صفحه 30 از 47 نخستنخست ... 2026272829303132333440 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 291 تا 300 , از مجموع 467

موضوع: *^*^* زبان خوراكي ها *^*^*

  1. #291
    موسس و مدیر
    نمی‌دانم در کدامین کوچه جستجویت کنم ؟ آسوده بخواب مادر بیمارم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    13 78 57
    نوشته ها
    13,577
    تشکر تشکر کرده 
    15,753
    تشکر تشکر شده 
    17,227
    تشکر شده در
    4,905 پست
    حالت من : Khoonsard
    قدرت امتیاز دهی
    24982
    Array
    خواص توت فرنگی

    توت فرنگی گياهي است با نام علمي Fragaria Vesca از خانواده گل سرخ كه دو نوع ساقه راست و خوابيده دارد. گلهاي آن منظم و به رنگ سفيد ميباشد. قسمت مورد استفاده خوراكي توت فرنگی در حقيقت نهنج گل آن است كه به تدريج بزرگ شده و به اصطلاح به عنوان ميوه توت فرنگي معروف است. توت فرنگی به حالت خودرو در بعضي نواحي شمالي ايران وجود دارد و بعضي اوقات به دليل خوش طعمي، ميوه آن را به طور مصنوعي پرورش ميدهند. از ديرباز همه قسمتهاي اين گياه مصرف دارويي داشته است و از برگ و ريشه آن كه حاوي مقدار قابل ملاحظهاي تانن است به عنوان ضد اسهال و ادرارآور استفاده ميشده است. توت فرنگی، ميوه اي شبيه توت است ولي كمي درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش كوتاه و داراي برگهايي درشت و ساقه هايي باريك و خزنده است كه روي زمين مي خوابد و ريشه مي دواند.

    قسمت هايي كه از بوته توت فرنگی مورد استفاده قرار مي گيرند، عبارتند از: ميوه ، برگ و ريشه .از دير باز همه قسمت هاي اين گياه مصرف دارويي داشته است و از برگ و ريشه آن كه حاوي مقدار قابل ملاحظه اي تانن است به عنوان ضد اسهال وادرارآور استفاده مي شده است.توت فرنگي به صورت هاي گوناگون مورد استفاده قرار مي گيرد: خام، جوشانده، مربا، شربت و بستني.
    خواص تغذيه اي توت فرنگی و اثر آن در سلامتي انسان :

    توت فرنگی منبع خوبي از فيبر، ويتامين C، فولات، پتاسيم و آنتي اكسيدان ها مي باشد كه اين مواد مغذي باعث مي شوند توت فرنگي بعنوان يك جايگزين شيرين، باعث افزايش سلامت قلب، كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در كل ارتقاء سلامتي بدن شود. همچنين داراي املاح كلسيم، آهن و فسفر مي باشد. از مواد موثر مهم آن مي توان تانن، موسيلاژ، قندهاي مختلف، ساليسيلات ها و به خصوص اسيدهاي ميوه را نام برد.توت فرنگي سرشار از ويتامين و فاقد چربي اشباع است و كالري كمي دارد.يك واحد توت فرنگي معادل 8 عدد است كه 50 كالري انرژي دارد. توت فرنگي مانند ساير توت ها مثل شاه توت، توت سفيد، تمشك و... پاك كننده روده و مثانه است.
    زندگی در بردگی شرمندگی است * معنی آزاد بودن زندگی است
    سر که خم گردد به پای دیگران * بر تن مردان بود بار گران




  2. #292
    موسس و مدیر
    نمی‌دانم در کدامین کوچه جستجویت کنم ؟ آسوده بخواب مادر بیمارم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    13 78 57
    نوشته ها
    13,577
    تشکر تشکر کرده 
    15,753
    تشکر تشکر شده 
    17,227
    تشکر شده در
    4,905 پست
    حالت من : Khoonsard
    قدرت امتیاز دهی
    24982
    Array
    سبزيجات و ميوه ها ضامن سلامتی

    امروزه در مقالات مختلف مى خوانيد كه مصرف سبزيجات و ميوه ها سبب كاهش بيمارى هاى قلبى، فشار خون بالا، چاقى، ديابت و سرطان مى شود اما كمتر در مورد نحوه اثر اين مواد غذايى و اينكه به چه طريق سبب كاهش اين همه بيمارى مى شوند اطلاعاتى دريافت مى كنيد. ما در اين مقاله سعى خواهيم كرد درخصوص مكانيسم اثر اين گروه از مواد غذايى كه اصطلاحاً غذاهاى پرفيبر خوانده مى شوند مطالبى را حضورتان ارائه دهيم.سبزيجات و ميوه ها با توجه به تركيب پرفيبرى كه دارند، ساير مواد غذايى خورده شده را احاطه كرده و با كم كردن اثر آنزيم هاى گوارشى از جذب سريع مواد غذايى جلوگيرى مى كنند. در بدن انسان پديده اى به نام توفان انسولين وجود دارد. در اين حالت مصرف بيش از حد مواد قندى سبب افزايش ناگهانى هورمون انسولين كه وظيفه پائين آوردن قند خون را دارد، شده و در حقيقت قند مصرف شده بلافاصله سوخته شده و سريعاً سطح خونى قند پائين مى آيد. بالا بودن سطح انسولين خون در دراز مدت سبب حالتى به نام مقاومت به انسولين مى شود و اين همان چيزى است كه در بيماران ديابتى چاق وجود دارد. اين وضعيت در صورت مصرف مواد غذايى پرفيبر همراه با قند ديده نمى شود چرا كه سبزيجات و ميوه ها اولاً با احاطه مواد غذايى جلوى اثر آنزيم هاى گوارش را گرفته و قند موجود در مواد غذايى به آهستگى هضم و جذب مى شود و ثانياً با توجه به اينكه قند ميوه ها از نوع مركب است نسبت به قند هاى ساده ديرتر هضم و جذب شده و در نهايت جلوى احساس زود هنگام سيرى گرفته مى شود.سبزيجات و ميوه ها حاوى ويتامين هاى a و c هستند. سبزيجات برگى و ساير انواع سبزيجات مثل گوجه فرنگى، فلفل دلمه اى و ميوه هاى گروه مركبات و توت حاوى ويتامين c هستند و همچنين گروه ديگرى از سبزيجات و ميوه ها چون اسفناج، هويج، گوجه فرنگى، طالبى، زرد آلو، شليل و هلو منابع سرشار از ويتامين a هستند. تحقيقات اخير ارتباط اثرات ضد سرطانى اين دو ويتامين را قوياً ثابت كرده است.توصيه مى شود كه سبزيجات به صورت خام مصرف شود چرا كه حرارت باعث مى شود بسيارى از مواد مغذى اين گروه از مواد غذايى مثل ويتامين ها از بين برود. بسيارى از ويتامين ها در صورت حرارت دادن تجزيه شده و خواص اصلى خود را از دست مى دهند. سعى كنيد قبل از مصرف سبزى ها و ميوه ها حتماً آنها را شسته و با محلول هاى مخصوص، ضد عفونى كنيد چرا كه ممكن است سبزيجات و ميوه هاى نشسته منشاء بيمارى هاى مختلف انگلى و ميكروبى باشند. اگر محلول هاى ضد عفونى در دسترس نبود مى توانيد براى شست وشوى اين گروه از مواد غذايى از محلول آب نمك (به نسبت ۳ قاشق مربا خورى نمك در يك ليوان آب) به مدت ۲۰ دقيقه استفاده كنيد.با توجه به اينكه بسيارى از ميوه ها در پوستشان داراى تركيبات مفيدى براى بدن هستند سعى كنيد حتى المقدور ميوه ها را با پوست بخوريد. به عنوان مثال ماده اى به نام پكتين در پوست سيب وجود دارد كه خاصيت ضد سرطانى دارد. در اينجا بهتر است يادآور شوم كه در پوست برخى از ميوه ها و گروهى از سبزيجات نارس، مواد حساسيت زايى مثل ساليسلات ها وجود دارد كه در درازمدت ممكن است سبب بيمارى هاى مختلفى ازجمله افسردگى شود. اين مواد به طور طبيعى در پوست سيب نارس يا گوجه فرنگى نارس و برخى دانه ها و به طور مصنوعى در داروى آسپرين وجود دارد و توصيه مى شود اين قبيل از ميوه ها و سبزيجات را كه نام برده شد يا به صورت نارس مصرف نكرد يا اينكه پوست اين گروه را ضخيم تر برداشته و مصرف كرد.براى پختن سبزيجات از آب كمترى مصرف كنيد چرا كه ممكن است مواد مغذى آنها رقيق شده و در حين روند پخت و پز از دست برود. نگهدارى سبزيجات به صورت خشك شده و يا فريز كردن آن نيز ممكن است باعث كاهش خواص مفيد آنها شود و بالاخره اينكه سبزيجات و ميوه ها با توجه به فيبرى كه دارند در آب به صورت نامحلول و چسبناك درمى آيد، گوارش غذا را آهسته تر مى كند و به شكم احساس پرى بيشترى داده و در نهايت سرعت رد شدن غذا از روده ها را افزايش مى دهد و به همين علت در جلوگيرى از يبوست بسيار موثر است. لازم به ذكر است طبق آخرين تحقيقات به عمل آمده سبزيجات با رقابت در جذب استروژن، باعث جلوگيرى از سرطان سينه در خانم ها مى شود. پس سبزى و ميوه بخوريم تا سلامت خود را تضمين كنيم
    __________________
    زندگی در بردگی شرمندگی است * معنی آزاد بودن زندگی است
    سر که خم گردد به پای دیگران * بر تن مردان بود بار گران




