نمایش نتایج: از شماره 1 تا 3 , از مجموع 3

موضوع: برفراز ابرها؛ مقایسه سرویس های Cloud

  1. #1
    ناظم ارشد انجمن
    شاید من بی عیب نباشم اماتوهم نیستی...پس برو وپیش از شمارش اشتباهات من به خطاهای خودت رسیدگی کن
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    زیر ی سقف کنار عزیزترینم
    نوشته ها
    12,484
    تشکر تشکر کرده 
    190
    تشکر تشکر شده 
    12,809
    تشکر شده در
    3,688 پست
    حالت من : Relax
    قدرت امتیاز دهی
    11331
    Array

    برفراز ابرها؛ مقایسه سرویس های Cloud

    برفراز ابرها؛ مقایسه سرویس های Cloud قسمت اول گوگل

    به تازگی استفاده از سرورهای آنلاین تحت شبکه موسوم به Cloud به لطف سرویس‌های رایگان شرکت‌های مهم دنیای دیجیتال پیشرفت مهم و قابل توجهی را تجربه کرده است بطوریکه اکثر کاربران این روزها بسیاری از اطلاعات مهم و حیاتی خود را بجای ذخیره بروی هارد‌دیسک کامپیوتر خود به سرورهای آنلاین Cloud می‌سپارند اما در این میان سرویس‌های Cloud شرکت‌های مختلف قابلیت‌ها و ویژگی‌های متفاوتی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند و از این رو انتخاب برترین سرور برای بسیاری از کاربران امری پیچیده و مشکل تلقی خواهد شد. در سلسه مقالات پیش رو با بررسی چهار سرور مهم Cloud از شرکت‌های مایکروسافت، Apple، گوگل و آمازون به ویژگی‌ها و نقط ضعف و قوت هریک می‌پردازیم. در قسمت نخست این مقالات در بررسی سرویس‌های Cloud گوگل با ما همراه شوید.

    which cloud services are right for you first part 01

    واژه Cloud این روزها یکی از پر استفاده‌ترین و تا حدودی مبهم‌ترین اصطلاحات رایج در دنیای دیجیتال به حساب می‌آید جائیکه کاربران با تکیه بر اتصالات پر سرعت اینترنتی و با اعتماد به نام‌های بزرگی همچون Apple، Microsoft یا گوگل اقدام به ذخیره تمامی اطلاعات خود در سرورهای آنلاین این شرکت‌ها و سپس دسترسی به آنها از تمامی نقاط جهان تنها با یک اتصال اینترنت و یک مرورگر وب می‌نمایند البته این تنها کاربری پردازش ابری و سرورهای Cloud نبوده و نیست جائیکه علاوه بر ذخیره اطلاعات در بسیاری از موارد وظیفه اشتراک‌گذاری، انتقال و پردازش محتوا نیز بطور کامل بر عهده این سرورها قرار دارد از جمله نمونه‌های پر استفاده در این زمینه که اکثر کاربران بدون آگاهی از عنوان Cloud هر روزه در حال استفاده از آنها هستند می‌توان به سرویس‌های مختلف ایمیل در وب‌سایت‌های گوناگون، ذخیره تصاویر در شبکه‌های اجتماعی، آپلود ویدئو در سایت‌های Streaming و حتی تبادل فایل در سایت‌های اشتراک محتوا اشاره کرد. بهره‌گیری از Cloud برخلاف تصور اولیه مبنی بر به صرفه نبودن این روش در عمل از جنبه‌های اقتصادی، امنیتی و یا حتی زمانی برتری کامل و بی‌چون و چرائی بر شیوه‌ سنتی استفاده از حافظه داخلی و محلی داشته و راحتی فوق‌العاده‌ای برای کاربران به همراه خواهد داشت البته تمامی برتری‌های Cloud بدون شک به حضور یک اتصال پرسرعت و دائمی اینترنت با هزینه نچندان بالا وابسته است و در عدم حضور این قابلیت مهم و حیاتی صحبت از Cloud بعنوان جایگزین سرورهای سنتی سخنی کاملا به گزاف است. از جمله سرورهای بسیار محبوب Cloud در حال حاضر می‌توان از چهار غول بزرگ دنیای دیجیتال مایکروسافت، Apple، گوگل و آمازون یاد کرد که هریک به شیوه‌ای منحصر به فرد فناوری Cloud را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند؛ در ادامه و در سری نخست این مقالات با یکی از مهمترین نام‌ها در این رده یعنی سرویس‌های Cloud شرکت گوگل آشنا می‌شویم.

