تشریح کامل نرم افزار Tabbles (طبقه بندی فایلها بر اساس روش تگ گذاری) ، بخش پایانی



با کلیک راست بر روی ناحیه تگ بار و یا بخش بالای ناحیه نتایج این منو ظاهر میشود :
right click menu on tag bar

  • New Folder : این گزینه در حالت اکسپلورر فعال خواهد بود و یک فولدر جدید در مسیری که در آن هستیم ایجاد میکند .
  • Past : فایل و یا فولدری که کپی و یا کات کرده ایم را در مسیری که در آن هستیم میچسباند .
  • File Sorting : این گزینه هم که قبلا توضیح داده شد ، برای مرتب سازی نتایج کاربرد دارد .
  • Refresh : اطلاعات Tabbles را تازه سازی میکند .
  • File view : حالت های مختلف نمایش تگها و نتایج را تعیین میکند :

File View Sub Menu

بخش بالایی این منو شامل سه گزینه است که نحوه نمایش تگ ها و نتایج را نشان میدهد ، حالت های مختلف نتایج را به صورت ذیل تغییر میدهند :
Result View Type 600x639


بخش پایین منو هم شامل گزینه هایی برای انتخاب نحوه نمایش نتایج است که در تصویر ذیل شرح داده شده است :
File view type21

در سمت چپ تگ بار دکمه New وجود دارد که با کلیک بر روی آن پنجره ذیل نمایش داده میشود :
Create New tabble window
این پنجره سه تب دارد که تب New tabble قبلا توضیح داده شد ، سایر تب ها را بررسی میکنیم .
تب New folder shortcut :
New folder shortcut tab
از این بخش میتوانیم یک تگ ویژه میانبر ، برای فولدر و یا مسیر مورد نظر تعریف کنیم ، فرض کنید ما علاوه بر فایل های و فولدرهای دیگری که تگ گذاری میکنیم فولدری به نام New داریم که حاوی جدیدترین فایلهای دانلود شده از اینترنت و … است ، ما میتوانیم یک تگ میانبر برای این فولدر تعریف کنیم ، تا در هنگام جستجو بتوانیم مثلا تمام کتاب های جدیدا دانلود شده را راحت تر پیدا کنیم ، توجه کنید که تگ میانبر یک تگ ویژه است و بر روی آیتم(فایلها و یا فولدرها) تعریف نمیشود و در زیر آیتم ها هم نمایش داده نمی شود و فقط یک میانبر است برای محدود کردن تعداد نتایج .
یکی از کاربردهای این تگ پیدا کردن تمام آیتمهای تگ گذاری شده در یک مسیر خاص است ، مثلا ما قصد داریم تمام آیتمهای تگ گذاری شده در Desktop را پیدا کنیم ، برای این کار ابتدا از طریق پنجره بالا یک تگ میانبر برای دسکتاپ تعریف میکنیم به صورت ذیل:
Create new tabble 2
از طریق دکمه مقابل Folder location ، Desktop را انتخاب کنید و در کادر Shortcut name نامی برای این میانبر انتخاب کنید ، من DesktopTag را انتخاب کردم ،اکنون Alt+C را بزنید و تگهای Desk و tagged را انتخاب کنید ، میدانیم که tagged یکی از تگ های ویژه Tabbles است که تمامی فایلهایی که تگ گذاری میشودند این تگ مخفی را دارند ، با این کار تمام فایلهای تگ گذاری شده دسکتاپ نمایش داده خواهد شد :

search tags sample1
قابل ذکر است که در پنجره جستجو (Alt+C) میتوانید نام یک درایو را هم بدهید مثلا C و نتایج محدود به آن درایو خواهند شد و نیازی به تعریف یک شورتکات نیستید .

تب New extension-tabble :
New extension tabble tab
در این تب می توانیم یک تگ انشعاب تعریف کنیم مثلا اگر mp3 را وارد کنید تمامی فایلهایی که دارای انشعاب mp3 هستند به صورت خودکار این تگ را دریافت خواهند کرد ، مثلا میخواهیم تمام فایلهایی موسیقی با انشعاب mp3 را پیدا کنیم ، Alt+C میزنیم و تگهای “موسیقی” و “mp3″ را انتخاب میکنیم .
تا الان با اکثر امکانات Tabbles آشنا شدیم ، اکنون به بررسی منوها میپردازیم ، برخی از گزینه ها در منوها تکرای هستند و همان مواردی هستند که قبلا معرفی شدند ولی برخی گزینه ها فقط در منوها وجود دارند که تاکید ما بر روی این موارد است و آنها را با هم بررسی میکنیم و برای طولانی نشدن بی جهت مقاله از توضیح موارد قبلی چشمپوشی میکنیم :
Menu