  3. #293
    موسس و مدیر
    نمی‌دانم در کدامین کوچه جستجویت کنم ؟ آسوده بخواب مادر بیمارم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    13 78 57
    نوشته ها
    13,577
    تشکر تشکر کرده 
    15,753
    تشکر تشکر شده 
    17,227
    تشکر شده در
    4,905 پست
    حالت من : Khoonsard
    قدرت امتیاز دهی
    24982
    Array
    گاما ليـنولنيک اسيد

    گاما- لينولنيك اسيد (GLA) يك اسيد چرب ضروري است كه به طور عمده از روغن هاي گياهي به دست مي آيد. اسيد لينولئيك كه در روغن هاي خوراكي و غذاي به عمل آمده يافت مي شود در بدن به GLA تبديل مي شود. مكمل هاي GLA، كه از لينولئيك اسيد نيز به دست مي آيند به صورت روغن گل مغربي، روغن تخم "بلاك كورانت"، روغن گل گاوزبان در دسترس است. براي مثال روغن گل مغربي 72 درصد اسيد لينولئيك دارد. رژيم توصيه شده آمريكاي جنوبي داراي اسيد لينولئيك به ميزان 10 برابر مورد نياز است.افراد مبتلا به ديابت، كمتر قادر هستند كه لينولئيك اسيد را به GLA تبديل كنند، ديگر بيماريهايي كه توانايي كمي براي تبديل اسيد لينولئيك به GLA دارند شامل: افزايش سن الكليسم، درماتيت آتوپيك، ، روماتيسم مفصلي، سرطان و بيماريهاي قلبي-عروقي است. افزايش سن نيز باعث كاهش تبديل اسيد لينولئيك به GLA ميشود. اگر شما فرد مسني هستيد يا مبتلا به يكي از بيماريهاي ذكر شده در بالا هستيد با پزشك خود در مورد استفاده از مكمل هاي حاوي GLA مشورت كنيد.اگر شما روماتيسم مفصلي داريد از مكمل هاي GLA سود مي بريد. اين مكمل ها مي تواند شما را از مصرف داروهاي ضد التهابي غير استروييدي كه باعث مشكلات معده و روده ميشود بي نياز كنيد. به هر حال تحقيقات بيشتري براي ميزان مصرف اين مكمل ها به صورت طولاني مدت نياز است.سرطان بيماري ديگري است كه مصرف GLA در درمان آن مفيد است. مطالعات در افرادي كه مبتلا به سرطان ردة بزرگ و ملانوما هستند نشان داده است كه GLA از رشد سلولهاي سرطاني و پيشرفت آنها جلوگيري مي كند.

    تحقيقات نشان داده است كه در بيماران همودياليزي با علايم پوستي اورميك مصرف مكمل هاي روغن گل مغربي باعث بهبود بيماري پوستي آنها شده است. مطالعات همچنين نشان مي دهد كه مصرف GLA در افزايش تودة استخواني و جذب كلسيم در افراد مبتلا به پوكي استخوان، مفيد و مؤثر است.

    موارد استفاده

    * روماتيسم مفصلي. GLA باعث كاهش التهاب ميشود.

    * ديابت. مكمل هاي GLA به عملكرد بهتر عصب كمك مي كند، از آسيب آن كه در طي ديابت ايجاد ميشود، جلوگيري مي كند.

    * سرطان. GLA از رشد و گسترش سرطان مخصوصاً ملانوما جلوگيري مي كند.

    * بيماري قلبي. GLA با مهار كردن تشكيل پلاك، گشاد كردن عروق خوني و كاهش فشار خون باعث بهبود بيماري قلبي ميشود.

    * چشم ها. GLA در درمان سندرم شوگرن و احتمالاً بيماريهاي ديگري كه خشكي چشم دارند، مؤثر و مفيد است.

    * مكمل هاي GLA به بهبود علايم بسياري از بيماريها كه با افزايش سن ايجاد ميشود، كمك مي كند. اين ماده همچنين، علايم الكليسم، درماتيت اتوپيك و پوكي استخوان را كاهش مي دهد.
    .
    * اسيدهاي چرب ضروري نظير آنهايي كه در دانة كتان، گل مغربي و روغن گل گاوزبان يافت ميشود، التهاب را كاهش مي دهند و توليد هورمون را تقويت مي كنند. ميزان مصرف 1000 تا 1500 ميلي گرم يك تا سه بار در روز است.

    منابع غذايي

    GLA درروغن دانه هاي گل مغربي، "بلاك كورانت"، گل گاوزبان و روغن هاي قارچي يافت مي شود. GLA همچنين در شير انسان و به مقدار كم در انواع مختلفي از غذاهاي رايج مخصوصاً گوشت ماهيچه يافت ميشود.

    اشكال ديگر

    مكمل هاي GLA به شكل روغن گل مغربي، روغن دانة بلاك كورانت، گل گاوزبان و كپسول روغني گل گاوزبان در دسترس است.

    بعضي از روشهاي ساختگي باعث از بين رفتن ارزش غذايي محصولات GLA ميشوند. بعضي از روش ها نامهاي خاصي را براي خود انتخاب كرده اند، به طور كلي اين متدها به نام «روشهاي بسته بندي اتمسفريك تغيير شكل يافته» خوانده ميشود.

    نحوه مصرف

    هيچ حد مجاز توصيه شده اي براي مصرف GLA گزارش نشده است. ميزان توصيه شده براي درمان روماتيسم مفصلي 1/4 گرم در روز است. چون بهاي روغن ها زياد و ميزان كم آنها مفيد و مؤثر است ميزان مصرف روغن گل مغربي، "بلاك كورانت" يا گل گاوزبان 1500 ميلي گرم يك تا 2 بار در روز است.

    مطالعات نشان داده است كه مصرف بيش از 2/8 گرم از GLA در روز باعث تحمل نسبت به اين ماده ميشود. يك شخص سالم از رژيم غذايي معمولي اش چربي هاي اشباع شده كمتر و چربي هاي غير اشباع بيشتري دريافت مي كند. از محصولاتي كه حاوي چربي هيدروژنه هستند اجتناب كنيد. با پزشك در مورد مصرف مكمل هاي GLA مشورت كنيد.

    موارد احتياط

    GLA از منابع رژيم غذايي غيرسمي است. با پزشك خود در مورد مصرف مكمل هاي GLA و نوع و مقدار آن مشورت كنيد. به خاطر داشته باشيد كه مكمل هاي GLA چربي هستند و حاوي كالري زيادي هستند.

    تداخل هاي احتمالي

    شناخته نشده است

    محققان موفق به كشف پروتئين جديدي شدهاند كه ميتواند در هنگامي كه به مولكول دي ان آ اسيب وارد ميشود، خود را به صورت يكي از پايههاي اين مولكول در آورد و امكان تقسيم شدن بيخطر سلول را فراهم سازد.

    به نوشته نشريه ساينس انيل آگراوال از مدرسه پزشكي مونت سينايي در نيويورك و همكارانش توانستهاند تا اندازهاي از رازهاي اين پروتئين كه براي آن نام "رو‪۱ ‪"Rev1را انتهاب كرده اند، سر در آورند.

    رو‪ ۱در هنگامي كه به پايه گوانين ‪guanineيا پايه جي (‪ (Gدر دي ان آ اسيب وارد ميشود، به سلول اجازه ميدهد فرايند تقسيم شدن را بدون وقفه دنبال كند. در غياب اين پروتئين كار تكثير ژنهاي درون سلول و بر روي مولكول دي ان آ متوقف ميشود.

    آگراوال و دوستانش در بررسي اين پروتئين در بدن مخمرها مشاهده كردهاند كه پروتئين خود را به يك الگوي تكثير و بازتوليدي پايه جي در درون مارپيچ مولكول دي ان آ متصل ميكند.