    which cloud services are right for you first part 02سرویس‌های تحت شبکه Cloud گوگل حتی قبل از مطرح شدن این عنوان جدید در میان تمامی کاربران جهان از محبوب‌ترین و جذابیت فوق‌العاده‌ای برخوردار بوده‌اند. از جمله این نمونه‌ها باید به سرویس جیمیل، Google Docs، Google Calendar، پیکاسا و حتی یو**ت***یوب اشاره کرد جائیکه حتی یک لاگین ساده در این سرویس‌ها منجر به تبادل اطلاعات و حضور کاربر در شبکه Cloud گوگل خواهد شد. در این رابطه Robert Whiteside ریاست بخش بریتانیائی شرکت گوگل در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان اهمیت پردازش ابری (Cloud Computing) برای این شرکت با اشاره به تحت وب بودن صد در صد سرویس‌ها و امکانات گوگل، حضور هاست‌های تحت شبکه Cloud و اجرای برنامه‌ها و سرویس‌های متفاوت در مرورگرهای اینترنتی را بعنوان عاملی حیاتی برای بقای گوگل عنوان نمود. استفاده بیش از 4 میلیون شرکت مختلف از سرویس Google Apps و افزایش 5000 عددی آن در هر روز از جمله دیگر موارد موفقیت سرویس‌های Cloud گوگل است. نکته جذاب دیگر در این میان استفاده روزمره و عادت کردن کاربران به سرویس‌های متفاوت گوگل همچون جیمیل یا سرویس تقویم است جائیکه بصورت اتوماتیک‌وار تمامی کاربران به کیفیت، ثبات و امنیت سرویس‌های گوگل کاملا اطمینان داشته و بجز در موارد خاص معمولا سرویس دیگری را بر آنها ترجیح نمی‌دهند البته این موضوع چندان از واقعیت نیز دور نبوده و در دنیای واقعی نیز گوگل دارای یکی از ایمن‌ترین و با ثبات‌ترین سرورهای آنلاین در میان تمامی رقباست؛ نرخ ثبات سرورهای گوگل برابر 99.948% اندازه‌گیری شده که چیزی کمتر از 7 دقیقه داون بودن در طول یک ماه است. این زمان به قدری اندک و ناچیز است که کاربران این سرویس ها حتی به فکر تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات متفاوت خود در سرویس‌های مختلف گوگل نیز نمی‌افتند.

    which cloud services are right for you first part 03اما ثبات و امنیت تنها دلائل برتری گوگل به دیگر گزینه‌های حاضر در این رده نیست چرا که برخلاف اکثر دیگر سرویس‌های Cloud که تنها محلی برای تهیه یک‌آپ و ذخیره اطلاعات محسوب می‌شوند گوگل یک گام بلند در این زمینه به پیش رفته و امکان ساخت document های مختلف را نیز تحت سرویس Google Docs به کاربران خود ارائه کرده است. این سرویس که نخستین بار در سال 2009 به لیست امکانات متعدد گوگل افزوده شد در ابتدا با مشکلات مختلفی روبرو بود اما اینک با تکمیل شدن این پروژه نه تنها قابلیت ساخت پرونده‌های مختلف به آن افزوده شده‌است بلکه امکان ویرایش همزمان متن توسط کاربران مختلف و به اشتراک‌گذاری آن نیز در دسترس قرار گرفته است امکانی ایده‌ال برای پروژه‌های مشترک نیازمند به همکاری همزمان کاربران مختلف.

    which cloud services are right for you first part 04سرویس های مختلف گوگل با اینکه در ابتدا کاملا رایگان به نظر می‌رسند اما در عمل با حضور اپلیکیشن‌های متعدد برای دسترسی به آنها و امکان استفاده اقتصادی غیر مستقیم از این برنامه‌ها، عملا درآمد چشمگیری را نصیب این شرکت کرده است از جمله برنامه‌های مختلف تحت Cloud گوگل باید به موارد بسیار پرکاربری همچون Google Maps، Google Mail، Google Earth، Google Docs، Google Blogger، Google Site Manager و Google Contacts اشاره کرد. یک ترفند نچندان جالب برای حفظ میزان محبوبیت و تضمین درآمد دائمی شرکت گوگل حذف تدریجی سرویس‌های کمتر محبوب این شرکت مثل Google Buzz، Google Wave و Google Labs است که آرام آرام از لیست سرویس‌های این شرکت خارج می‌شوند.