  • منوی File :

File Menu

توضیح زیر منوی Tabbles’ database به ترتیب شماره ها:
۱- از اطلاعات دیتابیس یک نسخه پشتیبان تهیه میکند (پشتیبان یک فایل xml است که در یک فایل zip ذخیره میشود) ، این نسخه پشتیبان حاوی تمامی اطلاعاتی خواهد بود که Tabbles برای شناسایی فایل ها و فولدر ها و مسیر و حجم و اسامی تگها و … از آن استفاده میکند و خلاصه تمامی اطلاعاتی که Tabbles برای عملکرد صحیح به آن نیاز خواهد داشت ، توصیه اکید میشود هر از چند گاهی با انتخاب این گزینه یک نسخه پشتیبان تهیه کنید چون اگر بر اثر اشتباهی مشکلی به وجود بیاید و نسخه پشتیبانی هم نداشته باشید و فایل هایتان هیچ گونه نظم فیزیکی هم نداشته باشند و فقط به Tabbles اتکا کرده باشید در این وضعیت عملا Tabbles فلج خواهد بود و دسترسی شما به اطلاعاتتان نیز به دلیل عدم وجود طبقه بندی و نظم فیزیکی به سادگی میسر نخواهد بود ، پس در این مورد بسیار حساسیت به خرج دهید!
۲- بازگرداندن نسخه پشتیبان
۳- با انتخاب این گزینه در هنگام پشتیبان گیری ، تمامی اطلاعات به صورت رمزگذاری شده ذخیره خواهد شد .
۴- ساختار دیتابیس را جایگزین میکند ، ساختار دیتابیس نیز یک فایل xml در داخل یک فایل zip است ولی متفاوت از نسخه ی پشتیبان است ، ساختار دیتابیس شامل همه اطلاعات نیست و فقط ساختار تگها و گروه ها و زیر گروه ها و اطلاعات اینچنینی ذخیره خواهند شد ، این گزینه کاربرد چندانی برای مقاصد ما ندارد .
۵- از ساختار دیتابیس یک نسخه پشتیبان تهیه میکند ، توجه کنید که برای گرفتن نسخه پشتیبان از این گزینه استفاده نکنید! زیرا همانطور که گفتیم این گزینه از تمام دیتابیس پشتیبان تهیه نمیکند!
۶- این گزینه برای آپدیت کردن اطلاعات ناحیه خاصی از دیتابیس کاربرد دارد ، مثلا فرض کنید فایلهایی را با تگ خاصی در مسیر E:\1\gooya ذخیره کرده ایم و اکنون همه فایلهای داخل آن را به مسیری دیگر مثل F:\2\Website\GooyaIT منتقل کرده ایم ، در این حالت به خاطر جایه جایی فایلها طبیعتا با جستجوی تگ مورد نظر Shadow-file ها نمایش داده خواهند شد و عملا به فایلها دسترسی نداریم ، حال یا باید با دوبار کلیک کردن بر روی تک تک Shadow-file ها مسیر جدید را به آنها معرفی کنیم و یا راه ساده تر استفاده از این گزینه است ، روی این گزینه کلیک میکنیم، پنجره ذیل ظاهر میشود :
Database update wizard

در کادر اولی مسیر قبلی را وارد میکنیم یعنی این : \E:\1\gooya
در کادر with this path مسیر جدید را وارد میکنیم : \F:\2\Website\GooyaIT
توجه کنید که نام درایو باید حتما با حروف بزرگ و به همان شکلی که میبنید باشد و انتهای مسیر هم حتما کاراکتر Backslash (\) قرار گیرد ، بعد از اطمینان از درستی عبارات وارد شده دکمه Next را بزنید ، اگر همه چیز درست باشد ، پنجره ای مشابه ذیل نمایش داده خواهد شد و لیست تغییراتی که قرار است اعمال شود را نمایش میدهد :
Database update wizard result

با کلیک کردن بر روی دکمه Apply these changes تغییرات اعمال میشود .
توصیه میشود از این گزینه تا حد امکان استفاده نکنید و در صورت استفاده هم حساسیت زیادی داشته باشید و البته حتما قبل از انجام این کار نسخه ای پشتیبان تهیه کنید ، چون با کوچکترین اشتباهی ممکن است تمام ساختار دیتابیس به هم بریزد .
۷- این گزینه اشکالات دیتابیس را برطرف میکند و با توجه به اندازه دیتابیس ممکن است زمانی طول بکشد ، پس اگر با انتخاب این گزینه ، Tabbles برای مدتی (مثلا ۵ دقیقه) هنگ کرد طبیعی است و بایستی تا پایان کار صبر کنید .


