محققان آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) می گویند در حال آماده سازی مقدمات عملیات گسترده ای هستند تا با شروع آن در سال ۲۰۲۰، بتوانند در سال ۲۰۲۶ فضاپیماهایی را بر سطح Europa فرود آورد. با این کار می توانند تحقیق کنند، در این ماه عظیم الجثه که میزبان اقیانوسی از آب مایع در زیر سطح یخ زده خود است، آیا هیچ گاه زندگی وجود داشته یا خیر؟ این ماموریت پیشنهادی بسیار شبیه ماموریت در دست انجام ناسا، کاوشگر Curiosity و آزمایشگاه علمی مریخ است که به دنبال محل های مناسب زندگی در گذشته یا حال بر روی سیاره سرخ رنگ می گردد.
کوین هاند از جی پی ال می گوید: «به نظر من اروپا مهمترین مکانی است که باید در آن به دنبال نشانه هایی از زندگی باشیم. اروپا واقعا این امکان را به ما می دهد که در اقیانوسی به دنبال زندگی بگردیم که هنوز وجود دارد و تقریبا در تمام طول عمر منظومه شمسی هم این اقیانوس وجود داشته است.
طرح اولیه محققان ناسا این است که دو ماه نورد ۳۲۰ کیلوگرمی کاملا یکسان را (یکی به عنوان پشتیبان) به سمت اروپا پرتاب کنند که هر کدام ۳۲ کیلوگرم تجهیزات و دستگاه های علمی به همراه دارند. این شیوه ارسال دوگانه برای کاهش ریسک عملیات هنگام ارسال فضاپیما به مکانهایی است که سطح آنها تقریبا ناشناخته است.
البته سفر به اطراف سیاره مشتری و فرود آمدن بر سطح قمر اروپا هنوز یک طرح اولیه است و تا عملی شدن آن راه درازی در پیش است و به کار و برنامه ریزی فراوانی نیاز دارد. ناسا همچنین در حال بررسی طرح دیگری هم است که با ارسال یک فضاپیما به مدار اروپا، به مطالعه بیشتر آن بپردازد. طبق اخبار رسمی، عملیات مدارگرد اروپای مشتری هم ممکن است سال ۲۰۲۰ به نتیجه رسیده و بیش از ۴.۷ میلیارد دلار برای ناسا هزینه در برداشته باشد.
مثل اینکه داستان جستجوی زندگی در دنیای لایتناهی در سالهای آینده، به بخش های جذاب و جالب خود نزدیک می شود. تنها اگر عمری باقی باشد، باید منتظر ماند تا ببینیم ما موجودات هوشمند فرازمینی را کشف می کنیم، یا آنها به ما حمله می کنند!
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)