    which cloud services are right for you first part 05در این میان مطمئنا هیچ سرویسی بدون داشتن محتوای جذاب و پر مخاطب نمی‌تواند به موفقیت چندانی در جلب توجه کاربران دست یابد نکته‌ مهمی که گوگل بیش از سایرین بدان آگاه بوده و بر پایه آن لحظه به لحظه محتوای سرگرم کننده متفاوتی به لیست محصولات تحت وب این شرکت افزوده می‌شود. از جمله نمونه‌های موفق در این زمینه باید به پروزه دیجیتالی کردن کتاب‌های قدیمی بدون حق کپی‌رایت، ارائه سرویس Google Books در دسترسی به انتشارات ناشران مختلف و ایبوک‌های رایگان، سرویس اجاره فیلم‌های استریم تحت شبکه در مجموعه اندروید (با امکان مشاهده در هر مرورگر برای 30 روز و 48 ساعت پس از فشردن دکمه Play) و سرویس خرید موسیقی Google Music در آمریکا اشاره کرد که بعنوان مثال در این نمونه آخر یعنی Google Music کاربران امکان انتخاب آهنگ دلخواه خود از میان 13 میلیون آهنگ مختلف را دارا بوده و از این گذشته به راحتی و بدون پرداخت هزینه‌ای جداگانه می‌توانند آهنگ‌های خود را تا سقف 20 هزار آهنگ در Library آنلاین این سرویس آپلود و ذخیره نمایند در این حالت هر آهنگ اضافه شده به فولدر موسیقی در کامپیوتر کاربران بصورت خودکار و اتوماتیک به سرور آنلاین گوگل موزیک آپلود شده و پس از آن می‌توان به این آهنگ‌ها در هر زمان و هر مکان تنها با یک مرورگر وب و یک اتصال اینترنت دسترسی داشت. این قابلیت در دیگر نمونه‌های مشابه همچون آمازون و اپل تنها با هزینه جداگانه سالیانه قابل دسترسی‌ست.

    which cloud services are right for you first part 06اما حتی این سرویس های هیجان انگیز نیز پایانی برای نوآوری‌های متعدد گوگل در این زمینه به حساب نمی‌آیند؛ گوگل با معرفی Chromebook با سیستم‌عامل Chrome OS که تقریبا تمامی امکانات مد نظر کاربران در یک نوت‌بوک را بصورت آنلاین ارائه می‌دهد بار دیگر فاصله خود با دیگر رقبای مهم در رده Cloud را بسیار بیشتر نمود. برای ساخت Chromebook شرکت گوگل در همکاری با ایسر و سامسونگ نِت‌بوک ساده و نچندان قدرتمندی را ارائه نمود که پس از روشن شدن با نمایش یک مرورگر تمام صفحه تنها اپلیکیشن‌های تحت وب را اجرا می‌کند. جذابیت این ابزار انقلابی تا اندازه‌ای بود که در زمان ارائه دستگاه سرگئی برین (از موسسان گوگل) آن را مدل جدیدی از Computing توصیف نمود. وی در گفتاری در این رابطه با اشاره به اهمیت وقت کاربران و پیچیدگی گزینه‌های پردازشی در کامپیوترهای معمول، محول کردن عملیات پردازشی به سرورهای Cloud را علاوه بر سادگی در اجرا منجر به افزایش چشمگیر دوام باتری تا 8.5 ساعت تلقی کرده و تامین امنیت اطلاعات مهم کاربران به سبب Local نبودن و ذخیره آنها در سرورهای Cloud را از جمله برتری‌های مهم این فناوری عنوان نمود. در ساختار کروم‌بوک از حداقل حافظه داخلی استفاده شده است و بدین ترتیب امکان نصب برنامه‌های محبوبی همچون آفیس یا فتوشاپ در آن فراهم نیست اما گوگل این سوال را مطرح می‌سازد که اصولا چه نیازی به نصب این برنامه‌ها وجود دارد وقتی که می‌توان به راحتی از سرویس‌های آنلاین متعدد در این زمینه برای رفع نیاز روزمره استفاده کرد؟ ساختار ساده کروم‌بوک امکان بوت سریع و تقریبا بلافاصله دستگاه را در اختیار کاربران قرار می‌دهد بطوریکه در کمتر از 8 ثانیه پس از فشردن دکمه پاور مرورگر اینترنتی قابل استفاده خواهد بود. عملکرد این دستگاه کوچک شباهت فراوان و کاملی به ایده چندین ساله Thin-Client بعنوان کامپیوتری کوچک با قدرت سخت‌افزاری اندک ولی با جابجائی بالا که وظیفه پردازش را برعهده سرورهای قدرتمند تحت شبکه محول می‌کند دارد با این تفاوت که در کروم‌بوک اتصال مابین thin-client و سرور توسط اینترنت برقرار می‌شود. البته در این میان انتقادهای فراوانی نیز نسبت به این ایده گوگل مطرح شده است که از جمله اصلی‌ترین آنها می‌توان به اجبار به اتصال اینترنت و قیمت نچندان پائین‌تر آن نسبت به نِت‌بوک‌های معمول با حافظه داخلی بالا و قابلیت اجرای تمامی اپلیکیشن‌های کروم‌بوک اشاره کرد نکاتی که موفقیت این محصول انقلابی را حداقل تا چندین سال به تاخیر می‌اندازد.

