حبوبات

نصف فنجان حبوبات=115 كالري
افراد گياهخوارقسمت عمده ي پروتئينهاي مورد نياز بدنشان را از طريق حبوبات خشك مانند لوبيا عدس نخود فرنگي نخودچي و ساير بنشن ها تامين مي نمايند. مقدار پروتئين موجود در 16 گرم عدس سيار بيشتر از 15 گرم گوشت گاو است. همچنين در مقايسه با پروتئين هاي حيواني داراي ذخيره ي چربي بسيار كمي هستند. به عنوان مثال يك فنجان نخود پخته فقط 3 گرم چربي دارد. همچنين حاوي مقادير بالايي از تركيبات هيدرات كربن مورد نياز بدن مي باشند. يك فنجان لوبياي پخته شده 52 گرم هيدرات كربن دارد كه يك پنجم ميزان نياز روزانه ي بدن را تامين مي كند. همچنين ميزان پتاسيم بالا و سديم بسيار پايين آنها براي قلب مفيد است.
نكته ي مهم اين است كه پروتئين موجود در حبوبات پروتئين گياهي است و جهت تامين ساير مواد مورد نياز بدن مانند آمينواسيدها بايد آنها را به همراه ساير مواد غذايي مصرف كرد. مي توانيد حبوبات را با غلاتي نظير برنج جو گندم ذرت يا ارزن استفاده كنيد. بسياري از غذاهاي شرقي به همين روش تهيه مي شوند. مانند مخلوط لوبيا و برنج سويا با گندم يا رشته هاي برنجي.
به غير از حبوبات تازه حبوبات بسته بندي شده و خشك نيز فراوان هستند. از مصرف حبوبات و انواع لوبيا به صورت كنسروي خودداري نماييد زيرا داراي مقادير فراواني سديم و قند مي باشند.