مهر: عضو هیئت مدیره صندوق توسعه ملی، موجودی فعلی این صندوق را 21 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: افزایش حقوقها یا واردات میوه از محل درآمدهای نفتی یا حساب صندوق توسعه ملی اشتباه است.
محمد قاسم حسینی امروز در مراسم پایانی همایش مدیران صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی گفت: قراردادی بین صندوق توسعه ملی و بانک کشاورزی به مبلغ 1.3 میلیارد دلار امضا شده است، ضمن اینکه در روزهای آینده با بانکهای صادرات، تعاون و سپه به مبلغ 4.5 میلیارد دلار قرارداد بسته خواهد شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه قرارداد دیگری نیز به مبلغ 2.5 میلیارد دلار با بانک صنعت و معدن منعقد شده است، افزود: ایران در افق 1404 کشوری توسعه یافته است و باید به مقام اول کشورهای منطقه در حوزه اقتصاد دست یابد.
عضوهیئت مدیره صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه ایران در میان کشورهای منطقه 3 رقیب مهم دارد، گفت: اصلی ترین رقیب ما کشور ترکیه است، باید در هدف گذاری صورت گرفته از کشور ترکیه جلو بزنیم و میزان تولید داخل و تولید سرانه را نیز افزایش دهیم.
حسینی تأکید کرد: باید تلاش ها در این رابطه را 3 برابر کنیم تا بتوانیم بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته و تحقق چشم انداز 1404 از کشور ترکیه پیشی بگیریم.
ایجاد یک میلیون شغل درگرو رشد 8 درصدی
این مقام مسئول اظهارداشت: قانون برنامه پنچم توسعه دومین گام برای تحقق افق 1404 است و ضروری است برای تحقق اهداف به رشد 8 درصدی دست یابیم؛ در غیر اینصورت نمی توانیم از ترکیه سبقت بگیریم.
حسینی گفت: تنها در این صورت است که می توان یک میلیون و 100 هزار شغل ایجاد و به این ترتیب مشکل بیکاری را رفع کرد. وی با اشاره به درآمدهای نفتی گفت: درآمدهای نفتی ما سالانه حدود 70 تا 80 میلیارد دلار است. اگر می خواستیم به درآمدی خارج از این پروسه دست یابیم باید حداقل بین 500 تا 600 دلار وارد چرخه فعالیت می کردیم تا به این درآمد برسیم.
عضو هیئت مدیره صندوق توسعه ملی با اشاره به قرارداد 700 میلیون دلاری با شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، گفت: این اقدام توسط صندوق توسعه ملی در جهت توسعه اشتغال و بخش کشاورزی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از منابع مالی توسط دولت تأمین می شود، مطرح کرد: البته 70 تا 80 درصد منابع مالی توسط سیستم بانکی تأمین می شود، ضمن اینکه برای تهیه منابع می توان از بورس نیزاستفاده کرد؛ طبق هدف گذاریهای انجام شده قصد داریم تا پایان برنامه پنجم توسعه 6 تا 7 درصد از منابع مالی را توسط بورس تأمین کنیم.
حسینی بیان کرد: 59 تا 60 صندوق مالی در دنیا وجود دارد؛ در امارات متحده عربی 4 صندوق به اسم های مختلف فعالیت می کنند که سرمایه ای بالغ بر 500 تا 600 میلیارد دلار در اختیار دارند.
وی تأکید کرد: نباید درآمدهای نفتی را هزینه کرد؛ افزایش حقوقها یا واردات میوه از محل درآمدهای نفتی و حساب صندوق توسعه ملی اشتباه است. این مقام مسئول اعلام کرد: هیچیک از صندوق ها در دنیا حمایت نمی شوند بنابراین در کشور ما نیز باید سیستمی داشته باشند که بتوان آنها را بازخواست کرد.
وی گفت: صندوق توسعه ملی شکل تکامل یافته حساب ذخیره ارزی است . در برنامه سوم توسعه، بخشی از درآمدها به حساب ذخیره ارزی ریخته می شد که دولت و مجلس هرکدام می توانستند به نوبه خود از آن برای هر مسئله استفاده کنند.
حسینی افزود: اکنون که به صندوق توسعه ملی ارتقا یافته، شخصیت حقوقی پیدا کرده و منابع و مصارف کاملاً مشخص شده است. وی اظهارداشت: 26 میلیارد دلار پول در حساب وجود دارد که 5 میلیارد قرارداد بسته ایم و مبلغ 21 میلیارد دلار آن نیز موجود است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)