    which cloud services are right for you first part 07Robert Whiteside ریاست بخش بریتانیائی شرکت گوگل سیستم‌عامل‌ تحت وب Chrome OS را مناسب افرادی با گذران حداکثر وقت خود در وب دانسته و با امیدواری نسبت به افزایش چشمگیر تعداد این افراد در آینده نزدیک از تغییر شرایط به نفع Chromebook ابزار اطمینان می‌نماید؛ دو یا سه سال پیش یک اپلیکیشن دسک‌تاپی از اهمیت و ثبات کاملا بالاتری نسبت به یک برنامه تحت وب برخوردار بود اما اینک این شرایط کاملا تغییر یافته و browser application ها نیز از ثبات و امنیت بسیار بالائی حتی بیش از همتایان دسک‌تاپی خود برخوردارند. از یک دیدگاه دیگر کروم‌بوک تنها جلوه‌ای از آینده پیش‌روی Cloud Computing است که اندکی زودتر از زمان خود ظهور کرده است.
    برگرفته از سایت Writeage

    [SIGPIC][/SIGPIC]

  2. #2
    ناظم ارشد انجمن
    شاید من بی عیب نباشم اماتوهم نیستی...پس برو وپیش از شمارش اشتباهات من به خطاهای خودت رسیدگی کن
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    زیر ی سقف کنار عزیزترینم
    نوشته ها
    12,484
    تشکر تشکر کرده 
    190
    تشکر تشکر شده 
    12,809
    تشکر شده در
    3,688 پست
    حالت من : Relax
    قدرت امتیاز دهی
    11331
    Array

    پیش فرض

    بر فراز ابرها؛ مقایسه سرویس‌ های Cloud قسمت دوم Apple



    در قسمت قبلی مقایسه سرور‌های Cloud به شرکت گوگل و سرویس‌های متعدد این غول دیجیتال در دنیای Cloud پرداختیم در قسمت دوم به سراغ یکی دیگر از بزرگان این رده یعنی Apple با سرویس معروف iCloud رفته‌ایم. با ما در بررسی مشخصات و قابلیت‌های این سرویس همراه شوید.

    which cloud services are right for you second part 01

    یکی از جملات ماندگار استیو جابز اندکی پیش از مرگ این اسطوره ماندگار در خلال آخرین کنفرانس WWDC این شرکت در سال گذشته در سانفرانسیسکو بیان شد جابز در این رویداد ضمن اشاره به تلاش همه‌جانبه مجموعه خود در تغییر کارکرد کلاسیک PC و Mac از انتقال مرکز زندگی دیجیتالی کاربران به Cloud سخن گفت؛ این مقدمه کوتاه سرانجام منجر به برپائی سرویس جذاب iCloud بر پایه تجارب سرویس MobileMe شد که پروسه انتقال فایل مابین کلیه دستگاه‌های Apple را بصورت کاملا اتوماتیک و خودکار انجام می‌دهد بعنوان مثال همزمان با دانلود یک تراک موسیقی از iTunes توسط آیفون، سرویس Cloud، این تراک را بصورت خودکار به Mac کاربر نیز انتقال خواهد داد و یا همزمان با گرفتن یک عکس توسط iPhone می‌توان بلافاصله آن را در صفحه‌نمایش بزرگ iPad نیز در اختیار داشت. جابز در ادامه با اشاره به پروسه مشکل و وقت‌گیر آپدیت نگه‌داشتن اطلاعات مختلف در دستگاه‌های متفاوت کاربران از انجام اتوماتیک این عمل در سرورهای Cloud خبر می‌دهد جائیکه حتی نیازی به کوچکترین دخالت کاربران نیز نبوده و عملیات انتقال فایل مابین دستگاه‌های مختلف بصورت کاملا ساده و بی دردسر انجام می‌شود. این سرویس البته همچون تقریبا تمامی دیگر محصولات اپل از خاصیت انحصاری و بسته این شرکت تبعیت می‌کند بطوریکه نه تنها خبری از پشتیبانی این سرویس در سیستم‌عامل‌های دیگر مثل اندروید وجود ندارد بلکه حتی نسخه‌های پائین‌تر سیستم‌عامل iOS مثل نسخه 4 و یا Mac های مجهز به نسخه Snow Leopard نیز بطور کامل از تمامی امکانات iCloud بهره‌مند نمی‌شوند محدود کردن و اجبار کاربران به دخالت iTunes در حین استفاده از این سرویس از دیگر نکات نچندان دلچسب در رابطه با iCloud است.

