه از مصالح متنوعی همچون سنگ و شیشه ،فلز و بایرامیکس و . . . استفاده شده است .در نمای خارجی این سازه از سنگ در سر در ورودی ها و نمای شیشه در دور تا دور سازه و هم چنین از نمای فلز در ستون ها و جای جای سازه استفاده شده است .از نمای بایرامیکس هم برای پوشش بتنی بعضی از دیوارها خارجی و ستون ها استفاده شده است .
آرامگاه فردوسی
به استناد تذکره ها و نسخ تاریخی منصور بن حسن ملقب به ابوالقاسم فردوسی در سال 329 هـ . ق در پاژ به دنیا آمد. وی از نجیب زادگان و دهاتیان توس بود که شاهنامه را در شصت هزار بیت با مزمون داستانهای اسطوره ای و ملی ایرانیان به نظم درآورد. وی سالهای پایانی عمرش را در بینوایی به سر برد و سرانجام در سال 411 و بنا به قولی در سال 416 هـ . ق در توس دیده از جهان فرو بست.
بنای فعلی آرامگاه وی پس از یک سلسله تحولات معماری با زیربنای 945 مترمربع در سال 1345 ساخته شد . در ساختمان این بنای آرامگاهی از شیوه ی معماری هخامنشی و تزئینات آن دروان در نما و تزئینات دوران اسلامی در داخل بنا استفاده شده است.
بنای هارونیه
این بنای تاریخی در حدود 600 متری آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی واقع شده است و احتمالاً خانقاه یا مقبره ای است که در سده هشتم هجری بر روی بناهای کهن شهر تابران بنیاد گردیده است . در کنار این بنا سنگ سیاهی به عنوان یادبود امام محمد غزالی از عرفای سده پنجم و ششم هجری دیده می شود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)