    در مرحله بعد پروتئين پايه آسيب ديده را از ساختار مارپيچي خارج و پايه مكمل يا همراه جي موسوم به پايه سسيتوسين ‪cytosineيا "سي ‪" Cرا دعوت ميكند تا با خودش اتصال برقرار كند.

    به اين ترتيب پايه سي كه به وسيله مولكول دي سي تي پي ‪dCTPانتقال مييابد، در محل صحيح در مولكول تازه دي ان آ جاي ميگيرد.

    اثر چربی در کثیف کردن خون

    کارشناسان توصیه می کنند که اگر می خواهید خون صاف و تمیزی داشته باشید حتی الامکان کمتر غذاهای چرب و چربی بخورید و بدون تردید خوردن چربی و غذاهای چرب، علاوه بر اینکه کلسترول را افزایش می دهد، وضع خون را نیز مختل می سازد. چربی و غذاهای چرب همچنین انعقاد خون را تحریک می کند و باعث ایجاد لخته های خطرناک در خون می شود. مثلا در تحقیق جدیدی که در مرکز دانشگاهی جوتلاندجنوبی در دانمارک به عمل آمده مشاهده شده است که خوردن مقدار زیادی چربی از انواع چربیهای اشباع شده حیوانی و چربیهای گیاهی اشباع نشده بری دارای اومگا-6 نظیر روغن ذرت، تولید فیبرینوژن رادر خون افزایش داده است. تحقیقات دیگری نشان می دهد که چربی، بخصوص چربی حیوانی، قابلیت حل کردن لخته خون را کاهش می دهد
    زندگی در بردگی شرمندگی است * معنی آزاد بودن زندگی است
    سر که خم گردد به پای دیگران * بر تن مردان بود بار گران




  4. #294
    موسس و مدیر
    نمی‌دانم در کدامین کوچه جستجویت کنم ؟ آسوده بخواب مادر بیمارم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    13 78 57
    نوشته ها
    13,577
    تشکر تشکر کرده 
    15,753
    تشکر تشکر شده 
    17,227
    تشکر شده در
    4,905 پست
    حالت من : Khoonsard
    قدرت امتیاز دهی
    24982
    Array
    چيپس و سيب زمينی سرخ کرده

    كشفيات جديد در مورد سم چيپس و سيب زمينى سرخ كرده

    دانشمندان مواد غذائى، موفق به كشف ماده بسيار سمى بنام آكريلاميد شده اند كه بخصوص در سيب زمينى سرخ كرده و چيپس به وفور يافت مي شود كه تنها در آلمان ساليانه بيش از ٨هزار نفر قربانى مي گيرد! از همين روى، ترس از (آكريلاميد) يا به قولى سم چيپس و سيب زمينى بحث داغ رسانه هاى روز بخصوص در اروپا و در آمريكا شده است. طبق پژوهش دانشمندان مختلف، آكريلاميد در مقايسه با مواد سمى ديگر شناخته شده در گوشت گاو و يا انواع بيماريهاى پوستى ميتواند براى انسانها تا١٠٠ برابر خطرناك تر باشد. تمامى محصولات غذائى كه داراى قند، آلبومين و يا آسپاراگيان هستند داراى آكريلاميد مى باشند. آكريلاميد اما در زمانى خود را نمايان مى كند كه محصولات غذائى بر اثر گرما و خشكى تغيير حالت دهند. براى جلوگيرى از جذب آكرولاميد بهتر است به چند مورد كلى و ساده توجه كنيد: - بجاى مصرف از چيپس سيب زمينى، از چيپس ذرت استفاده كنيد. - بجاى چيپس مى توانيد از بادام زمينى و يا چيپس (ناچوس) استفاده كنيد.- بجاى بيسكوبيت هاى معمولى، كه آنان نيز سرخ مى شوند، از بيسكوبيت هاى ويفرى استفاده كنيد. - بجاى نان سياه و يا برشته شده مى توانيد از نان برشته نشده استفاده كنيد، در نان برشته شده مقدار زيادى آكريلاميد وجود دارد به همين دليل حداكثر از نانهاى نازك برشته نشده استفاده كنيد در ضمن نان سوخارى هم مى تواند آلترناتيو خوبى بجاى نان برشته شده باشد. - از آنجا كه قهوه نيز داراى آكريلاميد مى باشد، توصيه مى شود، از مصرف بيش از ١ فنجان و يا نهايتا ٢ فنجان قهوه در روز صرف نظر كنيد، در مقابل قهوه، چاى آلترناتيو خوبى براى نوشيدنى گرم مى باشد. - بر خلاف مواد غذائى كه در بالا ذكر شد مواد غذائى زير عارى از هرگونه آكريلاميد مى باشند، براى همين سعى كنيد كه در مواد غذائى خود بيشتر از اينگونه مواد غذائى استفاده كنيد. اين مواد غذائى عبارتند از: گوشت، كالباس، سوسيس، ماهى، شير، پنير، ماكارانى، برنج، سبزيجات و انواع ميوجات. - تا حد ممكن از شامپوهاى شيميائى و كرم هاى بدنى استفاده نكنيد بلكه توجه كنيد كه محتواى آنان بيشتر گياهى و يا طبى باشند. - از آنجا كه آكريلاميد سمى است كه بيشتر از طريق تغذيه وارد بدن مى شود، بهتر است كه در آشپزخانه خود به ١٢ قانون پيشگيرى پائين توجه جدى ترى كنيد: 10 قانون پيشگيرى در آشپزیبراى پختن كيك و يا پيتزا و ديگر غذاهائى سرخ كردنى در فر، بجاى اينكه سينى فر را چرب كنيد در آن كاغذ مخصوص بگذاريد. حرارت فر را بيشتر از ۲۰۰ درجه نكنيد. بعنوان مثال از برشته شدن حاشيه ى پيتزا بشدت پرهيز كنيد. در صورت برشته شدن آن، حاشيه برشته شده را مصرف نكنيد. سيب زمينى را هيچگاه در يخچال نگهدارى نكنيد. سيب زمينى هائى كه كمى لك پيدا كرده اند، مطلقا براى سرخ كردن مناسب نيستند. نانهاى تست را يا تست نكنيد و يا با درجه حرارت كم و با زمان كوتاه تست كنيد. قبل از استفاده و پخت سيب زمينى، سيب زمينى را پوست كنده و لااقل بمدت يكساعت در آب قرارشان دهيد. آب، قند موجود در سيب زمينى را به خودش جذب كرده و به اين طريق احتمال تشكيل آكريلاميد پائين مى رود. شما مى توانيد حتى اگر سيب زمينى را در آب نگذاشتيد آنرا قبل از سرخ كردن آب پز كنيد. سيب زمينى آب پز شده در هنگام سرخ كردن از خود آكريلاميد توليد نمى كند.براى سرخ كردن بجاى روغن مايع و يا جامد، از مارگارين استفاده كنيد. مارگارين آب را در خود نگه داشته و سبب مى شود كه روغن بيش از حد داغ نشود. سيب زمينى را حتما كوتاه سرخ كنيد و آنرا طلائى از روى آتش برداريد. سيب زمينى هرچه بيشتر سرخ و برشته شود ميزان آكريلاميد موجودش بالاتر مى رود. تا حد امكان براى سرخ كردن سيب زمينى ها، آنان را كلفت برش دهيد، زيرا هرچه سيب زمينى ها باريكتر باشد امكان ايجاد آكريلاميد در آنان بالاتر مى رود.
    زندگی در بردگی شرمندگی است * معنی آزاد بودن زندگی است
    سر که خم گردد به پای دیگران * بر تن مردان بود بار گران




  5. #295
    موسس و مدیر
    نمی‌دانم در کدامین کوچه جستجویت کنم ؟ آسوده بخواب مادر بیمارم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    13 78 57
    نوشته ها
    13,577
    تشکر تشکر کرده 
    15,753
    تشکر تشکر شده 
    17,227
    تشکر شده در
    4,905 پست
    حالت من : Khoonsard
    قدرت امتیاز دهی
    24982
    Array
    بياييد باكتري بخوريم

    ميكروبها را ميتوان طوري تغيير ژنتيكي داد كه پروتئينهاي بدن انسان را توليد كنند. شكي نيست كه بيماريهاي زيادي را با اين پروتئينها ميتوان درمان كرد. البته، اگر بتوانيم مقدار مشخصي از پروتئين را در زمان مناسب در مكان مناسبي قراردهيم. مانعي كه تاكنون پيش رو داشتهايم، همين بود. اما با پا گرفتن انقلابي كه در پزشكي در حال رخ دادن است، كافي است مقداري باكتري تغيير ژنتيكي يافته بخوريد و به آنها اجازه دهيد در روده شما لانه گزينند.