    which cloud services are right for you second part 02
    نکات انحصاری منفی iCloud به موارد گفته شده در بالا نیز محدود نمی‌شود یکی دیگر از محدودیت‌های این سرویس عدم امکان آپلود هرگونه فایل یا پرونده متفرقه به درون آن است؛ این سرویس تنها پذیرنده فایل‌های تولید شده توسط اپلیکیشن‌های مورد پشتیبانی توسط iCloud بوده و تلاش برای انتقال هرگونه فایل دیگری به این سرورها برخلاف سرویس‌های رایگان برجسته‌ای همچون Dropbox یا SugarSync بی‌نتیجه خواهد بود. مشکل دیگر iCloud عدم دسترسی به این سرویس از طریق شیوه معمول مرورگر اینترنتی‌ست جائیکه تقریبا برخلاف تمامی دیگر سرویس‌های مشابه با لاگین در سایت iCloud.com محلی برای دسترسی به فایل‌های آپلود شده در نظر گرفته نشده و تنها از این طریق می‌توان به سرویس Mail، کنتاکت و تقویم دسترسی داشت.


    which cloud services are right for you second part 03
    البته موارد گفته شده در این رده برای کاربران همیشگی آیفون نه تنها نشانی از ضعف سرویس‌های Apple به شمار نمی‌رود بلکه کاملا بعکس نمادی از سرویس‌هائی انحصاری برای این کاربران محسوب می‌شود و مخصوصا برای کاربران استفاده کننده از آخرین گجت‌های این شرکت مجهز به نسخه‌های iOS 5.0 مشکل چندانی ایجاد نخواهد کرد. از جمله این سرویس‌ها باید به Photostream در خارج کردن 1000 عکس آخر حاضر در گجت‌های اپل و ذخیره آن‌ها بروی سرور iCloud برای دسترسی و دانلود بلافاصله آنها بروی دیگر دستگاه‌های منطبق به محض روشن کردن آنها اشاره کرد. امکان جالب دیگر این سرویس قابلیت pauseکردن یک بازی در یک گجت اپلی (مثل iPad) و سپس ادامه دادن آن در گجت دیگر (مثل iPhone) است. حافظه در نظر گرفته شده یرای سرویس iCloud اپل برای ذخیره اطلاعات مختلفی همچون backup داده‌ها برابر با 5 گیگابایت است این مقدار با اینکه در نگاه اول نسبت به دیگر سرویس‌های حتی رایگان در این زمینه اندک به نظر می‌رسد اما توجه به این نکته که هیچیک از موارد خریداری شده از iTunes شامل اپلیکیشن‌ها، موزیک و کتاب‌ و همچنین تصاویر آپلود شده از طریق سرویس Photostream جزء این حافظه محسوب نمی‌شوند، این 5 گیگابایت را بیشتر از آنچه در نگاه اول به نظر می‌رسد جلوه می‌دهد.


    which cloud services are right for you second part 04
    در این میان برخی از امکانات iCloud در حال حاضر تنها در آمریکا در دسترس قرار داشته و سایر کاربران همچنان به انتظار فعال شدن این سرویس‌های جذاب در کشورهای دیگر هستند از جمله این موارد باید به iTunes in Cloud و سرویس iTunes Match اشاره کرد. در سرویس iTunes in Cloud قابلیت دانلود دوباره برنامه‌های پیش از این خریداری شده بدون هزینه مجدد در دستگاه‌های جدید فراهم آمده است، به بیان دیگر تمامی اپلیکیشن‌های خریداری شده کاربر در تمامی دیگر ابزارهای اپلی وی بدون پرداخت دوباره هزینه در اختیار قرار دارند.


    which cloud services are right for you second part 05
    سرویس iTunes Match یکی دیگر از موارد بسیار جذاب iCloud برای کاربران آمریکائی‌ست در این سرویس کل library موسیقی iTunes کاربران مورد بررسی قرار گرفته و تمامی آهنگ‌هائی که از جائی غیر از iTunes به لیست افزوده شده‌اند (همچون تراک‌های موسیقی rip شده توسط خود کاربر) با نسخه بسیار با کیفیت 256kbps با فرمت DRM-free AAC جایگزین می‌شوند که این تراک‌ها پس از این قابلیت دانلود یا استریم مستقیم به گجت‌های دارای iOS 5 را خواهند داشت. سرویس iTunes Match برخلاف نمونه‌های مشابه همچون Google Music سرویس رایگانی نیست و برای استفاده از آن هزینه‌ای در حدود 25 دلار بصورت سالیانه از کاربران دریافت خواهد شد. البته به ازای دریافت این مبلغ، iTunes Match از برتری‌های مشهودی نیز نسبت به نسخه‌های رایگان برخوردار است که از آن جمله می‌توان به سرعت بسیار بالای تهیه بک‌آپ (چند ساعت در مقابل چندین روز در سرویس‌های دیگر) و امکان آپلود دستی هر موسیقی دیگر خارج از لیست 20 میلیون آهنگ حاضر در iTunes اشاره کرد. نکته جالب دیگر در مورد سرویس iTunes Match کسب اجازه اپل از تمامی تولیدکنندگان موسیقی برای ارائه این سرویس است موردی که در دیگر نمونه‌های مشابه همچون گوگل یا آمازون صورت نپذیرفته است و بدین ترتیب ممکن است موسیقی خاصی از آرشیو کاربران به سرویس‌های گوگل یا آمازون آپلود شود اما پس از آن بدلیل مشکلات کپی‌رایت در برخی کشورها امکان دسترسی و دانلود آن برای همان کاربر فراهم نباشد.


