23. سلیمان بن داود: نام سلیمان هفده بار در قرآن کریم ذکر شده که در سورههای بقره، نساء، انعام، انبیا، نمل، سبأ و ص میباشد. طبق فرموده قرآن کریم همه چیز حتی جن و شیاطین در تسخیر او بودند. 24. شعیب: نام او ده بار در خلال سورههای اعراف، هود، شعراء، عنکبوت ذکر شده، در سوره حفص آیات 22 ـ 28 قضیه ازدواج موسی ـ علیه السّلام ـ با دختر شعیب و پناه بردن موسی به او ذکر شده است.
25. صالح: نام حضرت صالح 8 بار در قرآن مجید آمده: اعراف، 71 ـ 75؛ هود، 3؛ شعراء، 146؛ نمل، 46؛ معجزه صالح ـ علیه السّلام ـ ناقه او بوده و داستان ناقه صالح در آخر سوره شمس بدون ذکر نام آن حضرت آمده است.
26. فرعون: فرعون علم جنس و لقب پادشاهان مصر قدیم میباشد. پس از فتح مصر تو کمبوجیه پادشاه ایران 26 سلسله از پادشاه بر مصر حکومت کردند که هر یک از افراد آن سلسلهها را فرعون و مجموعه آنها را فراعنه مینامیدند. لکن در تاریخ سه تن از فراعنه معروفند:
1. فرعون زمان حضرت یوسف که در تاریخ و تفاسیر اسلامی به (ریان بن ولید) نامیده شده.
2. فرعون که در زمان تولد حضرت موسی می زیسته، که در تاریخ اسلامی به (قابوس بن مصعب) معروف میباشد.
3. فرعون زمان خروج حضرت موسی ـ علیه السّلام ـ که در تاریخ با نام ولید بن مصعب ذکر شده. وی در سال 1419 قبل از میلاد میزیسته و بعد از پدر خود رامسس دوّم به پادشاهی رسید.[6]
27. طالوت: نام طالوت در آیات 248 ـ 252 از سوره بقره و سرگذشت او در این آیات ذکر شده است. طالوت را مفسرین لقب شاؤول نخستین پادشاه بنی اسراییل دانستهاند. و گفته طالوت به علت طول قد به طالوت ملقب شده است.
28. عزیز: نام عزیز فقط یک بار در قرآن مجید در سوره توبه آیه 31 آمده است. برخی از مفسرین قضیهای را که در آیه 261 بقره یادآوری شد به عزیز نسبت دادهاند. برخی نیز حکایت آیه 244 بقره را به او منسوب میدانند.[7]
29. عمران: در قرآن مجید پدر مریم معرفی شده است و در سوره تحریم خداوند تصریح مینماید که مریم فرزند عمران است. نام عمران در سوره آل عمران آیه 21 ـ 30 و تحریم آیه 12 آمده است.
30. عیسی: یکی از پیامبران اولوالعزم است و نام او در قرآن به دو عنوان ذکر شده است: 1. به عنوان عیسی 25 بار؛ 2. به عنوان مسیح ده بار. که در سراسر این قضایا که مربوط به او میباشند به تولد او و معجزات و پیشگویی او اشاره شده امّا در آیه 48 آل عمران و 156 نساء تصریح دارد که عیسی نمرده و زنده است و بر عقیده به صلیب کشیده شدن او خط بطلان کشید.
31. قارون: نام او چهار بار در قرآن آمده که سه بار صرفاً نامی از او برده شده امّا در سوره قصص آیه 76 ـ 82 سرگذشت او نیز ذکر شده و نیز متذکر میشود که قارون از قوم موسی بود.
32. لقمان: نام او در سورهای به همین نام او و در آیات 11 و 12 آمده است. روایات تصریح دارد که او انسان شایستهای بود ولی پیامبر نبود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)