9 . کمرنگ شدن وعظ و منبر
مجالس حسینی پیوسته این برکت را داشته است که شیفتگان اباعبدالله و اهل بیتعلیهم السلام، با معارف دین، احکام شرع، حلال و حرام، سنتهای اسلامی، تفسیر قرآن، روایات معصومین و آموزههای مکتب آشنا میشدند و آنان که اهل این گونه مجالس بودند، هم تعبد و دینداریشان بالا بود و هم دینشناسی و سطح آگاهیهای اسلامیشان .
اگر رونقگیری کار مداحان، سبب شود که وعظ و منبر و توجه به تبلیغات اسلامی کمرنگ شود، یک «ضایعه» است! زمانی این هنر، با سینهزنی و پیشخوانی، مجلس را آماده میساخت تا حاضران، از وعظ و منبر استفاده کنند . بانیان محافل حسینی هم، چنین دیدی داشتند و اینگونه برنامه ریزی میکردند . اگر آنچه گوشه و کنار دیده میشود و رو به گسترش است، باب و رایجشود، یعنی در حاشیه قرار گرفتن منبر و وعظ و گاهی حذف مبلغ دینی از مراسم و اکتفا به مداح; این، محروم ساختن شیعیان سیدالشهداءعلیه السلام از آموزش معارف والای دینی است که قطعا خود اباعبداللهعلیه السلام هم به آن راضی نیست .
گاهی جوانان و اهل محل، در اطراف مجلس و مسجد میچرخند تا منبر تمام شود و مداح بیاید و یا در زمان سخنرانی واعظ، مجلس خوب است و هنگام مداحی، ازدحام و غلغله جمعیت . به راستی این نشانه چیست؟
آیا فاصله گرفتن از روح تعالیم ائمه در باره عزاداری و مرثیه خوانی و یاد کرد اهل بیت و عاشورا نیست؟
همه بزرگان دین، جایگزینی «مداحی و مرثیه خوانی» را به جای «منبر وعظ و تبلیغات و بیان احکام» ، هشداری از یک آفت و ضایعه میدانند . خوب است این هشدارها جدی گرفته شود; اگر رواج نوارها و سیدیهای مداحان، جای فکر و مطالعه و جلسات مذهبی و آموختن و رشد کمی و کیفی در قلمرو «معرفت دینی» را بگیرد، جای تامل است!
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)