    which cloud services are right for you second part 06
    از جمله تفاوت‌های مهم و اصلی سرویس iCloud شرکت اپل در قیاس با نمونه‌های دیگر همچون گوگل یا مایکروسافت تفاوت دیدگاه‌های سازندگان این سرویس‌ها با یکدیگر است جائیکه Cloud برای اپل تنها به معنای فراهم کردن محتوائی همچون فیلم، کتاب یا موسیقی‌ بوده و برای اغلب کاربران اپل نیز تنها برای سینک اطلاعات مابین دستگاه‌های اپلی (همچون iPad با iMac) بدون نیاز به اتصال مستقیم آنها با سیم به کار می‌رود اما دنیای رقبای اصلی اپل مثل گوگل یا مایکروسافت در رویکرد به مسئله‌ای به نام Cloud تا حدود زیادی با اپل تفاوت دارد جائیکه به اشتراک‌گذاری مطالب، تولید و ویرایش محتوا و دسترسی همزمان چندین کاربر به یک عنوان خاص از جمله برتری‌های اصلی و تفاوت‌های مهم این سرویس‌ها با iCloud را تشکیل می‌دهند. از این رو کاربران نیازمند به این‌گونه سرویس‌ها مطمئنا نیازهای خود را در قالب سرویس iCloud برآورده ندیده و به ناچار جذب نمونه‌های مشابه دیگر از گوگل یا مایکروسافت خواهند شد امری که جز ضرر چیزی برای اپل به همراه نخواهد داشت از جمله نمونه‌های عینی در این مورد باید به حضور بیش از 2 میلیون حساب Hotmail در دستگاه‌های دارای سیستم‌عامل iOS اشاره کرد که هر روز نیز بیش از گذشته به تعداد این کاربران افزوده می‌شود. اما شاید بزرگترین مشکل شرکت اپل در تامین نیازهای کاربران خود جدا از مسئله نوع محتوا و سرویس‌های این شرکت به انحصارگرائی این برند مرتبط باشد زمانی استیو جابز در هنگام معرفی سرویس iCloud به این جمله اشاره کرد که "تصور بسیاری از مردم از Cloud یک هارد درایو در آسمان است" این جمله با اینکه تا حدودی در رابطه با نظر مردم در این زمینه درست است اما اینک سرویس iCloud اپل خود در نگاه اغلب کاربران به یک هارد درایو پر از فایل‌ها و برنامه‌های اپلی صرف بدل شده و در این میان جائی برای سرویس‌های سایر شرکت‌ها در نظر گرفته نشده است. اپل باید به این نکته دقت کند که هیچ شرکتی نمی‌تواند به تنهائی تمامی نیازهای کاربران خود را در تمامی سطوح را تامین نموده و تنها کلید موفقیت یک برند در جذب هرچه بیشتر کاربران به همکاری مشترک آن با سایرین وابسته است.




    برگرفته از سایت Writeage
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  3. #3
    ناظم ارشد انجمن
    شاید من بی عیب نباشم اماتوهم نیستی...پس برو وپیش از شمارش اشتباهات من به خطاهای خودت رسیدگی کن
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    زیر ی سقف کنار عزیزترینم
    نوشته ها
    12,484
    تشکر تشکر کرده 
    190
    تشکر تشکر شده 
    12,809
    تشکر شده در
    3,688 پست
    حالت من : Relax
    قدرت امتیاز دهی
    11331
    Array

    پیش فرض


    بر فراز ابرها؛ مقایسه سرویس‌ های Cloud قسمت سوم مایکروسافت




    در دو قسمت قبلی بررسی سرورهای مختلف Cloud به سرویس‌های دو شرکت گوگل و اپل پرداختیم در قسمت سوم از این سری مقالات به سراغ یکی دیگر از بزرگان این رده یعنی مایکروسافت رفته‌ایم با ما در بررسی سرویس‌های Cloud شرکت مایکروسافت همراه شوید.


