تفريح ما در دوران نوجوانى !
ماها متاءسفانه سرگرمى هاى خيلى كمى داشتيم ؛ اين طور سرگمى ها آن وقت نبود، البته پارك و لى كم و محدود؛ مثلا در مشهد، فقط يك پارك در داخل شهر بود و محيطهايش ، محيطهاى خيلى بدى بود. ماها هم خانواده هايى بوديم كه پدر و مادرها مقيد بودند؛ اصلا نمى توانستيم برويم . براى مثال من در دوره ى نوجوانى ، امكان اين كه بتواند از اين مراكز عمومى تفريحى استفاده كنند، وجود نداشت ؛ به خاطر اينكه اين مراكز، مراكز خوبى نبود غالبا مراكز آلوده يى بود.
دستگاههاى آن روز هم مقدارى سعى داشتند كه مراكز عمومى را آلوده ى به شهوات و فساد بكنند؛ اين كار، تعمدا و طبعا با برنامه ريزى انجام مى شد. آن وقتها اين را حدث مى زديم ، بعدها كه قراين و اطلاعات بيشترى پيدا كرديم ، معلوم شد كه واقعا همين طور بوده است ؛ يعنى با برنامه ريزى محيطهاى عمومى را آلوده مى كردند! لذا ماها نمى توانستيم برويم . بنابراين تفريحهاى آن وقت ماها از اين قبيل نبود.
تفريح من در محيط طلبگى خودم در دوران جوانى ، حضور در جمع طلبه ها بود. به مدرسه خودمان - مدرسه ى داشتيم ، مدرسه ى نواب - مى رفتيم ؛ جو طلبه ها براى ما جو شيرينى بود. طلبه ها دور جمع مى شدند، صحبت و گفتگو و تبادل اطلاعات مى كردند و حرف مى زدند. محيط مدرسه براى خود طلبه ها مثل يك باشگاه محسوب مى شد؛ در وقت بيكارى در آنجا دور هم جمع مى شدند. علاوه بر اين در مشهد، مسجد گوهر شاد هم مجمع خيلى خوبى بود. آن جا هم افراد متدين ، طلاب ، روحانيون و علما مى آمدند، مى نشستند و با هم بحث علمى مى كردند؛ بعضى ها هم صحبتهاى دوستانه مى كردند. تفريحهاى ما اينها بود.
البته من از آن وقت ، ورزش مى كردم ؛ الان هم ورزش مى كنم . متاءسفانه مى بينم جوانهاى ما در ورزش ، سستى مى كنند؛ كه اين خيلى خطاست . آن وقت ما كوه مى رفتيم ، پياده روى هاى طولانى مى كرديم . من با دوستان خودم ، چند بار از كوههاى اطراف مشهد، همين طور كوه به كوه ، روستا به روستا، چند شبانه روز حركت كرديم و راه رفتيم . از اين گونه ورزشها داشتيم . البته اينها تفريحهاى سرگرم كننده يى بود كه خارج از محيط شهر محسوب مى شد.
حالا در تهران اين دامنه ى زيباى البرز و ارتفاعات به اين قشنگى و خوب هست ؛ من خودم هفته يى چند بار به اين ارتفاعات مى روم . متاءسفانه مى بينم نسبت به اين جمعيت تهران ، كسانى كه آنجا مى آيند و از اين محيط خوب و بسيار پاك استفاده مى كنند، خيلى كم است ! تاءسف مى خورم كه چرا كه جوانهاى ما از اين محيط طبيعى و زيبا استفاده نمى كنند! اگر آن وقت در مشهد ما يك چنين كوههاى نزديك وجود داشت - چون آن وقت ما در مشهد، كوههاى به اين خوبى و به اين نزديكى نداشتيم - ماها هم بيشتر استفاده مى كرديم .(7)
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)