    محققان بلژيكي و هلندي براي آزمايش اين شيوه درماني در انسان آماده ميشوند. اگر آزمونهاي آنان به خوبي پيش برود، نخستين گام به سوي شيوه درماني جديدي برداشته شده است: استفاده از باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته براي تخليه پروتئينهاي درماني ، درست در جايي كه به آنها نياز هست.

    صداهاي اميدوار كنندهاي به گوش ميرسد. اما پيش از آن كه كسي باكتري تغيير ژنتيكي يافته بخورد، محققان بايد ثابت كنند اين كار خطري ندارد. البته خطر احتمالي تنها متوجه بيماراني نيست كه اين باكتريها را در روده خود جاي ميدهند. زماني كه اين باكتريها در محيط رها ميشوند، راهي براي جمعآوري آنها يا روشي براي فهميدن اين موضوع وجود ندارد كه آيا آنها همينطور خوشخيم خواهند ماند.

    از لحاظ نظري هر پروتئيني را كه بتواند به طور دست نخورده از ديواره روده جذب شود، ميتوان به اين شيوه در اختيار بدن قرار داد. يكي از اين پروتئينها ميتواند انسولين باشد. اين پروتئين را نميتوان از راه دهان دريافت كرد، زيرا آنزيمهاي گوارشي معده آن را تخريب ميكنند. اما اگر اين پروتئين در روده تخليه شود، از ديواره آن جذب ميشود و در اختيار بدن قرار ميگيرد.

    براي دستيابي به اين هدف بايد ديد آيا باكتريها توان ايفاي چنين نقشي را دارند. براي اين منظور محققان بلژيكي نوعي باكتري تغيير ژنتيكي يافته توليد كردهاند كه نوعي پروتئين انساني به نام اينترلوكين 10 توليد ميكند. اين پروتئين يك " تعديل كننده دستگاه ايمني " است كه ميتواند واكنشهاي ايمني بيش از اندازه را فرو بنشاند. محققان اميدوارند اين باكتريها بتوانند پس از قرارگرفتن در روده بيماران مبتلا به ناراحتيهاي گوارشي حاصل ازالتهاب (مثل التهاب قولون) با آزادسازي اينترلوكين 10، واكنشهاي التهابي غير عادي را سركوب كنند.

    پيش از اين محققان از اين باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته ب راي توليد اينترلوكين10، بهره ميگرفتند اما اكنون قصد دارند از آنها به طور مستقيم در درمان استفاده كنند. رهبر اين گروه تحقيقاتي «لوتر استيدلر» ميگويد: «رويكرد فعلي زياد اقتصادي نيست. براي توليد و تخليص اينترلوكين 10 به مقداري كه براي درمان يك بيمار كافي باشد، حدود 10 هزار پوند بايد هزينه كرد. بيمار نيز در طول زندگي ممكن است به آن محتاج باشد. در عوض، رويكرد جديدي كه ما اتخاذ كردهايم بسيار كم هزينه به نظر ميرسد.»

    باكتري كه آنان براي آزمايش رويكرد خود برگزيدهاند، Lactococcus lactis است. اين باكتري براي ت ه يه ماست و پنير استفاده ميشود. اين باكتري جزء فلور عادي روده شما است و همراه با باكتريهاي ديگر در فرآوردهههاي تخميري از جمله ماستي كه روزانه مصرف ميكنيد وجود دارد. هر زمان كه شما مقداري ماست ميخوريد، جمعيت آنها را در روده خود تقويت ميكنيد.

    اين ميكروبها به پوشش روده شما متصل ميشوند، سطح آن را ميپوشانند و به اين ترتيب آن را از دسترس ميكروبهاي خطرناك دور نگه ميدارند. به علاوه، اين ميكروبهاي مهربان با دست و دلبازي تركيبات ضد سرطاني متنوعي را به بدن ما هديه ميكنند.

    اما اگر باكتري تغيير ژنتيكي نيافته اين قدر به بدن ما سود ميرساند، آيا وقتي آنها تغيير ژنتيكي پيدا كردند، باز هم به ما فايده خواهند رساند. اگر اين باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته از فردي به فرد ديگر منتقل شوند، منتظر چه پيامندي بايد باشيم؟ اگر ژن اينترلوكين 10 از باكتري تغيير ژنتيكي يافته فرار كند و وارد باكتريهاي ديگر شود، چه اتفاقي ممكن است رخ دهد؟

    هر چند محققان پاسخ اين گونه پرسش را به درستي نميدانند اما تلاش ميكنند با ترفندهاي مختلف مانع نتايج ناخواسته شوند. براي مثال، گروه استيدلر به جاي وارد كردن ژن اينتركولين 10 در پلاسميد ( DNA حلقوي شكلي كه ميتواند بين باكتريها مبادله شود) آن را به ژنوم باكتري (ماده ژنتيكي اصلي باكتري ) وارد كرده اند. بنابراين خطر جابه جايي ژن از يك گونه به گونه ديگر برطرف ميشود. به علاوه، باكتري را چنان تغيير دادهاند كه بدون يك ماده غذايي ويژه نتواند به رشد خود ادامه دهد. درنتيجه، بيمار بايد همراه با باكتري تغيير ژنتيكي يافته قرصي را نيز دريافت كند كه حاوي اين ماده غذايي ويژه است.

    در نتيجه، هر بيماري كه بخواهد خود را ازدست باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته خلاص كند، كافي است مصرف قرص را ادامه ندهد. به علاوه محققان باكتري را طوري تغيير دادهاند كه مدت كوتاهي پس از دفع از بين برود. بنابراين، باكتري نميتواند در محيط پراكنده شود و به افراد ديگر منتقل شود. البته، هميشه اين خطر وجود دارد كه باكتري تغيير يافته بتواند ژني را به دست آورد كه توان زندگي كردن بودن تامين ماده غذايي ويژه را به او ببخشد. به هر حال، احتمال وقوع اين امر آنقدر كم است كه شايد بتوان از آن صرفنظر كرد.

    دو سال پيش، استيدلر نتايج آزمايشهاي خود را با موشها گزارش كرد. در موشهايي كه وضعيتي مشابه التهاب روده در انسان داشتند، پس از دريافت باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته، التهاب به ميزان 50 درصد كاهش پيدا كرد. از اين رو، به نظر ميرسد اين شيوه با اثرات جانبي كمتري همراه است. از آنجا كه داروهاي استروئيدي فعاليت كل دستگاه ايمني را كاهش ميدهند، ممكن است در دراز مدت اثر جانبي ناخوشايندي ابه دنبال داشته باشند. اما در اين رويكرد، پروتئيني در اختيار بدن قرار ميگيرد كه تنها واكنشهاي التهابي دستگاه گوارش را سركوب ميكند.

    بسياري از محققان متقاعد شدهاند روزي باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته از طريق مواد غذايي از جمله ماست، در اختيار بيماران قرار مي گيرند و اين كارخانههاي داروسازي زنده، داروي مورد نياز را در مكاني به آن نياز هست، آزاد ميكنند. آنان معتقدند، اين رويكرد قابليتهاي ديگري نيز دارد. براي مثال، از باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته ميتوان براي تميز كردن خون از فرآوردههاي سمي بدن از جمله اسيداوريك و كراتينين استفاده كرد. اين فرآوردهها در خون بيماران كليوي به ميزان زياد يافته ميشوند و بايد با دياليز از خون جدا شوند. هر چند محققان در شرايط آزمايشگاهي در اين زمينه موفقيتهايي به دست آوردهاند اما اين كار خطر آفرين به نظر ميرسد و تحقيقات بيشتري لازم دارد.
    زندگی در بردگی شرمندگی است * معنی آزاد بودن زندگی است
    سر که خم گردد به پای دیگران * بر تن مردان بود بار گران




  6. #296
    موسس و مدیر
    نمی‌دانم در کدامین کوچه جستجویت کنم ؟ آسوده بخواب مادر بیمارم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    13 78 57
    نوشته ها
    13,577
    تشکر تشکر کرده 
    15,753
    تشکر تشکر شده 
    17,227
    تشکر شده در
    4,905 پست
    حالت من : Khoonsard
    قدرت امتیاز دهی
    24982
    Array
    بياييد باكتري بخوريم

    ميكروبها را ميتوان طوري تغيير ژنتيكي داد كه پروتئينهاي بدن انسان را توليد كنند. شكي نيست كه بيماريهاي زيادي را با اين پروتئينها ميتوان درمان كرد. البته، اگر بتوانيم مقدار مشخصي از پروتئين را در زمان مناسب در مكان مناسبي قراردهيم. مانعي كه تاكنون پيش رو داشتهايم، همين بود. اما با پا گرفتن انقلابي كه در پزشكي در حال رخ دادن است، كافي است مقداري باكتري تغيير ژنتيكي يافته بخوريد و به آنها اجازه دهيد در روده شما لانه گزينند.