  • منوی View : این منو گزینه جدید ندارد ، فقط گزینه Collapse all nodes in side panel تمامی تگ ها در پنل سمت چپ را جمع میکند ، یعنی تگ های مادر جمع میشودند و فرزندانشان دیده نمیشوند .
  • منوی Edit : توضیح خاصی ندارد و فقط شامل گزینه های برای انتخاب آیتمها دارد .
  • منوی Tabble : گزینه های این منو زمانی فعال خواهد شد که یک تگ انتخاب شده باشد ، گزینه های که ظاهر میشوند همانهایی هستند که قبلا توضیح داده شد .
  • منوی History : این منو هم تاریخچه کار با تگهاست ، چه تگهایی را جستجو کرده ایم و … که معادل همان کلیک راست بر روی فلش دکمه New کنار تگ بار است .
  • منوی Sharing : گزینه های این منو برای استفاده از Tabbles تحت شبکه استفاده میشود ، مواردی مانند: به اشتراک گذاری تگها و مباحث همزمان سازی و … ، به دلیل اینکه اینجا هدف ما استفاده شخصی از Tabbles است از توضیح این بخش چشمپوشی میکنیم .
  • منوی Tools : این منو شامل ابزارهایی برای کار با تگهاست که در شکل ذیل بخش های مختلف آن توضیح داده شده است :

Tool menu

در مورد Auto-tagging rule دقت کنید قبل از استفاده از این گزینه باید فولدی را که میخواهید قوانین تگ گذاری خودکار روی آن اجرا شود را انتخاب کنید .


  • منوی Option : شامل تنظیمات مهم برنامه است و توضیحات در شکل ذیل داده شده است :

Option menu

با کلیک بر Auto Tagging rules ( در تصویر با رنگ صورتی هایلایت شده است) ، منوی زیر نمایش داده میشود :
Auto tagging rule

در حالت پیش فرض وقتی قوانین تگ گذاری خودکار تعریف میشوند در هر جایی از دیسک سخت و … فایلی و یا فولدر ایجاد شود اگر مشمول قوانین باشد تگ گذاری خواهد شد ولی اگر بخواهیم این عمل فقط برای بخش های خاصی از دیسک انجام شود باید از گزینه های این منو استفاده کنیم :
Location ignored by auto-tagging rules : این گزینه برای تعریف لیست سیاه استفاده میشود یعنی هر مسیری که در این بخش تعیین شود به هیچ وجه Tabbles به آنها سر نمیزند و هیچ توجهی به آنها نخواهد داشت و به عبارتی از قوانین تگ گذاری خودکار معاف خواهند بود (حتی اگر مشمول قوانین باشند) .

Location that trigger auto-tagging rules : این گزینه برای تعریف لیست سفید کاربرد دارد ، تمامی مسیر هایی که در این بخش تعیین میشوند بررسی خواهند شد و اگر مشمول قوانین باشند به صورت خودکار تگ گذاری خواهند شد .

با انتخاب هر یک از این گزینه ها پنجره ای مانند شکل ذیل ظاهر خواهد شد :
White list and Black List
با استفاده از دکمه New مسیر مورد نظر را برای قرار گرفتن در لیست سیاه و یا سفید انتخاب کنید .

علاوه بر تمام مواردی که ذکر شد Tabbles قابلیت تعریف کردن تگها برای آدرسهای اینترنتی را نیز دارد ، به عبارتی با این قابلیت شما میتوانید لیستی از سایت های مورد علاقه خود را جمع آوری کنید و هر زمانی که خواستید با جستجوی تگ مورد نظر به آنها دست یابید .
ابتدا به این صفحه مراجعه کنید و Bookmarklet مناسب با Browser خود را دریافت کنید ، بوکمارکلت برای سه مرورگر کروم ، فایرفاکس و IE ارائه شده است که ما در اینجا برای نمونه برای کروم توضیح میدهیم و فایرفاکس و IE هم به همین صورت خواهد بود ، البته توضیحات در سایت هم داده شده است :
how install tabbles bokmarklet

از این پس هر سایتی که برای شما جالب بود و میل داشتید آن را در جایی نگه داری کنید بر روی این بوکمارکلت در نوار بوکمارک خود کلیک کنید :
website tagging
website tagging window