نسل امروز، باورش نيست
با آن سابقه علمى كه ما در گذشته داشتيم ؛ متاسفانه نسل امروز از آن بى خبر است . شماها همه تان الحمدلله اهل علم هستيد و وارديد و شايد اين چيزها را از من بهتر هم بدانيد. مى دانيد كه گذشته علمى ايران واقعا چه گذشته پرافتخارى بوده و است گاهى مى گويند كه فلان چيز قرون وسطايى است و غافل از اين كه قرون وسطى براى اروپا روزگار ننگ است ؛ اما براى ما روزگار نور است .
شما قرن چهارم هجرى را نگاه كنيد، كتاب ((تمدن اسلامى در قرن چهارم هجرى ))، نوشته ((آدام متز))(60) نشان مى دهد كه تمام محيط اسلامى ، اصلا بازار علم دنياست ، و آن نقطه اصيلش هم ايران است ؛ يعنى همين اصفهان و رى و فارس و خراسان و هرات و مرو و... اين شهرها مركز و قله علم دنيا بوده است ؛ اما متاءسفانه نسل امروز اينها را نمى داند اين ندانستن نه به اين معنا است كه همين مطالبى را كه من گفتم نمى داند؛ چرا؛ اين مطالب را صد بار شنيده است ؛ همه در كتابها هم گفته اند اما باورش نيست بى آنكه به زبان انكار كنند يك حالت ناباورانه در همه نسل امروز و در همه نسل قبل نسبت به گذسته ايران وجود دارد؛ علتش هم اين است كه تمدن غرب و اين تكنولوژى پر سروصدا، آن چنان آمده فضا را پر كرده ، حتى كسى جرات نمى كند به شجره نامه خودش نگاه كند!
مى خواهند گذشته علمى و تمدن ملتها را نفى كنند
امروز علم در دست آنهاست - در اين كه شكى نيست - اما مى خواهند گذشته علمى ملتها را هم نفى كنند؛ البته در جاهايى كل تمدنها را نفى مى كنند اين غربيها و اروپاييها كه به نقاطى از دنيا - مثل مناطقى از آمريكاى لاتين - رفتند كل تمدن را نفى كردند!
يك وقت رئيس جمهور پرو(61) - همين كه دوره اش پارسال تمام شد به من مى گفت ما يك كاوشهاى باستانشناسى داشتيم و طى آن يك تمدن بسيار پر همينه يى را در اين كاوشها كشف كرديم . يعنى تا پانصد سال قبل كشور پرو تمدن و حكومت بسيار مقتدرى داشته و از علم و ثروت هم برخوردار بوده است ؛ اما امروز شما ببينيد پرو در كجاى دنياست ؛ اصلا در دنيا چه حضورى دارد كه بشود اسمش را آورد؟ هيچ چيز ندارد اگر هم حفارى و كاوشى لازم بوده ، خودشان كردند و بردند؛ ته و توهايش مانده كه حالا اينها چيزهايى دارند كشف مى كنند! در بعضى جاها اين كار را كردند.
گذشته ى علمى كشور را به ياد نسل جديد بياوريد
البته در مورد ايران نمى شده اين كارها را بكنند؛ چون اين همه كتاب و اين همه اثر علمى و اين تاريخ مشعشع وجود دارد و نمى توانستند كارى بكنند؛ اما اثرش را از ذهنها زدوده اند؛ شما بايد كارى كنيد و اين را برگردانيد.(62)
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)