    محققان بلژيكي و هلندي براي آزمايش اين شيوه درماني در انسان آماده ميشوند. اگر آزمونهاي آنان به خوبي پيش برود، نخستين گام به سوي شيوه درماني جديدي برداشته شده است: استفاده از باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته براي تخليه پروتئينهاي درماني ، درست در جايي كه به آنها نياز هست.

    صداهاي اميدوار كنندهاي به گوش ميرسد. اما پيش از آن كه كسي باكتري تغيير ژنتيكي يافته بخورد، محققان بايد ثابت كنند اين كار خطري ندارد. البته خطر احتمالي تنها متوجه بيماراني نيست كه اين باكتريها را در روده خود جاي ميدهند. زماني كه اين باكتريها در محيط رها ميشوند، راهي براي جمعآوري آنها يا روشي براي فهميدن اين موضوع وجود ندارد كه آيا آنها همينطور خوشخيم خواهند ماند.

    از لحاظ نظري هر پروتئيني را كه بتواند به طور دست نخورده از ديواره روده جذب شود، ميتوان به اين شيوه در اختيار بدن قرار داد. يكي از اين پروتئينها ميتواند انسولين باشد. اين پروتئين را نميتوان از راه دهان دريافت كرد، زيرا آنزيمهاي گوارشي معده آن را تخريب ميكنند. اما اگر اين پروتئين در روده تخليه شود، از ديواره آن جذب ميشود و در اختيار بدن قرار ميگيرد.

    براي دستيابي به اين هدف بايد ديد آيا باكتريها توان ايفاي چنين نقشي را دارند. براي اين منظور محققان بلژيكي نوعي باكتري تغيير ژنتيكي يافته توليد كردهاند كه نوعي پروتئين انساني به نام اينترلوكين 10 توليد ميكند. اين پروتئين يك " تعديل كننده دستگاه ايمني " است كه ميتواند واكنشهاي ايمني بيش از اندازه را فرو بنشاند. محققان اميدوارند اين باكتريها بتوانند پس از قرارگرفتن در روده بيماران مبتلا به ناراحتيهاي گوارشي حاصل ازالتهاب (مثل التهاب قولون) با آزادسازي اينترلوكين 10، واكنشهاي التهابي غير عادي را سركوب كنند.

    پيش از اين محققان از اين باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته ب راي توليد اينترلوكين10، بهره ميگرفتند اما اكنون قصد دارند از آنها به طور مستقيم در درمان استفاده كنند. رهبر اين گروه تحقيقاتي «لوتر استيدلر» ميگويد: «رويكرد فعلي زياد اقتصادي نيست. براي توليد و تخليص اينترلوكين 10 به مقداري كه براي درمان يك بيمار كافي باشد، حدود 10 هزار پوند بايد هزينه كرد. بيمار نيز در طول زندگي ممكن است به آن محتاج باشد. در عوض، رويكرد جديدي كه ما اتخاذ كردهايم بسيار كم هزينه به نظر ميرسد.»

    باكتري كه آنان براي آزمايش رويكرد خود برگزيدهاند، Lactococcus lactis است. اين باكتري براي ت ه يه ماست و پنير استفاده ميشود. اين باكتري جزء فلور عادي روده شما است و همراه با باكتريهاي ديگر در فرآوردهههاي تخميري از جمله ماستي كه روزانه مصرف ميكنيد وجود دارد. هر زمان كه شما مقداري ماست ميخوريد، جمعيت آنها را در روده خود تقويت ميكنيد.

    اين ميكروبها به پوشش روده شما متصل ميشوند، سطح آن را ميپوشانند و به اين ترتيب آن را از دسترس ميكروبهاي خطرناك دور نگه ميدارند. به علاوه، اين ميكروبهاي مهربان با دست و دلبازي تركيبات ضد سرطاني متنوعي را به بدن ما هديه ميكنند.

    اما اگر باكتري تغيير ژنتيكي نيافته اين قدر به بدن ما سود ميرساند، آيا وقتي آنها تغيير ژنتيكي پيدا كردند، باز هم به ما فايده خواهند رساند. اگر اين باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته از فردي به فرد ديگر منتقل شوند، منتظر چه پيامندي بايد باشيم؟ اگر ژن اينترلوكين 10 از باكتري تغيير ژنتيكي يافته فرار كند و وارد باكتريهاي ديگر شود، چه اتفاقي ممكن است رخ دهد؟

    هر چند محققان پاسخ اين گونه پرسش را به درستي نميدانند اما تلاش ميكنند با ترفندهاي مختلف مانع نتايج ناخواسته شوند. براي مثال، گروه استيدلر به جاي وارد كردن ژن اينتركولين 10 در پلاسميد ( DNA حلقوي شكلي كه ميتواند بين باكتريها مبادله شود) آن را به ژنوم باكتري (ماده ژنتيكي اصلي باكتري ) وارد كرده اند. بنابراين خطر جابه جايي ژن از يك گونه به گونه ديگر برطرف ميشود. به علاوه، باكتري را چنان تغيير دادهاند كه بدون يك ماده غذايي ويژه نتواند به رشد خود ادامه دهد. درنتيجه، بيمار بايد همراه با باكتري تغيير ژنتيكي يافته قرصي را نيز دريافت كند كه حاوي اين ماده غذايي ويژه است.

    در نتيجه، هر بيماري كه بخواهد خود را ازدست باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته خلاص كند، كافي است مصرف قرص را ادامه ندهد. به علاوه محققان باكتري را طوري تغيير دادهاند كه مدت كوتاهي پس از دفع از بين برود. بنابراين، باكتري نميتواند در محيط پراكنده شود و به افراد ديگر منتقل شود. البته، هميشه اين خطر وجود دارد كه باكتري تغيير يافته بتواند ژني را به دست آورد كه توان زندگي كردن بودن تامين ماده غذايي ويژه را به او ببخشد. به هر حال، احتمال وقوع اين امر آنقدر كم است كه شايد بتوان از آن صرفنظر كرد.

    دو سال پيش، استيدلر نتايج آزمايشهاي خود را با موشها گزارش كرد. در موشهايي كه وضعيتي مشابه التهاب روده در انسان داشتند، پس از دريافت باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته، التهاب به ميزان 50 درصد كاهش پيدا كرد. از اين رو، به نظر ميرسد اين شيوه با اثرات جانبي كمتري همراه است. از آنجا كه داروهاي استروئيدي فعاليت كل دستگاه ايمني را كاهش ميدهند، ممكن است در دراز مدت اثر جانبي ناخوشايندي ابه دنبال داشته باشند. اما در اين رويكرد، پروتئيني در اختيار بدن قرار ميگيرد كه تنها واكنشهاي التهابي دستگاه گوارش را سركوب ميكند.

    بسياري از محققان متقاعد شدهاند روزي باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته از طريق مواد غذايي از جمله ماست، در اختيار بيماران قرار مي گيرند و اين كارخانههاي داروسازي زنده، داروي مورد نياز را در مكاني به آن نياز هست، آزاد ميكنند. آنان معتقدند، اين رويكرد قابليتهاي ديگري نيز دارد. براي مثال، از باكتريهاي تغيير ژنتيكي يافته ميتوان براي تميز كردن خون از فرآوردههاي سمي بدن از جمله اسيداوريك و كراتينين استفاده كرد. اين فرآوردهها در خون بيماران كليوي به ميزان زياد يافته ميشوند و بايد با دياليز از خون جدا شوند. هر چند محققان در شرايط آزمايشگاهي در اين زمينه موفقيتهايي به دست آوردهاند اما اين كار خطر آفرين به نظر ميرسد و تحقيقات بيشتري لازم دارد.
    زندگی در بردگی شرمندگی است * معنی آزاد بودن زندگی است
    سر که خم گردد به پای دیگران * بر تن مردان بود بار گران




  7. #297
    موسس و مدیر
    نمی‌دانم در کدامین کوچه جستجویت کنم ؟ آسوده بخواب مادر بیمارم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    13 78 57
    نوشته ها
    13,577
    تشکر تشکر کرده 
    15,753
    تشکر تشکر شده 
    17,227
    تشکر شده در
    4,905 پست
    حالت من : Khoonsard
    قدرت امتیاز دهی
    24982
    Array

    پیش فرض

    آجيل - جنسينگ- ماهي

    آجيل خطر ابتلا به سرطان را كاهش ميدهد

    خوردن غذاهاي حاوي ويتامين E از جمله آجيل و روغن زيتون باعث نصف شدن خطر ابتلا به سرطان ميشود.
    محققان مركز سرطانشناسي در اورلاندوي فلوريدا به اين نتيجه دست يافتند كه غذاهايي مانند آجيل و روغن زيتون ميتواند ابتلا به سرطان مثانه را در انسان به نصف تقليل دهد.
    محققان اين مركز همچنين گفتند مصرف ويتامين E نقش مؤثري در كاهش حملههاي قلبي دارد اما هنوز از نظر علمي نتوانستند مدارك قابل استنادي را در اين خصوص ارائه كنند.