    which cloud services are right for you third part 01

    داستان سرویس‌های آنلاین شرکت مایکروسافت به سال‌های دور و زمان ارائه مسنجر MSN در سال 1999 و حتی قبل‌تر از آن سرویس هات‌میل در سال 1997 باز می‌گردد جائیکه ارائه یک سرویس ایمیل رایگان برای تمامی افراد تنها با یک دسترسی ساده به اینترنت امری بسیار شگفت‌انگیز و فوق‌العاده برای بسیاری از مردم محسوب می‌شد اهمیت این اقدام تا اندازه‌ای بود که مایکروسافت چهارم جولای یعنی روز استقلال امریکا را برای معرفی این سرویس جدید انتخاب کرد امری که نشانگر استقلال افراد در انتخاب ایمیل بطور کاملا مستقل از ایمیل شرکت ISP بود اما این روزهای درخشان با سرعت هرچه تمام‌تر برای مایکروسافت به پایان رسید و با ظهور رقبای جدید در این کلاس بخصوص گوگل اوضاع هیچ‌گاه به روال تک قطبی سابق برای این شرکت بازنگشت سرعت نچندان بالای مایکروسافت در پاسخ به نیاز رو به گسترش پردازش آنلاین شرایط این شرکت را حتی در قیاس با بسیاری از رقبای نوظهور نیز با مشکل روبرو ساخت اما با وجود تمامی این مشکلات و مصائب، همچنان برگ‌های برنده فراوانی در اختیار این شرکت برای آغاز رقابت و حتی پیشی گرفتن از بسیاری از رقبای آن وجود دارد از جمله یکی از بزرگترین این برگ‌های برنده سابقه درخشان مایکروسافت در بسیاری از برنامه‌های معتبر دسک‌تاپی و بدون شک از همه مهمتر برنامه مایکروسافت آفیس است که هنوز نیز پس از گذشت بیش از دو دهه از تولد نسخه اولیه این نرم‌افزار همچنان عنوان پرکاربردترین و محبوب‌ترین نرم‌افزار ویرایش متن در میان اکثریت کاربران را تشکیل می‌دهد محبوبیت این سرویس در میان تمامی کاربران خود یکی از ساده‌ترین راه‌های ممکن برای جبران عقب‌افتادگی‌های این شرکت در رابطه‌ با سرویس‌های انلاین Cloud را پیش روی طراحان مایکروسافت قرار می‌دهد؛ امری که در نهایت منجر به تولید نسخه آنلاین آفیس گردید.

    which cloud services are right for you third part 02
    آفیس آنلاین در حقیقت ترکیبی از سرویس غیر رایگان Microsoft 365 و سرور کلاد رایگان SkyDrive این شرکت است. سرویس Microsoft 365 که در جولای 2011 به بازار ارائه شده نسخه آنلاینی از نرم‌افزار آفیس با امکان به اشتراک‌گذاری محتوا و همکاری آنلاین مابین افراد مختلف است. ساخت و ارائه سرویس 365 را می‌توان پاسخی از سوی مایکروسافت به مجموعه Google Apps با قیمت و هزینه بالاتر تلقی نمود که حداقل از سوی شرکت سازنده با امیدواری‌های فراوانی همراه شده است که از آن جمله می‌توان به گفتار Kurt DelBenne بعنوان ریاست بخش آفیس در نوامبر 2011 اشاره کرد که تطبیق‌پذیری سرویس آفیس 365 در میان کاربران را 8 برابر بیشتر از محصولات قبلی این شرکت عنوان کرده و از فراگیری و رشد این محصول بعنوان یکی از بی‌سابقه‌ترین نمونه‌ها در تاریخ مایکروسافت یاد کرده است.

    which cloud services are right for you third part 03
    از جمله دیگر جذابیت‌های مایکروسافت در این رده باید به SkyDrive اشاره کرد؛ این سرویس که از سال 2007 تاکنون در دسترس قرار دارد فضای رایگانی برابر با 25 گیگابایت از طریق Windows Live در اختیار کاربران قرار می‌دهد و استفاده از اپلیکیشن‌های تحت وبی همچون نسخه‌های ساده شده Word و Excel برای ساخت، اشتراک‌گذاری و ویرایش دسته‌جمعی محتوا در همکاری با دیگر کاربران از جمله نکات جذاب اصلی در ارتباط با آن محسوب می‌شوند. البته این جذابیت تا حدودی کمتر از نمونه‌ مشابه‌ای‌ست که گوگل در سرویس Docs ارائه می‌دهد جائیکه برخلاف Google Docs در اینجا امکان مشاهده بلافاصله مطالب نوشته شده توسط یک کاربر به محض وارد کردن کاراکترها وجود نداشته و تنها زمانی می‌توان این مطالب را مشاهده کرد که کاربر اصلی متن تایپ نموده خود را Save کرده و سایرین نیز یک بار صفحه پیش‌رو را refresh نمایند. البته بازهم در این حالت بعلت آشنائی اکثر کاربران با محیط آفیس و شیوه چینش تنظیمات و سرویس‌های این برنامه به احتمال قوی بسیاری از کاربران این محیط آشنا را به فضای کاربری مدرن‌ اما نا آشنای گوگل ترجیح خواهند داد.

