قم و اهل قم وفادارانه حوزه علميه را در آغوش گرفتند.
اين روز بزرگ و مقطع تاريخى را، به شما برادران و خواهران شجاع و پيشرو - كه نامتان با انقلاب و تاريخ پرشكوه آن قرين شده است - تبريك عرض مى كنم . هم نوزدهم ديماه كه شروع مرحله ى جديدى در نهضت اسلامى بود و بشارت فتح و ظفر مى داد؛ هم نام قم و مردم قم كه آفريننده ى اين روز بوده اند، در خاطره ى اين ملت و اين انقلاب ، همواره با عظمت باقى خواهد ماند.
اساسا در تاريخ پرفراز و نشيب مظلوم ايران و خونين ما، قم يك نام برجسته و نمايشگر يك جهت گيرى و حركت خاص است . تقريبا هفتاد سال قبل از اين ، شهر قم ، حوزه ى عليمه يى را كه به وسيله ى مرحوم آيه الله العظمى حاج شيخ عبدالكريم حائرى تاسيس شد، صميمانه درآغوش گرفت . بعد از تشكيل اين حوزه ، تقريبا چهل سال كه گذشت ، اولين نشانه هاى بركات جهانگير آن - يعنى نهضت اسلامى و گوهر يكتاى درخشان امام عظيم الشاءن - درخشيد. اگر چه در آن چهل سال هم علما و بزرگانى از حوزه ى قم بيرون آمده بودند و بركاتى بر آن مترتب شده بودند؛ اما در مقطع تقريبا چهل سالگى حوزه كه امام قد برافراشت و حوزه ى علميه وارد يك مرحله جديد تاريخى شده داستان ديگرى است .
تقريبا شصت سال بعد از تشكيل حوزه عليمه به وسيله آيت الله حائرى ، بزرگترين ثمره يى كه ممكن است به وجود همه ى حوزه هاى علميه و علماى دين مرتبت شود - يعنى تشكيل نظام اسلامى - مترتب شد. هيچ حوزه ى علميه يى در تاريخ تشيع و غير تشيع از محيطهاى اسلامى ، هرگز چنين بركتى را به جهان اسلام نداده بود كه حوزه ى علميه ى قم داد. سال 1340 هجرى قمرى حوزه تشكيل شد و در سال 1400 نظام اسلامى از حوزه درخشيد و جوشيد. در تمام اين مدت ، قم و اهل قم ، مانند ياران وفادارى ، صميمانه و مهربانانه ، اين حوزه را در آغوش گرفتند، آن را حفظ كردند و از آن حسرت نمودند. از آن روز تا حالا هم قريب دوازده سال مى گذرد، شما مردم قم در ميدان جنگ ، در ميدانهاى سياسى ، در صحنه هاى گوناگون انقلاب ، الگو و جلو بوديد، فداكارى كرديد و همه جا معنويت و روحانيت انقلاب را به اثبات رسانديد. امروز هم جوانان ، زنان ، مردان و حوزه ى علميه قم الگوست . اميدوارم كه خدا كمك كند و شما هم همت كنيد، تا قم و حوزه را هميشه در خط اسلام و انقلاب ، پيشقراول و پيشرو نگهداريد.(66)
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)