    كشف خواص ضد سرماخوردگي در گياه طبي جينسينگ ‪
    جينسينگ نوعي گياه با خواص طبي ميتواند از ميزان و شدت سرماخوردگي در فصل زمستان بكاهد.
    دانشمندان كانادايي دريافتند مصرف روزانه جينسينگ براي چهار ماه از شدت و دفعات ابتلا به سرماخوردگي در فصلهاي سرد سال ميكاهد.
    مصرف اين گياه به صورت قرصهاي افشرده زمان و شدت سرماخوردگي را در فصلهاي سرد كاهش ميدهد.
    در طب سنتي چين از ريشه خشك شده اين گياه براي درمان بيماريها استفاده ميشود. در كشورهاي بسياري از آمريكاي شمالي گرفته تا كشورهاي آسيايي گونههاي اين گياه داراي ارزش غذايي و دارويي محسوب ميشود. اين گياه باعث افزايش انرژي شخص و تقويت دستگاه ايمني بدن ميشود.
    اين گياه حاوي مادهاي موسوم به جينسينوئيد است كه قابليتهاي جسمي و ذهني شخص را تقويت ميكند. اين گياه تعديلكننده است يعني فشارخون كم را زياد و زياد را كم ميكند.
    از خواص ديگر اين ماده كاهش تنش، تقويت حافظه، تحريك دستگاه ايمني است.
    مصرف اين گياه ضعف ذهني عضلاني را بر طرف ميكند، روند پيري را كند مينمايد و خواص ضد سرطاني دارد.
    اين گياه سرشار از ويتامينهاي آ ، ب‪ ۶و فلز روي است.
    پلي ساكاريد موجود در اين گياه تقويتكننده عملكرد دستگاه ايمني بدن است. اين گياه خواص جوان كنندگي دارد. بسياري از خواص دارويي اين گياه از طريق تقويت غدد آدرنال يا فوق كليوي بدن اعمال ميشود.
    يكي از داروهاي ساخته شده از اين گياه ‪cold-fxنام دارد.اين دارو ‪۱۰درصد جنسينگ از گونه آمريكايي و تركيبي پلي ساكاريدي دارد.
    به گفته دانشمندان دانشگاه آلبرتا نتايج اين مطالعه به گونههاي ديگر اين گياه قابل تعميم نيست.
    اين تركيب پلي ساكاريدي دستگاه ايمني بدن را در مقابل ويروس سرماخوردگي به شدت تقويت ميكند.
    در اين مطالعه مصرف جنسينگ در ‪۳۲۳شركتكننده باعث شد ابتلا به سرماخوردگي مجدد به ‪۱۰درصد كاهش يابد. در حالي كه با مصرف دارونما ‪۲۳درصد از افراد به كرات سرماخوردگي را در فصل سرد تجربه كردند. آثار درماني مصرف اين گياه در كودكان، زنان حامله و افرادي كه دستگاه ايمني بدنشان ضعيف است هنوز مشخص نيست.
    نتايج اين مطالعه در نشريه “‪”canadian medical association jourmal به چاپ رسيده است.

    مصرف ماهي در بهبود آرتروز موثر است
    مصرف ماهيهاي روغني در بهبود بيماريهاي التهابي چون آرتروز مفاصل مؤثرست.
    نتايج بررسيهاي پژوهشگران دانشگاه هاروارد نشان ميدهد گروهي از اسيدهاي چرب كه از اسيد چرب امگا 3 توليد ميشود با جلوگيري از مهاجرت سلولهاي ايمني، از بروز واكنشهاي ايمني نسبت به بافتهاي خود بدن مانند بافت عضروفي مفاصل جلوگيري ميكنند.
    از آنجا كه ماهيهاي روغني مانند ماهي آزاد و قزلآلا اصليترين منابع چربي امگا 3 در طبيعت هستند پژوهشگران مصرف مقادير كافي ماهي را در رژيم غذايي براي بهبود آرتروز توصيه ميكنند
    زندگی در بردگی شرمندگی است * معنی آزاد بودن زندگی است
    سر که خم گردد به پای دیگران * بر تن مردان بود بار گران




  8. #298
    موسس و مدیر
    نمی‌دانم در کدامین کوچه جستجویت کنم ؟ آسوده بخواب مادر بیمارم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    13 78 57
    نوشته ها
    13,577
    تشکر تشکر کرده 
    15,753
    تشکر تشکر شده 
    17,227
    تشکر شده در
    4,905 پست
    حالت من : Khoonsard
    قدرت امتیاز دهی
    24982
    Array

    پیش فرض

    شیرین کنندههای رژیمی

    شیرین کننده ها به دو دسته:
    طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند .
    شیرین کننده های طبیعی: عموماً جزء گروه کربوهیدرات ها می باشند و از کربن ، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده اند و عبارتند از: منوساکاریدها مانند گلوکز ، فروکتوز و گالاکتوز؛ دی ساکاریدها مانند ساکاروز ، لاکتوز و مالتوز . رافینوزیک سه قندی است که از گالاکتوز ، گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است . الکل های پلی هیدریک (پلی اُل ها) درمواد غذایی شامل گلیسیرین ، سوربیتول ، مانیتول و پروپیلن گلایکول هستند.
    تمام آن ها به استثنای پروپیلن گلایکول شیرینی کمتری از قندها دارند و چنانچه به مقادیر کم مصرف گردند مزه آن ها نامشخص است .
    پلی اُل ها گاهاً بعنوان شیرین کننده اصلی مصرف می شوند گزیلیتول یکی ازمواد جایگزین شونده قندهای طبیعی است که از گزیلوز بدست می آید .
    این ترکیبات بعنوان شیرین کننده های حجم دهنده و ضعیف نیز معروفند شیرین کننده های حجم دهنده عموماً به اندازه ساکاروز شیرین اند و بنا براین تقریباً به همان میزان مصرف می شوند .
    شیرین کننده های حجم دهنده از قندهای هیدروژنه می باشند :
    شربت گلوکز هیدروژنه ، ایزومالت و مانیتول در شیرینی های بدون قند مصرف می شوند.
    سوربیتول در شیرینی های بدون قند و مرباهای دیابتی مصرف می گردد و از گزیلیتول در آدامس های جویدنی بدون قند استفاده می کنند .
    شیرین کننده های حجم دهنده برای متابولیزه شدن نیاز به انسولین ندارند بنابراین دیابتی ها می توانند از آنها استفاده نمایند .
    سوربیتول ، مانیتول و گزیلیتول به ترتیب از طریق احیاء قندهای سوربوز، مانوز و گزیلوز بدست می آیند .