    which cloud services are right for you third part 04
    یکی دیگر از امکانات رایگان مایکروسافت برای کاربران در این رده سرویس Live Mesh است که ابزاری کارامد برای Sync نمودن اطلاعات مابین کامپیوترهای مختلف در مکان‌های گوناگون است. طرز کار برنامه بسیار ساده است تنها کافی‌ست اپلیکیشن آن را بروی تمامی کامپیوترهای مورد نظر نصب نمود و نشانی فولدر مورد نظر برای انجام پروسه Sync را در اختیار برنامه قرار داد در این حالت کلیه تغییرات اعمال شده به این فولدر در SkyDrive و متقابلا در تمامی کامپیوترهای حاضر در حلقه کاربر (Mesh) اعمال خواهد شد.


    which cloud services are right for you third part 05
    از مهمترین جنبه‌های تفاوت مایکروسافت با رقبای اصلی خود در رده Cloud مثل گوگل یا اپل باید به کمبود امکانات مولتی‌مدیائی و سرگرمی این برند اشاره نمود بطوریکه در تک سرویس مولتی‌مدیائی این شرکت با نام Zune نیز محدودیت‌های مشخصی از لحاظ سیستم‌عامل و ابزارهای مورد پشتیبانی به چشم‌ می‌خورد؛ از امکانات اصلی سرویس غیر رایگان Zune Pass باید به به قابلیت Stream موسیقی و موزیک‌ویدئو به ابزارهائی همچون گوشی‌های مجهز به سیستم‌عامل ویندوز‌فون هفت، کنسول‌های بازی Xbox 360، کامپیوترهای دارای ویندوز و MP3 Player های Zune اشاره کرد در این سرویس همچنین امکان دانلود برنامه‌های تلویزیونی و اجاره فیلم نیز در نظر گرفته شده است. در زمان نمایش اولیه این سرویس در سال 2010، معاونت ارشد بخش سرگرمی‌های تعاملی مایکروسافت، Craig Eisler ایجاد رابطه متقابل مابین سرویس Zune، کنسول Xbox 360 و گوشی‌های دارای ویندوزفون هفت را پیشرفتی چشمگیر در بخش سرگرمی‌های ارائه شده شده از سوی مایکروسافت تلقی کرده و از دسترسی آزادانه کاربران به سرگرمی‌های مورد علاقه خود در هر زمان و هر مکان بعنوان عامل انعطاف پذیری اصلی این سرویس یاد کرد. البته این گفتار زیبا در عمل چندان با واقعیت سازگار نیست چرا که در دنیای واقعی سرویس Zune قابلیت اتصال با تنها چهار گجت مایکروسافت را داراست و علاوه بر آنکه خبری از پشتیبانی آن برای سیستم‌عامل‌های iOS یا اندروید نیست بلکه نسخه آنلاین آن در آدرس Zune.net نیز بدون نصب شدن برنامه اصلی بروی سیستم قابلیت اجرا نخواهد داشت از این گذشته قیمت بالای سرویس‌های ارائه شده از سوی Zune جذابیت‌های این سرویس را برای بسیاری از کاربران کاهش خواهد داد بعنوان مثال می‌توان به قیمت سرویس Zune Music Pass اشاره کرد که تا قبل از کاهش 5 دلاری قیمت در سپتامبر گذشته هزینه‌ای معادل 15 دلار در هر ماه به کاربران تحمیل می‌کرد که این قیمت البته بجز هزینه جداگانه برای برنامه‌های تلویزیونی و اجازه فیلم است. یکی دیگر از تغییرات جدید صورت گرفته در این سرویس همزمان با کاهش 5 دلاری قیمت که به کاربران جدید Zune اعمال می‌شود حذف امکان جذاب دانلود و حفظ 10 آهنگ در هر ماه است که مطمئنا با استقبال کاربران روبرو نخواهد شد.

    which cloud services are right for you third part 06
    مایکروسافت علاوه بر سرویس Zune سرویس‌های تحت Cloud دیگری همچون Xbox Live را نیز ازائه می‌دهد که بعنوان مثال امکان تماشای تلویزیون یا فیلم از طریق کنسول‌های Xbox 360 و گوشی‌های ویندوزفون در آن در نظر گرفته شده است این سرویس به احتمال قوی برای نسخه آینده ویندوز یعنی ویندوز 8 نیز ارائه می‌شود. یکی دیگر از سرویس‌های آینده Xbox Live که البته همچنان بصورت رسمی مورد تائید قرار نگرفته‌ است سرویس OnLive است که امکان انجام بازی‌‌های بسیار قدرتمند گرافیکی را از طریق اینترنت در گوشی‌های موبایل کاربران فراهم خواهد آورد.


    برگرفته از سایت Writeage







    [SIGPIC][/SIGPIC]

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/