ناسا بتازگي مجموعهاي از اطلاعات تصويري ماهوارهاي جديد خود را از دهها ميليون آتشسوزي در جهان از سال 2002 منتشر كرده است.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين تصاوير به نمايش مشاهدات ابزارهاي تصويربرداري modis بر روي ماهوارههاي «ترا» و «آكوا»ي ناسا ميپردازند.
ناسا يك برنامه تحقيقاتي جامع را با استفاده از ماهواره، هواپيما و منابع زميني براي مشاهده و تحليل آتشسوزيهاي سراسر جهان برقرار كرده كه به دانشمندان در درك تأثيرات آتشسوزي در محيط انساني در مقياس محلي، منطقهاي و جهاني كمك ميكند.
يكي از اين اطلاعات تصويري، مشاهدهگران را به يك تور جهاني روايي بين ژوئيه 2002 تا 2011 ميبرد. اطلاعات آتشسوزي با مشاهدات ماهوارهاي از پوشش گياهي و پوشش برف براي نمايش ارتباط آتشسوزي با تغييرات فصلي تركيب شدهاند.
ماهوارههاي «ترا» و «آكوا» به ترتيب در سالهاي 1999 و 2002 به مدار پرتاب شدند.
استراليا
اين تور با قاره استراليا آغاز شده و به نمايش چگونگي گسترش آتشسوزي در علفزارهاي داخل استراليا و جنگل «اوکاليپتوس» در شمال غرب و شرق اين قاره ميپردازد.
آسيا
مقصد بعدي اين تور در آسيا است كه در آن ميزان زيادي از آتشسوزيهاي زمينهاي كشاورزي ابتدا در ژوئن 2004 در چين ديده شده، سپس در سراسر نوار عظيمي از اروپا و غرب روسيه در ماه اوت همان سال ادامه پيدا كرد. اين آتشسوزي سپس به هند و جنوب شرق آسيا در اوائل سال 2005 سرايت كرده بود.
آمريكاي جنوبي
در ادامه اين فيلم كوتاه به آفريقا، آمريكاي جنوبي و در آخر به آمريكاي شمالي ميرسيم.
آفريقا
اين فيلم به نمايش آتشسوزيهايي كه به جنگلهاي آفريقا هجوم برده، ميپردازد. اين قاره از بيشترين ميزان آتشسوزي در ميان ديگر قارهها برخوردار بوده و حدود 70 درصد آتشسوزيهاي جهان در آفريقا اتفاق ميافتد. در فصل سوزان از ماه ژوئيه تا سپتامبر 2006، ابزار modis شاهد هجوم آتشسوزيهاي بسيار عظيمي در علفزارهاي مركزي آفريقا بود.
آمريكاي شمالي
آتشسوزي در اين منطقه بسيار نادر بوده و تنها دو درصد از كل آتشسوزيهاي جهان را در برميگيرد. چشمگيرترين رخدادهاي اين چنيني، موجي از آتشسوزيهاي كشاورزي در جنوب شرق و در رودخانه ميسيسيپي است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)