    شیرین کننده های مصنوعی:
    جزء گروه شیرین کننده های قوی محسوب می شوند . این شیرین کننده ها چندین برابر ساکاروز شیرین اند و بنابراین در غلظتهای بسیار کم مورد استفاده قرار می گیرند برخی از شیرین کننده های قوی عبارتند از:
    آسه سولفام پتاسیم ، آسپارتام ، ساخارین و نمکهای سدیم و کلسیم آن و توماتین .
    این شیرین کننده ها در غذاهای کنسرو شده ، شیرین کننده های روی میزی ، آب سیب، نوشابه های سبک ، ماست ها ، دسرها ، مخلوط های نوشیدنی ، قرص های شیرین کننده و فرآورده های کم کالری و بدون قند کاربرد دارند. شیرینی نسبی شیرین کننده و فرآورده های کم کالری و بدون قند کاربرد دارند. شیرینی نسبی شیرین کننده های طبیعی در مقایسه با ساکاروز در زیر ارائه شده است:
    ساکاروز 100 ، فروکتوز 173، قند اینورت 30، گلوکز 74، سوربیتول 60، مانیتول 50، گزیلوز 40، مالتوز 32، گالاکتوز 32، رافینوز 23، لاکتوز 16.
    شیرین کننده ها نقش مهمی در خواص نوشابه های گوارا دارند .
    در اغلب کشورها حداقل درصد قند نوشابه ها تعریف شده است بعنوان مثال در بریتانیا حداقل درصد قند نوشابه های مصرفی بدون رقیق سازی 5/4 درصد وزنی حجمی می باشد. به استثنای جینجرال خشک که کمتر از 3 درصد مجاز است زیرا این فرآورده با نوشابه های الکلی نظیر ویسکی مخلوط می شود.
    در اروپا به طور سنتی نوشابه های گوارا باساکاروز حاصل از چغندر قند شیرین می شوند در حالیکه در بریتانیا از ساکاروز نیشکر نیز استفاده می گردد و همچنین طبق قوانین بریتانیا استفاده از شیرین کننده های قوی نظیر ساخارین مجاز می باشد .
    ساکاروز هم به فرم خشک (گرانولی ) و هم به فرم شربت 67 درصد وزنی حجمی مصرف می گردد.
    شربت گلوکز تولید شده از هیدرولیز اسیدی و آنزیمی نشاسته ممکن است به طور نسبی یا کامل جاگزین ساکاروز گردد .
    در بریتانیا شربت گلوکز به طور فراوان در آشامیدنی های سلامتی بخش مصرف می گردد.
    جایگزین عمده ساکاروز شربت ذرت یا فروکتوز بالا می باشد . که به مقدار زیاد در کشورهای بریتانیا استفاده می گردد . این شربت از هیدرولیز آنزیمی نشاسته به گلوکز بدست می آید که آنهم با آنزیم گلوکز ایزومر آز به فروکتوز تبدیل می گردد.
    در سالهای اخیر در صد بالای قند در نوشابه های گوارا به عنوان عامل مخاطره آمیز برای سلامت انسان مطرح گردیده است که این امر موجب گسترش تولید نوشابه های کم کالر (رژیمی) گردیده است. که در آنها شیرین کننده های قوی جایگزین شکر گردیده اند.
    نوشابه های کم کالری عموماً با مخلوطی از ساخارین و سیکلمات شیرین; می گردند. استفاده از ساخارین به تنهایی نامناسب می باشد. با توجه به مسائل مطرح شده در مورد ایمنی سیکلمات تحقیقات مختلفی برای تولید شیرین کننده های قوی جایگزین صورت پذیرفته است.
    چهار شیرین کننده ای که اخیراً به طور گسترده استفاده می گردند عبارتند از :
    ساخارین ، سیکلمات ( که هنوز در برخی کشورها مصرف می گردد)، آسپارتام و آسه سولفام – ک - . همچنین به نظر می رسد ساکرالوز در نوشابه های گوارا به خوبی قابل استفاده باشد.
    انواع دیگری که در نوشابه های گوارا استفاده می گردند عبارتند از : نئوهسپریدین دی هیدرووچال****** ، استویوزید / استویا و توماتین .
    شیرین کننده ها قوی به طور مستقیم قابل جایگزینی باشکر نمی باشند زیرا موجب افت کیفیت و خواص محصول می گردند . در نتیجه فرمولاسیون مجدد فرآورده ضروری می باشد.
    مشکل عمده فقدان احساس دهانی خاص شکر در شیرین کننده های قوی می باشد . در این مورد افزودن صمغ ها یا مقادیر کم شکر برای بهبود احساس دهانی لازم می باشد. راه دیگر افزایش میزان کربناسیون برای بهبود احساس دهانی است که در مورد پوشاندن طعم نامطلوب شیرین کننده های قوی نیز مؤثر می باشد . برخی از شیرین کننده های قوی مانند آسپارتام در Ph های پایین ناپایدار هستند و در فرمولاسیون استفاده از بافرها و کاهش اسیدیته ضروری می باشد. جایگزین های ساکاروز جایگزین های ساکاروز (شکر) جزء اصلی فرآورده های کم کالری می باشند .
    مصرف کنندگان این محصولات را که با جایگزین های شکر شیرین شده اند ، به دلایل زیر ترجیح می دهند.:
    1- کاهش کالری دریافتی
    2- کنترل وزن بدن
    3- کمک به حفظ سلامت با توجه به نقش این محصولات در کنترل بیماریهای نظیر دیابت و کاهش قند خون شیرین کننده های قوی جایگزین ساکاروز با توجه به قدرت شیرین کنندگی بالای آنها در مقادیر کم استفاده می گردند. بعنوان مثال آسپارتام با اینکه کالری یکسانی همانند ساکاروز به نسبت گرم به گرم دارد ولی چون تقریباً 200 برابر شیرین تر از ساکاروز است به نسبت کمتری استفاده شده در نتیجه کالری کمتری ایجاد می نماید.
    در جدول شدت شیرینی جایگزین های ساکاروز ارائه شده است . مصرف جهانی شیرین کننده های بسیار قوی در جدول نشان داده شده است. جایگزین ها شدت شیرینی الف جایگزین های رایج و در دسترس در ایالات متحده
    آسه سولفام – ک 200
    آسپارتام 220-180
    ساخارین 500-300
    مانیتول 5/0
    سوربیتول 7/0-54/0
    گزیلیتول 1
    فروکتوز کریستالی 8/1-2/1
    گلیسیریزین ب 100-50
    توماتین ب 3000-2000
    جایگزین های تحت توسعه یا بررسی مجدد در ایالات متحده
    آلیتام 2900
    سیکلمات 30ساکارو
    آسپارتام
    آسه سولفام
    ساخارین
    فرآورده های غذایی آفریقا و اقیانوسیه :
    ساکاروز
    ایالات متحده:
    با ساکاروز
    مالتیتول 95/0-85/
    لاکتیتول 4/0
    نشاسته هیدرولیز شده
    زندگی در بردگی شرمندگی است * معنی آزاد بودن زندگی است
    سر که خم گردد به پای دیگران * بر تن مردان بود بار گران




  9. #299
    موسس و مدیر
    نمی‌دانم در کدامین کوچه جستجویت کنم ؟ آسوده بخواب مادر بیمارم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    13 78 57
    نوشته ها
    13,577
    تشکر تشکر کرده 
    15,753
    تشکر تشکر شده 
    17,227
    تشکر شده در
    4,905 پست
    حالت من : Khoonsard
    قدرت امتیاز دهی
    24982
    Array
    فروكتوز

    فروكتوز ماده اي است شيرين كه در بيشتر ميوه ها وجود دارد.كه منع مصرف آن توسط متخصصين تغذيه هنوز اعمال نگرديده است. اگر بيماران ديابتي از خوردن زياد بعضي از ميوه ها مانند خرما يا خربزه يا انجير منع مي گردند نه تنها بخاطر وجود فروكتوزي است كه در اين ميوه هاست بلكه بخاطروجود گلوكززياد است كه به مقدار زياد در اين ميوه ها يافت مي شود.و باعث بالا رفتن سريع قند خون مي گردد .

    امروزه ثابت گرديده است كه عدم مصرف ميوه يا قند فروكتوز.افراد را دچار سرطان روده مي نمايد .كه مصرف مجاز آن براي تمام افراد حتي بيماران ديابتي تجويز مي گردد.

    پودرفروكتوز داراي 7/1 برابر بيشتر از شكر معمولي مزه شيرين دارد. كه در زمان مصرف بايد بخاطر شرين زيادش به اندازه نصف حجم شكر استفاده گردد.

    طرز مصرف : اين ماده بصورت پودر سفيد در بسته هاي كوچك در بازار عرضه مي گردد.و بيماران مي توانند بصورت مستقيم يامخلوط در آب. چاي . شربت . يا بصورت . توليد كيك وشيرينيبا مشورت يك متخصص تغذيه از آن استفاده نمايند .
    زندگی در بردگی شرمندگی است * معنی آزاد بودن زندگی است
    سر که خم گردد به پای دیگران * بر تن مردان بود بار گران




  10. #300
    موسس و مدیر
    نمی‌دانم در کدامین کوچه جستجویت کنم ؟ آسوده بخواب مادر بیمارم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    13 78 57
    نوشته ها
    13,577
    تشکر تشکر کرده 
    15,753
    تشکر تشکر شده 
    17,227
    تشکر شده در
    4,905 پست
    حالت من : Khoonsard
    قدرت امتیاز دهی
    24982
    Array
    چاي

    دركتب طب سنتي با نام «چاي خطائي» و عربي «شاي» نام برده مي شود.به فرانسوي در ختچه يا بوته آن را theier و به انگليسيtea plant نامند.
    گياهي است از خانواده ternsnstroemiaceaeو Theaceae , camelliaceae نيز گويند نام علمي Camellia sinensis L. o .kutze آن و مترادف آنcamellia theifera از طرف گياه شناسان مختلف نامگذاري شده است. برگهاي جوان بوته چاي كه به فارسي چاي نامند به فرانسوي the و به انگليسيTea گفته مي شود.

