موسیقی چه تاثیری روی جنین دارد؟
موتسارت در شکم مادر
معمولا پدر و مادر دوست دارند با جنینشان ارتباط برقرار کنند و در دهه اخیر، والدین بیشماری حتي برای جنینشان موسیقی پخش میکنند. شاید آنها سعی دارند پیشاپیش کودک خود را به موسیقیهای اصیل و محلی علاقهمند كنند.
معمولا پدر و مادر دوست دارند با جنینشان ارتباط برقرار کنند و در دهه اخیر، والدین بیشماری حتي برای جنینشان موسیقی پخش میکنند. شاید آنها سعی دارند پیشاپیش کودک خود را به موسیقیهای اصیل و محلی علاقهمند كنند واصلا به تحقیقاتی که نشان میدهد پخش موسیقی برای جنین سودمند است، اعتقادی ندارند. حقیقت این است که گرچه حس شنوایی جنين تا سه ماهه سوم بارداری کامل نمیشود اما از هفته بیستم میتواند صداها را بشنود. دانشمندان ثابت کردهاند نوزادان میتوانند صدای افرادي را که در زندگی پیش از تولد اطراف آنها بودهاند، شناسایی کنند. همچنين نوزادانی که در شکم مادر اصواتی مانند پارس کردن سگ را شنیدهاند پس از تولد نسبت به صدای مشابه با ترس و گریه واکنش نشان میدهند. جنین پیش از تولد میتواند در رحم مادر صداهای آرامشبخش را تشخیص دهد.
پخش موسیقیهای خشن چه ضرری برای جنین دارد؟
تحقیقات انجام شده روی 150 نوزاد نشان میدهد آنها حتی یک ماه پس از تولد موسیقی پخش شده توسط مادر در دوران بارداری را درک میکنند و به ياد میآورند. محققان 3 هفته قبل از تولد نوزادان، 15 دقیقه در روز برای آنها موسیقی پخش میکردند. پس از تولد دیگر آن موسیقی برای نوزادان پخش نمیشد تا اینکه به یک ماهگی برسند و بار دیگر موسیقی دوران جنینی را بشنوند. محققان دریافتند ضربان قلب نوزادان با شنیدن این موسیقی بلافاصله آرام میشود.
این تحقیق مفید بودن موسیقی را ثابت میکرد. در واقع نتیجه این بود که جنین تا هفته 32 بارداری - زمانی که رشد حلزون شنوایی کامل شده و به پایان رسیده است- نسبت به تمام اصواتی که تا آن لحظه شنیده آگاهی دارد، مخصوصا اگر مادر هدفون را مستقیما روی شکم خود بگذارد.
پزشکان در این مورد به توافق رسیدهاند که پخش موسیقی با صدای بسیار بلند و به مدت طولانی برای جنین موجب اختلال در رشد گوش داخلی او خواهد شد. در هفته 28 بارداری، قرار دادن مستقیم موسیقی روی شکم مادر واقعا میتواند به رشد گوشهای جنین آسیب برساند. باید تعادل را رعایت کرده و زمان خاصی را برای پخش نوع خاصی از موسیقی با صدای آرام برای جنین انتخاب کنید.
واکنشهای جنین نسبت به موسیقی
تحقیق دیگری توسط توماس آرورنی و رنه فان در کار (محققان سرشناس رشد کودک) انجام شد که در آن با استفاده از امواج اولتراسوند و تکنولوژی فیبراپتیک به بررسی واکنشهای جنین نسبت به موسیقی پرداختند. آنها دریافتند جنینی که در رحم مادر تحریک میشود، در زندگی آینده خود از نظر بینایی، شنوایی، زبان و مهارتهای حرکتی پیشرفت قابل توجهی خواهد داشت. آنها همچنین دریافتند موسیقی جنین را آرام کرده و کمک می کند او قبل و پس از تولد راحتتر بخوابد. با جود تحقیقات فراوان و یافتههای گوناگون، والدین واقعا نمیدانند باید چه کار کنند. نکته اصلی این است که باید جنین متولد نشده خود را طوری تحریک کنید که احساس راحتی کند. اگر فکر میکنید پخش آثار موتسارت برای جنین، جهش بزرگی در زندگی بعدی او به حساب میآید، پس باید به قضاوت خودتان اعتماد کنید. موسیقی تنها زمانی برای جنین خطرآفرین است که با صدای بلند یا به مدت طولانی پخش شود. به عبارت دیگر، به جای اینکه در اتاق خود کنسرت و سمفونی راه بیندازید، جنین را با صدای آرام موسیقی مورد علاقه خود آشنا کنید.
برقراری ارتباط با جنین
همه مادران میدانند که جنین میتواند بشنود. هر بار که یک خانم باردار به یک موسیقی بلند یا ترسناک گوش میکند، جنین در رحم حرکت میکند یا خودش را جمع میکند. نکته مهم در برقراری ارتباط با جنین این است که تنها به صحبت کردن، آواز خواندن یا زمزمه کردن برای او اکتفا نکنید، بلکه شکم خود را به آرامی فشار دهید و نوازش کنید. در 3 ماهه پاياني بارداری متوجه جنبیدن و نوسان جنین در شکم خود میشوید. او قطعا میتواند صدای شما را بشنود و لمس کند و حتی به طرز شگفتانگیزی نسبت به آن واکنش نشان دهد. از هر خانم بارداری که سوال کنید به راحتي میگوید جنین او آنچنان واضح نسبت به اصوات واکنش نشان میدهد که گویی فلفل یا غذای تندی خورده باشد. بارداری دوراني خاص نه فقط برای شما بلکه برای زندگی کودکتان است. با وجود پیشرفت چشمگیر علم پزشکی، دنیای پیش از تولد همچنان مرموز و پیچیده باقی مانده است. هنوز محققان همه چیز را درباره احساسات جنین یا نقش تجارب درون رحم در زندگی آینده کودک نمیدانند. به عنوان یک مادر هرگز فکر نکنید که برای نشان دادن عشق و علاقه و آموزش چیزهای قشنگ زندگی به کودک خود هنوز زود است.
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)