این جلسه میخوام یه مورد خیلی ساده و خیلی کارا در امنیت سرور رو توضیح بدم
اصولا باید من در مورد فعال کردن فایروال و کانفیگش بگم ولی فعلا از اون صرف نظر میکنیم و همونطور اجازه بدید فایروال بصورت تست نصب بشه
امروز میخوام در مورد یه اسکریپت ساده و مفید و کم حجم صحبت کنم
ELS
Easy Linux Security
این برنامه همونطور که از اسمش پیداست برای تامین بسیاری از موارد امنیتی لینوکس بصورت خیلی ساده است ...
برای نصبش دستور زیر رو تو اس اس اچ بزنید
کد:
wget --output-document=installer.sh http://servermonkeys.com/projects/els/installer.sh; chmod +x installer.sh; sh installer.sh
و حالا دستور
کد:
els --all
رو بزنید
حالا مراحل رو توضیح میدم
ممکنه در سرور شما برخی از موارد پرسیده نشه زیاد بهش اهمیت ندید

ایمیل خودتون رو وارد کنید و اینتر رو بزنید

و وقتی در مورد درست بودنش سوال کردن y بزنید و اینتر کنید

y رو بزنید و اینتر کنید

n رو بزنیدو اینتر

این سوال که فقط در سرور های سی پنل میاد جوابش y هست

این سوال که فقط در سرور های سی پنل میاد جوابش y هست

اینم میگه وقتی کسی به عنوان روت وارد شد براتون میل ارسال بشه ، انتخاب با خودتونه

y بزنید و اینتر

نصب این برنامه و اینکه تنظیمش کنید هر روز اسکن کنه به امنیت سرور کمک زیادی میکنه

y

y

نصب این برنامه و اینکه تنظیمش کنید هر روز اسکن کنه به امنیت سرور کمک زیادی میکنه

y

n

این یه فایروال هست با توجه به اینکه این آموزش بر مبنای فایروال CSF هست به هیچ عنوان این فایروال رو نصب نکنید
نصب همزمان دو تا فایروال مشکلات جدی رو به دنبال داره

اینم یه پلاگین بره فایروال بالاست که به هیچ عنوان نباید نصب شه

پس n بزنید

y

y

n

فعال کردنش به امنیت یه کمک جزیی میکنه ولی ممکنه با بعضی از کلاینت ها اس اس اچ قابل دسترسی نباشه

y

y

y

y

n

انجامش در برخی سرور ها ایجاد مشکل میکنه

y

y

n

این قابلیت به طور پیشفرض در سی پنل 11 وجود داره و این برنامه هم باگ داره و سازنده دیگه پیشتیبانیش نمیکنه پس جواب n هست

با این کار پورت اس اس اچ رو میتونید تغییر بدید که کمک زیادی به امنیت میکنه ولی دو تا مورد مهم

1- باید قبل این کار حتما و حتما پورت مورد نظر رو در فایروال باز کنید (آموزش در جلسات بعد)
2- حواستون باشه که از دفعه بعد با پورت جدید به سرور کانکت شید
فعلا n بزنید تا هر موقع که آموزش باز و بسته کردن پورت در فایروال رو گفتم این رو تغییر بدید

این کار هم لوگین روت رو غیر فعال میکنه که دردسرش بیشتر از امنیتیه که ایجاد میکنه

پس پیشنهاد من n هست ( اگر y بزنید حتما و حتما و حتما باید یه یوزر داشته باشید که بتونه به اس اس اچ لوگین کنه)
تموم

خب تا اینجا آموزش ها بره سی پنل و دایرکت ادمین مشترک بود

از این به بعد اموزش ها متفاوت خواهد بود