    مشخصات
    درختچه چاي در حدود 5 هزار سال قبل در چين شناخته شده بوده و مصرف مي شده ،امروزه در اغلب كشورها ي آسيا كه براي چاي اقليم مناسبي باشند ،كاشته مي شود.چاي را در قرن سيزدهم ميلادي براي اولين بار ماركوپولو سياح ونيزي به اروپا وارد كرد و مدتها به علت گراني و كمياب بودن ان فقط مشوب لوكس طبقات بالاي جامعه اوپا و درباريان بود است. از اوايل قرن هجدهم هلندي ها و انگليسي ها از طريق كمپاني معروف هند ورود چاي را به اروپا آغاز كردند. تا قبل از قرن حاظر در ايران چاي كاشته نمي شد و از خارج واردمي گرديد و دراوايل قرن حاضر تخم چاي را كاشف السلطنه از چين به ايران آورد و در سواحل درياي خزر كه داراي خاك غير آهكي است و از نظر خاك و تا اندازهاي درجه حرارت مناسب چاي مي باشد ةكاشته مي شد يزرا چاي مناطق سرد را تحمل نمي كند و در سالهايي كه در شمال ايران در زمستان درجه حرارت خيلي پايين مي آيد ،رشد آن كمي متوقف مي شود.
    گياه چاي درختچه يا درخت كوچكي است كه داراي برگهاي هميشه سبز و ناخزان به رنگ سبز تيره مايل به سياه است،ارتفاع آن تا 2 متر و در خاكها و مناطق خيلي مناسب تا 7 متر نيز مي رسد.برگهاي آن بيضي نوك تيز كه با دمبرگ به ساقه چاي متصل مي شود.گلهاي آن كوچك سفيد اغلب منفرد است.از نطر آب و هوا درختچه چاي مناطق خيلي گرم و مرطوب را دوست دارد و در مناطقي نزديك به استوا مانند جاوه و سيلان كه گرم و مرطوب است ،رشد چاي بسيار خوب است.درجه حرارت كمتر از صفر درجه سانتي گراد را تحمل نمي كند و رشد آن متوقف مي شود. محصول چاي مربوط به مزارع چايكاري در ارتفاع كم و هم سطح دريا ،داراي كيفيت بالايينيست و چاي با كيفيت عالي در ارتفاعات 2000-1500 متري اين مناطق به دست مي آيد.
    براي اينكه چيدن برگ چاي به سهولت انجام گيرد با هرس كردن درختچه چاي مانع از ان مي شوند كه ارتفاع آن از حد دسترسي خارج مي شود.
    به طور كلي در بازار سه نوع چاي عرضه مي شود:چاي سياه،چاي سبز، و سرانجام چاي تخته اي كه به صورت تخته هاي شبيه آجر يا بسته هاي كوجك فشرده شده ويا قرص تهيه مي شود. نوع اخير چاي را معمولا در چين و در روسيه از باقي مانده هاي چاي سبز و چاي سياه در كارخانجات درست ميكنند. چاي سبز و چاي سياه هر دو از برگهاي چاي تهيه مي شوند و فقط از نظر رنگ و نوع و روش تهيه باهم اختلاف دارند.
    چاي سبز كه به سبب رنگ سبز برگش ،بهاين نام گفته مي شود بيشتر چاي سياه محرك است و در چين ،ژاپن و آفريقاي جنوبي ودر روسيه مستعمل است.
    چاي خيلي سريع بوها را به خود مي گيرد و در نگهداري آن بايد دقت شود كه در نزديكي و تماس با چيز هاي بودار نباشد به همين دليل معمولا آن را در قوطي و ظرفها و جعبه هاي دو جداره بسته بندي ميكنند.براي مصارف جاري نيز بايد سعي كرد در قوطي هاي فلزي يا در شيشه كه درب آن خيلي خوب بسته شود، نگهداري شود.

    تركيبات شيميايي
    از نظر تركيبات شيميايي ،كيفيت مخصوص چاي به عناون يك نوشيدني دلپذير ،مربوط به كافئين يا تئين چند پولي فنول واسانس در آن است .در برگهاي آن كاروتن ،رايبوفلاوين ،نيكوتي نيك اسيد و پانتوتنيك اسيد،اسكوربيك اسيد،ماليك اسيد ،اكساليك اسيد ،كمپفروك اسيد و فلوئورايد وجود دارد.
    برگهاي تازه بهاره چاي در حدود 014/0 درصد و برگهاي تازه تابستانه چاي در حدود 007/0 درصد اسانس دارد. وجود كزانتين و تئوفيلين وآدنين در برگ چاي موجب آن مي شود كه در صورت اسراف در خوردن چاي عوارضي به نام تئيسم ايجاد شود. دم كرده چاي منبع غني از فلوئورايد است.
    [كي گل]معتقد است كه تانن چاي را بايد به نام پولي فنول ناميد.

    خواص وكاربرد
    دم كرده اي از برگهاي چاي و جوانه هاي ان تهيه مي شود،مقوي معده [روا]،ضد تشنج و معرق [دراگن درف]،تقويت كننده اعصاب [اپهولف]،نرم كننده سينه و مدر [چيو]،آرامبخش [ايشي دويا]،كمك كننده به هاضمه و ضد اسهال خوني مي باشد و محرك قلب و مغز است.طبق آنچه در pen ts kang Mu آمده است چاي صاف كننده صدا ،درخشان كننده چشممي باشد.فعاليتهاي مغري و فكري را كمك مي كند و آن را تقويت مي نمايد و نفخ را از بين مي برد و در جه حرارت بدن را تنضيم مي كند.
    دم كرده چاي براي شست و شوي چشم به عنوان محلول ضد عقوني كننده قابض مفيد است.
    چاي طبق نظر حكماي طب سنتي از نظر طبيعت گرم و خشك است و از نظر خواص ،مقوي روح و فكر است و معده و نيروي جنسي سرد مزاجان و منعظ است.بازكننده گرفتگي هاو انسداد و اعتدال دهنده اخلاط و رقيق كننده مواد غليظه و معرق و مدر است .سردرد را تسكين مي دهد و عطش كاذب را رفع مي كند.صاف كننده خون و درخشان كننده رنگ چهره مي باشد و براي خفقان و بيماري هاي قلب و انتصاب نفس (سخت نفس كشيدن و در مواردي كه ناچار بايد سر را بالا نگاهداشت و كمر را راست كردتا نفس راحت بيرون بيايد)ورفع غم ،يرقان،استسقا ،بواسير و بند آمدن مكرر ادرار نافع است.دم كرده آن دبش و كمي تلخ كه مورد پسند اكثر علاقه مندان به آن است.اگر بجوشانند تلخي و دبشي آن رفع مي شود.بخصوص كه با قند يا نبات خورده شود .به همين چهت اغلب چاي را شيرين مي خورند.خوردن چاش بسيار مضر است بخصوص در فصل گرما و براي گرم مزاجان و جوانان ،اگر بعد از طعام گرم خورده شود مفيد است .خوردن چاي بعد از طعام باعث سهولت هضم آن مي شود.بهترين اصلاح كننده چاي براي گرم مزاجان اين است كه با فوفل و شيرين بخورند ، ولي براي تقويت اصلاح كننده چاي براي سرد مزاجان خوردن با مشك ،قرنفل ،باديان ختائي و زنجبيل و دارچين و براي تقويت قواي جنسي با خصي الثعلب ،دارچين ،عنبر،نبات ،شير و به طور كلي با انواع داروهايي كه آثار مختلف آن را در جهتي كه موردنظر است تقويت نمايد ،توصيه مي شود مثلا اگر با تربدو ترند و ريشه شيرين بيان و گل ختمي ويا پونه و سناي مكي بجوشانند و صاف كنند و كمي نمك طعام و شكر خام و روغن گل داخل آن كرده و تنقيه كنند،مسهل خوبي براي خارج ساختن فضول لزج سرد مي باشد.
    قهوه آن بسيار مقوي روح مي باشد و منعظ است.براي تهيه قهوه به اين ترتيب عمل مي شود :چاي اعلا 2 گرم ،دارچين 2 گرم،خصي الثعب 2 گرم ،كبابه چيني 1 گرم بيختهو كوبيده و دم كنند و قدري عنبر در آن ريخته و آن قدر قند يا نبات بريزند كه شيرين شود و بخورند.اگر 5 عدد قرنفل نيز در ان بريزند بهتر وموثر تر مي شود.
    زندگی در بردگی شرمندگی است * معنی آزاد بودن زندگی است
    سر که خم گردد به پای دیگران * بر تن مردان بود بار گران




صفحه 30 از 47 نخستنخست ... 2026272829303132333440 ... آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/